Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Εκτύπωση09.08.2013

Την Πέμπτη 08 Αυγούστου 2013, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής μετέβη στην Αθήνα, όπου και συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος των αγριοκούνελων. Κατά την διάρκεια της συνάντησης εκτέθηκαν αναλυτικά στον υπουργό οι συνέπειες της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, μετά και τις ατελέσφορες προσπάθειες λύσης του μεγάλου αυτού προβλήματος. Επίσης τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας με το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης και όχι άλλες αποσπασματικές ενέργειες, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Ο Δήμαρχος Λήμνου κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση του Δήμου, η οποία και προβλέπει μια δέσμη μέτρων για την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στη συνέχεια συζητήθηκε αναλυτικά η έλλειψη εγγειοβελτιωτικών έργων στο νησί, τόσο σε ότι αφορά την αναγκαιότητα κατασκευής φραγμάτων, όσο και την προώθηση έργων αναδασμού, αρχής γινόμενης από την περιοχή της Ατσικής. Ειδική αναφορά έγινε στο πρόγραμμα βελτίωσης βοσκοτόπων, η επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή του οποίου θα επεκταθεί άμεσα με πρωτοβουλία των υπηρεσιών του υπουργείου.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε αναλυτικά την συνολική εικόνα της αγροτικής παραγωγής στο νησί, ενώ επεσήμανε την ανάγκη λήψης ειδικών μέτρων ενόψει της νέας ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες των νησιών.

Έπειτα ο Υπουργός αναφέρθηκε στην εξαιρετικά σημαντική συνεργασία του Δήμου Λήμνου με το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στα αποτελέσματα που ήδη αυτή έχει.

Τέλος ο Υπουργός αποδέχτηκε την πρόταση του Δημάρχου, να επισκεφτεί τη Λήμνο σε ημερομηνία που θα καθοριστεί μετά τη προγραμματισμένη ΔΕΘ, προκειμένου να εξεταστούν επιτόπου όλα τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png