Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019
Ενημέρωση / Δελτία Τύπου
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
Δωρεάν καλοκαιρινά παιδικά τμήματα στο Κέντρο Κοινότητας Εκτύπωση

Το Κέντρο κοινότητας του Δήμου Λήμνου ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν καλοκαιρινών παιδικών τμημάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, συζητήσεις, διαδραστικά παιχνίδια, επισκέψεις, ενημερώσεις, μελέτη των βασικών σημείων της σχολικής χρονιάς που πέρασε.

Η διαμόρφωση των ημερών και των ωρών εξαρτάται από το πλήθος των αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Κοινότητας, στο τηλέφωνο 2254029110 ή στην διεύθυνση Λεωφ. Δημοκρατίας 65 (χώρος στάθμευσης Σούμπρας). Εγγραφές έως 20 Ιουνίου.

Δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ


Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Πολιόχνη» υλοποίησαν στις 31 Μαΐου δράση με τους μαθητές της πέμπτης (Ε)΄ και έκτης (Στ΄) τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος
Οι ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν οι παρακάτω:
1. Τι είναι το κάπνισμα & οι βλαβερές ουσίες του
2. Συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία
3. Συνέπειες του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία
4. Κάπνισμα και εγκυμοσύνη
5. Παθητικό κάπνισμα
6. Ο ρόλος της οικογένειας και των φίλων σχετικά με το κάπνισμα
7. Συνέπειες του καπνίσματος στο περιβάλλον
8. Οικονομικό Κόστος

Μετά το τέλος της ενημέρωσης οι μαθητές ζωγράφισαν αντικαπνιστικά μηνύματα στον προαύλιο χώρο του σχολείου όπου και αναρτήθηκαν.
Ευχαριστούμε θερμά το 1ο Δημοτικό σχολείο για την άψογη φιλοξενία 

 

kapnisma20186.jpg

kapnisma20185.jpg

kapnisma20184.jpg

 

kapnisma20183.jpg

kapnisma20182.jpg

 

kapnisma2018.jpg

Υποδοχή πτήσεων charter και Ρουμάνων δημοσιογράφων από την ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική Εκτύπωση

Οι πρώτες πτήσεις charter για το φετινό καλοκαίρι έφτασαν στη Λήμνο την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική ήταν και φέτος στο αεροδρόμιο Ήφαιστος  για να καλωσορίσει τους πρώτους επισκέπτες του νησιού μας.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 24 Μαϊου στις 16:45 προσγειώθηκε το αεροσκάφος της Enter Air μεταφέροντας 25 επιβάτες του πρακτορείου Sunvil από τη Μ.Βρετανία.

Το Σάββατο 26 Μαίου στις 19:50 έφτασε στη Λήμνο η πτήση του πρακτορείου Nielsen μεταφέροντας 220 επιβάτες και την Κυριακή 27 Μαίου στις 14:10 η πτήση του πρακτορείου Mark Warner με 210 επιβάτες.

Ο πρόεδρος της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική κ. Σφενδύλης Δημήτρης και τα μέλη που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο πρόσφεραν παραδοσιακά  γλυκά στους επισκέπτες  και τα πληρώματα των αεροσκαφών και τους ευχήθηκαν καλή διαμονή.

Παράλληλα την Κυριακή 28 Μαίου έφτασε στη Λήμνο ομάδα διαμορφωτών γνώμης από τη Ρουμανία, αποτελούμενη από 27 άτομα μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι του ΕΟΤ Ρουμανίας, τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΟΤ Ρουμανίας και της Περιφέρειας Β.Αιγαίου με σκοπό την τουριστική προβολή και προώθηση της Λήμνου στην αγορά της Ρουμανίας και αποτελεί την μεγαλύτερη αποστολή διαμορφωτών γνώμης που έχει οργανωθεί με ΕΟΤ εξωτερικού.

Η ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Λήμνου και Αγ.Ευστρατίου και τον Εμπορικό Σύλλογο Λήμνου συνέβαλαν στην επιτυχή  οργάνωση και φιλοξενία των επισκεπτών και ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

amke1618.png

amke1618-1.png

 

amke1618-2.pngamke1618-3.png
amke1618-4.pngamke1618-6.png
Δωρεάν ποδηλατοβόλτες με τα κοινόχρηστα ποδήλατα την Κυριακή 3 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου Εκτύπωση

3η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Δωρεάν ποδηλατοβόλτες

με το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων του Δήμου Λήμνου

 

 

                Ο Δήμος Λήμνου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, στις 3 Ιουνίου 2018, προσφέρει σε όλους τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου δωρεάν ποδηλατοβόλτες με τα ποδήλατα του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων του.

                Η διαδικασία για να συμμετάσχετε σε αυτήν τη γιορτή του ποδηλάτου είναι πολύ απλή. Αρχικά μπαίνετε στο site, limnos.cyclopolis.gr, μέχρι την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 και, πατώντας πάνω στον σύνδεσμο που θα βρείτε στην εν λόγω ανακοίνωση, μπορείτε να εγγραφείτε στο σύστημα. Εν συνεχεία, στέλνετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στην εξυπηρέτηση πελατών του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στη διεύθυνση support@cyclopolis.gr με το cycloname σας και δηλώνετε ότι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στις δωρεάν βόλτες της Κυριακή 3 Ιουνίου.

                Η διαθέσιμη διάρκεια για κάθε δωρεάν βόλτα σας είναι 1 ώρα, από την παραλαβή έως την παράδοση του ποδηλάτου. Μπορείτε, όμως, να κάνετε όσες βόλτες επιθυμείτε εντός της συγκεκριμένης ημέρας.

                Σας περιμένουμε όλους να γυμναστούμε και να διασκεδάσουμε!

 

Ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 20/6.


«Ας μιλήσουμε για το Αλτσχάιμερ» Εκδήλωση-συζήτηση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λύχνων Εκτύπωση
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λύχνων διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ας μιλήσουμε για το Αλτσχάιμερ». 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λύχνων, την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 10:30, με ομιλήτρια τη Σωτηρία Κυριαζίδου, Ψυχολόγο-Κλινική Νευροψυχολόγο. 
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σχετικά με τη Νόσο Αλτσχάιμερ, επισημαίνοντας τα αρχικά συμπτώματα και την πορεία της Νόσου, αλλά τρόποι παρέμβασης. Επίσης, θα δοθεί έμφαση στους φροντιστές των ασθενών και θα ακολουθήσει συζήτηση, με σκοπό να ακουστούν οι προβληματισμοί και να λυθούν τυχόν απορίες.
Απογευματινο τμήμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ή/και της ελληνικής ιστορίας Εκτύπωση
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου, συνεχίζοντας τη διεξαγωγή μαθημάτων ενηλίκων, γνωστοποιεί την έναρξη νέου απογευματινού τμήματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ή/και της ελληνικής ιστορίας .
Τα μαθήματα θα γίνουν με βάση τις ανάγκες των ενδιαφερομένων. Στόχος είναι η βοήθεια των ατόμων που δεν ξέρουν να γράφουν/διαβάζουν ή δεν γνωρίζουν την ελληνική ιστορία.
Μέσω των βιωματικών δραστηριοτήτων θα επιχειρηθεί η ενδυνάμωση των ενδιαφερομένων σε πρακτικά ζητήματα. Οι στόχοι των δραστηριοτήτων ποικίλουν και θα προσαρμοστούν στους εκπαιδευόμενους.
Τα μαθήματα είναι δωρεάν. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν έως 31/05/2018. Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Κοινότητας Λήμνου, στο τηλέφωνο 22540- 29110. Υπεύθυνη: Χιώτου Δήμητρα Ειρήνη.
Στην 4η Χορωδιακή Συνάντηση του Δήμου Ν. Προποντίδας η Δημοτική Χορωδία Λήμνου Εκτύπωση

Δημοτική Χορωδία και Ορχήστρα Ποικίλης μουσικής Δήμου Λήμνου
Συμμετοχή
στην 4η Χορωδιακή συνάντηση του Δήμου Νέας Προποντίδας

 

Η Δημοτική Χορωδία Λήμνου και η Ορχήστρα Ποικίλης μουσικής δήμου Λήμνου υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μαυράκη έλαβε μέρος με επιτυχία στην 4η Χορωδιακή συνάντηση του Δήμου Νέας Προποντίδας 2018 που φέτος είχε διάρκεια από 12 έως 17 Μαΐου.

Υπέροχη χορωδιακή μουσική και τραγούδια φιλοξενήθηκαν στο Πολιτιστικό κέντρο Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής για μία ολόκληρη εβδομάδα από 19 συνολικά χορωδίες ανάμεσα τους και αυτή του δήμου Λήμνου που έκανε την εμφάνισή της κατά την 1η μέρα της Χορωδιακής συνάντησης.

Η Δημοτική Χορωδία Λήμνου και η Ορχήστρας Ποικίλης μουσικής Λήμνου πραγματικά ξεχώρισαν και κέρδισαν τον ενθουσιασμό του κοινού σε μία εμφάνιση που είχε τίτλο "Από τον Τσιτσάνη στο Μίκη".

Την αποστολή συνόδευσε καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού ο πρόεδρος του ΟΕΠΑ, κ. Νίκος Μαρινάκης, ο οποίος κατά το τέλος της παράστασης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την εγκάρδια φιλοξενία και ανταπέδωσε την πρόσκληση προς το δήμαρχο Νέας Προποντίδας Μανώλη Καρρά που ήταν παρών, για μία νέα χορωδιακή συνάντηση αυτή τη φορά στην όμορφη Λήμνο.

dimxormay18.jpg

«Το να είσαι μάνα»: Εκδήλωση της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας στην αίθουσα "Αποθήκη" Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΥΡΙΝΑΣ
Πληροφορίες: Αδαμ.Γαροφαλλίδου
Τηλ: 22543-50042 Κιν: 6937459622 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δημοτική Κοινότητα Μύρινας διοργανώνει ομιλία/συζήτηση με θέμα «ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΝΑ» και ομιλητή τον Ψυχολόγο κο Πέτρο Κεχαγιά την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα «ΑΠΟΘΗΚΗ» στο λιμάνι της Μύρινας.
Στην ομιλία/ανοιχτή συζήτηση θα ακουστούν με απόλυτο σεβασμό προσωπικές ιστορίες από μητέρες της Λήμνου, οι οποίες μέσα από τις δυσκολίες και τις δυνάμεις τους, έχουν "κάτι να πουν" στην κοινωνία της Λήμνου. 
Μονογονεϊκές οικογένειες, μητέρες παιδιών με ειδικές ανάγκες-ικανότητες, αναγνωρισμένες επαγγελματίες, πολύτεκνες μητέρες, γυναίκες με δυσκολίες στην εγκυμοσύνη ή τον τοκετό... Μητέρες που συνεχίζουν τον καθημερινό τους αγώνα.
Η μητρότητα δεν είναι απλά μία γιορτή, είναι ένα θαύμα! Μοιράσου το! 
Η είσοδος είναι ανοιχτή και ελεύθερη για όλους. 

Εκ μέρους του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αδαμαντία Γαροφαλλίδου-Παπούλκα

tonaeisaimana.png
«Οργάνωση σχολικής μελέτης και η στάση του γονέα απέναντι στο παιδί»- Εκδήλωση στον Μούδρο Εκτύπωση

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου συμμετέχει σε εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου, με θέμα «Οργάνωση σχολικής μελέτης και η στάση του γονέα απέναντι στο παιδί», η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης», την Κυριακή 13 Μαΐου, στις 10:30 π.μ.

Στην εκδήλωση θα αναδειχθούν οι δυσκολίες ή τα λάθη που, ενδεχομένως,  γίνονται κατά τη διάρκεια της μελέτης, πώς επηρεάζει η στάση του γονέα και τρόπους που θα διευκολύνουν τη διαδικασία. Την συζήτηση θα συντονίσουν οι Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής Φωτεινή Ρόιδου (Δημοτικό Σχολείο Μούδρου) και Πηνελόπη Τσακανίκα (Δημοτικό Σχολείο Κοντιά), καθώς και η Ψυχολόγος-Κλινικός Νευροψυχολόγος Σωτηρία Κυριαζίδου (Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου). 

Η συμμετοχή των γονέων θα δώσει την ευκαιρία για περαιτέρω διάλογο, μοίρασμα προβληματισμών, αλλά και ανταλλαγή απόψεων για ένα ζήτημα που απασχολεί καθημερινά την οικογενειακή ρουτίνα και τη σχολική ζωή. Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή, στις 10:30.


sxolmeleti.jpg

Δωρεάν απογευματινά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών για ενήλικες Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Χαρίζω ζωή»-Γίνε κι εσύ δότης μυελού των οστών- Διήμερο εκδηλώσεων στον Μούδρο και τη Μύρινα Εκτύπωση
ekdilosimyelososton.jpg

progrmyelososton.jpg
Υπόμνημα με τα αιτήματα της Λήμνου υπέβαλε στον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Λήμνου Εκτύπωση
03/05/2018

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης υποδέχθηκε σήμερα, Πέμπτη 3 Μαΐου, στο Δημαρχείο τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, συνοδευόμενο από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γιαβρόγλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, που πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Λήμνο.

Κατά την υποδοχή, ο Δήμαρχος προσέφερε στον Πρωθυπουργό έναν αμφορέα, καθώς το έμβλημα του Δήμου με τη βασίλισσα Υψιπύλη. 
Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με τη συμμετοχή των κυβερνητικών στελεχών, καθώς επίσης και του Βουλευτή ν. Λέσβου κ. Γιώργου Πάλλη, της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Χριστιάνας Καλογήρου, του Επάρχου Λήμνου κ. Ευάγγελου Γιαρμαδούρου, της Δημάρχου Αγ. Ευστρατίου κ. Μαρίας Κακαλή και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Μαυροθαλασσίτη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος παρέδωσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με μία σειρά από θέματα μείζονος σημασίας για το νησί, όπως αποφασίστηκε και σε πρόσφατη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, με έμφαση στη βελτίωση της ακτοπλοϊκής και αεροπορικής συγκοινωνίας, καθώς και την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου και στα καύσιμα.
Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη για μία σειρά από άλλα ζητήματα όπως η ανάγκη δημιουργίας κινήτρων για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Λήμνου, η υποστελέχωση του Δήμου και τα προβλήματα από την εφαρμογή του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, η οποία έχει αυξήσει υπερβολικά το κόστος διαβίωσης, ενώ ζήτησε την παρέμβαση του κ. Τσίπρα για την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στη σύσταση του ιδρύματος Βασίλειου και Παρασκευής Τραταρού, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αξιοποίηση του ξενοδοχείου «Κάστρο».
Ενημερωτική εκδήλωση ΠΕΑ Β. Αιγαίου την Κυριακή 29 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώνονται οι εγγραφές στα μαθήματα Ελληνικών για ενήλικες Εκτύπωση

Μαθήματα Ελληνικών για ενήλικες

Kurse greke për të rriturit/ Обучение Греческого языка для взрослых

 

 

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λήμνου θα πραγματοποιήσει μία σειρά μαθημάτων για ενήλικες που χρησιμοποιούν τα Ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα.

Τα μαθήματα θα γίνουν με βάση τις ανάγκες των ενδιαφερομένων. Στόχος είναι η βοήθεια των ατόμων που δεν ξέρουν να γράφουν ή να διαβάζουν ελληνικά.

Μέσω των βιωματικών δραστηριοτήτων θα επιχειρηθεί η ενδυνάμωση των ενδιαφερομένων σε πρακτικά ζητήματα, όπως η εκμάθηση συμπλήρωσης υπεύθυνων δηλώσεων και άλλων εγγράφων, μια δυσκολία που αντιμετωπίζεται συχνά στις δημόσιες υπηρεσίες.

Οι στόχοι των δραστηριοτήτων ποικίλουν και θα προσαρμοστούν στους εκπαιδευόμενους (πχ ενδυνάμωση που αφορά γραμματική, λεξιλόγιο, συντακτικό κλπ.).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι την Πέμπτη 19 Απριλίου. Τα μαθήματα θα γίνονται τις πρωινές ώρες και αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 20 Απριλίου. Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Κοινότητας Λήμνου, στο τηλέφωνο 22540- 29110.

 

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου

Διεύθυνση : Λεωφόρος Δημοκρατίας 65, ΤΚ 81400, Μύρινα Λήμνου

Τηλ: 2254029110

Ευχαριστήριο Κοινωνικού Παντοπωλείου στο 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας και το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Εκτύπωση

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λήμνου θα ήθελε να ευχαριστήσει το “3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας” και το “Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου“ για την πρωτοβουλία συλλογής συσκευασμένων τροφίμων, ρουχισμού και παιχνιδιών (για τη Δομή) και να τους συγχαρεί για την αξιέπαινη κίνηση και την ευαισθησία τους.

Να σημειωθεί ότι η συλλογή των προϊόντων από τους μαθητές του “Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου“ έγινε στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», κατά την Εβδομάδα Εθελοντισμού 12-16 Μαρτίου 2018. 

Παρακάτω παρατίθενται και ορισμένες φωτογραφίες από την όμορφη αυτή δράση.


koinpant.png
koinpant2.png
Ευχαριστήριο Κοινωνικού Φαρμακείου προς φαρμακευτικές εταιρείες Εκτύπωση

Ευχαριστήριο Κοινωνικού Φαρμακείου

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λήμνου θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στις παρακάτω  Φαρμακευτικές Εταιρείες για τη γενναιόδωρη δωρεά τους σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό:

Iasis Pharmaceuticals

Qualia Pharma

Vocate

Genepharm

Pharmathen

Novo Nordisk

Demo

Epsilon Health

Servier Hellas

Ευχόμαστε και στο μέλλον να σας βρίσκουμε συμπαραστάτες του έργου μας.

Με εκτίμηση
Κοινωνικό Φαρμακείο 
Δήμου Λήμνου

Δράσεις ευαισθητοποίησης κατά του ρατσισμού από το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο Εκτύπωση

Με αφορμή την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων, το Κέντρο Κοινότητας  και το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λήμνου ολοκλήρωσαν εχθές σειρά δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Ειδικότερα, τοποθετήθηκαν αφίσες ενημερωτικού περιεχομένου στα σχολεία της Μύρινας, μοιράστηκαν φυλλάδια στην πλατεία Υψιπύλης καθώς και σε διάφορα καταστήματα της Μύρινας και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Νέας Κούταλης μέσα από βίντεο, κατασκευές και βιωματικές δράσεις, με σκοπό την κατανόηση του ρατσισμού και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Οι δράσεις στηρίχθηκαν επίσης από τις εθελόντριες του Κέντρου Κοινότητας, Κατερίνα Γιαγκουδάκη και Κωνσταντίνα Ζαγκανά, τις οποίες θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τις ιδέες τους και την ενεργό συμμετοχή τους.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λήμνου ευχαριστεί την εταιρεία "Μασούτης" Εκτύπωση

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λήμνου θα ήθελε να κάνει ειδική μνεία και να ευχαριστήσει  για την πολύτιμη στήριξη την εταιρεία «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» καθώς από τις αρχές του νέου έτους τροφοδοτεί σε σταθερή βάση τη Δομή μας.

Η κίνηση αυτή εκτός από γενναιόδωρη καθίσταται και καταλυτική για την εύρυθμη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εδώ και αρκετούς μήνες έχει τοποθετηθεί εντός του υποκαταστήματος της εταιρείας- στο Τρίφωτο Μύρινας- καλάθι συλλογής τροφίμων καθώς και ειδών ατομικής και οικιακής φροντίδας (για τη Δομή μας).

Ελπίζουμε ότι η εταιρεία «Μασούτης», ευρύτατα γνωστή για την κοινωνική της ευαισθησία και την προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, θα συνεχίσει και στο μέλλον να δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο, όπως κάνει τόσα χρόνια με έργο ανεκτίμητης αξίας ανά την επικράτεια.

«Κράτα τον φόβο μακριά από το σχολείο» - Εκδήλωση της Δ.Κ. Μύρινας για τον σχολικό εκφοβισμό Εκτύπωση

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 η Δημοτική Κοινότητα Μύρινας πραγματοποίησε στο Κινηματοθέατρο «ΜΑΡΟΥΛΑ» εκδήλωση (ομιλία-συζήτηση) με θέμα «ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» (εκδήλωση για την κατανόηση, την πρόληψη και την αποτροπή φαινομένων σχολικού εκφοβισμού), με εισηγητή τον Νευροψυχολόγο-Ψυχοθεραπευτή κο Πέτρο Κεχαγιά και την συμμετοχή του συγγραφέα κ. Κώστα Ζαφειρίου, σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Μύρινας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου.
Κρίνοντας από το αποτέλεσμα που ήταν η μεγάλη προσοχή των μαθητών στα λεγόμενα και δρώμενα καθώς και η συμμετοχή τους με ερωτήσεις και απορίες, ανεπιφύλακτα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο στόχος μας για την ενημέρωση των παιδιών πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα επιτεύχθηκε. Τόσο ο κος Κεχαγιάς, όσο και ο κος Ζαφειρίου, προσέγγισαν τους μαθητές μ ένα ιδιαίτερα κατανοητό τρόπο και ανέπτυξαν το θέμα του σχολικού εκφοβισμού, εμπλουτίζοντας την ομιλία-συζήτηση με ενημερωτικά βίντεο, προσωπικές εμπειρίες και μουσική..
Ευχαριστούμε θερμά:
- Τους κους Πέτρο Κεχαγιά και Κώστα Ζαφειρίου.
- Την Διευθύντρια του ΓΕΛ Μύρινας κα Βασιλική Τζανή, καθώς και τους καθηγητές/τριες του Λυκείου για την άριστη συνεργασία μας.
- Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Μύρινας. 
- Τον κο Θύμιο Γουδέλλη.
- Τον ΟΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ για την παραχώρηση του Κινηματοθεάτρου «ΜΑΡΟΥΛΑ».
Εκ μέρους του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αδαμαντία Γαροφαλλίδου-Παπούλκα

 

bullying.jpg

Μαθήματα Ελληνικών για ενήλικες από το Κέντρο Κοινότητας Εκτύπωση

Μαθήματα Ελληνικών για ενήλικες

Kurse greke për të rriturit/ Обучение Греческого языка для взрослых

 

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λήμνου θα πραγματοποιήσει μία σειρά μαθημάτων για ενήλικες που χρησιμοποιούν τα Ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα.

Τα μαθήματα θα γίνουν με βάση τις ανάγκες των ενδιαφερομένων. Στόχος είναι η βοήθεια των ατόμων που δεν ξέρουν να γράφουν ή να διαβάζουν ελληνικά.

Μέσω των βιωματικών δραστηριοτήτων θα επιχειρηθεί η ενδυνάμωση των ενδιαφερομένων σε πρακτικά ζητήματα, όπως η εκμάθηση συμπλήρωσης υπεύθυνων δηλώσεων και άλλων εγγράφων, μια δυσκολία που αντιμετωπίζεται συχνά στις δημόσιες υπηρεσίες.

Οι στόχοι των δραστηριοτήτων ποικίλουν και θα προσαρμοστούν στους εκπαιδευόμενους (πχ ενδυνάμωση που αφορά γραμματική, λεξιλόγιο, συντακτικό κλπ.).

Τα μαθήματα θα διεξάγονται τις πρωινές ώρες και αναμένεται να ξεκινήσουν από τα μέσα Απριλίου. Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Κοινότητας Λήμνου, στο τηλέφωνο 22540- 29110.

Πρόσκληση-Ανακοίνωση για την εθελοντική εκστρατεία "Let's Do it Greece" Εκτύπωση

Η Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία “Let’s Do It Greece 2018” θα λάβει χώρα φέτος την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, με δράσεις στις 13 περιφέρειες και τους 325 Δήμους της χώρας και με συμμετοχή που, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αναμένεται να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές πανελλαδικά.

Ο Δήμος Λήμνου συμμετέχει και φέτος στην εκστρατεία, απευθύνοντας πρόσκληση σε σχολεία, συλλόγους, φορείς, εθελοντές και ιδιώτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση. Στόχος είναι ο συντονισμός των δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και η παρουσίαση ενός κοινού πλάνου ενεργειών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2254350019 & 2254350012, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση dlimnou.press@gmail.com.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία Lets Do it Greece μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.letsdoitgreece.org/.

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Λήμνου

Ιωάννης Ποντίκας

Σεμινάριο Art Therapy για ενήλικες από το Κέντρο Κοινότητας Εκτύπωση

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου διοργανώνει θεραπευτικές ομάδες ενηλίκων μέσω τέχνης. Οι ομάδες θα είναι κλειστές (έως 7 άτομα) και στόχο έχουν να προάγουν την αυτογνωσία του ατόμου, μέσα σε πλαίσιο εμπιστοσύνης και εχεμύθειας. Οι συναντήσεις θα διεξάγονται στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας (παρκινγκ Σούμπρας) μία φορά την εβδομάδα κατά τις απογευματινές ώρες. Η εγγραφή στις ομάδες είναι έως τη Δευτέρα 19/03/2018, όπου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.   

Ο συντονισμός των ομάδων θα γίνει από τη σύμβουλο ψυχικής υγείας, Αιμιλία Σωτηρίου.

Πληροφορίες και εγγραφές: στο κτίριο του Κέντρου Κοινότητας και στο τηλέφωνο 22540-29110

 

Λίγα λόγια για το Art Therapy:

Το ArtTherapy (θεραπεία μέσω τέχνης) είναι μία αναγνωρισμένη μέθοδος ψυχοθεραπείας η οποία χρησιμοποιείται από ολοένα και περισσότερους επαγγελματίες ψυχικής υγείας ανά τον κόσμο.

Πρόκειται για μια θεραπευτική προσέγγιση η οποία στο ‘’εδώ και τώρα’’ μας φέρνει σε επαφή με τις ασυνείδητες πτυχές του εαυτού μας. Μας βοηθάει επίσης να ανακαλύψουμε και να συνδεθούμε με τα βαθύτερα συναισθήματά μας καθώς και να αναγνωρίσουμε από πού πηγάζουν τα κομμάτια εκείνα της ζωής μας που μας δυσκολεύουν στην καθημερινότητα, με σκοπό να τα αποδεχτούμε και, αν θέλουμε, να τα αλλάξουμε.

Με τοArtTherapy μας δίνεται η ευκαιρία να παρατηρήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, αλλά και να εκφραστούμε μέσω της ζωγραφικής, μια διαδικασία που από μόνη της δρα θεραπευτικά και ανακουφίζει από το στρες.

Για να κάνει κάποιος ArtTherapy δεν είναι απαραίτητο να ‘’ξέρει να ζωγραφίζει’’ ή να έχει κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο στα εικαστικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι προθυμία για ενδοσκόπηση στον εσωτερικό του κόσμο.

 

Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ/FEAD 2018 Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την ολοκλήρωση της 1ης Διανομής Ειδών Παντοπωλείου (1000 λίτρα ελαιόλαδο σε 167 δικαιούχες οικογένειες) του Προγράμματος TEBA/FEAD 2018 Επισιτιστική & Βασική Υλική Συνδρομή στους Απόρους της χώρας, που διενεργήθηκε στις 26-02 -2018, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

-Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του δήμου Λήμνου, ήδη από το 2015, είναι υπεύθυνος για το παραπάνω Πρόγραμμα, του οποίου  η Α΄φάση ολοκληρώθηκε την 31η -05- 2017, καθώς είναι Δικαιούχος Εταίρος στην Σύμπραξη Σάμου-Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου-Ικαρίας της Περ. Βορείου Αιγαίου, με Επικεφαλής Εταίρο την Περιφέρεια, καταφέρνοντας να διανείμει μέσα σε 2 χρόνια, περίπου 300 τόνους φρούτων, τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών, απορροφώντας έτσι το 40% από τον συνολικό προϋπολογισμό των 390.000 ευρώ, που αντιστοιχούσε στους Δήμους της Περιφέρειας.

-Στην Β΄φάση του Προγράμματος που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017, ορίστηκε ότι: Δικαιούχοι του συγκεκριμένου Προγράμματος διανομής τροφίμων και άλλων αγαθών πρώτης ανάγκης, θα είναι αποκλειστικά και μόνο όσοι είναι ταυτόχρονα και δικαιούχοι του Μηνιαίου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α), όπως αυτοί ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία και για τους οποίους ενημερωνόμαστε από ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα, που ανανεώνεται σε μηνιαία βάση.

-Ο ΟΚΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ δεν είναι ο αρμόδιος φορέας της προμήθειας των ειδών που διανέμονται. Την υποχρέωση αυτή έχει ο Επικεφαλής Εταίρος, στην προκειμένη περίπτωση η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ανάλογα με την χρηματοδότηση του Προγράμματος από το Υπουργείο, τους πόρους που έχουν εκταμιευτεί και τη διενέργεια των σχετικών διαγωνισμών.

Η ευθύνη μας αφορά στην παραλαβή, και διανομή των ειδών που μας αποστέλλονται ώστε οι ωφελούμενοι να λαμβάνουν έγκαιρα και σε άριστη κατάσταση εκείνα που τους αναλογούν με τη βοήθεια του προσωπικού τόσο του Οργανισμού μας όσο και του Δήμου Λήμνου.

 - Οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ/FEAD οφείλουν να γνωρίζουν ότι:

1. Η σύνδεση των 2 προγραμμάτων (ΚΕΑ & TEBA/FEAD) γίνεται αυτόματα και άρα κάποιος που δεν είναι δικαιούχος στο μηνιαίο κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, δεν μπορεί να είναι δικαιούχος στις διανομές τροφίμων.

2. Σε μηνιαία βάση, από το σύστημα του Κ.Ε.Α, αναστέλλονται αιτήσεις δικαιούχων με σκοπό την επανεξέτασή τους ή προστίθενται ΝΕΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ, οι οποίοι θα εμφανίζονται στο σύστημα από την 1η του επόμενου μήνα. Δηλαδή κάποιος που η αίτησή του ήταν «ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ», μέχρι την οριστική επανεξέταση της και την ένταξή της εκ νέου ή την απόρριψή της ή ήταν ΝΕΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ, δεν ήταν δυνατόν να λάβει επισιτιστική βοήθεια στην διανομή του Φεβρουαρίου 2018. Οι περιπτώσεις αυτές, κάθε φορά, θα συμπεριλαμβάνονται στις επόμενες διανομές, όποτε αυτές γίνουν και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα προϊόντων, μαζί με όλες τις υπόλοιπες «ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ».

- Οι Δικαιούχοι του ΤΕΒΑ ενημερώνονται για τις δωρεάν διανομές των διαφόρων ειδών με κάθε πρόσφορο μέσο, είτε από την Ιστοσελίδα του Δήμου Λήμνου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά κυρίως με προσωπικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους. Άρα είναι σημαντικό, να δηλώνεται αρμοδίως οποιαδήποτε αλλαγή στους τηλεφωνικούς αριθμούς των δικαιούχων αλλιώς δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος έγκαιρης ενημέρωσής τους.

-Για όλες τις πληροφορίες που αφορούν την πορεία και την κατάσταση  της Αίτησής στο Κ.Ε.Α, τη σύνδεσή της με το ΤΕΒΑ και τις τυχόν αλλαγές που θέλουν να δηλώσουν, οι δικαιούχοι θα απευθύνονται στο ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ, ως αποκλειστικά αρμόδιο πλέον φορέα του Δήμου μας για την διεκπεραίωσή τους.

 

Η Πρόεδρος 

του  ΟΚΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Τούφου Μαγδαληνή

Ευχαριστήριο ΟΚΠΑ Δήμου Λήμνου για την επίσκεψη μαθητών του Γυμνασίου Μούδρου στο ΚΗΦΗ Εκτύπωση

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Λήμνου είχε τη χαρά να υποδεχθεί χθες, Δευτέρα 5 Μαρτίου, τους μαθητές  του Γυμνασίου Μούδρου, συνοδευόμενους από την Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Μαρία Παπαπαναγιώτου και την καθηγήτριά τους κ. Τριανταφυλλιά Βρανά.

Η επίσκεψη στο ΚΗΦΗ  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντισμού «Νοιάζομαι και Δρω». Οι μαθητές χάρισαν όμορφα δώρα και στιγμές ιδιαίτερης χαράς στους ηλικιωμένους, με μουσική και ποιήματα για την τρίτη ηλικία.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Μούδρου για αυτήν την πράξη αγάπης προς τους ωφελούμενους του ΚΗΦΗ.

                                                                                    

Η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΟΥΦΟΥ


28755735_1856687887698410_1846276724_o.jpg

 

Η ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική στη διεθνή έκθεση τουρισμού TTR Romania στο Βουκουρέστι Εκτύπωση
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση TTR Romanian Tourism Fair που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι από 22 έως 25 Φεβρουαρίου 2018.
Η TTR είναι η μεγαλύτερη έκθεση της Ρουμανίας στο κλάδο του τουρισμού, διοργανώνεται από τη ROMEXPO και συγκεντρώνει τουριστικές επιχειρήσεις από τη Ρουμανία και όλο τον κόσμο.
Οι εκπρόσωποι της ΑΜΚΕ , ο Πρόεδρος κ. Σφενδύλης Δημήτρης και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ματζάρης Δημήτρης , παραβρέθηκαν στο περίπτερο του ΕΟΤ στο οποίο συμμετείχε και η Περιφέρεια Β.Αιγαίου, και είχαν επαφές με τουριστικούς πράκτορες με σκοπό την προβολή και την προώθηση της Λήμνου και στόχο μελλοντική συνεργασία.

ttr_romania_1.png


ttr_romania_2.png


ttr_romania_3.png

ttr_romania_5.png

ttr_romanian_4.png
Κέντρο Κοινότητας: Συμβουλευτική υποστήριξη σε ανέργους-εργαζόμενους σε συνεργασία με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ Εκτύπωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διανομή ειδών παντοπωλείου μέσω ΤΕΒΑ Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημερωτική Εκδήλωση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λήμνου στο Νηπιαγωγείο Πλατέος Εκτύπωση
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου, έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Πλατέος, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο χώρο του Νηπιαγωγείου, την Τετάρτη 21/02/2018, στις 19:00. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας, Σωτηρία Κυριαζίδου, για την ανάπτυξη στη νηπιακή ηλικία και πώς μπορούν να συμβάλλουν οι γονείς για να ενισχύσουν την αυτόνομη διαβίωση των παιδιών. Καλεσμένη στην εκδήλωση θα είναι επίσης η εκπαιδευτικός ειδικής εκπαίδευσης, Πηνελόπη Τσακανίκα, η οποία θα μιλήσει για την ενδείξεις των μαθησιακών δυσκολιών στην προσχολική ηλικία.
Ευχαριστήριο Κοινωνικού Φαρμακείου προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λημνιών Νομού Καβάλας Εκτύπωση

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λημνιών Νομού Καβάλας για την πολύτιμη βοήθεια του να προσφέρει φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό στους συνανθρώπους του νησιού μας. 
Ευχόμαστε και στο μέλλον να σας βρίσκουμε συμπαραστάτες του έργου μας.

Με εκτίμηση
Κοινωνικό Φαρμακείο 
Δήμου Λήμνου

 
Προσκλήσεις (1 στοιχείο)
Αποφάσεις Πρακτικά Επιτροπών (4 στοιχεία)
Προκηρύξεις (365 στοιχεία)
Ανακοινώσεις (1261 στοιχεία)
 

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png