Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019
Επίσκεψη του Διοικητή της φρεγάτας «Success» στο Δήμαρχο Εκτύπωση
18/04/2015

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης υποδέχθηκε σήμερα, Σάββατο 18 Απριλίου, στο γραφείο του στο Δημαρχείο τον Διοικητή της φρεγάτας «Success» του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας, πλοίαρχο κ. Justin James, συνοδευόμενο από τον Στρατιωτικό Ακόλουθο της Αυστραλίας στην Τουρκία, πλοίαρχο κ. Simon Ottaviano και την πλωτάρχη Andriana Argiridis.

H φρεγάτα του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας βρίσκεται αυτές τιςημέρες στη Λήμνο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης στους πεσόντες στη Μάχη της Καλλίπολης, που πραγματοποιούνται στο νησί.
Στο μεταξύ, μετά από ένα μακρύ ταξίδι από την Αυστραλία μέχρι τη Λήμνο, με τη βοήθεια του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας, αντίγραφο του έργου με τίτλο «The Lemnians» (Οι Λημνιοί) του Sir William Russel Flint, που χρονολογείται από το 1924, παραδίδεται απόψε στο Δήμο Λήμνου, ως δωρεά της Λημνιακής Αδελφότητας της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Το έργο, που παρέλαβε από την Αυστραλία η φρεγάτα ANZAC και παρέδωσε μέσω ελικοπτέρου στη φρεγάτα Success, η οποία και το έφερε στην Ελλάδα, πρόκειται να παραδώσει στο Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, ο Αντιναύαρχος κ. Tim Barrett, σε μία τελετή που θα πραγματοποιηθεί απόψε Σάββατο 18 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μούδρου.
Ο πίνακας προορίζεται να κοσμήσει το Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου, ενώ μέχρι την αποπεράτωση του έργου, θα κοσμεί το πρώην δημαρχιακό κατάστημα του Μούδρου.

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png