Κυριακή 21 Ιουλίου 2019
Η Αριστοφανική κωμωδία "Ιππής" στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστείας Εκτύπωση

Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Ιππής» θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό του Δήμου Λήμνου τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012, στις 9:00 το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστείας. 

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Θεάτρου Ακροπόλ, περιγράφει τον αγώνα για την εξουσία μεταξύ του Παφλαγόνα και του Αλλαντοπώλη, διακωμωδώντας τον τρόπο που ασκείται η πολιτική προκειμένου να αποκτηθεί η εύνοια των πολιτών. Καθοριστικό ρόλο στο ποιος θα υπερισχύσει στη σύγκρουση αυτή, παίζει ο χορός των Ιππέων.

Καθώς ο Παφλαγόνας έρχεται αντιμέτωπος με τον Αλλαντοπώλη, η κωμωδία στηλιτεύει και χλευάζει τη δημαγωγία των πολιτικών και τη φαυλότητα της εξουσίας, τον λαϊκισμό και τη ρουσφετολογία, τα μικροκομματικά συμφέροντα αλλά και την αφέλεια που πολλές φορές διακρίνει την κοινή γνώμη. Πρόκειται για την πιο μαχητική ίσως σάτιρα του Αριστοφάνη, η οποία αν και αναφέρεται σε πρόσωπα και καταστάσεις του Πελοποννησιακού πολέμου, σχετίζεται απόλυτα με το σήμερα και τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει ο τόπος μας, μέσα όμως από την ανεπανάληπτα κωμική ματιά του μεγάλου μας ποιητή.

Το αρχαίο θέατρο της Ηφαιστείας πραγματοποίησε τα “εγκαίνια” του μόλις το 2010. Αποτελεί υποχρέωση μας να το σεβαστούμε, ώστε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε αυτό το τόσο πολύτιμο  κληροδότημα  των προγόνων μας.

Παράκληση του Δήμου αποτελεί η τήρηση κάποιων απλών κανόνων από τους θεατές της παράστασης “Ιππής”, όπως αυτοί επιβάλλονται από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

-Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών (Αναψυκτικά,  

καφέδες κ.τ.λ) εντός του θεάτρου.

-Επιβάλλεται να χρησιμοποιηθούν από τους επισκέπτες του χώρου υποδήματα με

μαλακή σόλα(χωρίς αιχμηρά και σκληρά τακούνια).

-Ο επισκέπτης οφείλει να συμπεριφέρεται με ευπρέπεια και σεβασμό στο Μνημείο.

 

Η πώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012, κατά τις ώρες 9 το πρωί – 2 το μεσημέρι, στα ακόλουθα σημεία:

1.    Γραφείο Οργανισμού Εκπαίδευσης δια βίου μάθησης, Πολιτισμού – Αθλητισμού (Κτίριο Ε.Α.Σ. Λήμνου  - Λιμάνι Μύρινας)

2.    ΚΕΠ Μύρινας

3.    ΚΕΠ Ατσικής

4.    ΚΕΠ Μούδρου (Κοντοπούλι)

5.    ΚΕΠ Νέας Κούταλης

6.     Πρώην Δημαρχείο Μούδρου

 

Την ημέρα της παράστασης, στο θέατρο της Ηφαιστείας ΔΕΝ θα πωλούνται εισιτήρια.

Όποιοι δεν έχουν προμηθευτεί εισιτήριο, αλλά επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, θα έχουν την δυνατότητα να το κάνουν από την οθόνη που θα τοποθετηθεί στο χώρο εκτός του θεάτρου.

 

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 10 ετών.


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png