20 Ιουλίου 2019
Υπογραφή Σύμβασης Έργου «Υποδομές Προσβασιμότητας σε περιοχές παρέμβασης»‏ Εκτύπωση

01.04.2014

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, υπέγραψε την σύμβαση υλοποίησης του Έργου «Υποδομές Προσβασιμότητας σε περιοχές παρέμβασης», με την ανάδοχο εταιρεία «ΤΟΒΕΑ Μηχανολογικές Εφαρμογές Ε.Π.Ε.».


tobea.jpgΗ υποδομή για τους μηχανισμούς αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για ΑΜΕΑ με προβλήματα κινητικότητας περιλαμβάνει ράμπα πρόσβασης τους στη θάλασσα με ειδικό κάθισμα, καθώς και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Οι μηχανισμοί θα τοποθετηθούν σε κατάλληλες θέσεις εύκολα προσβάσιμες, σε πολυσύχναστες παραλίες του νησιού.


Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 78.000
,00 ευρώ. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, στα πλαίσια του Προγράμματος ∆ιασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013».

Αυτή η υποδομή δίνει ένα ακόμη πλεονέκτημα στις παραλίες της Λήμνου, καθώς θα είναι οι μοναδικές στο βόρειο αιγαίο που θα διαθέτουν ανάλογα συστήματα.


Η προσπάθεια αυτή την οποία οφείλουμε στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα βοηθά παράλληλα και τον τουρισμό μας, καθώς η ζήτηση για ανάλογες ποιοτικές υπηρεσίες αυξάνει καθημερινά και η ύπαρξη τους αναβαθμίζει την ποιότητα των τουριστικών προορισμών που την διαθέτουν.

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png