Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019
Ενημέρωση / Δελτία Τύπου
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
Πρόγραμμα εορτασμού 8ης Οκτωβρίου Εκτύπωση

programma_eortasmou_8hs_oktwvriou.jpg
Υπογράφηκε η παράταση της σύμβασης μεταφοράς των μαθητών από το ΚΤΕΛ. Εκτύπωση27.09.2012

Την Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012, υπογράφηκε η παράταση της σύμβασης μεταφοράς των μαθητών από το ΚΤΕΛ.

Μόλις κατατέθηκε η νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012, με την οποία οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων μπορούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, υπογράφηκε και η σύμβαση η οποία είχε εγκαίρως, από τον Αύγουστο 2012, προετοιμαστεί από το Δήμο Λήμνου.

Ελπίζουμε ότι θα έλθει η επιδιωκόμενη συνεννόηση και με τα Ταξί, τα οποία βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Σε ότι αφορά στις αναφορές περί ευθυνών του Δήμου Λήμνου για τη μη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας, αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία υπόσταση και σε κάθε περίπτωση δεν ήταν ο λόγος της αποχής των ΚΤΕΛ από τη μεταφορά των μαθητών.

Για να υπάρξει ουσιαστική και μόνιμη λύση όμως στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών πρέπει το κράτος να σταματήσει να αποποιείται των ευθυνών του, ακολουθώντας μία σταθερή πολιτική, για την οποία θα διαθέσει και τους ανάλογους πόρους.

Ο Δήμος Λήμνου ενεργεί με υπευθυνότητα και αμεσότητα αναλαμβάνοντας ευθύνες και πέραν των οικονομικών δυνατοτήτων του, χωρίς να αποπροσανατολίζεται από μικροπολιτικές πρακτικές που μόνο σε αδιέξοδα οδηγούν.

Συνάντηση εργασίας για τα χρονίζοντα προβλήματα των λιμενικών υποδομών της Λήμνου Εκτύπωση25.09.2012

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 στο Δημαρχείο Λήμνου πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή, συνάντηση εργασίας, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κώστα Μουτζούρη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σάββας Βαρελτζής, ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Ευστράτιος Κουκούμης, ο Λιμενάρχης Μύρινας κ. Ευστράτιος Ψύρρας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 Κατά την συνάντηση εξετάστηκαν τα χρονίζοντα προβλήματα των λιμενικών υποδομών της Λήμνου καθώς και η ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων για την  προώθηση των απαραίτητων έργων.

Ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, κατά την εισήγηση του, αναφέρθηκε μετ’ επιτάσεως στην ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου του προσήνεμου μόλου και των χερσαίων εγκαταστάσεων του λιμένα της Μύρινας, καθώς και των απαραίτητων έργων για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων, επισημαίνοντας ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες νομιμοποίησης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, κάτι που είχε καθυστερήσει πάνω από 10 χρόνια.  

Τέλος αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη χρηματοδότησης της χαρτογράφησης του λιμανιού από την αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να εμφανισθεί επιτέλους ορθά στους ναυτικούς χάρτες.

Παράλληλα εξετάστηκαν  οι ανάγκες του λιμανιού του Μούδρου, δηλαδή η πορεία της μελέτης επέκτασης του προβλήτα, αλλά και της δημιουργίας Τουριστικού Λιμένα, που καθυστερεί λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε αναλυτικά είναι η αναγκαιότητα σύνδεσης της Λήμνου με την Ίμβρο και η δημιουργία Πύλης εισόδου, που θα έδινε ουσιαστική ώθηση στην ανάπτυξη τόσο της ευρύτερης περιοχής όσο και ολόκληρου του νησιού. Ο Δήμαρχος Λήμνου ζήτησε για μία ακόμη φορά την χρηματοδότηση των απαραίτητων έργων.

Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κώστας Μουτζούρης, συμφώνησε για την αναγκαιότητα των έργων και δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει άμεσα τα θέματα προμήθειας προσκρουστήρων και την τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας για την σύνταξη των φακέλων της μελέτης των κτιριακών έργων του λιμένα Αγ. Νικολάου, για την χρηματοδότηση της οποίας παρέπεμψε στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Απολογισμός των πρώτων μηνών λειτουργίας του πιλοτικού προγράμματος Ανακύκλωσης Εκτύπωση


24.09.2012

Ο Δήμος Λήμνου σε συνεργασία με τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Λήμνου (Δ.Ε.Δ.Α.Π.Α. Λήμνου) και την «Ανακύκλωση Αιγαίου - χυτήρια ΑΒΕΕ», τον Ιούνιο, ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας.

Στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος, στις 4 Ιουλίου 2012 τοποθετήθηκαν μπλε κάδοι ανακύκλωσης σε 10 σημεία στο νησί και συγκεκριμένα στις περιοχές:

Ø    Ατσική (Δημαρχείο)

Ø    Κοντιάς (Γήπεδο)

Ø    Κοντοπούλι (Πλατεία Ηφαιστείας)

Ø    Μούδρος

-                      Λιμάνι

-                      Αγορά

Ø    Μύρινα

-           Είσοδος νέου λιμανιού

-           Πνευματικό Κέντρο Τσας

-           Πάρκο Χριστοδουλίδη

-           Πάρκο Ανδρωνίου  

-           Είσοδος Μύρινας (εκκοκκιστήριο)

Σε κάθε σημείο ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν τρείς κάδοι, ένας για χάρτινες, ένας για πλαστικές και ένας για μεταλλικές συσκευασίες.

Στις 11 Σεπτεμβρίου προστέθηκαν τα ακόλουθα σημεία ανακύκλωσης:

Ø    Άγιος Δημήτριος (είσοδος από Μύρινα, απέναντι από το βενζινάδικο)

Ø    Νέα Κούταλη (Δημοτικό σχολείο)

Καθώς και ένας κάδος για χαρτί στο δρόμο Μύρινας Θέρμων (μπροστά από το κατάστημα «Ποδήλατο»).

Παρακολουθώντας την ποσότητα ανακυκλώσιμων και τη συχνότητα εμφάνισης μη ανακυκλώσιμων υλικών σε κάθε σημείο, κρίθηκαν προβληματικοί οι κάδοι στην είσοδο του νέου λιμανιού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον Τούρκικο Γιαλό (απέναντι από το 4ο νηπιαγωγείο Μύρινας), καθώς και οι κάδοι στην αγορά του Μούδρου, οι οποίοι προβλέπεται να μεταφερθούν άμεσα.

Γίνονται ενέργειες ώστε να τοποθετηθούν μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου κάδοι ανακύκλωσης στα κτίρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βρίσκονται στη Μύρινα καθώς και στα σχολεία των Δημοτικών Κοινοτήτων αλλά και των Τοπικών Κοινοτήτων τα οποία διαθέτουν ήδη σημεία ανακύκλωσης και στη συνέχεια σε όλα τα σχολεία.

Δρομολόγια για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους κάδους πραγματοποιούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα, παράλληλα γίνονται δρομολόγια συλλογής χαρτιού τρείς φορές την εβδομάδα και πλαστικού – αλουμινίου μια φορά την εβδομάδα  από τα καταστήματα της Μύρινας. Στους ιδιώτες, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα σχολεία παρέχεται η δυνατότητα συλλογής μεγάλων ποσοτήτων ανακυκλώσιμων υλικών κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια υπηρεσία.

Για την ενημέρωση του κοινού εστάλησαν οδηγίες ανακύκλωσης μαζί με τους λογαριασμούς ύδρευσης  στην Ατσική, στον Κοντιά, στο Κοντοπούλι, στον Μούδρο και στη Μύρινα. Ενημέρωση ακόμη πραγματοποιήθηκε σε κεντρικά σημεία του νησιού καθώς και σε μαγαζιά της Μύρινας, του Μούδρου, του Αγίου Δημητρίου και της Νέας Κούταλης. Η ενημέρωση του κοινού θα συνεχιστεί, καθώς προγραμματίζονται συναντήσεις με συλλόγους χωριών στα οποία υπάρχουν σημεία ανακύκλωσης.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάλληλοι του Δήμου επισκέφθηκαν τα θερινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης, όπου μίλησαν σε μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού αλλά και στο τμήμα εκμάθησης κολύμβησης του δήμου, για την ανακύκλωση. Η ενημέρωση περιελάμβανε γνωριμία με το αντικείμενο, οδηγίες ορθής ανακύκλωσης καθώς και δραστηριότητες – παιχνίδια σχετικά με το θέμα.

Παράλληλα με την τοποθέτηση των κάδων στα σχολεία δρομολογείται πρόγραμμα ενημέρωσης σε θέματα ανακύκλωσης σε κάθε σχολείο.

Μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2012 που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δρομολόγιο μεταφοράς ανακυκλώσιμων υλικών προς τη Μυτιλήνη, όπου και εδρεύει η εταιρία «Ανακύκλωση Αιγαίου – Χυτήρια ΑΒΕΕ» μεταφέρθηκαν περίπου 13 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών. Ήδη υπάρχουν στις αποθήκες μεγάλες ποσότητες υλικών έτοιμες προς μεταφορά. Από τις ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών που έφυγαν από το νησί μας, περίπου το 40% ήταν χαρτί. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η ποσότητα του χαρτιού που ανακυκλώθηκε  αντιστοιχεί σε χρησιμοποίηση 90 περίπου δένδρων.

Η πρωτοβουλία αυτή, που βρήκε άμεση ανταπόκριση από τους κατοίκους του νησιού μας αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της Λήμνου.

Συνάντηση εργασίας "Προγραμματισμός και υλοποίηση έργων λιμενικής υποδομής" - Συνέντευξη Τύπου Εκτύπωση21/09/2012

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Σάββατο 22/09/2012 και ώρα 10:00 π.μ. στο Δημαρχείο Λήμνου, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με αντικείμενο Προγραμματισμός και υλοποίηση έργων λιμενικής υποδομής, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής κ. Κώστα Μουτζούρη.

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν ο κ. Χαράλαμπος Μακρής Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, ο κ. Σάββας Βαρελτζής Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, ο κ. Ευστράτιος Ψύρρας Λιμενάρχης Μύρινας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.    

Συγχαρητήρια προς φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής Εκτύπωση17.09.2012
Ο Δήμος Λήμνου συγχαίρει θερμά τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που συμμετείχαν και διακρίθηκαν για δεύτερη χρονιά στον πανευρωπαϊκό, φοιτητικό διαγωνισμό δημιουργίας νέων, καινοτόμων τροφίμων «ECOTROPHELIA» που διοργανώνει στην Ελλάδα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.).
Τα ίδια συγχαρητήρια απευθύνονται φυσικά και στους καθηγητές των παιδιών και σε όσους τους στήριξαν για να συμμετάσχουν σ' αυτόν τον απαιτητικό διαγωνισμό, χωρίς την συνδρομή των οποίων δεν θα ήταν δυνατή μία τόσο σημαντική διάκριση.
Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε έχουμε ανάγκη από διακρίσεις, έχουμε ανάγκη από αριστεία και οι νέοι φοιτητές με την σκληρή δουλειά τους και τις επιτυχίες τους αποτελούν πρότυπα για όλους μας.
Συμμετοχή Δήμου Λήμνου στην Πανελλαδική Κινητοποίηση των Δήμων της χώρας Εκτύπωση11.09.2012

Ο Δήμος Λήμνου συμμετέχει στην Πανελλαδική Κινητοποίηση των Δήμων της χώρας και αναστέλλει επί διήμερο, 12/09/2012 και 13/09/2012, τις λειτουργίες του με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των παιδικών σταθμών που θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παρακαλούνται οι δημότες να μην απευθύνονται στις δημοτικές υπηρεσίες παρά μόνο σε επείγουσες και έκτακτες περιπτώσεις οι οποίες θα εξυπηρετούνται από προσωπικό ασφαλείας και μόνο.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι προσέρχονται κανονικά στα καθήκοντα τους και αποχωρούν στο τέλος του ωραρίου εργασίας τους χωρίς όμως να  προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινό ασχολούμενοι με εσωτερικές διαδικασίες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο φορέα του Δημοσίου στην εξοικονόμηση πόρων και δεν αντέχει άλλη περικοπή δαπανών.

Ζητούμε την κατανόηση και την υποστήριξη σας σε αυτόν τον αγώνα, που μοναδικό στόχο έχει την επιβίωση του Δήμου μας και την διατήρηση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες μας.

Πρόβλημα μεταφοράς μαθητών Εκτύπωση


11.09.2012

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, συνεχίζοντας τις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος μεταφοράς μαθητών, την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012, απέστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό ζητώντας να αναληφθεί άμεσα σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Το ίδιο απόγευμα σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Αναπληρωτής Υπουργός  Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Λήμνου ότι συγκαλείται τεχνική συνάντηση σήμερα, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012, το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να προετοιμαστεί και να κατατεθεί άμεσα η απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση.

Μεταφορά μαθητών Εκτύπωση

10.09.2012


Ενημερώνουμε τους Γονείς και τους Εκπαιδευτικούς ότι παρά τις προσπάθειες που ο Δήμος Λήμνου κατέβαλλε μέχρι την τελευταία στιγμή, το ΚΤΕΛ Λήμνου αρνήθηκε να ξεκινήσει το έργο της μεταφοράς μαθητών επικαλούμενο καθυστερήσεις πληρωμών από τον Δήμο και την Περιφέρεια. Παράλληλα τα Ταξί ήδη δήλωσαν ότι δεν θα προχωρήσουν στην εκτέλεση του δικού τους έργου καθώς καθυστερεί επίσης η πληρωμή τους από την Περιφέρεια

Αν και τα περισσότερα από τα οφειλόμενα χρήματα στα ΚΤΕΛ και Ταξί υπάρχουν στο Ταμείο της Περιφέρειας εν τούτοις δεν είναι δυνατό να δοθούν καθώς χρειάζεται ειδική νομοθετική ρύθμιση για την νομιμοποίηση των δαπανών.   

Ο Δήμος Λήμνου έχει ήδη καταβάλει το σύνολο των χρημάτων που διατέθηκαν από το Υπουργείο (περίπου το 50% των οφειλών) για την σύμβαση με το ΚΤΕΛ ενώ από την Περιφέρεια οφείλεται το σύνολο των δεδουλευμένων του 2012 και μέρος των δεδουλευμένων του 2011.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προωθήσει άμεσα την νομοθετική ρύθμιση και να δώσει τώρα λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Έγκριση Χρηματοδότησης Έργου "Επέκταση 2ου Νηπιαγωγείου Μύρινας" Εκτύπωση

07.09.2012

Η πρόταση του Δήμου Λήμνου για τη χρηματοδότηση του έργου με τίτλο: «Επέκταση 2ου Νηπιαγωγείου Μύρινας» αξιολογήθηκε θετικά από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση από το Ε.Π «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013» με προϋπολογισμό συνολικής δημόσιας δαπάνης 390.000€.

Ο Δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής υπέγραψε το σύμφωνο αποδοχής των όρων ένταξης  την Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012. Με το έργο αυτό συνεχίζεται το μεγάλο πρόγραμμα Σχολικής Στέγης του Δήμου Λήμνου, που έχει σαν στόχο την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών σε όλο το νησί.

Ο Δήμος Λήμνου βρίσκεται σε αναμονή θετικών εξελίξεων και για άλλα σημαντικά έργα για τα οποία έχει ήδη υποβάλλει προτάσεις χρηματοδότησης. Η διεκδίκηση χρηματοδότησης μεγάλων έργων υποδομής που αφορούν το αναπτυξιακό μέλλον της Λήμνου και που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών αποτελεί σταθερή επιδίωξη της δημοτικής αρχής.

Σύσκεψη για την Λαθρομετανάστευση Εκτύπωση

06.09.2012

Την Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2012, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη για την προετοιμασία των τοπικών αρχών και φορέων σε θέματα αντιμετώπισης ενδεχόμενης άφιξης λαθρομεταναστών στο νησί μας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Χατζηδιαμαντής, ο αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Μπουλώτης, ο Λιμενάρχης Μύρινας κ. Ψύρρας, ο Διοικητής του Α.Τ. Μύρινας κ. Κρομμυδέλης, εκπρόσωπος της 88 ΣΔΙ αντισυνταγματάρχης κ. Γαλάτης, η κα. Ματζάρη υπάλληλος του γραφείου Πρόνοιας της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου κα. Κωνστάντιου και η κα. Ζολώτα εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού - παράρτημα Λήμνου.

Κατά την σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα έγκαιρου συντονισμού, υποδομής, φύλαξης και διαμονής, διαδικασίες επαναπροώθησης, αλλά και η κάλυψη ενδεχόμενων αναγκών σε κλινοσκεπάσματα, ρουχισμό και διατροφή.

Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με Γενικό Πρόξενο Βουλγαρίας Εκτύπωση

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο Βουλγαρίας κ. Harizan Harizanov.Κατά την επίσκεψη του Πρόξενου συζητήθηκαν θέματα τουριστικής συνεργασίας και ιδίως οι δυνατότητες προβολής της Λήμνου στην αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά της Βουλγαρίας.Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και η δυνατότητα πολιτιστικής συνεργασίας με Δήμους της γειτονικής χώρας, ώστε να γνωρίσουν οι πολίτες την κουλτούρα και τον πολιτισμό της κάθε περιοχής.
Κωδικός εξόδων Ισολογισμού 2011 με τίτλο "Δημόσιες σχέσεις" Εκτύπωση

Σχετικά με την ανάλυση του κωδικού εξόδων του Ισολογισμού του 2011 με τίτλο «Δημόσιες Σχέσεις», από το Δήμο Λήμνου διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

·      Ο τίτλος αφορά τη λογιστική κατηγοριοποίηση των εξόδων που αφορούν την πολιτιστική δραστηριότητα του Δήμου και τις δράσεις προβολής της Λήμνου.

·      Το συνολικό ποσό των περίπου 97.000 € περιλαμβάνει και τις 40.000 € που κόστισε η παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστείας το 2011.

·      Στο ίδιο ποσό επίσης περιλαμβάνονται σημαντικές δράσεις προβολής της Λήμνου, όπως η φιλοξενία της εκπομπής της ΕΤ3 «Κυριακή στο Χωριό» και η αυτόνομη παρουσία της Λήμνου στη τουριστική έκθεση «PHILOXENIA». Και οι δύο αυτές δράσεις απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια από το σύνολο τόσο του κοινού όσο και των σχετικών φορέων και ειδικών.

·      Ειδικά για το 2011, στο προαναφερθέν ποσό περιλαμβάνεται και το συνολικό κόστος των Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων όλης της Λήμνου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για το σύνολο του κωδικού, ακόμα και χωρίς να αφαιρέσουμε το υψηλό κόστος της παράστασης της Ηφαιστείας, είναι κατά πολύ χαμηλότερο από το ποσό που δαπανούσαν οι τέσσερις πρώην Δήμοι, γεγονός που οφείλεται αφενός στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και αφετέρου στην γενικότερη προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων, η οποία αποτυπώθηκε και στο τελικό λογιστικό αποτέλεσμα χρήσης του Δήμου το οποίο, για πρώτη φορά από την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος στη Λήμνο, παρουσιάζει πλεόνασμα.

Είναι σαφές επομένως, ότι οι συγκεκριμένες δαπάνες δεν αφορούν σε Δημόσιες Σχέσεις, οι οποίες για το Δήμο Λήμνου είναι ελάχιστες, αλλά αφορούν στη χρηματοδότηση των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και των ενεργειών τουριστικής προβολής του Δήμου μας.

Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με τον βουλευτή ν. Λέσβου κ. Γιάννη Ζερδελή Εκτύπωση


Την Τρίτη 7 Αυγούστου 2012, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, συναντήθηκε στο Δημαρχείο Λήμνου με τον κ. Γιάννη Ζερδελή, βουλευτή Λέσβου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα γενικότερα προβλήματα της Λήμνου, αλλά και οι προσπάθειες του Δήμου για την διεκδίκηση χρηματοδότησης για τα σημαντικά έργα που χρειάζεται το νησί μας.

Παράλληλα συζητήθηκε η αριθ. 223/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (συνεδρίαση 30ης Ιουλίου 2012) για το έργο εγκατάστασης αιολικού πάρκου στη Λήμνο.

Τέλος ο Δήμαρχος Λήμνου αναφέρθηκε στα σοβαρότατα προβλήματα που ανακύπτουν στην λειτουργία του Δήμου εξαιτίας των μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων, χωρίς την ταυτόχρονη διάθεση του ανάλογου προσωπικού και πόρων. Ιδιαίτερα τονίσθηκε η διαρκής μείωση των χρηματοδοτήσεων από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, που υπονομεύει την παροχή των απαραίτητων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με τον βουλευτή Λέσβου κ. Παύλο Βογιατζή Εκτύπωση


Σήμερα, Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, συναντήθηκε στο Δημαρχείο Λήμνου με τον κ. Παύλο Βογιατζή, βουλευτή Λέσβου.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα της Λήμνου, αλλά και οι πρωτοβουλίες του Δήμου Λήμνου για την διεκδίκηση πόρων και χρηματοδότησης για τα μεγάλα έργα, και ιδίως αυτά της λιμενικής υποδομής και της διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας με την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση καθώς και τα προβλήματα άσκησης μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων.

Ο Παναγιώτης Μαγδανής τίμησε την Ελλάδα, κάνοντας όλους τους Λημνιούς υπερήφανους. Εκτύπωση


 Ο Δήμος Λήμνου συγχαίρει θερμά τον Λημνιό αθλητή  Παναγιώτη Μαγδανή για την εξαίρετη αγωνιστική παρουσία του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου 2012.

Στην παρθενική συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Παναγιώτης Μαγδανής και ο Λευτέρης Κόνσολας, οι δύο νεότεροι αθλητές της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας, τερμάτισαν στην 2η θέση στον μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών. Διεκδίκησαν και κέρδισαν την όγδοη θέση στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Παναγιώτης, ο πρώτος Λημνιός αθλητής που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες, τίμησε το νησί μας, αλλά και τα ελληνικά χρώματα, κάνοντας όλους τους Λημνιούς υπερήφανους.

Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με προϊσταμένη Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Εκτύπωση

Δελτίο Τύπου 20 Ιουλίου 2012
Δελτία Τύπου Εκτύπωση
04.07.2012
Διημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «Πράσινη Στροφή της Ναυτιλίας, των Λιμανιών και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας -Ακτοπλοϊκές συνδέσεις νησιών»

29.06.2012

Ημερίδα «ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΘΕΡΜΑΛΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΕΥΕΞΙΑΣ»
Πρόγραμμα Ημερίδας

21.06.2012

Διάπλους Φιλοκτήτη - Άφιξη αντιπροσωπειών / πρόγραμμα εκδηλώσεων

21.06.2012
Πιλοτικό Πρόγραμμα Ανακύκλωσης

20.06.2012
Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με εκπρόσωπο των Αυστραλών διοργανωτών των εορτασμών των 100 χρόνων από τις επιχειρήσεις των ANZAC.

01.06.2012
Ιστιοπλοϊκός αγώνας «Λήμνος 2012»

29.05.2012
Ο Δήμαρχος Λήμνου στην «προπαρασκευαστική συνάντηση για τοπικοαυτοδιοικητική πρωτοβουλία με στόχο την μόνιμη ειρήνη στο Αιγαίο»

28.05.2012

"ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ" Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ

25.05.2012
Συνέδριο «Ένας νοήμων της Μαλάτειας στη Λήμνο, Νιγιάζι Μισρί»

17.05.2012
 Διάκριση μαθητών ΕΠΑΛ Μύρινας  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους

15.05.2012
Εγκρίθηκε το πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ»

11.05.2012
Βιολογικός Καθαρισμός Δ.Ε. Νέας Κούταλης

11.05.2012
΄
Νέα διάκριση του Λημνιού αθλητή, Παναγιώτη Μαγδανή

10.05.2012
Δελτίο Τύπου - "Βελτίωση - Ανακαίνιση Κινηματοθεάτρου ΜΑΡΟΥΛΑ στην Μύρινα Λήμνου {οικοδομικές εργασίες}"

02.05.2012
Δελτίο Τύπου - Ευχαριστίες στους εθελοντές που συμμετείχαν στην καμπάνια καθαρισμού "Let' Do It"

02.05.2012
Δελτίο Τύπου - Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα

25.04.2012
Δελτίο Τύπου - Υπογραφή Σύμβασης "Επέκταση και διαρρύθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας"

23.04.2012
Δελτίο Τύπου - Συνάντηση Δημάρχου με αντιπροσωπεία από την Αυστραλία

11.04.2012
Δελτίο Τύπου - Διανομή Τροφίμων σε απόρους

05.04.2012
Δελτίο Τύπου - Δικαστικές Διώξεις Ν.Ε.Λ. εναντίον της δημοτικής αρχής Λήμνου

29.03.2012
Δελτίο Τύπου - Συνεδρίαση Επιτροπής Περιφερειών στη Βουλή των Ελλήνων

28.03.2012
Δελτίο Τύπου - Συνάντηση Δημάρχου με καθηγητές του Πανεπιστημίου

23.03.2012
Δελτίο Τύπου - Συνάντηση εκπροσώπων Επιτροπής Δήμου και τοπικών φορέων Λήμνου στο Υπουργείο Ναυτιλίας

23.03.2012
Δελτίο Τύπου - Έγκριση προσλήψεων 165 ατόμων στον Δήμο Λήμνου

23.03.2012
Δελτίο Τύπου - Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού στο Δημαρχείο Λήμνου

23.03.2012
Δελτίο Τύπου - Εκπρόσωποι της Επιτροπής του Δήμου και των τοπικών φορέων στο Υπουργείο Ναυτιλίας

22.03.2012
Δελτίο Τύπου - Ευχαριστίες ΕΠΑΛ Μύρινας

22.03.2012
Δελτίο Τύπου - Συνεργασία Δήμου Λήμνου & Πανεπιστημίου Αιγαίου

14.03.2012
Δελτίο Τύπου - Έργο "ΑΙΓΑΙΑ ΖΕΥΞΗ" (Ανεμογεννήτριες)

12.03.2012
Δελτίο Τύπου - Σύσκεψη στο Υπουργείο ΠΕΚΑ

03.03.2012

Δελτίο Τύπου - Συνεδρίαση Επιτροπής Τοπικών φορέων και Δήμου για το Ακτοπλοικό Πρόβλημα της Λήμνου

23.02.2012
Δελτίο Τύπου - Συναντήσεις Δημάρχου Λήμνου με Επιμελητήριο Λέσβου - Λήμνου και Εμπορικό Σύλλογο Μούδρου

20.02.2012
Δελτίο Τύπου - Υπογραφή Σύμβασης «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων Δήμου Νέας Κούταλης»

15.02.2012
Δελτίο Τύπου - Τελωνείο στην Ίμβρο

12.02.2012
Δελτίο Τύπου - Συνάντηση Επιτροπής Τοπικών φορέων και Δήμου για τη συνέχιση του αγώνα της Λήμνου

11.02.2012
Δελτίο Τύπου - Τα αιτήματα της Λήμνου στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

10.02.2012

Δελτίο Τύπου - Ημερίδα για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα του Βορείου Αιγαίου

10.02.2012
Δελτίο Τύπου - Κλειστές Υπηρεσίες

02.02.2012
Δελτίο Τύπου - Κλείσιμο Σχολείων

31.01.2012
Δελτίο Τύπου - Συνάντηση Επιτροπής για συνέχιση Αγώνα της Λήμνου

26.01.2012
Δελτίο Τύπου - Ο Αγώνας της Λήμνου Συνεχίζεται

24.01.2012

Δελτίο Τύπου - Συναντήσεις αντιπροσωπείας Λήμνου

23.01.2012
Δελτίο Τύπου - Συνάντηση αντιπροσωπείας Λήμνου με Υφυπουργό Ναυτιλίας


21.01.2012
Δελτίο Τύπου - Συνέχιση και Κλιμάκωση Αγώνα Λήμνου για καλύτερη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία

19.01.2012
Δελτίο Τύπου - Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου -
Συνέχιση Αγώνα Λήμνου για καλύτερη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία


14.01.2012
Δελτίο Τύπου - Ο Αγώνας της Λήμνου συνεχίζεται

12.01.2012
Δελτίο Τύπου - Η Λήμνος λέει "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ"

09.01.2012

Δελτίο Τύπου - Κινητοποίηση Λημνιών για παράταση παραμονής Aqua Maria

22.12.2011
Δελτίο Τύπου - Χριστουγεννιάτικη γιορτή Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας

22.12.2011
Δελτίο Τύπου - Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας

16.12.2011
Δελτίο τύπου - Συνάντηση εργασίας στη Δημοτική Ενότητα Ατσικής

02.12.2011
Δελτίο τύπου - Συνάντηση με Υφυπουργό Ναυτιλίας

16.11.2011
Δελτίο τύπου - Έγκριση Χρηματοδότησης Παιδικών Σταθμών

15.11.2011
Δελτίο τύπου - Κατάθεση Δημάρχου για ακτοπλοϊκά προβλήματα Λήμνου.

04.11.2011
Δελτίο τύπου - Επιτροπή Ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας 3/11/2011

27.10.2011
Δελτίο τύπου - Περιφερειακό Συμβούλιο - ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου
Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου

21.10.2011
Δελτίο τύπου - Δίωξη Αγριοκούνελου
Απόφαση υπουργείου

19.10.2011
Δελτίο τύπου - Έκτακτη συνάντηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου

18.10.2011
Δελτίο τύπου - Διακοπή εκπομπής τηλεοπτικών σημάτων

14.10.2011
Δελτίο τύπου - Φιλοξενία μαθητών Lenno Ιταλίας

07.10.2011
Δελτίο τύπου - 'Εκθεση "Ελληνική Ναυτική Εποποιία"

27.09.2011
Δελτίο τύπου - Ρώσικη αποστολή

26.09.2011
Δελτίο Τύπου - Βράβευση Παναγιώτη Μαγδανή

21.09.2011
Δελτίο τύπου - Αλλαγή Ημερομηνίας για την Εκδήλωση προς τιμή του Παναγιώτη Μαγδανή

21.09.2011
Δελτίο τύπου - 11οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Κωπηλασίας

19.09.2011
Δελτίο τύπου - Εκδήλωση προς τιμή του Μαγδανή

19.09.2011
Δελτίο Τύπου - Αντιπροσωπεία από την Μαλάτεια

15.09.2011
Δελτίο τύπου - Υποδοχή Αντιπροσωπείας από την Μαλάτεια

10.09.2011
Δελτίο τύπου - Συμφωνία Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών.

10.09.2011
Δελτίο τύπου - Έκτακτη Συνάντηση για τη μεταφορά των μαθητών.

09.09.2011
Δελτίο τύπου - 80μελής Ρωσική αποστολή στη Λήμνο
Το Πρόγραμμα των «Ημερών της Ρωσίας» στη Λήμνο

09.09.2011
Δελτίο τύπου - Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Κωπηλασίας στη Λήμνο  

07.09.2011
Δελτίο τύπου - Συνάντηση Εργασίας - Έργα ΕΣΠΑ

05.09.2011
Δελτίο τύπου - Πρόκριση Μαγδανή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

05.09.2011
Δελτίο τύπου - Συνέντευξη τύπου - Παράσταση Ηφαιστείας

05.09.2011
Δελτίο τύπου - Εγκρίθηκε ο ΟΕΥ του Δήμου Λήμνου.

01.09.2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΓΔΑΝΗ - ΝΟΛ

01.09.2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΣ
 
29.08.2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

23.08.2011
Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής,  προσκλήθηκε από το Δήμο Ύδρας σε μια τιμητική παρουσία στα Κουντουριώτεια 2011, που γιορτάζονται κάθε χρόνο με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.
ydra.png
Εμφάνισε περισσότερα


23.08.2011
Την παράσταση «Μικρά Διονύσια» θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό του Δήμου Λήμνου το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011, στις 9:00 το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστείας._.png Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που γιορτάζει 50 χρόνια ζωής, αποτελεί φόρο τιμής και συγχρόνως ένα ταξίδι μνήμης στο θεατρικό τότε και τώρα.
Τα «Μικρά Διονύσια», ένα θεατρικό «ψηφιδωτό», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα- Γρηγόρη Καραντινάκη, αποτελείται από είκοσι ένα αποσπάσματα έργων αρχαίου δράματος που έχει παρουσιάσει το Κ.Θ.Β.Ε. κατά τη διάρκεια της πενηντάχρονης πορείας του, τα οποία ενώνονται σε μια ενιαία παράσταση.
Ο Δήμος Λήμνου συνεχίζει την προσπάθεια ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου της Ηφαιστείας. Η καθιέρωση αυτού του ετήσιου πολιτιστικού γεγονότος και η εξέλιξη του σε μία διεθνούς επιπέδου εκδήλωση, με την παρουσίαση κλασσικών έργων υψηλής ποιότητας, που θα προβάλουν το νησί μας, συνεχίζουν να αποτελούν στόχο και όραμα της Δημοτικής Αρχής.
 
Προσκλήσεις (1 στοιχείο)
Αποφάσεις Πρακτικά Επιτροπών (4 στοιχεία)
Προκηρύξεις (365 στοιχεία)
Ανακοινώσεις (1261 στοιχεία)
 

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png