Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019
Απολύτως αναγκαίος ο περιορισμός στην κατανάλωση νερού Εκτύπωση

Λόγω των χαμηλών αποθεμάτων και της ανόδου της θερμοκρασίας που οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης, υπενθυμίζουμε στους καταναλωτές νερού του Δήμου μας την ανάγκη περιορισμού της χρήσης του, προκειμένου να αποφευχθούν διακοπές υδροδότησης.

Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η αλόγιστη χρήση του. Για τον λόγο αυτό συνεργεία του Δήμου θα πραγματοποιούν επιτόπιους ελέγχους και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.
Επειδή το νερό, ως το πολυτιμότερο αγαθό, αποτελεί δικαίωμα κάθε κατοίκου, είναι πολύ σημαντική η από κοινού προσπάθεια για την εξασφάλισή του.

Τρόποι εξοικονόμησης νερού:

- Επισκευάζετε άμεσα τις βρύσες που στάζουν. Περίπου 1 λίτρο νερού χάνεται κάθε 10 λεπτά με αυτόν τον τρόπο.
- Όταν αφήνουμε ανοιχτή τη βρύση επί πέντε λεπτά πλένοντας τα δόντια ή κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος, η σπατάλη νερού μπορεί να φτάσει και τα 20 λίτρα!

- Αποφύγετε να γεμίσετε τη μπανιέρα σας για να κάνετε μπάνιο. Το ντους απαιτεί λιγότερη από τη μισή ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται συνήθως σε ένα μπάνιο.


- Το τράβηγμα στο καζανάκι αντιστοιχεί στο 1/3 όλου του νερού που καταναλώνεται σε ένα σπίτι. Αντικαταστήστε τα παλιά καζανάκια με σύγχρονα, διπλής ροής, ή ρυθμίστε το φλοτέρ και ελέγξτε τυχόν διαρροές.


- Βάζετε πλυντήριο πιάτων και ρούχων όταν αυτά είναι γεμάτα και χρησιμοποιείτε το οικονομικό πρόγραμμα πλύσης. 


- Αποφύγετε το καθημερινό πότισμα στον κήπο. 

- Ξεπλύνετε τα φρούτα, τα χόρτα και τα λαχανικά σε μια λεκάνη νερό, αντί κάτω από διαρκώς ανοικτή βρύση. Μαζέψτε το νερό που περισσεύει από το πλύσιμο φρούτων και λαχανικών και χρησιμοποιήστε το σε άλλες χρήσεις, όπως για να ποτίσετε τα φυτά σας.


- Το πλύσιμο του αυτοκινήτου, των μπαλκονιών, αυλών και πεζοδρομίων με τον κουβά αντί για λάστιχο, συνεπάγεται μικρότερη σπατάλη νερού.


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png