Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019
Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με Βουλευτή Λέσβου κ. Παύλο Βογιατζή Εκτύπωση


27.03.2013

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής συναντήθηκε στο Δημαρχείο, με τον Βουλευτή Λέσβου κ. Παύλο Βογιατζή. Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Μπουλώτης και Παναγιώτης Τσανταρλιώτης.

sunanthsh_dhmarxou_vouleuth_vog.jpgΚατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα γενικότερα προβλήματα της Λήμνου, αλλά και θέματα δρομολόγησης έργων περιφερειακού επιπέδου. Ο Δήμαρχος Λήμνου εξέθεσε την κατάσταση αλλά και τον έντονο προβληματισμό του για την μη υλοποίηση βασικών έργων υποδομής (λιμενικά, οδικά, εγγειοβελτιωτικά) στο νησί μας. 

Στη συνέχεια συζητήθηκαν και ανταλλάχτηκαν απόψεις για το σοβαρότατο ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού μας. Ο Δήμαρχος Λήμνου ενημέρωσε τον κ. Βογιατζή για τις τρέχουσες εξελίξεις και τα  αιτήματα προς τον Υπουργό κ. Μουσουρούλη. Ο κ. Βογιατζής πρότεινε να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση στην Αθήνα για την εξέταση του προβλήματος.

Τέλος συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα της παράνομης εισόδου μεταναστών στη Λήμνο. Ο Δήμαρχος Λήμνου τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης των αρμόδιων οργάνων της ελληνικής Πολιτείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, δεδομένου ότι ο Δήμος δεν έχει ούτε την αρμοδιότητα αλλά ούτε και την δυνατότητα να αντιμετωπίσει το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν επιδεικνύουν την ανάλογη ευαισθησία για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ο κ. Βογιατζής και με την ιδιότητα του εισηγητή του νομοσχεδίου για την μετανάστευση δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει στον αρμόδιο Υπουργό κ. Δένδια, το διογκούμενο πρόβλημα της εισροής μεταναστών στη Λήμνο, προκειμένου να εξευρεθεί άμεσα λύση.


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png