Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019
Πράξεις ψηφιακής ανάδειξης του λημνιακού πολιτισμού στο Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» Εκτύπωση

Δύο πράξεις ψηφιακού πολιτισμού, με δικαιούχο τον Δήμο Λήμνου, συνολικού προϋπολογισμού 659.820 ευρώ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020», έπειτα από σχετικές αποφάσεις της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνας Καλογήρου

- Ανάδειξη της Λημνίας Γης- Προώθηση θρησκευτικού τουρισμού

Η πρώτη πράξη, προϋπολογισμού 409.960 ευρώ αφορά σε «Αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών εφαρμογών και της εικονικής πραγματικότητας για την ανάδειξη της Λημνίας Γης και την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στη Λήμνο». 
Η εν λόγω πράξη στοχεύει στην αξιοποίηση των ψηφιακών εφαρμογών, για την προβολή του πολιτιστικού αποθέματος & την ενίσχυση της μάθησης μέσω της ανάπτυξης & εγκατάστασης δύο ψηφιακών/πολυμεσικών βιωματικών πάρκων:
Α) Ψηφιακό κέντρο θρησκευτικών μνημείων, με κτίριο στο Κοντοπούλι
Β) Ψηφιακή ανάδειξη της Λημνίας γης σε κτίριο στο Ρεπανίδι
Επίσης, περιλαμβάνει δημιουργία ψηφιακού βίντεο υψηλής ανάλυσης με τα αξιοθέατα της Λήμνου, μεταφρασμένου σε τουλάχιστον 3 ξένες γλώσσες.

- Διαδρομές ιστορικού τουρισμού (ANZAC)

Η δεύτερη πράξη, προϋπολογισμού 249.860 ευρώ αφορά σε «Ψηφιακές διαδρομές ιστορικού τουρισμού στη Λήμνο- Anzac digital tourism scenarios», που στοχεύει να αναδείξει τον ρόλο της Λήμνου ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού, με έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό.
Ειδικότερα, πρόκειται για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος προσωποποιημένης ξενάγησης και καθοδήγησης επισκεπτών, με χρήση τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας και άλλων, σχετικά με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον ρόλο της Λήμνου στην Εκστρατεία της Καλλίπολης. Στο πλαίσιο αυτό, θα διαμορφωθούν 25 σημεία στο νησί, όπου θα παρέχεται ψηφιακό περιεχόμενο στους επισκέπτες.

-Προβολή των γεω-μνημείων της Λήμνου

Τέλος, στο Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» εντάχθηκε επίσης η πράξη «Δημιουργία-λειτουργία ψηφιακών εφαρμογών προβολής των γεω-μνημείων της Λήμνου», με δικαιούχο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, προϋπολογισμού 396.400 ευρώ. Ο Δήμος Λήμνου συμμετέχει ως ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος φορέας για την υποστήριξη και εφαρμογή δράσεων ανάδειξης των γεωτόπων της Λήμνου, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με το Μουσείο.
Η πράξη αφορά στη δημιουργία Ψηφιακού Κέντρου Ενημέρωσης για το απολιθωμένο δάσος και τους γεωτόπους της Λήμνου, στο Ρουσσοπούλι, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού (περιπατητικός τουρισμός, τουρισμός υπαίθρου, γεωτουρισμός, αγροτουρισμός, εκπαιδευτικός τουρισμός κλπ).


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png