Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019
Ξεκινάει η μελέτη επισκευής - αποκατάστασης του "Γαροφαλίδειου" Εκτύπωση

26.10.2013

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Νίκος Σουλακέλλης, επισκέφθηκαν τον παλιό κινηματογράφο «Γαροφαλίδειο» καθώς μετά από πολλές προσπάθειες ξεκινάει η εκπόνηση της μελέτης μετατροπής του κτιρίου  σε αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σε χώρο πολλαπλών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών χρήσεων.garof._25.10.2013.jpg
Στην συνάντηση παρών ήταν και ο κ. Γαροφαλλίδης ο οποίος και δώρισε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που απαιτείται για την μελέτη επισκευής - αποκατάστασης του κτιρίου. Την μελέτη έχει αναλάβει ο γνωστός λημνιός αρχιτέκτονας κ. Μπουγαδέλλης.
Ο Δήμος Λήμνου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχουν ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την πλήρη αξιοποίηση της δωρεάς η οποία θα επέλθει με την χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ Β. Αιγαίου. garof.1._25.10.2013.jpg
Ο Δήμαρχος Λήμνου δήλωσε σχετικά «Χαίρομαι ιδιαίτερα που μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε να ξεκινήσουμε την διαδικασία ανάδειξης αυτού του κτιρίου, το οποίο και θα αναβαθμίσει την ποιότητα των πολιτιστικών υποδομών της Λήμνου. Αποτελεί βέβαια υποχρέωση μας να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά τις θερμότατες ευχαριστίες μας προς τους δωρητές κ.κ. Γαροφαλλίδη Νικόλαο και Γαροφαλλίδη Βασίλειο, των οποίων η ανιδιοτελής προσφορά ενισχύει ουσιαστικά τις  υποδομές της Λήμνου.»

πρώτη φωτο: Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Χατζηδιαμαντής, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Καλογήρου και ο δωρητής της μελέτης κ. Γαροφαλλίδης στο κτίριο "Γαροφαλίδειο".
δεύτερη φωτο: Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Χατζηδιαμαντής, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Καλογήρου, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σουλακέλλης και ο Αρχιτέκτονας κ. Μπουγαδέλλης στο κτίριο "Γαροφαλίδειο".

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png