Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019
Απάντηση Δήμου Λήμνου για το θέμα της μονάδας σαλιγκαριών στο Μούδρο Εκτύπωση


12.02.2014

Η Δημοτική Αρχή Λήμνου σχετικά με τον επικοινωνιακό θόρυβο που προκλήθηκε το τελευταίο διάστημα από τον κύριο Αφιώνη, ο οποίος με τρόπο αήθη και απαράδεκτο κατασυκοφάντησε στα Μ.Μ.Ε. την Υπηρεσία Δόμησης και ειδικά την Προϊσταμένη αυτής, παραθέτουμε τα εξής:

α) είμαστε ενήμεροι εδώ και μήνες για το θέμα αυτό, γνωρίζουμε τους χειρισμούς της υπηρεσίας και είμαστε σίγουροι για την ορθότητα και τη νομιμότητα που τους διέπουν.

β) Η Υπηρεσία Δόμησης όσο αφορά στην επένδυση αυτή έχει αρμοδιότητα μόνο στην έκδοση της έγκρισης κατασκευής η οποία όμως δίδεται σύμφωνα μ’ αυτά που ορίζει η νομοθεσία και όχι με τη θέληση ή μη της Προϊσταμένης, ούτε βέβαια με τις πιέσεις που ασκήθηκαν προς την υπηρεσία με ύβρεις και απαράδεκτες συμπεριφορές όσο και προς υπουργεία, γραφείο Πρωθυπουργού, Συνήγορο του Πολίτη κτλ.

γ) Οι απαντήσεις που έρχονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, από τα Υπουργεία επιβεβαιώνουν τη στάση της υπηρεσίας Δόμησης. Επισυνάπτουμε την απάντηση του Συνηγόρου του Πολίτη  προς τον κ. Αφιώνη ο οποίος είχε κάνει αναφορά διαμαρτυρίας. Ο Συνήγορος του Πολίτη δικαιώνει πλήρως την υπηρεσία ως προς τη νομιμότητα των ενεργειών της.

δ) Σαφώς μας λυπεί το ότι μια επένδυση δεν προχωρά αλλά θα πρέπει ο επενδυτής να καταλάβει πως γι αυτό σίγουρα δεν ευθύνεται η υπηρεσία Δόμησης, η οποία δεν γίνεται να μετατραπεί σε «κολυμβήθρα του ΣΙΛΩΑΜ» για να ξεπεραστούν λάθη που προηγήθηκαν. Επίσης, μας λυπεί ο συκοφαντικός τρόπος που επιλέχθηκε να δημοσιοποιηθεί το θέμα με την βοήθεια των πάντα πρόθυμων Μ.Μ.Ε., τα οποία χωρίς να διασταυρώσουν βάλλουν κατά υπηρεσιών, που αποτελούν άλλωστε και το εύκολο θύμα αφήνοντας στο απυρόβλητο πολιτικές ευθύνες και παρεμβάσεις.

ε) Ο άψογος και καθ’ όλα νόμιμος χειρισμός της υπόθεσης από την υπηρεσία Δόμησης και την προϊσταμένη της όπως επιβεβαιώνεται και από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αλλά και από τον Συνήγορο του Πολίτη εδραιώνει την εμπιστοσύνη της Δημοτικής Αρχής και των πολιτών στην Υπηρεσία Δόμησης.   

Η απάντηση του Συνηγόρου του Πολίτη

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png