Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
Σε λειτουργία Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Φαρμακείο και Κοινωνικό Παντοπωλείο στον Δήμο Λήμνου Εκτύπωση

kentrokoinotitas.png

Ο Δήμος Λήμνου ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας  τριών νέων κοινωνικών δομών παροχής βασικών αγαθών, του Κέντρου Κοινότητας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και  τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης.

Το Κέντρο Κοινότητας συγχρηματοδοτείτε από το ΕΚΤ την ΠΠ 2014-2020 κ παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

1.     Υποδοχή -Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών

Πληροφόρηση ή/και παραπομπή των πολιτών στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, κοινωνικές δομές και υπηρεσίες όπως το Βοήθεια στο σπίτι, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, τα Κέντρα Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία, τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, κ.α.

2.     Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές

Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε άλλες δομές και υπηρεσίες που παρέχονται στα γεωγραφικά όρια της περιοχής λειτουργίας του «Κέντρου Κοινότητας», π.χ. Κοινωνικοί Ξενώνες Αστέγων, Ξενώνες Κακοποιημένων Γυναικών και θυμάτων διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, Κοινωνικά Φροντιστήρια, Δομές Ψυχικής Υγείας, Δομές για ΑμεΑ, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, Προγράμματα για Ηλικιωμένους, Προγράμματα για Ρομά, Προγράμματα για Μετανάστες κλπ.

Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων: α) σε υπηρεσίες απασχόλησης (π.χ. ΟΑΕΔ) για την ένταξη των ωφελούμενων σε προγράμματα κατάρτισης, δράσεις απασχόλησης, επιμορφωτικά σεμινάρια καθώς φυσικά και σε θέσεις εργασίας β) σε φορείς αρμόδιους για την εφαρμογή προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

3.       Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων

Παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής στήριξης σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες

Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας, υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού κ.α.

Ανάπτυξη δράσεων δημιουργικής απασχόλησης και μαθησιακής στήριξης παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε συνέργεια με τα προγράμματα εκπαίδευσης που υλοποιούνται (εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μαθησιακή υποστήριξη, υποστήριξη σχολικού περιβάλλοντος κ.α.)

Μεικτές δράσεις για την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική ένταξη, ειδικότερα (αλλά όχι αποκλειστικά) για μαθητές ΑμεΑ, παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, Ρομά και Δικαιούχους Διεθνούς Προστασίας.

Συντονίστρια – Κοινωνική Λειτουργός Αδαμάκη Μαρία

Διοικητική Υπάλληλος Διαμάντη Ελισσάβετ

Ψυχολόγος  Τσαδήμα Μαρία

Παιδαγωγός Τεστεμπασίδου Ιωάννα

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι το κατάστημα το οποίο διανέμει, σε τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα που το έχουν ανάγκη, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια κλπ. Το παντοπωλείο συνδέεται με τοπικές επιχειρήσεις, σχολεία, την τοπική κοινωνία για την συλλογή των παραπάνω προϊόντων.

Διοικητική Υπάλληλος Κερμανίδου Αντιγόνη

Βοηθητικό Προσωπικό Κωνσταντιλάκη Διαμάντω

 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αφορά τη λειτουργία δομής η οποία παρέχει, σε ωφελούμενα άτομα, δωρεάν φάρμακα,υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει μέσω
συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών. 

 Φαρμακοποιός Μακρή Κατερίνα

Κοινωνική Λειτουργός Καραγιαννάκη Ελένη

 Ο Δήμος Λήμνου καλεί όσους από τους συμπολίτες μας επιθυμούν να ενισχύσουν τις παραπάνω δομές με τρόφιμα, είδη ρουχισμού, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, καλεί να προσέλθουν στο κτίριο επί της οδού Λεωφόρος Δημοκρατίας 65 ή να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Κέντρο Κοινότητας (Τηλ. Επικοινωνίας 2254029110)- kentrokoinotitas.dlimnou@gmail.com

Κοινωνικό Παντοπωλείο (Τηλ. Επικοινωνίας 2254029111) - kpantopoleio.dlimnou@gmail.com

Κοινωνικό Φαρμακείο (Τηλ. Επικοινωνίας 2254029111) – kfarmakeio.dlimnou@gmail.com

 

 

 

 


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png