Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση ιατρικού προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Εκτύπωση

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΤΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΛΗΜΝΟΥ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου με ομόφωνη απόφασή του ζητά την άμεση επίλυση του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς του ακριτικού νησιού μας,  λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Λήμνου, καθώς η κατάσταση πλέον είναι κατεπείγουσα.

Η μονάδα λειτουργεί σήμερα με έναν και μόνο νεφρολόγο. Η απουσία του λόγω αναρρωτικής άδειας έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απόγνωση οι αιμοκαθαριζόμενοι του νησιού μας.

Έως σήμερα ανάλογες περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν με πρόχειρες λύσεις που  δεν έδωσαν ουσιαστική απάντηση στα προβλήματα της ευπαθούς αυτής ομάδας συμπολιτών μας οι οποίοι ήδη υφίστανται ανείπωτη ταλαιπωρία, δίνοντας παράλληλα έναν διαρκή και επώδυνο αγώνα για να παραμείνουν στη ζωή.

Με το ψήφισμα αυτό ζητούμε από το Υπουργείο Υγείας να βάλει τέλος στον Γολγοθά των αιμοκαθαριζόμενων της Λήμνου και να υπάρξει άμεση και χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση ενίσχυση του επιστημονικού προσωπικού του νοσοκομείου, με δεδομένο ότι πρόκειται για κατοίκους ενός ακριτικού νησιού με περιορισμένες ή καθόλου δυνατότητες μετακίνησης.

Συγκεκριμένα, ζητούμε να τοποθετηθούν ένα νεφρολόγος, δύο παθολόγοι, ένας ιατρός γενικής ιατρικής, ένας αναισθησιολόγος, ένας χειρουργός και να παρασχεθούν κίνητρα προκειμένου να είναι εφικτή η τοποθέτησή τους σε ακριτικές περιοχές όπως η Λήμνος.

Η πρόσβαση των νεφροπαθών σε υπηρεσίες υγείας οι οποίες θα τους κρατήσουν εν ζωή δεν είναι προνόμιο αλλά θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που η πολιτεία οφείλει να τους αναγνωρίσει παρέχοντας τα αναγκαία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου στέκεται συμπαραστάτης στον αγώνα των νεφροπαθών της Λήμνου και στηρίζει απόλυτα το αίτημά τους για την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου.

 

 


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png