Κυριακή 21 Ιουλίου 2019
Συναυλία με έργα για μία και δύο κιθάρες στο «Μαρούλα» Εκτύπωση

afisaresitalkitharas.jpg

 

 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΎ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μελωδίες κιθάρας και νότες από έργα των Bach, Piazzola, De Falla και Albeniz πρόκειται να «πλημμυρίσει» το κινηματοθέατρο «Μαρούλα» το βράδυ του Σαββάτου 10 Ιανουαρίου.

Ο λημνιός καλλιτέχνης Γιάννης Χαριτάκης, μαζί με την Βιργινία Αμαριωτάκη και το Μανώλη Βροντινό θα μας «ταξιδέψουν» στη μαγεία της κλασικής μουσικής, μέσα από μία συναυλία με έργα για μία και δύο κιθάρες που θα δοθεί στις 20:00 το βράδυ και την οποία διοργανώνει ο Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου.

              Η συναυλία αποτελείται από δύο μέρη: Το A' μέρος περιλαμβάνει  έργα για σόλο κιθάρα που θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Χαριτάκης (διάρκειας 35'), ενώ μετά από ολιγόλεπτο διάλειμμα θα ακολουθήσει το Β’ μέρος, στο οποίο θα παρουσιαστούν έργα για δύο κιθάρες (duetti), από το κιθαριστικό ντούο της Βιργινίας Αμαριωτάκη και του Μανώλη Βροντινού, διάρκειας 40 λεπτών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

(Διαβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα)

 

 

Βιογραφικά στοιχεία

 

Γιάννης Χαριτάκης

 

 

Ο Γιάννης Χαριτάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μύρινα Λήμνου. Παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα κιθάρας στο Ωδείο «Ν. Σκαλκώτας» της Μυτιλήνης.

Στη συνέχεια, σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση «Σύνθεση Ηλεκτροακουστικής Μουσικής», και απ’ το οποίο αποφοίτησε το έτος 2010 με Βαθμό Πτυχίου «Άριστα».  Παράλληλα, συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστοιξη και Φούγκα) με  τον Ιωσήφ Παπαδάτο  με βαθμό «Άριστα».

Τα τελευταία  τρία χρόνια ζει και εργάζεται ως καθηγητής μουσικής στην Αθήνα, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές του στην φωνητική με καθηγήτρια την Μαίρη Έσπερ, καθώς και στην κλασική κιθάρα με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο.

Τέλος,  έχει παρακολουθήσει ως ενεργό μέλος Master Classes διακεκριμένων κιθαριστών, όπως οι S. Vlaskalic, J. Mills, Λ. Ζώη κ.ά.

 

Βιργινία Αμαριωτάκη -  Μανώλης Βροντινός

Η Βιργινία Αμαριωτάκη και ο Μανώλης Βροντινός, με καταγωγή απ’ την Κρήτη, σπούδασαν κιθάρα με καθηγητή τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο  και ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους παίρνοντας το Δίπλωμά τους με Αριστείο, απ’το Ωδείο Athenaeum και το Εθνικό Ωδείο της Αθήνας αντίστοιχα. Στη συνέχεια εμπλούτισαν τις εμπειρίες τους με σεμινάρια και Master classes με γνωστούς καλλιτέχνες  (Oscar Ghiglia, Leo Brouwer, Manuel Barrueco, Roland Dyens κ.ά.) , ενώ στο ενεργητικό τους καταγράφονται ρεσιτάλ τους σε αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. To 2008 η Αμαριωτάκη κατέκτησε το Α΄ Βραβείο στο Διαγωνισμό Κιθάρας στo Φεστιβάλ της Πάτρας, και στη συνέχεια συνέπραξε με διακεκριμένους μουσικούς (Άρης Γαρουφαλής, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου), καθώς και ως σολίστ με την Ορχήστρα Πατρών. Το 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Asturias”. Η ίδια διδάσκει στο Ωδείο Φ. Νάκας και στο Ωδείο Athenaeum

Ο Μανώλης Βροντινός απέσπασε το Α' Βραβείο στον  Α' Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Κιθάρας Αρχάνες της Κρήτης καθώς και το Β' Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό 
Riviera Guitar Festival της Ιταλίας. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Καμεράτα 
και την Ορχήστρα των Χρωμάτων, ενώ έχει εμφανιστεί και με το Μουσικό Σύνολο 
ALEA III της Ορχήστρας της Βοστόνης. Συνεργάζεται πραγματοποιώντας ρεσιτάλ 
      και συναυλίες με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών. 
      Ο Μανώλης Βροντινός διδάσκει κιθάρα στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και στο 
      Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης.
           Πρόσφατα ο διαπρεπής συνθέτης  και ακαδημαϊκός Θόδωρος Αντωνίου, έγραψε 
      και αφιέρωσε σ’ αυτούς ένα κονσέρτο για 2 κιθάρες και ορχήστρα, του οποίου η 
      Α’ Παγκόσμια εκτέλεση θα γίνει τον προσεχή Μάιο στην Αθήνα.

 

 


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png