Κυριακή 21 Ιουλίου 2019
Συναντήσεις Δημάρχου Λήμνου στην Αθήνα Εκτύπωση


24.01.2013

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 μετέβη στην Αθήνα όπου και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων, για θέματα που απασχολούν τη Λήμνο.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμαρχος Λήμνου συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Αθανασίου και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης κατέθεσε προτάσεις για βελτιώσεις του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των νησιωτικών ΟΤΑ και την αντιμετώπιση προβλημάτων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αναληφθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η ανάγκη κάλυψης κενών σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό στο Δήμο της Λήμνου, εν αναμονή και της σχετικής εγκύκλιου για τις προσλήψεις στους νησιωτικούς δήμους, καθώς και η ανάγκη χρηματοδότησης για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, η οποία αναμένεται να εγκριθεί με σχετική υπουργική απόφαση.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα έργων και παρεμβάσεων άλλων υπουργείων, για τα οποία και ζητήθηκε η υποστήριξη του Υπουργού Εσωτερικών, στη διεκδίκηση πόρων αλλά και στην επανένταξη των έργων που απεντάχθηκαν με τις τελευταίες αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ.

Τέλος ο Υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη χρηματοδότηση 100.000 € για το Δήμο Λήμνου, μετά από το αίτημα του Δημάρχου για χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση ζημιών στην αγροτική οδοποιία.

 Ο Δήμαρχος Λήμνου συναντήθηκε στο ΥΠΕΚΑ με τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠΠΕΡΑΑ κ. Α. Χατζηπαραδείση και αρμόδια στελέχη, με τους οποίους και συζητήθηκε η ανάγκη επιτάχυνσης υλοποίησης των έργων βιολογικών καθαρισμών στη Λήμνο, τα οποία καθυστερούν λόγω της αδυναμίας των υπηρεσιών του Υπουργείου να προωθήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες και να δώσουν τις εγκρίσεις δημοπράτησης για τα υπόλοιπα δίκτυα αποχέτευσης της Μύρινας και του Κάσπακα. 

Ο Δήμαρχος Λήμνου συναντήθηκε επίσης με τη Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κα. Κυριακή Γιαννακίδου και υπηρεσιακά στελέχη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της οικογένειας του Ν. Σαμαρά που τόσο άδικα και πρόωρα «έφυγε» από κοντά μας. Η κα. Γιαννακίδου δεσμεύθηκε ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα βοήθειας, σε συνεργασία και με τον Δήμο Αθηναίων.

Ο Δήμαρχος Λήμνου πρότεινε την διοργάνωση ενός μεγάλου τουρνουά beach volley στη Λήμνο, προς τιμή του Ν. Σαμαρά, με την ευθύνη της Ομοσπονδίας και την στήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού καθώς  και του Δήμου Λήμνου.

Στη συνέχεια συζητήθηκε πρόταση του Δήμου για χρηματοδότηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, αλλά και η δυνατότητα ένταξης, στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της  Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της κατασκευής γηπέδου στο Μούδρο, για το οποίο και παρουσιάσθηκε η σχετική μελέτη και τα στοιχεία υλοποίησης του έργου. Η Γενική Γραμματέας δεσμεύθηκε ότι θα το προωθήσει στον Υπουργό με θετική εισήγηση.

Τέλος συμφωνήθηκε η παροχή τεχνικής βοήθειας (σχεδίων και μελετών) για την δημιουργία χώρων και εγκαταστάσεων αθλητισμού και αναψυχής στο πλαίσιο των προγραμματισμένων έργων ανάπλασης του Δήμου, στη Μύρινα και στο Μούδρο.


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png