Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τη στήριξη των αιτημάτων των αγροτοκτηνοτρόφων & αλιέων Εκτύπωση

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ-ΑΛΙΕΩΝ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου εκφράζει ομόφωνα τη στήριξή του σε σειρά αιτημάτων των αγροτοκτηνοτρόφων και αλιέων της Λήμνου και διατρανώνει την αντίθεσή του στα σκληρά προωθούμενα μέτρα που απειλούν την επιβίωση των επαγγελματιών των κλάδων.

Πρόκειται για μέτρα τα οποία πλήττουν βάναυσα τομείς- βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του νησιού αλλά και ευρύτερα της χώρας και αφορούν ένα σημαντικό αριθμό επαγγελματιών, που ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με την έλλειψη ρευστότητας, τη δραματική μείωση των τιμών των προϊόντων και καταστροφικές ζημιές στην παραγωγή τους.

Σε ό,τι αφορά τη Λήμνο, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα της περιοχής και οι δυσκολίες και αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι επαγγελματίες του ακριτικού νησιού μας. Η νησιωτικότητα απαιτεί ειδική αναπτυξιακή πολιτική και όχι «στραγγαλισμό» της τοπικής οικονομίας με αντιαναπτυξιακά μέτρα που οδηγούν σε μαρασμό την τοπική οικονομία.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου  στέκεται συμπαραστάτης στους αγώνες των αγροτοκτηνοτρόφων και αλιέων και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τα μέτρα εκείνα που ενισχύουν τα φορολογικά βάρη, καταργούν διευκολύνσεις και οδηγούν σε συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και της αλιείας.


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png