Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
Νομική υποστήριξη θα αναζητήσει η Λήμνος για το ακτοπλοϊκό Εκτύπωση
Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης αντιπροσωπείας της Λήμνου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θεόδωρο Δρίτσα και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναζήτηση εξειδικευμένης νομικής υποστήριξης στο θέμα του ακτοπλοϊκού, χθες, Τετάρτη 18 Μαρτίου, συνεκλήθη εκ νέου από τον Έπαρχο Λήμνου κ. Ευάγγελο Γιαρμαδούρο και τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη ευρεία σύσκεψη φορέων, προκειμένου να δρομολογηθούν περαιτέρω ενέργειες με στόχο η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος να μην οδηγηθούν εκ νέου σε συγκοινωνιακή απομόνωση. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Ζαχάρωφ, δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, ενώ εκπροσωπήθηκαν η Ιερά Μητρόπολη Λήμνου, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λήμνου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Λήμνου, η ΕΛΜΕ Λήμνου, ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου, ο Εμπορικός Σύλλογος Μούδρου, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου, η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου, το Επιμελητήριο Λέσβου, ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου, οι Ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λήμνου, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, ο Όμιλος Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομίας Νήσου Λήμνου «Ανεμόεσσα», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λήμνου, ο Σύλλογος ΟΤΑ Λήμνου, ο Σύλλογος Φοιτητών Λήμνου, ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Λήμνου, το Σωματείο Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Λήμνου και η Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Λήμνου.
Εκτιμώντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα και παρά την πρόσφατη επανέναρξη των δρομολογίων του πλοίου «Ταξιάρχης», οι φορείς εξέφρασαν την αγωνία τους απέναντι στο σοβαρό ενδεχόμενο η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος να βρεθούν εκ νέου χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την κεντρική Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της προσεχούς πασχαλινής και θερινής περιόδου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν βαριές συνέπειες για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να ζητηθεί νομική συνδρομή, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες για την υπεράσπιση του έννομου συμφέροντος των κατοίκων των δύο νησιών.
Επίσης, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής για το ακτοπλοϊκό, με τη συμμετοχή του Επάρχου Λήμνου κ. Ευάγγελου Γιαρμαδούρου, του Δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, της Δημάρχου Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρίας Κακαλή, του πρώην Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Τσανταρλιώτη, εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ, εκπροσώπου του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου και του Επιμελητηρίου Λέσβου (παράρτημα Λήμνου) και εκπροσώπου του τουρισμού.

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png