Κυριακή 21 Ιουλίου 2019
Ενημέρωση / Δελτία Τύπου
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
Ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων «Οικογένεια-Σχολείο-Μάθηση»- Ευχαριστήριο Κέντρου Κοινότητας Εκτύπωση

Με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 14/2/2018, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναντήσεων για γονείς με τίτλο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΣΧΟΛΕΙΟ-ΜΑΘΗΣΗ» , που έλαβε χώρα στο 2Ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου και προσωπικά η ψυχολόγος Σωτηρία Κυριαζίδου, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον  Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, τον Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας , την εκπαιδευτικό ειδικής εκπαίδευσης Πηνελόπη Τσακανίκα και τον καθηγητή Πληροφορικής Αλέξανδρο Καρακάντζο, για τη στήριξη και διεξαγωγή των συναντήσεων.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες σε όλους τους γονείς που συμμετείχαν και με την παρουσία τους διεξήχθηκαν εποικοδομητικές συζητήσεις και αναδείχθηκαν τρόποι παρέμβασης, υπογραμμίζοντας έτσι τα θετικά αποτελέσματα της ορθής ενημέρωσης και του διαλόγου με στόχο την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και τη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς για την καλύτερη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών της Λήμνου και επιφυλάσσεται για νέες δράσεις που αφορούν ζητήματα της κοινωνίας.

Ανέλκυση άγκυρας από τον βυθό του λιμένα Μύρινας Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

ΤΑΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ                                              

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λήμνου σας ενημερώνει ότι χθες 12-2-2018 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανέλκυσης παλαιάς άγκυρας και καδένας 70 περίπου μέτρων που υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια στην λιμενολεκάνη του λιμένα Μύρινας.

Η άγκυρα αυτή δημιουργούσε κατά καιρούς προβλήματα σε Ο/Γ και εμπορικά πλοία, με πιο πρόσφατο αυτό της 18ης Ιανουαρίου 2018 όταν το πλοίο ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ επιχειρούσε για μία περίπου ώρα  να απαγκιστρωθεί από την εν λόγω άγκυρα-καδένα.{σχετική η από 19-1-2018 αναφορά πλοιάρχου}.

Τέλος, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λήμνου οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσοι βοήθησαν να ολοκληρωθεί με επιτυχία η παραπάνω ανέλκυση.

 

Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Δαλαβίτσος

 

img-1ab7535a7d45c8fc75c1b4b230130002-v.jpg

 

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο ευχαριστούν τους χορηγούς-υποστηρικτές τους Εκτύπωση

Συζήτηση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου την Τετάρτη 14/2 στο 2ο Δημοτικό Εκτύπωση

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (6/2), το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, τον Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, θα διοργανώσουν την Τετάρτη 14/2 στις 19:00, συζήτηση σχετικά με την χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών και το διαδίκτυο. Η συζήτηση έχει σκοπό να αναδείξει τη σωστή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου, το πώς μπορεί να συμβάλλει θετικά στη μάθηση, ποια πρέπει να είναι η στάση των γονέων, αλλά και ποια είναι τα σημάδια εξάρτησης από τη χρήση.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και θα αποτελεί την τελευταία συνάντηση του «Βιωματικού Εργαστηρίου για γονείς».  Τη συζήτηση θα συντονίσουν η Σωτηρία Κυριαζίδου (Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας), η Πηνελόπη Τσακανίκα (εκπαιδευτικός ειδικής εκπαίδευσης) και ο Αλέξανδρος Καρακάντζος (καθηγητής Πληροφορικής).  

Επιστολή Δημάρχου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας για τα ανεκτέλεστα δρομολόγια του ΕΓ/ΟΓ Εξπρές Πήγασος Εκτύπωση

 Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης απέστειλε σήμερα, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με την προσωρινή διακοπή εκτέλεσης δρομολογίων του ΕΓ/ΟΓ ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ από τις 5 έως τις 11 Φεβρουαρίου.

Στην επιστολή,  ο Δήμαρχος τονίζει τα σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν από τη μη εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής που συνδέει τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο με την Αττική για το εν λόγω διάστημα και ζητά από τον Υπουργό την άμεση παρέμβασή του προς την ανάδοχο εταιρεία, για την εξεύρεση λύσης.

 

Γιορτή σκακιού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας Εκτύπωση

giorti_skakiou.jpg
«Οργάνωση της σχολικής μελέτης» 4η Συνάντηση Βιωματικού Εργαστηρίου Εκτύπωση

Η «Οργάνωση της σχολικής μελέτης» ήταν το θέμα της 4ης  Συνάντησης του Βιωματικού Εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, με ομιλήτριες- συντονίστριες την Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λήμνου κ. Σωτηρία Κυριαζίδου και την εκπαιδευτικό ειδικής εκπαίδευσης κ. Πηνελόπη Τσακανίκα.

Διοργανωτές του Βιωματικού Εργαστηρίου είναι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λήμνου.

Κατά τη συνάντηση της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου, έγινε αναφορά μεταξύ άλλων στις δυσκολίες του παιδιού κατά τη μελέτη, τους παράγοντες που την επηρεάζουν και τον ρόλο που μπορούν να παίξουν οι γονείς. Το θέμα πλαισιώθηκε  μέσα από διάφορες βιωματικές ασκήσεις, εισηγήσεις και συζήτηση.

Ακολουθεί το κείμενο με τις πολύ χρήσιμες συμβουλές που έδωσαν στους γονείς οι ομιλήτριες-συντονίστριες της εκδήλωσης για την οργάνωση της σχολικής μελέτης:

«Οργάνωση της σχολικής μελέτης»- 4η Συνάντηση Βιωματικού Εργαστηρίου για Γονείς Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια «παραμυθένια» συναυλία από την παιδική χορωδία του Δήμου Εκτύπωση
sam_7036.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια «παραμυθένια» χριστουγεννιάτικη συναυλία έδωσε η νεοσύστατη Παιδική Χορωδία του Δήμου τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα», σε διδασκαλία του Γιάννη Χαριτάκη.

Η παιδική χορωδία του Δήμου ξεκίνησε τη λειτουργία της μόλις δύο μήνες πριν και, παρά τη σύντομη διάρκεια της δραστηριότητάς της, κατάφερε να βάλει στο κλίμα των εορτών με τον πιο όμορφο τρόπο τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγάλους που παρακολούθησαν την παράσταση.

Το παραμύθι της μάγισσας “Φρικαντέλας”, διασκευασμένο στα μέτρα της χορωδίας, μας ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα με παραδοσιακά κάλαντα και πέρασε το ουσιαστικό μήνυμα των ημερών, για αγάπη και καλοσύνη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 4 μουσικοί από το νησί μας, που συνόδευσαν τα παιδιά, εκ των οποίων οι δύο είναι γονείς των παιδιών που θέλησαν να συμβάλουν στη χριστουγεννιάτικη συναυλία, ενώ οι άλλοι δύο είναι επαγγελματίες μουσικοί που δραστηριοποιούνται στο νησί και με τον επαγγελματισμό τους βοήθησαν να παρουσιαστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε λοιπόν τους:
Γουδέλλη Ιπποκράτη – σαντούρι
Κατωγούδη Ανδρέα – λαούτο
Στεφανιδάκης Νίκος – ακορντεόν
Παππουτσής Κώστας – κρητική λύρα

Ευχαριστήριο & ευχές από τον ΟΚΠΑ Δήμου Λήμνου Εκτύπωση

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου, το διοικητικό προσωπικό του οργανισμού και οι εργαζόμενοι των Δομών: Βοήθεια στο Σπίτι, Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Μύρινας και Μούδρου, ΚΗΦΗ Καμινίων, εύχονται ολόψυχα σε όλους τους κατοίκους του νησιού μας να περάσουν τις εορταστικές ημέρες με αγάπη, ευτυχία και υγεία.
Στις οικογένειες και σε όσους ωφελούνται από τις Δομές και τις δράσεις του Οργανισμού μας δηλώνουμε ότι και τη νέα χρονιά θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους, προσφέροντας όσα είναι απαραίτητα, είτε αξιοποιώντας τους δικούς μας πόρους και κρατικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα είτε τις προσφορές συνανθρώπων μας και την έμπρακτη βοήθεια Συλλόγων και τοπικών επιχειρήσεων. 
Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» που μέσα από το Πρόγραμμα : «ΔΙΑΣΩΣΗ και ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» και σε συνεργασία με την « ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ», με την συγκινητική βοήθεια της Διεύθυνσης και του προσωπικού του τοπικού καταστήματος, διανέμονται όλο τον χρόνο από τον Οργανισμό μας σημαντικές ποσότητες ειδών διαβίωσης σε οικογένειες του Δήμου μας που έχουν ανάγκη.
Με την Ευχή και την Πίστη η Προσφορά και η Αλληλεγγύη να ανταποδώσουν την οικογενειακή γαλήνη και ευημερία, θα σταθούμε αρωγοί, κινητοποιώντας όσους μπορούν να συμπαρασταθούν και να προσφέρουν στις Κοινωνικές Δομές του ΟΚΠΑ και στις νέες δομές του Δήμου Λήμνου (Κοινωνικό Παντοπωλείο-Κοινωνικό Φαρμακείο).

Η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ
ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΟΥΦΟΥ

Εορταστικό πρόγραμμα εμφανίσεων μουσικών συνόλων Δήμου Λήμνου Εκτύπωση

Μελωδικό «παρών» από τα μουσικά σύνολα του Δήμου

Συμμετοχή σε 10 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με γιορτινές μουσικές απ’ την Ελλάδα & τον κόσμο

 

Μελωδικό «παρών» δίνουν και στις φετινές γιορτές τα μουσικά σύνολα του Δήμου Λήμνου, συμμετέχοντας σε 10 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με γιορτινές μουσικές από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Η Φιλαρμονική, η Δημοτική Χορωδία  και η Ορχήστρα ποικίλης μουσικής, με μεγάλη προθυμία δίνουν και φέτος τον καλύτερό τους εαυτό  "λαμπρύνοντάς" με την παρουσία τους Χριστουγεννιάτικες  γιορτές και εκδηλώσεις που διοργανώνονται όλο το Δεκέμβριο από τοπικές κοινότητες και συλλόγους.

Ο αρχιμουσικός του Δήμου κ Δημήτρης Μαυράκης με την ευκαιρία θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες του
προς τα δεκάδες μέλη των μουσικών μας συνόλων για την ακούραστη και ανιδιοτελή προσφορά τους,
καθώς και τους διοργανωτές όλων των εκδηλώσεων για την τιμητική τους πρόσκληση.


Υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο!


img_3610.png

 

 

Μια πράξη αγάπης στους ωφελούμενους του ΚΗΦΗ από το ΙΕΚ Λήμνου Εκτύπωση

Οι σπουδάστριες του ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ από τα Τμήματα Κομμωτικής και Ονυχοπλαστικής επισκέφτηκαν σήμερα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Λήμνου και φρόντισαν με πολλή αγάπη τις ωφελούμενες και τους ωφελούμενους της Δομής.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους ίδιους, στις εκπαιδεύτριες τους και στην Διεύθυνση του ΙΕΚ για την συγκινητική τους πράξη.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ
ΟΚΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Τούφου Μαγδαληνή

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από την Παιδική Χορωδία του Δήμου Εκτύπωση

afisa_paidikis_xorodias.jpgΣας προσκαλούμε στη χριστουγεννιάτικη συναυλία της νεοσύστατης Παιδικής Χορωδίας του Δήμου μας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18/12 και ώρα 18:30 στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Στην πρώτη αυτή συναυλία, το κοινό μας θα έχει την ευκαιρία να ακούσει παραδοσιακά κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, μέσα σε ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι που θα μας βάλει όλους στο κλίμα των ημερών!

 

Σας περιμένουμε όλους λοιπόν τη Δευτέρα 18/12 και ώρα 18:30 στο κινηματοθέατρο Μαρούλα.

 

Είσοδος ελεύθερη

«Διαχείριση άγχους παιδιών και γονέων» 3η Συνάντηση Βιωματικού Εργαστηρίου Εκτύπωση
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λήμνου, θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 13/12/2017 στις 19:00, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας, την 3η κατά σειρά συνάντηση του βιωματικού εργαστηρίου για γονείς. 
Το θέμα του 3ου εργαστηρίου αφορά στη «Διαχείριση άγχους παιδιών και γονέων» και θα πλαισιωθεί μέσα από διάφορες βιωματικές ασκήσεις, εισηγήσεις και συζήτηση, με ομιλήτριες-συντονίστριες την Σωτηρία Κυριαζίδου (Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λήμνου) και την Πηνελόπη Τσακανίκα (εκπαιδευτικό ειδικής εκπαίδευσης). Περιμένουμε όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς για μια εποικοδομητική συζήτηση.
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Δ.Κ. Μύρινας «Χριστού τη Θεία Γέννηση» Εκτύπωση

Η Δημοτική Κοινότητα Μύρινας πραγματοποιεί τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗ ΘΕΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗ» την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 7μ.μ. στην Πλατεία Υψιπύλης (ΟΤΕ).
Η Κοινότητα μας όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, κόντρα στους δύσκολους καιρούς με τη βοήθεια πληθώρας εθελοντών , αλλά και την στήριξη του ΟΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ, στοχεύει αφενός μεν να προσφέρει χαρά και διασκέδαση στους συμπολίτες μας, αφετέρου να τονώσει την κίνηση στην αγορά της πόλης μας, γι’ αυτό και επιλέγει η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της να γίνεται στο κέντρο της Μύρινας.
Στη φετινή εκδήλωση συμμετέχουν:
- Η Χορωδία και Ορχήστρα ποικίλης μουσικής του ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ.
- Ο Φοιτητικός Σύλλογος Λήμνου «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ».
- Το Κοινωνικό Φαρμακείο και Παντοπωλείο του ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ.
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου.
- Η Μουσική Ομάδα του ΩΔΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ.
- Το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου.
- Ο ΓΑΣ ΜΥΡΙΝΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι κυρίες του Κοινωνικού Φαρμακείου και Παντοπωλείου του Δήμου Λήμνου θα συλλέγουν τρόφιμα και φάρμακα για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Σας καλούμε να βοηθήσετε και να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτή τη προσπάθεια προς τον συνάνθρωπο.
Σας προσκαλούμε να περάσουμε μια όμορφη εορταστική βραδιά, με κάλαντα, σύγχρονους και παραδοσιακούς χορούς από τους φοιτητές μας, δρώμενα που συνάδουν με το πνεύμα των ημερών, face painting για τους μικρούς μας φίλους, κρασί, κεράσματα για μικρούς και μεγάλους και ζεστούς λουκουμάδες.
Εκ μέρους του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αδαμαντία Γαροφαλλίδου-Παπούλκα

Εορταστικές συναυλίες Φίλων του Ελληνικού Νησιού & της Θάλασσας - Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου Εκτύπωση

Ο Σύνδεσμος “Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας” και το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου, σε συνεργασία με τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου, υποδέχεται τα Χριστούγεννα με δύο εορταστικές συναυλίες.

Στην μουσική αυτή γιορτή, θα ακουστούν γνωστά χριστουγεννιάτικα κομμάτια, καθώς και κλασσικά έργα των Johann Pachelbel, Edvard Grieg και Pyotr Tchaikovsky.

Συμμετέχουν οι μαθητές των τμημάτων της κλασσικής κιθάρας και πιάνου, η Μικτή Ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου, ενώ τραγουδιστικά τη γιορτή θα πλαισιώσει η Χορωδία Ενηλίκων του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ. στο κινηματοθέατρο Μαρούλα, στη Μύρινα και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ., στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου.

Λίγα λόγια για το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου:

Ιδρύθηκε το 2000 με Χορηγό το Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος και τη συμπαράσταση του τότε Δημάρχου κ. Κώστα Αδαμίδη και του Δημοτικού Συμβουλίου Μούδρου.

Φιλοξενείται στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Μούδρου και η λειτουργία του χρηματοδοτείται από το Δήμο Λήμνου. Σύγχρονα, περισσότεροι από 60 μαθητές διδάσκονται στα τμήματα μουσικής προπαιδείας, κλασικού πιάνου, κιθάρας και χορωδίας.

 

Κινητοποίηση για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Β. Αιγαίου Εκτύπωση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο παλιό λιμάνι της Μύρινας, μπροστά στο Δημαρχείο πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, οι φορείς και οι κάτοικοι της Λήμνου, με αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ,  αντιδρώντας μαζί με υπόλοιπους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου στην προωθούμενη αύξησή τους.

 

Επίσης, στο πλαίσιο της παλλημνιακής απεργιακής κινητοποίησης, έμειναν κλειστά τα καταστήματα και οι υπηρεσίες.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Δημαρχείο μίλησαν ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Λήμνος Τουριστική» κ. Δημήτρης Σφενδύλης, ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου, κ. Ευάγγελος Δανιήλ, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Κωνσταντίνος Μαδυτινός, η Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου «Επιστήμονες Τροφίμων- Διατροφής», κ. Κωνσταντίνα Θάνου και το μέλος του Παραρτήματος Λήμνου του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης.

Ακολουθεί το ψήφισμα των φορέων της Λήμνου:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ

ΛΗΜΝΟΣ 29/11/2017

 

Οι φορείς της Λήμνου ζητάμε τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και εκφράζουμε την αγωνία μας για τη δρομολογούμενη αύξηση τους, η οποία απειλεί την οικονομία των νησιών μας, με κίνδυνο να επιφέρει βαρύτατο πλήγμα σε καίριους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, με σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία. 

Η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ αφορά σε κάθε προϋπολογισμό, κάθε σπίτι, κάθε επαγγελματία, κάθε επιχείρηση και ως εκ τούτου θα έπληττε άμεσα και έμμεσα τους κατοίκους των νησιών μας, οι οποίοι διαβιούν σε ακριτικές περιοχές υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και ήδη αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα, λόγω της κατάργησης υπηρεσιών.

Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα αποτελέσει χαριστική βολή για τους επαγγελματίες, καθώς ήδη σημαντική μερίδα επιχειρήσεων αντιμετωπίζει προβλήματα βιωσιμότητας, λειτουργώντας μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον, με αύξηση των φορολογικών υποχρεώσεων και κατακόρυφη πτώση στον τζίρο, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.  Στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούν μικρού μεγέθους επιχειρήσεις, που αντικειμενικοί  παράγοντες  όπως το μεταφορικό κόστος, έχουν επίπτωση στην ανταγωνιστικότητά τους και τους στερούν πολύ σημαντικές δυνατότητες σε σχέση με επιχειρήσεις περιοχών κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα αστικά κέντρα.

Η μέχρι σήμερα διατήρηση χαμηλότερων συντελεστών ΦΠΑ δεν αποτελεί προνόμιο, αλλά αντιστάθμισμα σε ένα σοβαρό μειονέκτημα που χαρακτηρίζει τις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, χαρακτηριστικό που εντάσσεται στην ευρύτερη έννοια της νησιωτικότητας. Ιδιαίτερα όταν η σημερινή αναπτυξιακή κατάσταση των νησιών μας δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση μιας τέτοιας μορφής και κλίμακας επιβάρυνση.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών μας και το δικαίωμά μας να ζούμε ως ακρίτες νησιώτες,  αποσύροντας άμεσα το μέτρο με το οποίο αυξάνονται οι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας.

Οι φορείς της Λήμνου:

 1. ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΗΜΝΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
 2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΗΜΝΟΥ
 3. ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
 4. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΣΒΟΥ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ
 5. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»
 6. ΑΜΚΕ «ΛΗΜΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ»                                               
 7. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
 8. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΟΥΔΡΟΥ
 9. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΗΜΝΟΥ
 10. ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
 11. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
 12. ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
 13. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ
 14. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
 15. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ. ΛΗΜΝΟΥ
 16. ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΗΜΝΟΥ
 17. ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»
 18. ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΗΜΝΟΥ
 19. ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΛΗΜΝΟΥ
 20. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»
 21. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ
 22. ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
 23. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

 

Σύσκεψη φορέων ενόψει των κινητοποιήσεων για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ Εκτύπωση

Χθες, Κυριακή 26 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο ευρεία σύσκεψη των φορέων της Λήμνου,  με θέμα τη διοργάνωση κινητοποιήσεων για τη διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Έπειτα από διεξοδική συζήτηση, οι φορείς της Λήμνου αποφάσισαν ομόφωνα να πραγματοποιηθεί παλλημνιακή κινητοποίηση- απεργία την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, κατά την οποία θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα και οι υπηρεσίες, ενώ στις 11:00 π.μ. της ίδιας ημέρας θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παλιό Λιμάνι, μπροστά στο Δημαρχείο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εξής φορείς:

 1. ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΗΜΝΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
 2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΗΜΝΟΥ
 3. ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
 4. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΣΒΟΥ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ
 5. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»
 6. ΑΜΚΕ «ΛΗΜΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ»
 7. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
 8. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΟΥΔΡΟΥ
 9. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
 10. ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
 11. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
 12. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ. ΛΗΜΝΟΥ
 13. ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΗΜΝΟΥ
 14. ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»
 15. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»
 16. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ
 17. ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
 18. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΗΜΝΟΥ   
Συνάντηση για τη δωρεά προγράμματος διακομιδής ασθενών από το Ίδρυμα Μπούμπουρα Εκτύπωση
22/11/2017

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο με τον Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Μπούμπουρα και Πρόεδρο του Α.Ο. «Ηφαιστία», κ. Σπύρο Μπούμπουρα και στελέχη του Ομίλου Interamerican, στο πλαίσιο της δωρεάς του Ιδρύματος Μπούμπουρα προς όλους τους κατοίκους της Λήμνου, η οποία αφορά στη διακομιδή ασθενών/τραυματιών από το νησί προς νοσηλευτήρια σε περιστατικά που χρειάζονται επείγουσα αντιμετώπιση.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου κ. Νίκος Μαρινάκης, ενώ εκ μέρους της Interamerican, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Interamerican κ. Γιάννης Ρούντος, ο Γενικός Διευθυντής της Interamerican Βοηθείας, κ. Γιώργος Βαλαής, ο Προϊστάμενος της Interamerican Βοηθείας κ. Γιώργος Σκαρμούτσος και οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της εταιρείας κ. Λία Τσακανίκα και κ. Σάκης Παζαρλής.
Δράση Κέντρου Κοινότητας-Κοινωνικού Φαρμακείου για την Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου Λήμνου στην 33η Έκθεση Philoxenia 2017 Εκτύπωση

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Λήμνου και η ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική συμμετείχαν στη Διεθνή  Έκθεση  Philoxenia 2017 που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2017.

Η φετινή συμμετοχή στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία για την τουριστική προβολή του νησιού και των προϊόντων του.

Πραγματοποιήθηκαν 33 Β2Β συναντήσεις με τουριστικά γραφεία του εξωτερικού από τα οποία υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την Λήμνο ως νέο τουριστικό προορισμό.

Το περίπτερο στήριξαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Μαρινάκης Δημήτρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαυροθαλασσίτης Παναγιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Τούφου Μαγδαληνή και κ.Σκαφίδας Γεώργιος, ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική κ. Σφενδύλης Δημήτρης, ο Αντιπρόεδρος της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική κ. Ψάρρας Χρυσόστομος, τα μέλη  κ.Ματζάρης Δημήτρης και κ. Αλεξάνδρου Αλέξανδρος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Μάντζαρης Στέλιος  και το μέλος της κ.Κωνσταντάκης Νομικός, η Αντιπρόεδρος και το μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Λήμνου και Αγ.Ευστρατίου κ.Βαρουχάκη Παρασκευή και κ. Καλημανά Θεοδοσία.

Παραβρέθηκαν επίσης από τα τουριστικά γραφεία της Λήμνου η κ.Πετρίδου Κική ,ο κ.Πετρίδης Γιάννης και ο κ.Χασάπης Σωτήρης.

Το χώρο της Έκθεσης και το περίπτερο του Δήμου Λήμνου επισκέφτηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά Έλενα, η Ευρωβουλευτής κ.Καϊλή  Εύα, οι βουλευτές κ. Ορφανός Γιώργος και κ. Καλαφάτης  Σταύρος, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Γιαρμαδούρος Ευάγγελος, ο βετεράνος άσος του Ολυμπιακού κ .Ντάνι Πρέλεβιτς και ο καλλιτεχνικός αφηγητής και παρουσιαστής Αλέξης Κωστάλας.

Ευχαριστούμε θερμά τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων που για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΜΚΕ ,επίσης τον κ. Μαντά Χρήστο, την κ. Λαϊνά Έλενα, τον κ. Ματζάρη Αθανάσιο, την κ. Λιγκάκη Λίνα, την κ.Ίμπρα Μιμόζα, τον κ. Βόγδανο Πάρη και τον κ. Σαράντη Κωνσταντίνο για την βοήθεια που προσέφεραν στη λειτουργία του περιπτέρου.

 

ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική  

Βιωματικό εργαστήριο «Οικογένεια - Σχολείο- Μάθηση» Εκτύπωση

  Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λήμνου, σας καλούν στο βιωματικό εργαστήριο με τίτλο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΣΧΟΛΕΙΟ – ΜΑΘΗΣΗ που θα γίνει την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.

  Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει σειρά ομαδικών συναντήσεων με εκπαιδευτικούς και γονείς, στις οποίες θα τεθούν προβληματισμοί σχετικά με δυσκολίες που αφορούν είτε τη μάθηση, είτε τη συμπεριφορά εντός σχολικού πλαισίου, αλλά και εκτός αυτού.

  Στόχος είναι να λάβουν ενημέρωση από ειδικούς, την ψυχολόγο Σωτηρία Κυριαζίδου και την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής Πηνελόπη Τσακανίκα, να συζητηθούν τα αίτια της κάθε συμπεριφοράς και να υπάρξει από κοινού παρέμβαση για κάθε περίπτωση.

 

Σύμμεικτα σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης Εκτύπωση

         Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε το φαινόμενο ρίψης κοινών σκουπιδιών στους μπλε κάδους ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα την καταστροφή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών και παρακαλούμε να εναποθέτουν τα κοινά σκουπίδια στους μεταλλικούς κάδους και όχι στους μπλε κάδους που προορίζονται για ανακύκλωση.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος μας έχει διακριθεί για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζει, λαμβάνοντας βραβείο για το χαμηλότερο ποσοστό υπολειμμάτων (κοινά σκουπίδια) πανελλαδικά.

Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε αυτή την πρωτιά, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τα υπολείμματα, με τη βοήθεια και τη συνεργασία των πολιτών.  

  Ανακυκλώνω σημαίνει σώζω το περιβάλλον.

 

Συνάντηση Δημάρχου με τους Προέδρους των ιδρυμάτων Π. Μπούμπουρα και Π. Φασούλα Εκτύπωση

sam_6692.pngΟ Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης υποδέχθηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Μπούμπουρα κ. Παντελή Μπούμπουρα και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Π. Φασούλα, κ. Παναγιώτη Φασούλα, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε ενόψει  της ίδρυσης της «Αθλητικής Ακαδημίας Π. Μπούμπουρα Λήμνου».

Κατά τη συνάντηση, στην οποία επίσης συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μπούμπουρα κ. Σπύρος Μπούμπουρας, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Π. Φασούλα κ. Γιάννης Γιαννάκης, ο υπεύθυνος του Αθλητικού Προγράμματος του Ιδρύματος Π. Φασούλα, κ. Βασίλης Ντάκουλας και η εκπρόσωπος Τύπου του Ιδρύματος Μπούμπουρα κ. Μάγδα Τσέγκου, συζητήθηκαν τα σχέδια για τη δημιουργία της Αθλητικής Ακαδημίας.

Η ίδρυση της Ακαδημίας ανακοινώνεται επισήμως αύριο, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στις 17:00 σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί παρουσία των προέδρων των δύο ιδρυμάτων και της δημοτικής αρχής, στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς».

 

Αθλητική Ακαδημία Π. Μπούμπουρα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Π. Φασούλα και τον Δήμο Λήμνου Εκτύπωση

athlitikiakadimia.jpg«Η Ζωή είναι ένας Αγώνας, γίνε πρωταθλητής»

Αθλητική Ακαδημία Π. Μπούμπουρα Λήμνου

σε συνεργασία με το Ίδρυμα Π. Φασούλα και τον Δήμο Λήμνου

 

Παρουσία του Προέδρου του Ιδρύματος Μπούμπουρα κ. Παντελή Μπούμπουρα και των μεγάλων μας πρωταθλητών Παναγιώτη Φασούλα, Προέδρου του Ιδρύματος Π. Φασούλα, και Παναγιώτη Γιαννάκη, ανακοινώνεται την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 17:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», η ίδρυση της «Αθλητικής Ακαδημίας Π. Μπούμπουρα Λήμνου», ένα σχέδιο το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Λήμνου.

Η ακαδημία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Π. Μπούμπουρα, του Ιδρύματος Π. Φασούλα και του Δήμου Λήμνου και στοχεύει στην εφαρμογή προγράμματος προσωπικής ανάπτυξης για παιδιά και εφήβους. Βασίζεται στο όραμα του Παναγιώτη Φασούλα για τους νέους και επικεντρώνεται στις νησιωτικές περιοχές. Στοχεύει, με όχημα τις αθλητικές αξίες και το Ευ Αγωνίζεσθαι, να καθοδηγήσει τα νέα παιδιά, ώστε μεθοδικά και με πολλή προσπάθεια να τους αποκαλύψει την επιτυχία και τους τρόπους που αυτή κατακτιέται.

Βασικό σύνθημα της όλης προσπάθειας είναι «η Ζωή είναι ένας Αγώνας, γίνε Πρωταθλητής».

Σε συμφωνία με το Ίδρυμα Π. Μπούμπουρα και με την ευγενική χορηγία του ιδίου προσωπικά, το ίδρυμα Παναγιώτη Φασούλα αναλαμβάνει να υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα στην γενέτειρα του κυρίου Μπούμπουρα, τη Λήμνο.

Ο Δήμος Λήμνου θα συνεργαστεί στενά για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος συμβάλλοντας καθοριστικά, με κάθε διαθέσιμο μέσο, στη λειτουργία της ακαδημίας και την εφαρμογή του πολύ σημαντικού αυτού προγράμματος.

Προσκαλούμε γονείς και παιδιά να δώσουν το «παρών» στην ενημερωτική εκδήλωση της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου, η οποία αναμένεται να αποτελέσει απαρχή ενός σημαντικού κεφαλαίου όχι μόνο για την αθλητική εκπαίδευση, αλλά και συνολικότερα για την προσωπική ανάπτυξη των παιδιών της Λήμνου.

 

*Παρακαλούνται τα παιδιά που προτίθενται να λάβουν μέρος στις δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης να φορούν αθλητικά ρούχα και παπούτσια.

Δράση υποστήριξης οικογενειών που έχουν στο περιβάλλον τους ασθενή με άνοια-Αλτσχάιμερ Εκτύπωση

 Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου (Ο.Κ.Π.Α), στα πλαίσια των κοινωνικών δραστηριοτήτων του, επιθυμεί να προσφέρει στους κατοίκους του νησιού μας δράσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

      Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ & την Ημέρα της  3ης Ηλικίας  και λαμβάνοντας υπόψη ότι στο νησί μας δεν λειτουργεί ανάλογη δομή υποστήριξης, προτιθέμεθα να προχωρήσουμε στη δημιουργία ομάδων  συναντήσεων, στη Μύρινα και στο Μούδρο, με στόχο την ενημέρωση και την καθοδήγηση οικογενειών που έχουν στο περιβάλλον τους ασθενή με άνοια ή Αλτσχάιμερ

 

Τίτλος Δράσης: «Θυμάμαι αυτούς που ξεχνούν»

      Σκοπός είναι να δοθεί συμβουλευτική υποστήριξη στους άμεσους φροντιστές-συγγενείς των ασθενών, για θέματα αντιμετώπισης και διαχείρισης των ουσιαστικών προβλημάτων που προκύπτουν στην καθημερινότητα τους και στους οποίους, όπως προαναφέρθηκε, απευθύνεται η δράση και θα τους δοθεί προτεραιότητα συμμετοχής.

     Στη δράση επίσης μπορούν να συμμετέχουν και Επαγγελματίες της Υγείας (κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, κοινωνικοί φροντιστές) που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν επιπλέον εμπειρία αλλά και όσοι απλά θέλουν να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις και τους τρόπους αντιμετώπισης ή και πρόληψης της σοβαρής αυτής ασθένειας.

      Οι ομάδες θα είναι ολιγομελείς, μέχρι 12 άτομα, τα ίδια κάθε φορά αφού πρόκειται για ολοκληρωμένο συμβουλευτικό και πολυσχιδές Πρόγραμμα ενώ η συμμετοχή των ωφελούμενων ατόμων θα είναι δωρεάν.

      Τις συναντήσεις θα συντονίζει ο Ειδικός Ψυχολόγος / Νευροψυχολόγος, κος Πέτρος Κεχαγιάς, με τη συνεργασία του Ιατρείου Ψυχογηριατρικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ.

Πρόκειται, συνολικά, για 12 (δώδεκα) ενημερωτικές συναντήσεις, έξι (6) στη Μύρινα και αντίστοιχες έξι (6) στο Μούδρο, που θα ξεκινήσουν στις 01-11-2017 και θα λήξουν στις 12-12-2017, 2ωρης  διάρκειας, (17:30-19:30) ανά εβδομάδα και κατά τις ημερομηνίες:

-ΜΥΡΙΝΑ : 02,07,16,21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 & 07,12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

(ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΥΡΙΝΑΣ)

-ΜΟΥΔΡΟ: 01,08,15,22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 & 06,11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

(ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕ ΜΟΥΔΡΟΥ)

 

 

Για να συγκροτηθούν λοιπόν οι προαναφερόμενες ομάδες από τα άτομα στα οποία στοχεύει η δράση αλλά και για να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των συναντήσεων, ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει, παρακαλούμε όσοι/ες επιθυμούν να συμμετέχουν, να το δηλώσουν, μέχρι την Παρασκευή 27-10-2017 στα παρακάτω τηλέφωνα, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες:

-Γραφείο ΟΚΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ: 22540-25525

-στο κινητό :6976133489

 & στις κατά τόπους δομές του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» εργάσιμες ημέρες από 08:30 μέχρι 09:30  :

1) 22540-24667 ΒΣΣ ΜΥΡΙΝΑΣ

2) 22543-50711 ΒΣΣ ΜΟΥΔΡΟΥ

3) 22543-50613 ΒΣΣ ΑΤΣΙΚΗΣ

4) 22543-50531 ΒΣΣ ΝΕΑΣ ΚΟΥΤΑΛΗΣ

 

 

 

Η Πρόεδρος του Δ.Σ

    ΟΚΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

    Τούφου Μαγδαληνή

1.600 ενοικιάσεις & 400 χρήστες στο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων - Μεμονωμένο περιστατικό κλοπής Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙKΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &                                   

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ   


Σχετικά με την απώλεια ποδηλάτου από σταθμό του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου μας, η υπηρεσία μας σας κάνει γνωστά τα εξής:

Από τον σταθμό των ποδηλάτων στην περιοχή «Γέφυρα Ρωμέικου» απωλέσθη φέτος  τον Σεπτέμβριο ποδήλατο, το οποίο δεν είχε κλειδωθεί σωστά από τον χρήστη που το είχε ενοικιάσει.  Τη δεδομένη στιγμή δεν έγινε αντιληπτή η απώλεια του εν λόγω ποδηλάτου, διότι ο ανωτέρω σταθμός τότε παρουσίαζε τεχνικό πρόβλημα.  Όταν διαπιστώθηκε η απουσία του ποδηλάτου, έπειτα από ενέργειες της υπηρεσίας μας, εντοπίστηκε αλλοιωμένο με παρεμβάσεις και αφαίρεση των διακριτικών του Δήμου, ώστε να μη γίνεται αντιληπτό.

Μετά τον εντοπισμό του, το ανωτέρω ποδήλατο θα επισκευασθεί το επόμενο διάστημα και θα είναι έτοιμο προς χρήση.

Σημειώνεται ότι, ύστερα από 16 μήνες λειτουργίας  του συστήματος κατά τους οποίους έχουν πραγματοποιηθεί 1600 ενοικιάσεις και υπάρχουν περισσότεροι από 400 εγγεγραμμένοι χρήστες,  είναι το πρώτο και μοναδικό περιστατικό κλοπής ή και βανδαλισμού.

Ο αρχικός σχεδιασμός μας ήταν το σύστημα φέτος να λειτουργήσει έως τις 15/10/2017. Λόγω, όμως, των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, η λειτουργία του θα παραταθεί μέχρι τέλος του Οκτώβρη.

Τέλος, σημειώνουμε ότι έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες που είχαν παρουσιασθεί στους σταθμούς της Γέφυρας Ρωμείκου και των Ρηχών Νερών.

 

Εγκαινιάστηκε η αίθουσα «Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου» στο οίκημα Σαχτούρη Εκτύπωση

labadaridou.jpg
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, τα εγκαίνια της αίθουσας «Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου» στο οίκημα Σαχτούρη στον Ρωμέικο Γιαλό της Μύρινας. Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν η διακεκριμένη λημνιακής καταγωγής ποιήτρια, πεζογράφος και θεατρική συγγραφέας και ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτριος Μαρινάκης, παρουσία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, των Δημάρχων Λέσβου, Σπύρου Γαληνού και Λύσης Κύπρου, κ. Ανδρέα Καουρή, των τοπικών αρχών και πολλών εκλεκτών φίλων και αναγνωστών της κ. Λαμπαδαρίδου.

Η διαμόρφωση της εν λόγω αίθουσας στο οίκημα Σαχτούρη  ήρθε ως αποτέλεσμα της γενναιόδωρης απόφασης της κ. Λαμπαδαρίδου να δωρίσει στον Δήμο Λήμνου την προσωπική της βιβλιοθήκη, η οποία περιλαμβάνει πολλά αντίτυπα βιβλίων της ίδιας αλλά και άλλων λογοτεχνών και συγγραφέων, καθώς και πολύτιμα προσωπικά της αντικείμενα.

Μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, ως φόρο τιμής προς την κ. Λαμπαδαρίδου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε η βιβλιοθήκη να στεγαστεί στο οίκημα Σαχτούρη και τη διαχείριση- λειτουργία της να έχει το αρμόδιο ΝΠΔΔ «Οργανισμός Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Λήμνου».

Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλιόυ κ. Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το κείμενο της οποία προσέφερε στη δωρήτρια. Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων η εισήγηση του Δημάρχου Λήμνου:

«Ο Δήμαρχος Λήμνου, απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο, ανέφερε ότι «η προσφορά αυτή είναι σημαντική και αξιέπαινη, γιατί κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου διέθεσε με περίσσευμα ψυχής και αφοσίωσης σ' αυτό τον τόπο που αγαπά, όλο το συγγραφικό «βιος της».
Είμαστε ευτυχείς και καλότυχοι που με τόση φροντίδα, γενναιοδωρία, αγάπη και σεβασμό, η δωρήτρια διέθεσε στο νησί μας, τα δώρα αυτά, δώρα της ψυχής της.

Με την ευκαιρία του εορτασμού των «Ελευθέριων» του νησιού μας προτείνουμε η ονομασία της αίθουσας στον 1ο όροφο του κτιρίου ΣΑΧΤΟΥΡΗ, να αποδοθεί στη δωρήτρια κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου.

Θεωρούμε ότι η ονοματοδοσία της αίθουσας με το όνομα της δωρήτριας, αποτελεί ελάχιστη και σύμφωνη με το κοινό αίσθημα, απόφαση αναγνώρισης της πολύτιμης δωρεάς της.»

Ο Δήμαρχος Λήμνου ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για να γίνει πραγματικότητα η αίθουσα, ενώ προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες σε συνεργασία με την κ. Λαμπαδαρίδου και  της προσέφερε το μετάλλιο με το έμβλημα της πόλης της Μύρινας, καθώς και έναν μικρό αμφορέα.

Η κ. Λαμπαδαρίδου, βαθιά συγκινημένη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όσα είχα στην καρδιά μου για τη Λήμνο, τα είπα με όλα αυτά τα βιβλία μου, που έφερα εδώ για την επιστροφή μου. Όμως η λέξη επιστροφή με βασάνισε. Πιστεύω πως επιστρέφω σ’ έναν τόπο από τον οποίον ποτέ δεν έφυγα. Θέλω να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου κύριε Δήμαρχε, που μου δώσατε ίσως το πιο πολύτιμο δώρο της ζωής μου και το αποφασίσατε τόσο άμεσα και το υλοποιήσατε τόσο γρήγορα και τόσο γενναιόδωρα που δεν πρόφτασα να το συνειδητοποιήσω, δεν πρόφτασα να μετρήσω τι κόστος έχει στην ψυχή μου. Γιατί πονάει αυτός ο αποχωρισμός, πόνεσα όταν κατέβασα όλες τις βιβλιοθήκες μου κάτω, να πάρω ό,τι καλύτερο είχα στη συγγραφική μου διαδρομή, να το στείλω στον γενέθλιο τόπο μου. Δεν ήταν εύκολο. Και κάποιες φορές φοβήθηκα, το ομολογώ, μήπως αυτό το βιός μου που έστειλα, τα συγγραφικά, μικρά, ασήμαντα για τους άλλους, αλλά για μένα τόσο πολύτιμα, που είχα γύρω μου μια ζωή και με συντρόφευαν και μου ήταν φίλοι πολύτιμοι, κομμάτια της ψυχής μου, όλα αυτά τα έστειλα και φοβόμουν μήπως βρεθούν ξαφνικά σε μια μοναξιά, μήπως μου πουν μια μέρα πως τα εγκατέλειψα. Αυτό όμως ξεπεράστηκε, όταν είδα τις φίλες τις παλιές, καινούριες, αναγνώστριες της Λήμνου να έρχονται να βοηθήσουν. Κι ακόμα μου πρότειναν και κάτι που γαλήνεψε την ψυχή μου. Δημιούργησαν μια ομάδα φίλων των βιβλίων μου που θα έρχεται κάθε μέρα εδώ κάποιες ώρες να μην είναι η αίθουσα κλειστή και στη μοναξιά της. Αλλά να είναι ζωντανή και φιλόξενη και φιλική, όπως την ονειρεύτηκα».

Στη συνέχεια η κ. Λαμπαδαρίδου πρόσθεσε: «Μου ήταν πολύ δύσκολο να αποχωριστώ όσα αγάπησα. Όμως όταν έγραψα το βιβλίο μου τώρα τελευταία “Τα μονοπάτια του αγγέλου μου” που ήταν όλη η ζωή μου μέσα από τα ημερολόγια και είδα πόση ματαιότητα υπάρχει, πως όλα αυτά ήταν δικά μου, αλλά σήμερα δεν έχω τίποτα, γιατί υπάρχουν σ’ ένα παρελθόν που μπορεί να είναι μέσα στον παρόντα χρόνο, όμως δεν παύει να είναι ο παρελθών χρόνος. Βέβαια, πιστεύω πως ό,τι έχει υπάρξει, υπάρχει για πάντα στον χρόνο, πως δεν είναι δικό μας. Ανήκει σε μια αφηρημένη έκταση, στη μνήμη τη δική μας, στη μνήμη των άλλων, όμως δεν υπάρχει σε εμάς τους ίδιους. Και ένιωσα πια πως ήμουν με χέρια άδεια. Και έκανα τη σκέψη πως τίποτα τελικά δεν είναι δικό μας. Υπάρχουμε πάνω σε μια ελάχιστη, σε μια μοναχική στιγμή, σε μια ροϊκή και εύθραυστη μέσα στον ατέρμονα χρόνο. Όμως μένει αυτό που δώσαμε, αυτό που δίναμε. Από εκεί ξεκίνησε η σκέψη να χαρίσω. Να πω αυτά δεν γράφτηκαν για μένα μόνο. Εμένα μου δώθηκε η δωρεά να τα γράψω. Να γράψω κάποια βιβλία με κάποιες άλλες, πιο βαθιές οράσεις της ψυχής. Να δω κάποια πράγματα. Όμως μου δόθηκε η χάρη να το κάνω αυτό. Εγώ δεν έχω τίποτα δικό μου...».

                Καταλήγοντας, μιλώντας για τον ρόλο των βιβλίων και τα δεινά της Ελλάδας είπε: «Όσο για το αν μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να σωθεί από τα δεινά της, θα πω τούτο μόνον: Ακόμα και ένας τόμος απ’ τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη ή τους μεγάλους μας ποιητές αν σωθεί στις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες του κόσμου, είναι αρκετός για να υπάρχει η Ελλάδα. Και όσο ο ελληνικός πολιτισμός θα υπάρχει ως αξιακή δομή κάθε πολιτισμένης χώρας, όπως και είναι σήμερα, η Ελλάδα θα υπάρχει έξω από τα δεινά της. Πάντα έλεγα πως εμείς, ως λαός, είμαστε το εφήμερο πρόσωπό της. Η Ελλάδα όμως, ως πεπρωμένο, είναι έξω από την εφημερότητα τη δικιά μας και πορεύεται στον δικό της αιώνιο χρόνο. Πολιτισμός δεν είναι τα όσα έτοιμα μας δόθηκαν. Πολιτισμός είναι η αντίληψή μας για τον πολιτισμό…»

mlabadaridou2.jpgmlabadaridou5.jpg


mlabadaridou4.jpg

mlabadaridou3.jpg

Έναρξη εκδηλώσεων για τις 14ες Ημέρες Ρωσοελληνικής Φιλίας Εκτύπωση


sam_6218.png

Με την κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων Αγωνιστών για την απελευθέρωση της Ελλάδας και στο Μνημείο των ναυτών Α. Ορλώφ και Ντ. Σενιάβιν στον Ρωμέικο Γιαλό, ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις των 14ων Ημερών Ρωσοελληνικής Φιλίας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο ρωσικό νεκροταφείο στην Πούντα από τον Επίσκοπο της Ρωσικής Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Ευγένιο Μέσων Ουραλίων και επίσκεψη στον Α’ Ρωσικό Προσφυγικό Τάφο της κόμισσας Α. Β. Γκολενίτσεβα – Κουτούζοβα στον Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στο Πορτιανού.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Ρώσου Προξένου στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξάντερ Σερμπάκοφ,  του Προέδρου του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών της Ρωσίας κ. Λεονίντ Ρεσέτνικοφ, του πρώην Γενικού Προξένου και εκπροσώπου της Κοινωνικής Οργάνωσης Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση, κ. Αλεξέι Ποπόβ, του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνου Αδαμίδη, του Επάρχου Λήμνου κ. Ευάγγελου Γιαρμαδούρου,  του Δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, του διοικητή της Πυροσβεστικής Λήμνου κ. Παναγιώτη Μπιμπούδη, του Λιμενάρχη Μύρινας κ. Γεώργιου Αρβανίτη, του διοικητή του Α. Τ. Μύρινας Σωκράτη Κρομμυδέλλη, του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Σακαρίκου, των προέδρων της Τοπικής Κοινότητας Νέας Κούταλης κ. Ιωάννη Μοσχοβάκη και της Τ.Κ. Πορτιανού κ. Σπύρου Μανιάτη, καθώς και εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων.

Και στη φετινή αποστολή από τη Ρωσία συμμετέχουν διακεκριμένες προσωπικότητες της ρωσικής κοινωνίας, όπως ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Σταυρούπολης, απόγονος πρόσφυγα από τη Ρωσία στη Λήμνο, ο οποίος, μιλώντας με βαθιά συγκίνηση, συγκλόνισε με την αναδρομή του στην ιστορία του προγόνου του, που βρέθηκε στη Λήμνο το 1920 και επαναπατρίστηκε στη συνέχεια. Στην αποστολή παρόντες ήταν και ρώσοι δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων και ο Αλεξάντερ Κρουτόβ, ο οποίος πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια ντοκιμαντέρ για τη Λήμνο. Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Λήμνος» θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 20:00 στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Οι εκδηλώσεις των 14ων Ημερών Ρωσοελληνικής Φιλίας συνεχίζονται αύριο το πρωί στον Μούδρο, με επιμνημόσυνη δέηση στο Ρωσικό Νεκροταφείο στις 09:45, επίσκεψη στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και καταθέσεις στεφάνων και λουλουδιών στο μνημείο των ρώσων ναυτών.

 

Συνάντηση Δημάρχου με τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Εκτύπωση

sam_6176_site.png

 

  Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης υποδέχθηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξάντερ Σερμπάκοφ, ο οποίος βρίσκεται στη Λήμνο, προκειμένου να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις των 14ων Ημερών Ρωσοελληνικής Φιλίας, συνοδευόμενος από τον Υποπρόξενο κ. Βλαντιμίρ Ποταπόφ.

Ο Γενικός Πρόξενος ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα διαδεχόμενος τον κ. Αλεξέι Ποπόφ και επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Λήμνο. Κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα συνεργασίας, ενώ  ακολούθησε ανταλλαγή δώρων.

 

 

 
Προσκλήσεις (1 στοιχείο)
Αποφάσεις Πρακτικά Επιτροπών (4 στοιχεία)
Προκηρύξεις (365 στοιχεία)
Ανακοινώσεις (1261 στοιχεία)
 

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png