Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019
Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Εκτύπωση19.10.2012

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, στο Δημαρχείο της Λήμνου ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης συναντήθηκαν, με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Σπιλάνη ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στους εορτασμούς των 100 ετών από την απελευθέρωση του Αγίου Ευστρατίου.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα γενικότερης αναπτυξιακής πολιτικής στο Αιγαίο, οι θέσεις του Δήμου για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου, αλλά και η νέα αντικατάσταση του πλοίου «ΤΑΞΙΑΡΧΗ». Ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε ότι η αντικατάσταση του εν λόγω πλοίου από το «AQUA MARIA» δεν θα συνεχιστεί μετά την 31η του Οκτωβρίου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης και σε τηλεφωνική επικοινωνία  με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κώστα Μουσουρούλη ορίσθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Λήμνου για τις 26 Οκτωβρίου, οπότε και θα συζητηθεί το συνολικό ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου.  

Επίσης ο Δήμαρχος Λήμνου, αφού ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την ενδεχόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Λήμνου, αλλά και για τις ενέργειες και επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί τόσο με το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και με το Υπουργείο Οικονομικών, ζήτησε την παρέμβαση του προς τη ΔΗΜΑΡ. Άμεσα ο κ. Σπιλάνης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηγετικό στέλεχος του κόμματος του, το οποίο δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα του προβλήματος, το οποίο και θα θέσει στον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη.

Παράλληλα εξετάστηκαν και άλλα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως η συμμετοχή της Λήμνου στους Διεθνείς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες Aegean Regatta, οι οποίοι θα διεξαχθούν το 2013 και μετά από πρόταση του Δήμου θα έχουν ως ενδιάμεσο λιμάνι το Μούδρο. Επίσης αναφέρθηκαν στις ενέργειες  προετοιμασίας αλλά και στα μικρής κλίμακας έργα που πρέπει να γίνουν στο λιμάνι του Μούδρου. Ακόμη συζητήθηκε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στην Λήμνο οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Κωπηλασίας το 2013.

Στο τέλος της συνάντησης δόθηκε στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής ειδικό υπόμνημα, το οποίο περιείχε πλήρη περιγραφή των ιδιαίτερων προβλημάτων του νησιού μας .


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png