Τρίτη 23 Ιουλίου 2019
Συνάντηση Δημάρχου με τη συγγραφέα κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης συναντήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου με τη λημνιακής καταγωγής συγγραφέα κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου,  σε συνέχεια προηγούμενων επαφών με στόχο τη συνεργασία για θέματα που αφορούν το Δήμο Λήμνου.

Ειδικότερα,  συζητήθηκε το θέμα της  δημιουργίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, καθώς η συγγραφέας έχει εκφράσει την επιθυμία να δωρίσει την προσωπική της Βιβλιοθήκη στον Δήμο Λήμνου,  καθώς επίσης και η πρόταση της κ. Λαμπαδαρίδου Πόθου για την δημιουργία Πινακοθήκης με έργα- δωρεές από λημνιούς δημιουργούς .

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι αποτελεί τιμή για το Δήμο μας η πρόθεση της συγγραφέα να μας παραχωρήσει τη Βιβλιοθήκη της, ενώ προσέθεσε ότι η ίδρυση Δημοτικής Βιβλιοθήκης αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Λήμνου.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι εξετάζεται επίσης η δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης με ιστορικού περιεχομένου αρχεία, μεταξύ των οποίων και αρχεία του Δήμου μας, πράξη η οποία προτείνεται να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της Π.Β.Α. 2014-2020.

Ο Δήμαρχος και η συγγραφέας συμφώνησαν να συναντηθούν στη Λήμνο το επόμενο διάστημα, προκειμένου να δρομολογηθούν οι ενέργειες για την υλοποίηση του έργου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, καθώς και για την ενεργοποίηση συμπολιτών μας που επιθυμούν να συμβάλουν στην επίτευξη του κοινού αυτού στόχου.

 

 

 


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png