Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς για την περίοδο 2016-2017 Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Μύρινα  19/05/2016

 

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

    Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου ξεκινά τις εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς Μύρινας και Μούδρου για την περίοδο 2016-2017 και καλεί τους γονείς, που πληρούν τις προϋποθέσεις και σύμφωνα με την ανακοίνωση που ακολουθεί, να ενημερώνονται για την κατάθεση των δικαιολογητικών τους, στα σημεία που έχουν οριστεί, καθώς και ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Λήμνου.

    Το Δ.Σ του ΟΚΠΑ, με αίσθημα ευθύνης, για άλλη μια χρονιά, θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των εργαζόμενων γονέων, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, τόσο παιδαγωγικού έργου, με το άριστα καταρτισμένο και έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και υπηρεσίες φύλαξης και σίτισης των παιδιών, κρατώντας παράλληλα σε πολύ χαμηλά επίπεδα τα τροφεία, ώστε να μην υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση στις οικογένειες.

    Ταυτόχρονα και κατανοώντας τις δυσκολίες που υπάρχουν σε ευάλωτες οικογένειες όπως πολυμελείς, μονογονεϊκές, ΑΜΕΑ ή με πολύ χαμηλά εισοδήματα, έχουμε θεσπίσει κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια μείωσης ή και πλήρους απαλλαγής των μηνιαίων τροφείων.

    Αντίθετα, δεν υπάρχει η ίδια ευαισθησία από την πλευρά του κράτους το οποίο συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους Παιδικούς Σταθμούς αλλά το σύνολο των κοινωνικών δομών του Οργανισμού μας.

    Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής ζωής», που απευθύνεται σε άνεργες μητέρες και σε οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων, στο οποίο θα συμμετέχουμε και φέτος, όταν  προκηρυχθεί, υπάρχει πάντα μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των δόσεων.

    Προσπαθούμε να καταθέσουμε προτάσεις σε όσα Κοινωνικά Προγράμματα ανακοινώνονται, είτε με κοινοτική ή κρατική επιχορήγηση, ώστε να διευρύνουμε τις πηγές χρηματοδότησης μας, αφού πολλές φορές αναγκαζόμαστε, για την εύρυθμη λειτουργία των δομών μας, να καταφεύγουμε στα αποθεματικά του ταμείου μας. 

   Επίσης, με την κατάλληλη διοικητική μέριμνα, ο Δήμος μας είναι συνεχώς μέσα στους πρώτους Δήμους που εγκρίνονται για συμμετοχή στα προαναφερόμενα Προγράμματα.

 

    Παρά τα πλείστα όσα προβλήματα παρουσιάζονται, με δεδομένη την άσχημη οικονομική κατάσταση, την έλλειψη και τη δυσκολία στις προσλήψεις προσωπικού, τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των χρηματοδοτήσεων, προχωράμε σε συνεχείς βελτιώσεις των υποδομών και του εξοπλισμού μας, έχοντας σαν στόχο την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων οικογενειών και την ικανοποίηση των αναγκών τους.

 

 

 

 

                                                           Για το Δ.Σ του Ο.Κ.Π.Α

 

 

 

 

                             

                                                                  Η Πρόεδρος  

                                                             Μαγδαληνή Τούφου
Διαβάστε εδώ  την αναλυτική ανακοίνωση και κατεβάστε το έντυπο της αίτησης


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png