Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019
Συναυλία-αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο από τη Δημοτική Χορωδία Λήμνου Εκτύπωση

  Η Δημοτική Χορωδία Λήμνου επιλέγει αυτή τη φορά τη "σπουδή" πάνω στο έργο του Λευτέρη Παπαδόπουλου ενός μεγάλου δημιουργού της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. 

Συνεχίζει έτσι το επίπονο αλλά και δημιουργικό της έργο, επιδιώκοντας να θυμίσει στους παλαιότερους και επανασυστήσει στους πιο νέους τους πιο σημαντικούς συνθέτες και στιχουργούς. Με το αφιέρωμά της αυτό υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη από τα τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα στιχουργού που διαχρονικά συνεγείρει και συγκινεί, τότε και σήμερα. 

Ο ακροατής έρχεται σε επαφή με τον άμεσο και λαϊκό, αλλά συνάμα λυρικό λόγο του Λευτέρη Παπαδόπουλου μέσα από ένα απάνθισμα των ωραιότερων τραγουδιών του, που σφράγισαν την ελληνική δισκογραφία, επιβεβαιώνοντας την ανεκτίμητη αξία τους κάθε φορά που ακούγονται. 

Οι μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Σπανού, Μάνου Λοΐζου, Μίμη Πλέσσα Δήμου Μούτση, Απόστολου Καλδάρα, Χρήστου Νικολόπουλου, ντύνουν τα λόγια του Λευτέρη Παπαδόπουλου που "λευτερώνει τις κρυφές μας συγκινήσεις και τις κάνει λυτρωτική δημόσια εξομολόγηση".

Ορχήστρα: 
Νίκος Στεφανιδάκης, ακορντεόν 
Γιώργος Τραγάρας, μπουζούκι 
Γιώργος Χάρος, κρουστά 
Καλλιτεχνική διεύθυνση, Δημήτρης Μαυράκης

Γυμνάσιο Μύρινας Τρίτη 4 Αυγούστου 2015 ώρα 21:00 
Είσοδος ελεύθερη

xorodialpap.jpg

 


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png