Κυριακή 21 Ιουλίου 2019
Συνεχίζονται οι έλεγχοι σεισμόπληκτων κτιρίων Εκτύπωση

19.06.2014

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΥΑΣ που βρίσκονται στο νησί μας προχωρούν ήδη από την Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014, σε δευτεροβάθμιους ελέγχους, αποκλειστικά σε όσα κτίρια είχαν κριθεί «μη κατοικήσιμα» και με απόλυτη προτεραιότητα σε κατοικημένες οικίες και κτίρια δημοσίας χρήσης. Παράλληλα καταγράφονται νέα αιτήματα πολιτών για πρωτοβάθμιους ελέγχους.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα για τους πρωτοβάθμιους ελέγχους μπορούν να υποβάλλονται για 12 μήνες από την ημερομηνία οριοθέτησης της σεισμόπληκτης περιοχής. Η οριοθέτηση γίνεται με πρόταση της ΥΑΣ και Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δεν έχει ακόμη εκδοθεί, ενώ αυτό προβλέπεται να γίνει μετά την ολοκλήρωση των δευτεροβάθμιων ελέγχων. Ως εκ τούτου υπάρχει επαρκής χρόνος για οποιαδήποτε νέα δήλωση πληγέντος κτίσματος.

Οι ιδιοκτήτες πριν απευθυνθούν στις υπηρεσίες της ΥΑΣ, καλό θα ήταν να ζητούν τη γνώμη ιδιώτη μηχανικού για να αποφεύγεται η σώρευση μη επειγουσών περιπτώσεων στις υπηρεσίες, αλλά κυρίως για να αποφύγουν οι ίδιοι ενδεχόμενες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις κι υποχρεώσεις.

Παράλληλα, σε ότι αφορά στα δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις, συνεχίζεται ο ενδελεχής έλεγχος, με τη συνεργασία μηχανικών μελών του ΤΕΕ από τη Λέσβο και τη Λήμνο, οι οποίοι εθελοντικά συνδράμουν τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τους ελέγχους.

Ο Δήμος Λήμνου ευχαριστεί θερμά τόσο τη διοίκηση, όσο και τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την συνεισφορά τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τις διαδικασίες ελέγχου στο ενημερωτικό δελτίο της ΥΑΣ που επισυνάπτεται.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΥΑΣ

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png