20 Ιουλίου 2019
Εορταστικές εκδηλώσεις Σαλαμίνας - Βράβευση Παναγιώτη Μαγδανή και Λευτέρη Κόνσολα Εκτύπωση


02.10.2012

Το διήμερο 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2012, ο Δήμος Λήμνου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Μπουλώτη στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Σαλαμίνα στα πλαίσια της επετείου της ομώνυμης Ναυμαχίας.

Όπως είναι γνωστό, η Λήμνος συμμετείχε με τον ελληνικό στόλο στη νικηφόρα ναυμαχία της Σαλαμίνας, με ένα πλοίο με κυβερνήτη τον Λημνιό Αντίδωρο.

Κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων βραβεύτηκε από το Δήμαρχο Σαλαμίνας ο Λημνιός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Παναγιώτης Μαγδανής, ενώ ο Αντιδήμαρχος Λήμνου βράβευσε τον συναθλητή του Λευτέρη Κόνσολα, ο οποίος και κατάγεται από τη Σαλαμίνα.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και οι εργασίες της συνάντησης του Δικτύου των Πόλεων Σαλαμινομάχων, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τους Δήμους που πήραν μέρος στην ιστορική Ναυμαχία. Εκεί συζητήθηκε διεξοδικά η δυνατότητα σύσφιξης των σχέσεων των Δήμων. Σε παρέμβαση του ο Αντιδήμαρχος Λήμνου πρότεινε, πέραν από τις κοινές πολιτιστικές δραστηριότητες, την ταυτόχρονη ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με την δραστηριοποίηση των κατά τόπους φορέων των εμποροβιοτεχνών.

Τέλος, αποφασίστηκε ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος του Δικτύου πρέπει να είναι η διεκδίκηση της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης» για το 2021, χρονιά που συμπληρώνονται 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png