Τρίτη 23 Ιουλίου 2019
Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με Αν. Υπουργό Εσωτερικών‏ Εκτύπωση


22.04.2013

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής είχε συνάντηση στην Αθήνα  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου αλλά και εποχικού προσωπικού στο Δήμο Λήμνου, καθώς η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Δήμους, η οποία δεν συνοδεύεται από την ανάλογη μεταφορά πόρων και προσωπικού σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων  έχει σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς παραγωγής δημοτικού έργου αλλά κυρίως στην καθημερινότητα των δημοτών. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη εξαίρεση των νησιωτικών δήμων από την αναστολή των προσλήψεων και  έδωσε οδηγίες για την επιτάχυνση  των διαδικασιών οι οποίες θα γίνουν μέσω του ΑΣΕΠ.

Ο Δήμαρχος ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν σε παράκτιες περιοχές της Λήμνου από τις πρόσφατες κακοκαιρίες με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την παραλία του Ρωμέικου στη Μύρινα και του Αγ. Ιωάννη στον Κάσπακα.

Επίσης συζητήθηκε το αίτημα του Δήμου Λήμνου να δημιουργηθεί και δεύτερη πύλη εισόδου στο Μούδρο προκειμένου να ενισχυθεί η δυνατότητα υποδοχής κρουαζιερόπλοιων και η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και  στην ανατολική Λήμνο.

Τέλος ο Δήμαρχος εξέθεσε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την συνεχιζόμενη ροή παράνομων μεταναστών και ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού προς τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης τους.


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png