Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019
Συναντήσεις Δημάρχου στο Υπουργείο Υγείας & το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Εκτύπωση
Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης συμμετείχε σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου, σε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, με τη συμμετοχή επίσης του Προέδρου του Ομίλου Ανεμόεσσα κ. Γιώργου Κότσαλη, της Γενικής Γραμματέα του Ομίλου κ. Ήβης Νανοπούλου, του πρώην Δημάρχου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή και του Παλλημνιακού Σχολικού Ταμείου κ. Χρίστου Κακαρνιά. 
Η συζήτηση με τον κ. Μπόλαρη επικεντρώθηκε στις προοπτικές αξιοποίησης του Κτήματος Μητρόπολης . Επίσης, ο κ. Μαρινάκης μετέφερε στον κ. Μπόλαρη τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων και αλιέων της Λήμνου, παραδίδοντας το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ υπέβαλε υπόμνημα σχετικά με τις δράσεις για τη στήριξη της τοπικής αγροτικής παραγωγής, που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 του Δήμου Λήμνου. 
Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος μετέβη στο Υπουργείο Υγείας, όπου συναντήθηκε με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού, τον οποίο ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λήμνου. Ο κ. Μαρινάκης υπέβαλε υπόμνημα προς τον Υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό, με βάση τα στοιχεία που απέστειλε η Αναπληρώτρια Διοικητής του Νοσοκομείου Λήμνου, κ. Κ. Ξυπολιά, όπου παρουσιάζονται αναλυτικά οι ελλείψεις που παρουσιάζει το Νοσοκομείο σε προσωπικό.
Στο υπόμνημα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «το Νοσοκομείο της Λήμνου υφίσταται διαρκή υποβάθμιση και οι ελλείψεις σε προσωπικό θέτουν σε κίνδυνο την υγεία, ακόμη και τη ζωή των κατοίκων του ακριτικού νησιού μας», ενώ τονίζεται ότι: «Είναι περισσότερο από αναγκαία η άμεση λειτουργία με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής, του Χειρουργείου και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού». 
Όπως επίσης αναφέρεται, «Η εξάρτηση της Λήμνου από τη Λέσβο, ένα νησί που ακτοπλοϊκώς απέχει 4,5 ώρες, ενώ υπάρχουν μόνο 2 δρομολόγια εβδομαδιαίως, είναι απολύτως λανθασμένη και αναποτελεσματική». 
Τέλος, ο Δήμαρχος καταλήγει: «Η επικίνδυνη αυτή υποβάθμιση της δημόσιας υγείας για τους κατοίκους του νησιού μας δεν πρέπει να συνεχιστεί. Παρακαλούμε να δείτε με ιδιαίτερη ευαισθησία το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα».

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png