Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017
Κοινωνικές Υπηρεσίας Εκτύπωση

1) Κέντρο Πρόληψης Λήμνου "Πολιόχνη"

Τηλ. 22540 22751

Fax 22540 22673

e-mail:  Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών είναι ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα καθώς όλο και περισσότεροι νέοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με νόμιμες και παράνομες ουσίες σε όλο και μικρότερες ηλικίες είτε για να πειραματιστούν, είτε σε μια πιο συχνή βάση.
Το Κέντρο Πρόληψης Λήμνου  ¨Πολιόχνη¨ λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2006 είναι ένα από τα 71 Κέντρα Πρόληψης που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ως αναγνωρισμένοι από το κράτος φορείς για την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.
Σκοπός του Κέντρου είναι η πρωτογενής πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και η προαγωγή της πνευματικής, σωματικής και ψυχικής υγείας του ευρύτερου πληθυσμού.

Το Κέντρο απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό σε άτομα και κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν άμεση σχέση με τη χρήση ουσιών και παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν σε οποιoνδήποτε ενδιαφέρεται να έρθει σε επαφή με το Κέντρο.

Το σκεπτικό των δράσεων μας είναι να ενισχυθούν τα βασικά πλαίσια που συμβάλλουν στην  διαμόρφωση της προσωπικότητας και την κοινωνικοποίηση ενός ατόμου, δηλαδή το σχολείο, η οικογένεια και η κοινότητα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν στο περιβάλλον του οι συνθήκες που προάγουν υγιείς και υπεύθυνες συμπεριφορές.

2) Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Το Κ.Η.Φ.Η. Δήμου Λήμνου  λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2014  στην Τοπική Κοινότητα Καμινίων του ∆ήµου Λήμνου, στεγάζεται στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου των Καμινίων και πληροί τις προδιαγραφές στελέχωσης και κτιριακών προδιαγραφών για την προσβασιμότητα και τις διευκολύνσεις για τα ΑΜΕΑ.

Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός επισήμων αργιών με ωράριο από 07:00 έως 15:00 καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φιλοξενίας σε ηλικιωμένα άτομα, μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, κλπ). Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν κατ’ ελάχιστο στην ανάπαυση και αναψυχή των άμεσα ωφελουμένων, καθώς και στη σίτισή τους.

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται από τo Κ.Η.Φ.Η. Δήμου Λήμνου στους δυνητικά ωφελούμενους θα αφορούν στους ακόλουθους τομείς και ειδικότητες:

1.    Νοσηλευτική φροντίδα

2.    Φροντίδα κοινωνικών φροντιστών

3.    Φροντίδα από βοηθητικό προσωπικό

4.    Υπηρεσίες οδηγού

5.    Δράσεις δικτύωσης

Περισσότερες πληροφορίες 


3)
Βοήθεια στο σπίτι
Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας, που απευθύνεται σε ηλικιωμένα μοναχικά άτομα μη αυτοεξυπηρετούμενα λόγω προσωρινών ή χρόνιων προβλημάτων υγείας.Παράλληλα απευθύνεται σε άτομα με κινητικές δυσκολίες και με ειδικές ανάγκες(αναπηρία-νοητική στέρηση) και σε άτομα χωρίς οικονομικούς πόρους.
Το πρόγραμμα βοηθά τους εξυπηρετούμενους να έχουν μια αξιοπρεπή και αυτόνομη διαβίωση και να παραμένουν στο φυσικό και οικογενειακό περιβάλλον τους αποφεύγοντας τη χρήση ιδρυματικής φροντίδας.

4) Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Λήμνου
Τηλέφωνο επικοινωνίας:22540-82085

5) Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - παράρτημα Λήμνου

6) Σύλλογος Τριτέκνων Λήμνου "Αγία Τριάς"
Ιστότοπος: http://triteknoilimnou.blogspot.gr/
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τριτέκνων Λήμνου απαρτίζεται από τους:

1. Πρόεδρος: Ανδρέου Παναγιώτα – Κοντιάς τηλ: 6979628185
2. Αντιπρόεδρος: Λυριτσής Παράσχος – Κοντοπούλι τηλ: 6979986183
3. Γραμματέας: Πάτερ Νεκτάριος Μπουλιτσάκης – Κοντιάς τηλ: 6972205319
4. Ταμίας: Τσίκοβα Μαρίνα – Μούδρος τηλ: 6972645204
5. Μέλος: Τριανταφύλλου Ειρήνη - Πορτιανού τηλ:6978156596
6. Μέλος: Μιχαλακούδης Χρήστος - Κοντοπούλι τηλ: 6986742998
7. Μέλος: Βαφειάδης Γιάννης - Ατσική τηλ: 6981634099

banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
a_webbaner.gif
bannerkifi5.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png