Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018
Εγκαίνια αίθουσας «Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου» Εκτύπωση

mlabadaridou.pngΈπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και με βάση την σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λήμνου, έγινε αποδοχή της δωρέας της προσωπικής βιβλιοθήκης της λημνιακής καταγωγής λογοτέχνιδας κ. Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου.

          Η βιβλιοθήκη αποτελείται από βιβλία άλλων συγγραφέων και από βιβλία της ιδίας, αρκετά αντίτυπα από το καθένα, καθώς και πολύτιμα προσωπικά της αντικείμενα.

          Με την ίδια απόφαση αποφασίστηκε η βιβλιοθήκη της κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου να στεγαστεί στο Κτίριο Σαχτούρη και τη διαχείριση - λειτουργία της να έχει το αρμόδιο ΝΠΔΔ «Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης - Πολιτισμού - Αθλητισμού Δήμου Λήμνου». 

          Τα εγκαίνια της αίθουσας «Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου» στο οίκημα Σαχτούρη θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στις 12:00.

          Ο Δήμαρχος Λήμνου, απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο, ανέφερε ότι «η προσφορά αυτή είναι σημαντική και αξιέπαινη, γιατί η κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου διέθεσε με περίσσευμα ψυχής και αφοσίωσης σ' αυτό τον τόπο που αγαπά, όλο το συγγραφικό «βιος της».

          Είμαστε ευτυχείς και καλότυχοι που με τόση φροντίδα, γενναιοδωρία, αγάπη και σεβασμό, η δωρήτρια  διέθεσε στο νησί μας, τα δώρα αυτά, δώρα της ψυχής της.

          Με την ευκαιρία του εορτασμού των «Ελευθέριων» του νησιού μας προτείνουμε η  ονομασία της αίθουσας στον 1ο όροφο του κτιρίου ΣΑΧΤΟΥΡΗ, να αποδοθεί  στη δωρήτρια κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου.

            Θεωρούμε ότι η ονοματοδοσία της αίθουσας με το όνομα της δωρήτριας, αποτελεί ελάχιστη και σύμφωνη με το κοινό αίσθημα, απόφαση αναγνώρισης της πολύτιμης δωρεάς της.»

 


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
bannerkifi5.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png