Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
Ο Δήμαρχος Λήμνου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Εκτύπωση

19.07.2013

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής παρέστη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την πολιτική Υγείας στις νησιωτικές περιοχές, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας με τη συμμετοχή του συνόλου, σχεδόν, των βουλευτών, καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης του Αιγαίου.

Ο Δήμαρχος Λήμνου είχε εξουσιοδοτηθεί να εκπροσωπήσει στην Επιτροπή τόσο τον Δήμαρχο Λέσβου, κ. Δημήτριο Βουνάτσο, όσο και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου, κ. Χαράλαμπο Μακρή, καταθέτοντας και υποστηρίζοντας σχετικό υπόμνημα τόσο των Δημάρχων όσο και του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου.

Στην τοποθέτησή του επανέλαβε, για μία ακόμη φορά, τη γνωστή πια και κοινά αποδεκτή, απαίτηση των Λημνιών για την πλήρη διοικητική και υγειονομική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Λήμνου, τόνισε την ανάγκη αλλαγής του νέου οργανισμού που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο στις υπηρεσίες και τις παροχές στους ασθενείς των νησιών μας, απαίτησε την άμεση κάλυψή των κενών σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό και υπενθύμισε τις υποσχέσεις των Υπουργών που συνεχώς διαψεύδονται.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε το ψήφισμα των τοπικών φορέων για τα προβλήματα της Λήμνου και παρέδωσε στον Υπουργό ολοκληρωμένη εισήγηση με τη μορφή αιτιολογικής έκθεσης νομοσχεδίου, προκειμένου να διευκολύνει τις υπηρεσίες του Υπουργείου στην προετοιμασία σχετικής νομοθετικής παρέμβασης.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε ρητώς στα αιτήματα της Λήμνου και της Ικαρίας και δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική παρέμβαση για την επαναφορά των δύο νοσοκομείων στο προηγούμενο καθεστώς, όχι της πλήρους αποδέσμευσης, αλλά της «διασύνδεσης», όπως είχε υποσχεθεί και ο προηγούμενος Υπουργός.

Ο Δήμαρχος Λήμνου δήλωσε σχετικά «Πρόκειται για ένα θετικό βήμα που όμως δεν απαντά στο αίτημα για την πλήρη διοικητική και υγειονομική αυτοτέλεια και την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στη Λήμνο. Περιμένουμε, επιτέλους, να δούμε πράξεις και συγκεκριμένες ενέργειες».

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑΡΙΑΣ ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΣΑΜΟ


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png