Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019
Σύσκεψη για το ακτοπλοϊκό της Λήμνου Εκτύπωση
17/10/2014

Ευρεία σύσκεψη φορέων της Λήμνου με θέμα το ακτοπλοϊκό πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στη Μύρινα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Λήμνου, κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Λήμνος Διεκδικεί», κ. Δημήτρης Μπουλώτης, ο πρόεδρος της «ΑΜΚΕ Τουριστική» κ. Δημήτρης Σφενδύλης, ο κ. Δημήτρης Ματζάρης εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου, οι κ.κ. Γιάννης Κανταράς και Ιάκωβος Παπαδόπουλος από το Επιμελητήριο Λέσβου- παράρτημα Λήμνου, ο κ. Βαγγέλης Δανιήλ από Εμπορικό Σύλλογο Λήμνου και ο κ. Νίκος Ζαΐμης εκ μέρους των μεταφορέων της Λήμνου.

Κατά τη σύσκεψη, ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Μαρινάκης ενημέρωσε τους φορείς για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή, όσον αφορά στο ακτοπλοϊκό θέμα και τις κατευθύνσεις πάνω στις οποίες θα κινηθεί. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη γραμμή που συνδέει τη Λήμνο με τη Βόρειο Ελλάδα και τα άλλα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο προσεχές Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Οκτωβρίου και στο οποίο θα συμμετάσχει και ο ίδιος συνοδευόμενος από τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Τσανταρλιώτη και τον πρόεδρο της ΑΜΚΕ Τουριστική, κ. Δημήτρη Σφενδύλη.

«Συνεχίζουμε να ζητάμε το αυτονόητο και τίποτα περισσότερο. Εμείς θέλουμε σύγχρονα πλοία», τόνισε ο κ. Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι «στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών, την ανάγκη για εξυπηρέτηση και για συγκοινωνία με τη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά της Περιφέρειάς μας».

Κατά τη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τρόπους για την διασφάλιση της συνέπειας των δρομολογίων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχουν πλοία που μπορούν να διασφαλίσουν αυτή τη συνέπεια.

Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι θα πρέπει να υπάρχουν τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως στη γραμμή που συνδέει τη Λήμνο με τη βόρεια Ελλάδα και τα υπόλοιπα νησιά, αλλά και την ανάγκη το ένα από τα δρομολόγια αυτά να εξυπηρετεί τους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν για τριήμερο.

syskepsiaktoploiko.jpg

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png