Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
Συμμετοχή του Δημάρχου Λήμνου στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Χίο Εκτύπωση


22.04.2013

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε στη Χίο το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, στο οποίο συμμετείχε και ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Λήμνου επεσήμανε ότι ο  σχεδιασμός  και η εξειδίκευση του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης, όπως θα λέγεται το νέο ΕΣΠΑ, γίνεται σε ένα περιβάλλον κρίσης χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή των νησιωτικών κοινωνιών, καθώς ακολουθούνται πιστά οι επιταγές του μνημονίου με συνέπεια να περιορίζονται δραματικά οι δυνατότητες μη υπαγορευμένων και προαποφασισμένων αναπτυξιακών επιλογών και  προτεραιοτήτων.

 Παρουσίασε συνοπτικά τα κρίσιμα προβλήματα της Λήμνου με έμφαση στις ελλείψεις των βασικών υποδομών αλλά και στη σταδιακή αποδυνάμωση των υπηρεσιών και τα προβλήματα ποιότητας και κόστους των συγκοινωνιών. Τόνισε  ότι η Λήμνος αλλά και τα άλλα μεγάλα και μικρά νησιά έχουν ανάγκη εξειδίκευσης και προσαρμογής του σχεδιασμού στις πραγματικές τοπικές ανάγκες και πρότεινε το νέο πρόγραμμα να είναι πολυταμειακό και να έχει ως επίπεδο αναφοράς το νησί, πρόταση που περιλήφθηκε στα συμπεράσματα του συνεδρίου.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο Δήμαρχος Λήμνου είχε σειρά  επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ Κωστή Μουσουρούλη, τον Υφυπουργό Εμπορίου κ. Αθανάσιο Σκορδά, την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσο Γιακαλή καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων που εκπροσωπήθηκαν στο συνέδριο.

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής συναντήθηκε ακόμη με τον Δήμαρχο Ικαρίας κ. Χρήστο Σταυρινάδη, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τρόπους αντίδρασης στην κωλυσιεργία ή και την υπαναχώρηση του Υπουργείου Υγείας και σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσο Γιακαλή, αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Απαίτηση των νησιών μας είναι η άμεση εφαρμογή της απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), το οποίο συνεδριάζοντας στις 18 Φεβρουαρίου 2013 υπό την προεδρία του Υπουργού Υγείας, αποφάσισε ομόφωνα, την αποσύνδεση των δύο νησιωτικών νοσοκομείων, της Λήμνου από το νοσοκομείο Μυτιλήνης και της Ικαρίας από το νοσοκομείο Σάμου.


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png