Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019
Η αδιαφορία των υπευθύνων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου συνεχίζεται Εκτύπωση

10.10.2013

Οι τραγελαφικές καταστάσεις που ζούμε το τελευταίο διάστημα με τις συνεχείς καθυστερήσεις, ακυρώσεις, τροποποιήσεις δρομολογίων μόνο οργή και θλίψη προκαλούν στου κατοίκους και φορείς της Λήμνου.

Για μία ακόμη φορά στις 8 Οκτωβρίου 2013, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια τόσο του «European Express» όσο και του «Aqua Maria» θα παραμείνουν ανεκτέλεστα "λόγω εμπλοκής στον ανεφοδιασμό του πλοίου με καύσιμα".

Αν και η εταιρεία ανακοίνωσε την επόμενη ημέρα ότι το «Aqua Maria» θα αναχωρούσε, εκτελώντας κανονικά το δρομολόγιο του από Λαύριο, μία ανώνυμη καταγγελία ήταν αρκετή ώστε να ακινητοποιηθεί το εν λόγω πλοίο εξαιτίας «δυσλειτουργίας σε βοηθητικό μηχάνημα του μηχανοστασίου του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA», όπως αναφέρει η εταιρεία σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Πόσο ακόμη θα υπομένουν οι Λημνιοί τη μονοπωλιακή πρακτική της εταιρείας; Τι πρέπει να συμβεί για να κινηθεί το αρμόδιο Υπουργείο;

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου υποχρεούται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης. Τα όποια οικονομικά συμφέροντα δεν μπορούν να συνεχίσουν να καταδικάζουν το νησί μας οδηγώντας τους "ήρωες" ακρίτες στην περαιτέρω απομόνωση και τον οικονομικό μαρασμό.

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών εμείς θα είμαστε πάλι εκεί.

Στις 8 Οκτωβρίου 2013 η Λήμνος γιόρτασε τα 101 χρόνια ανεξαρτησίας της χωρίς την παρουσία εκπροσώπου του Ελληνικού κράτους. Όμως η Λήμνος είναι και θα παραμείνει ελληνική δημοκρατική και ελεύθερη και όλοι οι Λημνιοί ενωμένοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον.

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png