Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
Συνεδρίαση της Επιτροπής για την εξέταση των προβλημάτων του Κέρους Εκτύπωση
20/03/2015

Συνεδρίασε χθες, Πέμπτη 19 Μαρτίου, στο Δημοτικό Κατάστημα (πρώην Δημαρχείο) του Μούδρου, η επιτροπή που συστάθηκε, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την εξέταση των προβλημάτων της περιοχής του Κέρους.

Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Σαρρής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χαράλαμπος Μπούμπουρας, κ. Παράσχος Λυριστής και κ. Ευάγγελος Αγάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλλιόπης, κ. Στυλιανός Χρήστου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοντοπουλίου, κ. Σπυρίδων Χατζόγλου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λήμνου, κ. Όλγα Βουλγαροπούλου και ο κ. Μερκούρης Κατσουλάκης, υπάλληλος της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Λήμνου.
Τα μέλη της επιτροπής συζήτησαν σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση της περιοχής του Κέρους, σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των θαλάσσιων σπορ, καθώς και τον τρόπο διαχείρισης των επισκεπτών της περιοχής, των χρηστών των θαλασσίων σπορ, είτε οργανωμένων είτε μεμονωμένων, και της διευθέτησης των αυτοκινούμενων οχημάτων.
Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την υγιεινή των επισκεπτών της περιοχής, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη την ειδική περιβαλλοντική μελέτη της περιοχής και τους περιορισμούς τους οποίους έχει θέσει.
Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε να κινηθούν οι διαδικασίες σύστασης φορέα διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής, παράλληλα με την διερεύνηση του τρόπου διευθέτησης των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες περιόδους, ενόψει της φετινής τουριστικής σεζόν και σε συνεργασία με φορείς του νησιού.
Τέλος, αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση να γίνει στην περιοχή του Κέρους και τα αποτελέσματα της να κατατεθούν σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη σχετικής απόφασης.

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png