20 Ιουλίου 2019
Μέτρα πρόληψης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου Εκτύπωση

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου 2016.

Για την πρόληψη πιθανών πυρκαγιών στις κατοικημένες περιοχές, όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές ή οι με οποιονδήποτε τρόπο εκμεταλλευόμενοι ανοικτούς χώρους και οικόπεδα, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά των οικισμών, οφείλουν να τα καθαρίσουν απομακρύνοντας οποιαδήποτε υλικά που θα μπορούσαν να καταστούν επικίνδυνα για την πρόκληση πυρκαγιάς (ξερά χόρτα, ξύλα, σκουπίδια κ.λ.π), καθώς και να κλαδεύουν τα κλαδιά των δένδρων που προεξέχουν σε δρόμους ή κοινόχρηστους χώρους, περιορίζοντας αυτά στα πλαίσια των ορίων του ακινήτου. Επίσης οφείλουν να τους περιφράζουν (σύμφωνα με τις διατάξεις του ΓΟΚ) και να τους διατηρούν πάντοτε καθαρούς από απορρίμματα ακόμη και αν προέρχονται από τρίτους.
Σύμφωνα με την σχετική Νομοθεσία και τις ισχύουσες Πυροσβεστικές διατάξεις (Ν. 3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΦΕΚ 87/7-6-2010 αρθ.94 παρ.26 και η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ αρ.4 - ΦΕΚ 724/22-12-1987), ο καθαρισμός των οικοπέδων αποτελεί υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων, επικαρπωτών ή των ατόμων που κάνουν χρήση του ακινήτου και προβλέπονται μέχρι πρόστιμα καθώς και η υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του αρ. 433 του Ποινικού Κώδικα, σε όσους αμελούν και δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Η πρόληψη των πυρκαγιών είναι καθήκον όλων μας. Ο Δήμος προσβλέπει στη συνεργασία των δημοτών του για την προστασία του περιβάλλοντος, της δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία όλων μας.


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png