20 Ιουλίου 2019
Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Εκτύπωση

29.05.2014

Μετά το σεισμό της 24ης Μαΐου κλιμάκια μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.) διενεργούν πρωτοβάθμιους ελέγχους σε κτίρια.

Ο πρωτοβάθμιος έλεγχος πραγματοποιείται κυρίως για να διαπιστωθεί η περιοχή στην οποία έχουν προκληθεί βλάβες από το σεισμό και για να διαπιστωθεί αν οι κατοικίες και οι επαγγελματικοί χώροι είναι κατάλληλοι για χρήση αμέσως μετά το συμβάν. Στον έλεγχο αυτόν τα κτίρια χαρακτηρίζονται κατοικήσιμα ή μη κατοικήσιμα.

Μέχρι σήμερα, ελέγχθηκαν από την Υ.Α.Σ. 301 κτίρια, εκ των οποίων τα 177 κρίθηκαν κατοικήσιμα, ενώ τα 124 μη κατοικήσιμα.

Στον δευτεροβάθμιο έλεγχο, ο οποίος διενεργείται μετά την  μείωση του σεισμικού φαινομένου, ελέγχονται όσα κτίρια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα, στον πρωτοβάθμιο έλεγχο, χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης από τον πολίτη.

Μετά την οριοθέτηση της σεισμόπληκτης περιοχής όσοι πολίτες επιθυμούν να ελεγχθούν τα κτίρια ιδιοκτησίας τους θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση, όπως θα καθορίζεται από την παραπάνω απόφαση εντός χρονικού ορίου ενός έτους από τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Λήμνου, κατά την διέλευση τους από τα σημεία, όπου έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση από το Δήμο Λήμνου, για την αποφυγή ατυχημάτων. 

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png