Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Λήμνο Εκτύπωση

05.09.2013

Ο Δήμος Λήμνου μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης δημιουργεί Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.
Το Κ.Η.Φ.Η. Δήμου Λήμνου, με έδρα το κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καμινίων θα παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φιλοξενίας σε 15 ηλικιωμένα άτομα, μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, κλπ). Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν στην νοσηλεία, ανάπαυση, αναψυχή και στη σίτιση των άμεσα ωφελουμένων.
Στο Κ.Η.Φ.Η. Δήμου Λήμνου θα απασχοληθούν με εργασία ορισμένου χρόνου ενός έτους, 5 άτομα προσωπικό και συγκεκριμένα: ένας νοσηλευτής/τρια, 2 κοινωνικοί φροντιστές, 1 άτομο ως βοηθητικό προσωπικό και 1 οδηγός.
Αναλυτική προκήρυξη, ενημερωτικό φυλλάδιο και αίτηση για την επιλογή των άμεσα ωφελούμενων θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.
Ο Δήμαρχος Λήμνου δήλωσε σχετικά «Η προστασία των ηλικιωμένων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους αποτελεί για το Δήμο μας πρώτη προτεραιότητα, ιδίως σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο, που το σύστημα περίθαλψης και παροχής δημόσιας, δωρεάν υγείας υποβαθμίζεται από την σταδιακή απαξίωση του ΕΣΥ. Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για να ανακουφίσουμε τους δημότες μας που έχουν ανάγκη. Η ίδρυση και λειτουργία του Κ.Η.Φ.Η. Δήμου Λήμνου καλύπτει επιτέλους ένα τεράστιο κενό πρωτοβάθμιας φροντίδας, ιδίως στην ανατολική Λήμνο, απ’ όπου και θα ξεκινήσει αυτή η δραστηριότητα».

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png