Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
Εορτάστηκε, η επέτειος των 100 χρόνων από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου Εκτύπωση
05.08.2014

Το Σάββατο 2 Αυγούστου με πρωτοβουλία του κ. Basil Petrides, μέλους της FACS (Ένωση παλαιών πολεμιστών της Γαλλίας) και επίτιμου προέδρου των Ελλήνων Εθελοντών του Γαλλικού Στρατού και με τη συνεργασία του Δήμου Λήμνου, της Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και της 88 ΣΔΙ, εορτάστηκε, η επέτειος των 100 χρόνων από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε μια σεμνή τελετή η οποία έλαβε χώρα μπροστά από το Γαλλικό Μνημείο στο Συμμαχικό Κοιμητήριο του Μούδρου, παρουσία και της επίτιμης Προξένου της Γαλλίας στη Λήμνο κα. Βασιλικού, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον κ. Petrides και τον αντιδήμαρχο κ. Μπουλώτη, επιμνημόσυνη δέηση και ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας.

Τη Δευτέρα 4 Αυγούστου, ο κ. Petrides επισκέφτηκε το Δήμαρχο Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή και του επέδωσε αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα προς τιμή του ρόλου που έπαιξε η Λήμνος στα γεγονότα της εποχής.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Petrides να εντείνει τις προσπάθειές του για τη συμμετοχή της Γαλλίας στους εορτασμούς της επετείου από την απόβαση στην Καλλίπολη τον Απρίλιο του 2015.


communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png