Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ/FEAD 2018 Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την ολοκλήρωση της 1ης Διανομής Ειδών Παντοπωλείου (1000 λίτρα ελαιόλαδο σε 167 δικαιούχες οικογένειες) του Προγράμματος TEBA/FEAD 2018 Επισιτιστική & Βασική Υλική Συνδρομή στους Απόρους της χώρας, που διενεργήθηκε στις 26-02 -2018, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

-Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του δήμου Λήμνου, ήδη από το 2015, είναι υπεύθυνος για το παραπάνω Πρόγραμμα, του οποίου  η Α΄φάση ολοκληρώθηκε την 31η -05- 2017, καθώς είναι Δικαιούχος Εταίρος στην Σύμπραξη Σάμου-Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου-Ικαρίας της Περ. Βορείου Αιγαίου, με Επικεφαλής Εταίρο την Περιφέρεια, καταφέρνοντας να διανείμει μέσα σε 2 χρόνια, περίπου 300 τόνους φρούτων, τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών, απορροφώντας έτσι το 40% από τον συνολικό προϋπολογισμό των 390.000 ευρώ, που αντιστοιχούσε στους Δήμους της Περιφέρειας.

-Στην Β΄φάση του Προγράμματος που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017, ορίστηκε ότι: Δικαιούχοι του συγκεκριμένου Προγράμματος διανομής τροφίμων και άλλων αγαθών πρώτης ανάγκης, θα είναι αποκλειστικά και μόνο όσοι είναι ταυτόχρονα και δικαιούχοι του Μηνιαίου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α), όπως αυτοί ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία και για τους οποίους ενημερωνόμαστε από ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα, που ανανεώνεται σε μηνιαία βάση.

-Ο ΟΚΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ δεν είναι ο αρμόδιος φορέας της προμήθειας των ειδών που διανέμονται. Την υποχρέωση αυτή έχει ο Επικεφαλής Εταίρος, στην προκειμένη περίπτωση η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ανάλογα με την χρηματοδότηση του Προγράμματος από το Υπουργείο, τους πόρους που έχουν εκταμιευτεί και τη διενέργεια των σχετικών διαγωνισμών.

Η ευθύνη μας αφορά στην παραλαβή, και διανομή των ειδών που μας αποστέλλονται ώστε οι ωφελούμενοι να λαμβάνουν έγκαιρα και σε άριστη κατάσταση εκείνα που τους αναλογούν με τη βοήθεια του προσωπικού τόσο του Οργανισμού μας όσο και του Δήμου Λήμνου.

 - Οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ/FEAD οφείλουν να γνωρίζουν ότι:

1. Η σύνδεση των 2 προγραμμάτων (ΚΕΑ & TEBA/FEAD) γίνεται αυτόματα και άρα κάποιος που δεν είναι δικαιούχος στο μηνιαίο κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, δεν μπορεί να είναι δικαιούχος στις διανομές τροφίμων.

2. Σε μηνιαία βάση, από το σύστημα του Κ.Ε.Α, αναστέλλονται αιτήσεις δικαιούχων με σκοπό την επανεξέτασή τους ή προστίθενται ΝΕΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ, οι οποίοι θα εμφανίζονται στο σύστημα από την 1η του επόμενου μήνα. Δηλαδή κάποιος που η αίτησή του ήταν «ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ», μέχρι την οριστική επανεξέταση της και την ένταξή της εκ νέου ή την απόρριψή της ή ήταν ΝΕΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ, δεν ήταν δυνατόν να λάβει επισιτιστική βοήθεια στην διανομή του Φεβρουαρίου 2018. Οι περιπτώσεις αυτές, κάθε φορά, θα συμπεριλαμβάνονται στις επόμενες διανομές, όποτε αυτές γίνουν και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα προϊόντων, μαζί με όλες τις υπόλοιπες «ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ».

- Οι Δικαιούχοι του ΤΕΒΑ ενημερώνονται για τις δωρεάν διανομές των διαφόρων ειδών με κάθε πρόσφορο μέσο, είτε από την Ιστοσελίδα του Δήμου Λήμνου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά κυρίως με προσωπικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους. Άρα είναι σημαντικό, να δηλώνεται αρμοδίως οποιαδήποτε αλλαγή στους τηλεφωνικούς αριθμούς των δικαιούχων αλλιώς δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος έγκαιρης ενημέρωσής τους.

-Για όλες τις πληροφορίες που αφορούν την πορεία και την κατάσταση  της Αίτησής στο Κ.Ε.Α, τη σύνδεσή της με το ΤΕΒΑ και τις τυχόν αλλαγές που θέλουν να δηλώσουν, οι δικαιούχοι θα απευθύνονται στο ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ, ως αποκλειστικά αρμόδιο πλέον φορέα του Δήμου μας για την διεκπεραίωσή τους.

 

Η Πρόεδρος 

του  ΟΚΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Τούφου Μαγδαληνή


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png