Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019
Ενημέρωση / Δελτία Τύπου
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
Αυλαία για τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις Εκτύπωση
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 29 Αυγούστου  το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Οργανισμού Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου για το φετινό καλοκαίρι.
Χιλιάδες  δημότες και επισκέπτες της Λήμνου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε πλήθος  πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου στη Μύρινα και τις τοπικές κοινότητες.
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων, παραδοσιακοί χοροί, θερινός κινηματογράφος και πολλά άλλα πολιτιστικά δρώμενα και αθλητικές διοργανώσεις πλαισίωσαν επιτυχώς το λημνιακό καλοκαίρι, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας φορέων, τοπικών συλλόγων, δημιουργών και καλλιτεχνών με τον ΟΕΠΑ.  
Οι εκδηλώσεις αυτές συνέβαλαν στην προαγωγή του πολιτισμού και του αθλητισμού στο νησί μας, δημιουργώντας πολύ καλές εντυπώσεις σε όσους το επισκέφθηκαν για τις διακοπές τους, ενώ  ιδιαίτερης σημασίας ήταν η ανάδειξη του πλούτου της πολιτιστικής παρακαταθήκης της Λήμνου.
Ο ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στη διαμόρφωση του προγράμματος, τους φορείς,  υπηρεσίες, συλλόγους, καλλιτέχνες, δημιουργούς, εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου καθώς και τον Διευθυντή του Γυμνασίου Μύρινας κ. Μανόλη Ρόκκο, για την επιτυχημένη συνεργασία στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Επίσης ευχαριστούν όσους παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχία τους.

Εκδήλωση μνήμης προς τιμήν των νοσοκόμων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου που υπηρέτησαν στη Λήμνο Εκτύπωση
Στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιούν στη Λήμνο,  60 νοσοκόμες από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία μετέβησαν σήμερα, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Πούντας, όπου πραγματοποίησαν εκδήλωση μνήμης στις νοσοκόμες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που υπηρέτησαν στη Λήμνο.
Μία από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες στην ιστορία Anzac-Λήμνου είναι η 8η Αυγούστου 1915, κατά την οποία ένα μεγάλο σώμα αυστραλών νοσοκόμων έφθασε στη Λήμνο για να περιθάλψει έναν τεράστιο αριθμό τραυματιών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, που μεταφέρθηκαν στο νησί.
Οι νοσοκόμες από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία που ήρθαν στη Λήμνο για να τις τιμήσουν φορούσαν τις στολές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τις οποίες δανείστηκαν από τους παραγωγούς της πολύ επιτυχημένης σειράς της αυστραλιανής τηλεόρασης «Anzac Girls».  Ανάμεσα στις νοσοκόμες και η ηθοποιός  Antonia Prebble, η οποία πρωταγωνίστησε στην εν λόγω σειρά.
Την εκδήλωση τίμησαν ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Γιώργος Σακαρίκος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πορτιανού κ. Σπύρος Μανιάτης. Επίσης,  στην εκδήλωση παρευρέθησαν και τα μέλη του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος απηύθυναν καλωσόρισμα και η επικεφαλής της ομάδας των νοσοκόμων κ. Clare Ashton ανέγνωσε αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα μιας νοσοκόμας εκείνης της εποχής.
Ο Δήμαρχος στο καλωσόρισμά του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της προσφοράς των νοσοκόμων στον πόλεμο, επισημαίνοντας ότι «οι γυναίκες αυτές έβαλαν στο κέντρο της ζωής τους την προσφορά στο συνάνθρωπο και άφησαν πίσω τις οικογένειές τους για να υπηρετήσουν σε έναν πολύ μακρινό τόπο και προσφέρουν θεραπεία, ανακούφιση και συμπαράσταση στα θύματα ενός αιματηρού πολέμου».
 «Η  επίσκεψή σας και η εκδήλωση αυτή είναι μία μοναδική εμπειρία για όσους ήρθαν εδώ σήμερα για να δουν 100 χρόνια μετά τις νοσοκόμες του σήμερα να περπατούν στα βήματα των νοσοκόμων που ήλθαν στη Λήμνο το 1915», πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.  
Εν συνεχεία οι νοσοκόμες επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο και το Συμμαχικό Νεκροταφείο στο Πορτιανού, ενώ το απόγευμα θα μεταβούν στο Μούδρο.

Συναυλίες της Ευδοκίας Χατζηιωάννου 26,28 & 29 Αυγούστου Εκτύπωση

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Οργανισμού Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου, η λημνιακής καταγωγής σοπράνο Ευδοκία Χατζηιωάννου πρόκειται να δώσει τρεις συναυλίες στη Μύρινα, το Πορτιανού και τον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης, ταξιδεύοντας το κοινό «Από το Παρίσι μέχρι τη Σμύρνη».

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι που περιλαμβάνει τραγούδια από όλο τον κόσμο- Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Αργεντινή- και καταλήγει στη Σμύρνη, στα τραγούδια και τους αμανέδες της.

Το πρόγραμμα κλείνει με τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο.

26 Αυγούστου- Προαύλιο Γυμνασίου Μύρινας
28 Αυγούστου- Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού
29 Αυγούστου- Αρχαιολογικός Χώρος Πολιόχνης

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος Ελεύθερη

Συνάντηση Δημάρχου με την Πρόεδρο της Περιφ. Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Β. Αιγαίου Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου, στο Δημαρχείο, με την Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Βορείου Αιγαίου, κ. Σοφία Μιχάλα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου ΑΜΕΑ ΛΗΜΝΟΥ, κ. Παλαιολόγο Κυριαζή.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στο νησί μας και οι ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί ο Δήμος προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυσή τους. 

Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές που δίνει η νέα προγραμματική περίοδος, ούτως ώστε να ενταχθούν δράσεις, οι  οποίες αφορούν άτομα με κινητικά προβλήματα, στοχεύοντας στην απασχόλησή τους,  καθώς και για  τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας-αναψυχής, σε συνεργασία και με τον Σύλλογο ΑΜΕΑ ΛΗΜΝΟΥ.

sam_6426.jpg

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Lemnos Festival 2015 Εκτύπωση

Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης – Πολιτισμού - Αθλητισμού Δήμου Λήμνου
18.08.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Οργανισμού Εκπαίδευσης Διά Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Aθλητισμού του Δήμου Λήμνου για το φετινό καλοκαίρι και με συνδιοργανωτή το σύλλογο «Λημνιοί εν Δράσει», το διήμερο 9 & 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Lemnos Festival.
Το 3o Lemnos Festival περιελάμβανε πλήθος εκδηλώσεων πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και αθλητικού περιεχομένου, με τη συμμετοχή χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών της Λήμνου κάθε ηλικίας και με κορύφωση τη συναυλία της δημοφιλούς ερμηνεύτριας Νατάσσας Μποφίλιου. 
Μία από τις ξεχωριστές συμμετοχές ήταν επίσης αυτή της ολυμπιονίκη Φανής Χαλκιά, η οποία μετέφερε το πνεύμα του αθλητισμού και ολυμπισμού στους συμμετέχοντες, στο πλαίσιο της θεματικής «Αθλητισμός και Εθελοντισμός», όπου δόθηκε βαρύτητα στις υγιείς διεξόδους των νέων αλλά και στην καλλιέργεια του αισθήματος της προσφοράς.
Το Junior Festival έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να συμμετάσχουν σε πλήθος δραστηριοτήτων: θεατρική παράσταση, παιχνίδια, αθλήματα, δημιουργική απασχόληση, τοπικούς χορούς κ.α.
Τέλος, το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιελάμβανε την ιδιαίτερα πετυχημένη ομαδική έκθεση «Μπλε» της Φωτογραφικής Ομάδας Λήμνου, ενότητα για την επιχειρηματικότητα από τον Εμπορικό Σύλλογο Λήμνου, καθώς και παράλληλες δράσεις γαστρονομίας και γνωριμίας με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 3ου Lemnos Festival, ο ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου και οι «Λημνιοί εν Δράσει» ευχαριστούν όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση και την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα τον Εμπορικό Σύλλογο Λήμνου, τη Φωτογραφική Ομάδα Λήμνου, την Αθλητική Ένωση Λήμνου, το Ναυτικό Όμιλο Λήμνου, τους εθελοντές, τους χορηγούς, τους συνεργάτες και τους υποστηρικτές, αλλά και τους χιλιάδες συμμετέχοντες που αγκάλιασαν και φέτος το φεστιβάλ.

 

 

lf20152.jpglf20153.jpglf20154.jpg

 

lf20155.jpg

lf20156.jpg

lf20157.jpg

lf20158.jpg

lf20159.jpg

lf201510.jpg

lf201511.jpg

lf201512.jpg

Συναυλία Οικογένειας Μαυράκη στο Γυμνάσιο Μύρινας Εκτύπωση

Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης – Πολιτισμού - Αθλητισμού Δήμου Λήμνου
Μύρινα, 16.08.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναυλία "Οικογένειας Μαυράκη" στο Γυμνάσιο Μύρινας
Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Η οικογένεια Μαυράκη κοντά μας για ακόμη μια χρονιά στο γυμνάσιο Μύρινας. 
Το οικογενειακό συγκρότημα Σωτήρη Μαυράκη μας παρουσιάζει αγαπημένα τραγούδια από τον τόπο καταγωγής, το Ρεΐς Ντερέ, αλλά και από όλη την Μικρά Ασία. 
Η αγάπη στον μουσικό πλούτο του Μικρασιάτικου τραγουδιού, η συνέπεια και σεβασμός στην παράδοση εγγυώνται και το αποτέλεσμα. 
Συνοδεύουν ο κορυφαίος βιολιστή Κυριάκος Γκουβέντας και ο Γιώργος Χάρος τα κρουστά. Το συγκρότημα αποτελούν οι Σωτήρης Μαυράκης, Γεωργία Μαυράκη, Γιώργος Μαυράκης, Δημήτρης Μαυράκης… και με συμμετοχή έκπληξη από τα νεώτερα μέλη της οικογένειας!

Διοργάνωση Ο.Ε.Π.Α ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ 
Γυμνάσιο Μύρινας Τετάρτη 19 Αυγούστου 
Ώρα έναρξης 21:00 
Είσοδος ελεύθερη

 

11902511_888783457843910_8131427213798927515_n.jpg

Συνάντηση Δημάρχου με τον λημνιακής καταγωγής διαπρεπή επιστήμονα Μ. Παπασταύρου Εκτύπωση
Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 12 Αυγούστου, με τον λημνιακής καταγωγής επιστήμονα κ. Μανώλη Παπασταύρου, ο οποίος έχει διακριθεί διεθνώς με την έρευνά του στον τομέα των υποκατάστατων 
μοσχευμάτων οστού, ενώ συμμετέχει και στο πρόγραμμα δημιουργίας τρισδιάστατης καρδιάς.
Ο Δήμαρχος και ο κ. Παπασταύρου συζήτησαν για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν ο ίδιος και οι συνεργάτες του στον τομέα του βιομηχανικού σχεδιασμού για τις ανάγκες της ιατρικής και για τους στόχους που έχει θέσει στο επιστημονικό πεδίο στο οποίο διακρίνεται.

sam_5860mik.jpg
Εγγραφές σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ Εκτύπωση

Οργανισμός Κοινωνικής

Προστασίας και Αλληλεγγύης

Δήμου Λήμνου

Τηλ.: 224350021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μύρινα, 06 Αυγούστου 2015

 

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λήμνου ανακοινώνει την ένταξη των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Μύρινας και Μούδρου στην Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για το έτος 2015-2016», το οποίο υλοποιείται από την ΕΕΤΑΑ Α.Ε. στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Καλούνται οι γονείς,  οι οποίοι θέλουν να εγγράψουν τα τέκνα τους στους παιδικούς σταθμούς του Οργανισμού μας μέσω του ανωτέρω προγράμματος, όπως συμπληρώσουν και αποστείλουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής στην ΕΕΤΑΑ Α.Ε. Η αίτηση συμμετοχής των ενδιαφερομένων διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr) καθώς και η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η αίτηση συμμετοχής, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα υποβάλλεται από τον γονέα προς την ΕΕΤΑΑ Α.Ε. μόνο κατά  το χρονικό διάστημα από τις 05/08/2015 έως τις 18/08/2015 (και ώρα 14.00) και μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier).

Για περισσότερες διευκρινίσεις αλλά και για την παροχή των σχετικών εντύπων και διοικητικής υποστήριξης για την ορθή συμπλήρωση  της αίτησης,  οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Ο.Κ.Π.Α. Δήμου Λήμνου στο κτίριο ΕΑΣ (Λιμάνι Μύρινας) και στο τηλέφωνο 2254350021.

 

 

Επανατοποθέτηση συσκευών αυτόνομης πρόσβασης ΑΜΕΑ σε Ρωμέικο-Εβγάτη Εκτύπωση

4/8/2015


Αύριο, Τετάρτη 5 Αυγούστου, θα γίνει η επανατοποθέτηση συσκευών αυτόνομης πρόσβασης SEATRAC,  Α.Μ.Ε.Α (Ατόμων με Αναπηρία) στη θάλασσα και συγκεκριμένα στις παραλίες Ρωμέικος Γιαλός και Εβγάτης.

Οι ανωτέρω συσκευές θα είναι έτοιμες για χρήση από τους ενδιαφερόμενους, την Πέμπτη 6/8/2015 στην παραλία Ρωμέικου Γιαλού και  την Παρασκευή 7/8/2015 στην παραλία Εβγάτης.

Το SEATRAC κατασκευάστηκε για να λειτουργεί σαν βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα, ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από την δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Εκδηλώσεις καλοκαίρι 2015- Συναυλία String Demons Εκτύπωση

Μετά από έναν εκρηκτικό χειμώνα συναυλιών (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κυκλοφορία δίσκου, περιοδεία στην Ελλάδα, πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις κ.α.), οι String Demons στα πλαίσια των...''String-Summer Concerts'' σε Ελλάδα και εξωτερικό έρχονται στην μαγική Λήμνο στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Μύρινας για μία "εκρηκτική" συναυλία την Τετάρτη 12 Αυγούστου.
Στις live εμφανίσεις τους εναλλάσσονται με μεγάλη ταχύτητα τα διάφορα στιλ μουσικής και παιξίματος, με ποικιλία ηχοχρωμάτων και δυνατά στιγμιότυπα με τύμπανα-κρουστά, δημιουργώντας μια διονυσιακή ατμόσφαιρα
με βάση τα έγχορδα.
Από heavy metal σε παραδοσιακά, από κλασσικά σε λαϊκά, εκκλησιαστικούς ύμνους, ρεμπέτικα σε rock κομμάτια, στιγμιότυπα με κρουστά - τύμπανα με τη συμμετοχή.. των θεατών και δικές τους συνθέσεις που έχουν αγαπηθεί!!'

Προαύλιος χώρος του Γυμνασίου Μύρινας
Τετάρτη 12 Αυγούστου 
Ωρα 21.00
Διοργάνωση Ο.Ε.Π.Α Δήμου Λήμνου
Χορηγός Επικοινωνίας Ραδιόφωνο Limnos FM 100

Δελτίο Τύπου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου για το πάρκιν στο λιμένα Αγ. Νικολάου Εκτύπωση

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λήμνου σας ενημερώνει ότι:

Το ασφαλτοστρωμένο πάρκιν στον λιμένα Αγ.Νικολάου δημιουργήθηκε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών που ταξιδεύουν από και προς το λιμάνι της Μύρινας.

Στο πάρκιν αυτό επιτρέπεται η προσωρινή στάθμευση οχημάτων που θα παραλάβουν ή θα αποβιβάσουν επιβάτες. Συνεπώς, μετά την αναχώρηση των πλοίων το πάρκιν αυτό θα πρέπει να παραμένει ελεύθερο, προκειμένου να εξυπηρετεί τους επιβάτες του επόμενου πλοίου.

Για τους παραπάνω λόγους και λόγω της αυξημένης κίνησης της καλοκαιρινής περιόδου, παρακαλούμε θερμά για την κατανόηση και την συνεργασία σας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού.

Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλονται οι νόμιμες κυρώσεις.

    Ο Πρόεδρος ΔΛΤΛ

    Χαράλαμπος Δαλαβίτσος

Συναυλία-αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο από τη Δημοτική Χορωδία Λήμνου Εκτύπωση

  Η Δημοτική Χορωδία Λήμνου επιλέγει αυτή τη φορά τη "σπουδή" πάνω στο έργο του Λευτέρη Παπαδόπουλου ενός μεγάλου δημιουργού της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. 

Συνεχίζει έτσι το επίπονο αλλά και δημιουργικό της έργο, επιδιώκοντας να θυμίσει στους παλαιότερους και επανασυστήσει στους πιο νέους τους πιο σημαντικούς συνθέτες και στιχουργούς. Με το αφιέρωμά της αυτό υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη από τα τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα στιχουργού που διαχρονικά συνεγείρει και συγκινεί, τότε και σήμερα. 

Ο ακροατής έρχεται σε επαφή με τον άμεσο και λαϊκό, αλλά συνάμα λυρικό λόγο του Λευτέρη Παπαδόπουλου μέσα από ένα απάνθισμα των ωραιότερων τραγουδιών του, που σφράγισαν την ελληνική δισκογραφία, επιβεβαιώνοντας την ανεκτίμητη αξία τους κάθε φορά που ακούγονται. 

Οι μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Σπανού, Μάνου Λοΐζου, Μίμη Πλέσσα Δήμου Μούτση, Απόστολου Καλδάρα, Χρήστου Νικολόπουλου, ντύνουν τα λόγια του Λευτέρη Παπαδόπουλου που "λευτερώνει τις κρυφές μας συγκινήσεις και τις κάνει λυτρωτική δημόσια εξομολόγηση".

Ορχήστρα: 
Νίκος Στεφανιδάκης, ακορντεόν 
Γιώργος Τραγάρας, μπουζούκι 
Γιώργος Χάρος, κρουστά 
Καλλιτεχνική διεύθυνση, Δημήτρης Μαυράκης

Γυμνάσιο Μύρινας Τρίτη 4 Αυγούστου 2015 ώρα 21:00 
Είσοδος ελεύθερη

xorodialpap.jpg

 

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος Λήμνου λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών Εκτύπωση

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λήμνου, λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ο Δήμος, εφόσον παραστεί ανάγκη, μπορεί να συνδράμει τις ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με υδροφόρες και άλλα μέσα, ενώ έχει ήδη προβεί κατ’ επανάληψη- λόγω των βροχοπτώσεων- σε προληπτικούς καθαρισμούς για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας και γενικά σε κοινόχρηστους χώρους.

Επίσης, εκτελέστηκαν και εκτελούνται έργα και εργασίες αποκατάστασης της βατότητας των αγροτικών δρόμων που είχαν υποστεί πολύ μεγάλες καταστροφές και είχαν καταστεί απροσπέλαστοι, λόγω των συνεχών και έντονων βροχοπτώσεων καθ όλη την διάρκεια του χειμώνα.

Τι πρέπει να προσέχουμε για να αποτρέψουμε την εκδήλωση πυρκαγιάς:

Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεσθε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ είστε σε κίνηση.

Μην αφήνετε σκουπίδια, υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε ευαίσθητες περιοχές σε περιόδους υψηλού κίνδυνου

Καθαρίστε τις ιδιοκτησίες σας από σωρούς ξερών κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.

Εφόσον αντιληφτείτε πυρκαγιά καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 2254022199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για το σημείο όπου βλέπετε την πυρκαγιά.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

Πρεμιέρα της σύγχρονης όπερας «Women in War» στο αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας (Συνέντευξη Τύπου) Εκτύπωση

16/07/2015

H Λήμνος θα φιλοξενήσει στις 17 και 18 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας τη σύγχρονη όπερα του Lemnos Gallipoli Project, «Women in War- Γυναίκες στον Πόλεμο». Ενόψει του μεγάλου αυτού πολιτιστικού γεγονότος, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου, κ. Νίκος Μαρινάκης, ο συνθέτης κ. Τάσος Ιωαννίδης, ο σκηνοθέτης κ. Αλκίνοος Τσιλιμιδός, η δημιουργός του λιμπρέτου Ντέμπορα Πάρσονς, οι πρωταγωνίστριες και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης παραχώρησαν σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουλίου, συνέντευξη Τύπου.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους συντελεστές της όπερας στη Λήμνο, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει για το νησί μας η παρουσίαση ενός τέτοιου έργου στο αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας. Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό και τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου κ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, για την συνεργασία. Τέλος, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε την ιστορική διάσταση της όπερας, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο ρόλο της γυναίκας στον πόλεμο.
Ο συνθέτης της όπερας κ. Τάσος Ιωαννίδης ανέφερε ότι το LEMNOS-GALLIPOLI PROJECT: WOMEN IN WAR πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. (EU Culture Program), έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Ελληνο-Αυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου και έχει τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου της Ελλάδος, αλλά και αντίστοιχων κυβερνητικών οργανισμών από την Αυστραλία, την Τουρκία και την Κύπρο.
Ο κ. Ιωαννίδης μίλησε για το θέμα της όπερας, που αφορά την εμπειρία τριών γυναικών, όπως η Κλαρίς, μία εθελόντρια νοσοκόμα από την Αυστραλία που ήρθε στη Λήμνο μαζί με άλλες 100 γυναίκες, η Γελίζ, μία μητέρα από την Τουρκία που αναζητά τον αγνοούμενο γιο της και η Πολυξένη, μια χήρα της οποίας ο άνδρας έχει σκοτωθεί στον 1ο Βαλκανικό Πόλεμο. Μίλησε για «μία ιστορία ενδιαφέρουσα, δραματική, με πολλές ανθρώπινες στιγμές», ενώ τόνισε την διαπολιτισμική συνεργασία των καλλιτεχνών, που αποτελεί και τον κύριο στόχο.
Ουσιαστικός σκοπός αυτής της διεθνούς συνεργασίας καλλιτεχνών και επιστημόνων είναι να προωθήσει τον διαπολιτισμικό διάλογο, να φέρει πιο κοντά τους λαούς αυτών των τεσσάρων χωρών, αλλά και να αναγνωρίσει τους αφανείς ήρωες των πολέμων, τις γυναίκες.
Ο σκηνοθέτης της όπερας, κ. Αλκίνοος Τσιλιμιδός ερωτηθείς σχετικά ανέφερε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η παρουσίαση του έργου σε έναν χώρο όπως το αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας, ως βάση δημιουργίας και ερμηνειών, λέγοντας ότι «αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα».
Η δημιουργός του λιμπρέτου, κ. Ντέμπορα Πάρσονς αναφέρθηκε από την πλευρά της στην ιστορική διάσταση του έργου και στη σύνδεση των γεγονότων που εξιστορεί με την αρχαιότητα, επισημαίνοντας την εγγύτητα της Καλλίπολης με την αρχαία Τροία, αλλά και στο ρόλο του Αιγαίου το οποίο αποτελεί ένα «χωνευτήρι» πολιτισμών.
Επίσης, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε ότι εκτός από την όπερα θα υπάρξουν άλλες τρεις δράσεις στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος πολιτιστικών δρώμενων που παρουσιάζονται φέτος για την επέτειο των 100 χρόνων από την εκστρατεία της Καλλίπολης:
Η πρώτη αφορά έκθεση multimedia σε σχεδιασμό του Στάθη Μήτσιου, με υλικό από την εποχή του πολέμου. «Μία έκθεση πρωτότυπη, σύγχρονη», όπως είπε, η οποία θα βρίσκεται στον Μούδρο, δίπλα στο υπό κατασκευή Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης.
Η δεύτερη δράση αφορά την έκδοση βιβλίου από την ιστορικό Alice McConnel του Πανεπιστημίου Monash, για την εμπειρία των γυναικών εκείνης της εποχής. Το βιβλίο έχει εκδοθεί ήδη στην Τουρκία και το Σεπτέμβριo θα γίνει η παρουσίασή του στη Λήμνο, όπου θα διανεμηθούν βιβλία δωρεάν σε σχολεία και βιβλιοθήκες. Η τρίτη δράση είναι ένα επιστημονικό συνέδριο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας με τη συμμετοχή διακεκριμένων ιστορικών.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - WOMEN IN WAR : ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΠΕΡΑ
ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ

«Μωρός είναι όποιος κουρσεύει πόλεις. Θα καταστρέψει ναούς και μνήματα, ιερά άσυλα των πεθαμένων, μα κι αυτός μετά θα χαθεί».

Κάπως έτσι καυτηριάζει ο Ποσειδώνας στις Τρωάδες του Ευριπίδη τις πράξεις των ανθρώπων που αιματοκύλησαν την Τροία. Τα λόγια του μεγάλου τραγωδού αντηχούν από άκρη σε άκρη στο Women In War, σήμερα, σε μια άλλη γλώσσα.
Το Women In War (Οι Γυναίκες στον Πόλεμο) είναι μια σύγχρονη όπερα γραμμένη στην αγγλική γλώσσα, με δύο τραγούδια στα τουρκικά και δύο τραγούδια στα ελληνικά. Διαδραματίζεται στη χερσόνησο της Καλλίπολης και στη Λήμνο στη διάρκεια της Μάχης της Καλλίπολης το 1915.

Ο θεατής παρακολουθεί τις διαπλεκόμενες ιστορίες τριών πολύ διαφορετικών γυναικών: της Clarice, μιας ερωτευμένης νοσοκόμας από την Αυστραλία που αναζητά και βρίσκει στα χαρακώματα τον μνηστήρα της, της Yeliz, μιας μητέρας από την Τουρκία που αναζητά τον αγνοούμενο γιο της και της Πολυξένης μιας ελληνίδας χήρας, η οποία έχασε τον άντρα της στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο, από το νησί της Λήμνου, που θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την κόρη της. Τρεις γυναίκες, τρεις πολιτισμοί, μια φωνή. Μια φωνή που υψώνεται δυνατή και αποφασιστική και θυμίζει αυτούς που μένουν πίσω και τον δικό τους αγώνα με την απώλεια, τη θλίψη, το μίσος, την προκατάληψη, την εκδίκηση, την αυτοκαταστροφή. Μία φωνή που, εντέλει, δείχνει το δρόμο της συγχώρεσης, της αγάπης και της συνύπαρξης.
«Ας δούμε πώς αυτές οι τρεις γυναίκες της Τροίας θα συμπεριφερθούν
όταν η αγάπη, η απώλεια και ο θάνατος γίνονται ένα κράμα.»

Η όπερα «Women in War» θα παρουσιαστεί :
17, 18/7 Aρχαίο Θέατρο Ηφαιστία – Λήμνος
22/7 Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων – Καβάλα
30/7 – 2/8 Arts Centre Melbourne, Playhouse – Αυστραλία

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - Women in War
Συντελεστές της παράστασης
Μουσική: Τάσος Ιωαννίδης
Λιμπρέτο: Deborah Parsons
Σκηνοθεσία: Αλκίνοος Τσιλιμιδός
Σκηνογραφία: Shaun Gurton
Χορογραφία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Υπεύθυνος ήχου: Δημήτρης Μπουρμπουλής
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Τραγουδούν: Caitlin Spears, Berna Anil, Ειρήνη Τζανετουλάκου, Cihan Turkoglou, Jason Wasley, Tomas Manning Dalto, Metehan Pektas, Artemis Ioannides, Katherine Rekaris.

 

wiw.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύσκεψη φορέων για τη διαμόρφωση πρότασης σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου & Αγ. Ευστρατίου Εκτύπωση
Ευρεία σύσκεψη φορέων, παρουσία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνας Καλογήρου και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Αδαμίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουλίου. Την σύσκεψη συγκάλεσαν ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος και οι Δήμαρχοι Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης και Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακαλή, προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο της πρότασης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.
Κατά τη σύσκεψη οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των άλλων φορέων κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με τα λιμάνια σύνδεσης της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με την κεντρική αλλά και τη βόρεια Ελλάδα, ενώ στα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων ο έγκαιρος προγραμματισμός, ο σχεδιασμός των δρομολογίων και ο χρόνος του ταξιδιού.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη να υπάρχει και κατά την επόμενη δρομολογιακή περίοδο συχνή, αξιόπιστη και με αξιόπλοα πλοία σύνδεση με λιμάνι που θα εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων.
Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Λήμνου, οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα ληφθούν υπόψη για την διαμόρφωση μίας ενιαίας πρότασης που θα υποβληθεί σε τεχνική σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, προκειμένου να καθοριστούν τα κριτήρια για την επαναπροκήρυξη της δρομολογιακής γραμμής, η οποία σήμερα συνδέει τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο με το Λαύριο και την Καβάλα.

syskepsiakt15715.jpg
Συνάντηση Δημάρχου με τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης δέχθηκε σήμερα, Τρίτη 14 Ιουλίου, στο Δημαρχείο, τον Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Ο κ. Δήμτσας βρίσκεται στη Λήμνο στο πλαίσιο της δράσης «Κοντά στους Ακρίτες» που υλοποιεί «Αποστολή» για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων κατοίκων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, με την παροχή τροφίμων, ιατροφαρμακευτικού υλικού και άλλων ειδών.  Επίσης, το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου-Πρότυπη μονάδα Alzheimer» της «Αποστολής» θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ομιλία σχετικά με τη νόσο, ενώ χορήγησε σήμερα τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» εξέφρασε στον Δήμαρχο το ενδιαφέρον και τη στήριξη εκ μέρους του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου στα ακριτικά νησιά όπως η Λήμνος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα φάρμακα, τα τρόφιμα και την ιατρική περίθαλψη. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη να υπάρχει κλίμα ενότητας.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του περιέγραψε στον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του οργανισμού στους κατοίκους της Λήμνου.

apostoli2.jpg

Το Σάββατο στο Γυμνάσιο Μύρινας η 2η παρουσίαση-παράσταση του θεατρικού σεμιναρίου Εκτύπωση

Στο παραμύθι «Η Μόμο» του Έντε βασίστηκε το θεατρικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε από το από τις 4 – 9 Ιουλίου στη Μύρινα,  στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λήμνου.

Η καλλιτεχνική ομάδα των: Μαρία Παμούκη, Μαριέλα Νέστορα και Μανόλη Παπαδάκη εργάστηκε για λίγες μέρες με συμμετέχοντες από 6 έως 30 ετών.

Η 1η παρουσίαση – παράσταση του σεμιναρίου, δόθηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στο Δημοτικό Σχολείο του Μούδρου και εντυπωσίασε όσους την παρακολούθησαν. Παρόλο τον εξαιρετικά σύντομο χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους οι συμμετέχοντες και η καλλιτεχνική ομάδα για να εργαστούν, οι συντελεστές, όλων των ηλικιών, συνεργάστηκαν με τρόπο μοναδικό, δούλεψαν με μεγάλη αφοσίωση και κέφι και παρουσίασαν μια υπέροχη παράσταση βασισμένη στο παραμύθι του Έντε.

Η 2η Παρουσίαση- παράσταση του θεατρικού σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 21.00, στην πίσω αυλή του Γυμνασίου Μύρινας και οι συμμετέχοντες θα χαρούν να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους και να χαρίσουν στιγμές χαράς, κεφιού  και συγκίνησης.

 Παίζουν:

Οι μικροί:  Θεανώ Αναγνωστέλλη, Βασίλης Αναγνώστης, Απόστολος Αναγνώστης, Γιάννης Αρχοντογιώργης, Παναγιώτης Αρχοντογιώργης, Χάρις Μεργιά, Ειρήνη Μιλό, Βάγιος  Μπαλοδήμας, Ανέστης Μπαλοδήμας, Δήμητρα Μουχτή, Χάρης Μουχτής, Φώτης Παϊτάκης, Θεοδώρα Παπαδοπούλου

Οι μεγάλοι: Λυδία Καβαζίδου, Επαμεινώνδας Καζόλης, Θεοφανώ Μαστρογιάννη, Βαγγελιώ Ντελοπούλου, Φανή Παϊτάκη, Μαρία Παμούκη, Ελευθερία Πάνου, Ελένη Πλάντζου, Μαργαρίτα Σαμακλή, Τάκης Στεφανιδάκης, Τζούλιο Τοπάλλι

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Το βαθιά φιλοσοφημένο παραμύθι-μυθιστόρημα  του Έντε «Μόμο ή οι κλέφτες του χρόνου» δεν αφήνει ασυγκίνητη καμία παιδική αλλά και ενήλικη ψυχή. Είναι μια συναρπαστική παραβολή για την ανήσυχη εποχή μας, η οποία διαδραματίζεται στην χώρα της φαντασίας  και μας γεμίζει ερωτηματικά για το παρόν, το μέλλον, αλλά και το ρόλο του πεπρωμένου στη ζωή μας. Μας θυμίζει τη  σημασία του χρόνου. Αυτή που ζει στις καρδιές όλων μας και λέγεται ζωή. Η τρυφερή και συνάμα γενναία Μόμο είναι το σύμβολο που επικυρώνει την ανάγκη του ανθρώπου ν΄αγωνιστεί για ό,τι ανθρώπινο υπάρχει μέσα του.

 

 

Συγχαρητήρια Δημάρχου για τις εκδηλώσεις Αναβίωσης του Αρχαίου Πεντάθλου Εκτύπωση
Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης συγχαίρει τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές για την άρτια οργάνωση και την εντυπωσιακή παρουσίαση της Αναβίωσης του Αρχαίου Πεντάθλου, μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας Λήμνου.
«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέλαβαν την ιδέα αλλά και συνετέλεσαν στην υλοποίηση της αναβίωσης του αρχαίου πεντάθλου, μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων υψηλών διοργανωτικών προδιαγραφών, με διεθνή χαρακτήρα. Είναι ιδιαίτερης σημασίας για το νησί μας, που σύμφωνα με το μύθο είναι ο τόπος στον οποίο γεννήθηκε το πένταθλο, η καθιέρωση του θεσμού της αναβίωσης των αγώνων του πανάρχαιου αυτού αθλήματος».
Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία χρήσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Λήμνου Εκτύπωση

Πολύ καλή είναι έως σήμερα η ανταπόκριση του κοινού προς το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στη Μύρινα, το οποίο έχει παραδοθεί για χρήση από τις 17 Ιουνίου. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν ήδη ξεπεράσει τους 50 και οι ενοικιάσεις αναμένεται στο τέλος του μηνός να έχουν ξεπεράσει τις 250, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός για ένα νέο σε λειτουργία σύστημα. 
Πληροφορίες για το σύστημα, τον τρόπο χρήσης, καθώς και την εγγραφή ως συνδρομητής είναι διαθέσιμες στο limnos.cyclopolis.gr και στα κιόσκια των σταθμών. Οι 4 σταθμοί βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία:
1. Ρηχά Νερά
2. Γέφυρα Ρωμέικου
3. Πλατεία Υψιπύλης (ΟΤΕ)
4. Παλιό Λιμάνι

(Χάρτης υπάρχει στο: http://limnos.cyclopolis.gr/index.php/el/stations-el)

Στο Δήμαρχο αντιπροσωπεία από Ρωσία-Ιταλία για το Πένταθλο Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης δέχθηκε σήμερα, Τρίτη 7 Ιουλίου, στο Δημαρχείο, αντιπροσωπεία από τη Ρωσία και την Ιταλία που βρίσκεται στη Λήμνο για τις διήμερες εκδηλώσεις Αναβίωσης των Αγώνων του Αρχαίου Πεντάθλου, οι οποίες πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο.

Τους αγώνες διοργανώνει το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας Λήμνου και με την υποστήριξη του Δήμου Λήμνου, της επίτιμης προξενικής αρχής της Ιταλίας στη Λήμνο, της ΕΛΜΕ Λήμνου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, της  Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου, αρκετών φορέων και ιδιωτών του νησιού μας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, συμμετείχαν η κ. Τατιάνα Σίποβα, Διευθύντρια Σχολικής Επιτροπής στην πόλη του Μπελορέτσενσκ, η οποία συνοδεύει αποστολή 14 μαθητών από τη Ρωσία, ο κ. Γεννάδιος Αντρέγεβιτς, Πρόεδρος των παλαίμαχων στρατιωτικών, ο κ. Τζάνι Μπότα, Πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποίησης του Λένο της Ιταλίας, η κ. Χαριτίνη Φωτοπούλου, Διευθύντρια του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου, ο κ. Στρατής Βουλαλάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου και ο κ. Κωνσταντίνος Δώρας, προξενικός εκπρόσωπος της Ιταλίας στη Λήμνο και ο κ. Νίκος Καρύδης, προπονητής στίβου της Αθλητικής Ένωσης Λήμνου.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τα μέλη της αντιπροσωπείας και είχε μία εγκάρδια συζήτηση μαζί τους, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή δώρων.Αλλαγή χώρου θεατρικού εργαστηρίου Εκτύπωση

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω της χρήσης των εγκαταστάσεων του Γυμνασίου Μύρινας για τις ανάγκες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, το πενθήμερο θεατρικό εργαστήρι θα ξεκινήσει στους χώρους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, την ίδια ημέρα και ώρα.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου με τις αλλαγές:

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λήμνου, το Σάββατο 4 Ιουλίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Μύρινας, ξεκινά δωρεάν πενθήμερο Θεατρικό Εργαστήριο, βασισμένο στο αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας «Μόμο ή οι κλέφτες του χρόνου» του Μιχαέλ Έντε.
Το θεατρικό σεμινάριο, εμπλουτισμένο με κινησιολογικές και μουσικές δράσεις, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 -96 ετών και θα διαρκεί 4 ώρες ημερησίως. Ξεκινά το Σάββατο 4 Ιουλίου στις 9.30 το πρωί στις αίθουσες του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Μύρινας και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου. Το ίδιο βράδυ θα γίνει η πρώτη παρουσίαση –παράσταση στις 9.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη παρουσίαση στον αύλειο χώρο (πίσω αυλή) του Γυμνασίου της Μύρινας το Σάββατο 11 Ιουλίου, στις 9.00 μ.μ. 
Το Εργαστήριο συντονίζουν η Μαρία Παμούκη (θεατροπαιδαγωγός, ηθοποιός και σκηνοθέτιδα), η Μαριέλα Νέστορα (χορογράφος-κινησιολόγος ) και ο Μανόλης Παπαδάκης (μουσικοπαιδαγωγός, συνθέτης, μουσικός). 
Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Μαρία Παμούκη, στο τηλέφωνο 697-3317351 και την κ. Ευαγγελία Παλαιολόγου στο τηλέφωνο 694-6684854. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 5 Ιουλίου, για την καλύτερη διεξαγωγή του σεμιναρίου.
Προσοχή! Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου και τη συμμετοχή στις δυο παραστάσεις δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση. Όμως, απαραίτητος όρος για τη συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων είναι η συνέπεια τους στην προσέλευση κατά τις ημέρες και τις ώρες των προβών, καθώς και η δέσμευσή τους να συμμετάσχουν και στις δυο παρουσιάσεις –παραστάσεις .

Λίγα λόγια για το έργο:
Το βαθιά φιλοσοφημένο παραμύθι-μυθιστόρημα του Έντε «Μόμο ή οι κλέφτες του χρόνου» δεν αφήνει ασυγκίνητη καμία παιδική αλλά και ενήλικη ψυχή. Είναι μια συναρπαστική παραβολή για την ανήσυχη εποχή μας, η οποία διαδραματίζεται στην χώρα της φαντασίας και μας γεμίζει ερωτηματικά για το παρόν, το μέλλον, αλλά και το ρόλο του πεπρωμένου στη ζωή μας. Μας θυμίζει τη σημασία του χρόνου. Αυτή που ζει στις καρδιές όλων μας και λέγεται ζωή. Η τρυφερή και συνάμα γενναία Μόμο είναι το σύμβολο που επικυρώνει την ανάγκη του ανθρώπου ν΄αγωνιστεί για ό,τι ανθρώπινο υπάρχει μέσα του.

Σημείωμα των συντονιστών του εργαστηρίου:
Λαχταρούμε να φτιάξουμε με την παρέα των μικρών και μεγάλων μας φίλων αυτό το εξαιρετικό παραμύθι του Έντε! Θέλουμε να ζωντανέψουμε λεπτό προς λεπτό στα μάτια όλων το συναρπαστικό γεμάτο περιπέτειες κόσμο της Μόμο και των φίλων της! Αγαπημένοι συνταξιδιώτες, σας περιμένουμε! Πάρτε μαζί το κέφι σας και άνετα ρουχα κι ελάτε να πλάσουμε μαζί τους ρολους, να κινηθούμε στους ρυθμούς της μουσικής της, να παίξουμε και να ανακαλύψουμε μαζί ξανά το θέατρο! Με την ευχή να χαραχτεί η ιστορία της και στις δικές σας καρδιές όπως συνέβη στις δικές μας!

Πενθήμερο Θεατρικό Εργαστήρι 4-9 Ιουλίου Εκτύπωση

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λήμνου,  το Σάββατο 4 Ιουλίου στο Γυμνάσιο της Μύρινας, ξεκινά δωρεάν πενθήμερο Θεατρικό Εργαστήριο, βασισμένο  στο αριστούργημα της παγκόσμιας  λογοτεχνίας «Μόμο ή οι κλέφτες του χρόνου» του Μιχαέλ Έντε.

Το θεατρικό σεμινάριο, εμπλουτισμένο με κινησιολογικές και μουσικές δράσεις, απευθύνεται σε  παιδιά ηλικίας  6 -96 ετών και θα διαρκεί 4 ώρες ημερησίως.  Ξεκινά  το Σάββατο  4 Ιουλίου στις  9.30 το πρωί στις αίθουσες του Γυμνασίου της Μύρινας και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη  9 Ιουλίου. Το ίδιο βράδυ  θα γίνει η πρώτη παρουσίαση –παράσταση στις 9.00 μ.μ.  στον  αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη παρουσίαση  στον αύλειο χώρο (πίσω αυλή) του Γυμνασίου της Μύρινας το Σάββατο 11 Ιουλίου, στις 9.00 μ.μ.

Το Εργαστήριο συντονίζουν η Μαρία Παμούκη (θεατροπαιδαγωγός, ηθοποιός και σκηνοθέτιδα), η Μαριέλα Νέστορα  (χορογράφος-κινησιολόγος ) και ο Μανόλης Παπαδάκης (μουσικοπαιδαγωγός, συνθέτης, μουσικός).

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Μαρία Παμούκη,  στο τηλέφωνο 697-3317351 και την κ. Ευαγγελία Παλαιολόγου στο τηλέφωνο 694-6684854. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Κυριακή  5 Ιουλίου,  για την καλύτερη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Προσοχή!  Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου και τη συμμετοχή στις δυο παραστάσεις δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση.  Όμως, απαραίτητος όρος για τη συμμετοχή  παιδιών και ενηλίκων είναι η συνέπεια τους στην προσέλευση κατά τις ημέρες και τις ώρες των προβών, καθώς και η δέσμευσή τους να συμμετάσχουν και στις δυο παρουσιάσεις –παραστάσεις .

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Το βαθιά φιλοσοφημένο παραμύθι-μυθιστόρημα  του Έντε «Μόμο ή οι κλέφτες του χρόνου» δεν αφήνει ασυγκίνητη καμία παιδική αλλά και ενήλικη ψυχή. Είναι μια συναρπαστική παραβολή για την ανήσυχη εποχή μας, η οποία διαδραματίζεται στην χώρα της φαντασίας  και μας γεμίζει ερωτηματικά για το παρόν, το μέλλον, αλλά και το ρόλο του πεπρωμένου στη ζωή μας. Μας θυμίζει τη  σημασία του χρόνου. Αυτή που ζει στις καρδιές όλων μας και λέγεται ζωή. Η τρυφερή και συνάμα γενναία Μόμο είναι το σύμβολο που επικυρώνει την ανάγκη του ανθρώπου ν΄αγωνιστεί για ό,τι ανθρώπινο υπάρχει μέσα του.

 

Σημείωμα  των συντονιστών του εργαστηρίου:

Λαχταρούμε να φτιάξουμε με την παρέα των μικρών  και μεγάλων μας φίλων  αυτό το εξαιρετικό  παραμύθι του Έντε! Θέλουμε να ζωντανέψουμε λεπτό προς λεπτό στα μάτια όλων το συναρπαστικό γεμάτο περιπέτειες κόσμο της Μόμο  και των φίλων της! Αγαπημένοι συνταξιδιώτες, σας περιμένουμε! Πάρτε μαζί το κέφι σας και άνετα ρουχα κι ελάτε να πλάσουμε μαζί τους ρολους, να κινηθούμε στους ρυθμούς της μουσικής της, να παίξουμε και να ανακαλύψουμε μαζί ξανά το θέατρο! Με την ευχή να χαραχτεί η ιστορία της και στις δικές σας καρδιές όπως συνέβη  στις  δικές μας!

Βεβαιώσεις επιτυχόντων στα προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λήμνου Εκτύπωση
Δελτίο Τύπου
Εγκαινιάστηκε το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων του Δήμου Λήμνου Εκτύπωση

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου στο παλιό λιμάνι της Μύρινας το νέο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Λήμνου, το οποίο παραδόθηκε στο κοινό προς χρήση.

Τα εγκαίνια του νέου συστήματος έγιναν από το Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, ενώ παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Μοσχάκης και κ. Σαράντης Πανταζής, ο Πρόεδρος του ΟΕΠΑ κ. Νίκος Μαρινάκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας, κ. Αδαμαντία Γαροφαλλίδου Παπούλκα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λήμνου κ. Θεοδόσης Δαλαβίτσος και η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Όλγα Βουλγαροπούλου.

Την παρουσίαση του συστήματος έκανε ο κ. Χάρης Σιακαντάρης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας Cyclopolis, η οποία υλοποίησε το έργο σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο κ. Σιακαντάρης εξήγησε αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στα οφέλη από τη χρήση του στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την υγεία, τονίζοντας ότι ο Δήμος Λήμνου πρωτοπορεί, καθώς είναι ένας από τους πρώτους δήμους  που θέτουν σε εφαρμογή  ανάλογο σύστημα.

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης  Μαρινάκης  μίλησε και από την πλευρά του για τη σημασία που έχει το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη της Μύρινας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προηγούμενη δημοτική αρχή στην οποία, όπως είπε,  αξίζουν εύσημα, τονίζοντας παράλληλα τη συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και τη σημασία τη συμβολής και των δημοτών.

«Να βρούμε τους κανόνες που θα μπορούμε να κάνουμε πράξη για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας», επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης, με αφορμή τα εγκαίνια του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Σημειώνεται ότι το σύστημα του Δήμου Λήμνου διαθέτει επί του παρόντος τέσσερις σταθμούς, οι οποίοι είναι οι εξής:

-          - Ρηχά Νερά

-          - Γέφυρα Ρωμέικου

-          - Πλατεία Υψιπύλης (ΟΤΕ)

-          - Παλιό Λιμάνι

Υπάρχει ένα ευέλικτο τιμολογιακό σύστημα, με ετήσια, μηνιαία, εβδομαδιαία ή ημερήσια συνδρομή.

Αναλυτικές πληροφορίες  για  τον τρόπο χρήσης, καθώς και την εγγραφή ως συνδρομητές είναι διαθέσιμες στο limnos.cyclopolis.gr και στα κιόσκια των σταθμών. 

sam_4067.jpg


sam_4057.jpg

«Στον αέρα» η καμπάνια δημοσιότητας του Δήμου Λήμνου Εκτύπωση
Με διαδικτυακά banners, ραδιοφωνικά σποτ, καταχωρίσεις και ενέργειες στον χώρο της κοινωνικής δικτύωσης και με το χαρακτηριστικό σλόγκαν «Απολαμβάνεις ό,τι ζεις» ξεκινά αυτή την εβδομάδα η καμπάνια δημοσιότητας του Δήμου Λήμνου, μέσω της οποίας αναδεικνύεται το ξεχωριστό τουριστικό προϊόν του νησιού, στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Η καμπάνια «τρέχει» σε media της Β. Ελλάδας και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Σέρρες, Καβάλα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, ενώ θα συμπληρωθεί με ειδικές καταχωρίσεις και δημοσιεύματα-αρθρογραφία για ειδικές μορφές τουρισμού, όπως το κυνήγι, καθώς και με πολυσέλιδα έντυπα που αφορούν τον εναλλακτικό τουρισμό, τη γαστρονομία του νησιού, φωτογραφικό λεύκωμα και πολυσέλιδο ταξιδιωτικό οδηγό.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο νεανικό κοινό, για το οποίο υπάρχουν στοχευμένες ενέργειες με διαδικτυακά banners και ραδιοφωνικά σποτ.
Η φυσική ομορφιά, τα αξιοθέατα, η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά, τα μουσεία και οι δυνατότητες ψυχαγωγίας, τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία του νησιού, όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν τη Λήμνο έναν ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό, προβάλλονται με ευφάνταστο τρόπο στο κοινό, ενισχύοντας την ελκυστικότητά της.
Υποδοχή τσέχων δημοσιογράφων και τουριστών από την ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΜΚΕ ΛΗΜΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ

Στην Λήμνο βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ομάδα 12 δημοσιογράφων από την Τσεχία, καλεσμένοι του τουριστικού πρακτορείου FIRO TOYRS  που έχει επιλέξει το νησί μας ως έναν από τους προορισμούς του τα τελευταία δέκα χρόνια, με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη προώθηση της Λήμνου στην τουριστική αγορά της  Τσεχίας.

Οι Τσέχοι δημοσιογράφοι έφυγαν από την Λήμνο έχοντας πάρει μαζί τους τις καλύτερες εντυπώσεις από τους ανθρώπους και τις ομορφιές του νησιού μας.

Τα μέλη της  ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική, θέλοντας να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια, συναντήθηκαν  μαζί τους και τους προσέφεραν δώρα, συνδεδεμένα με την παράδοση του νησιού μας.

Επιπλέον την Πέμπτη 11 Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Λήμνου έφτασαν οι πρώτες πτήσεις charter από την Τσεχία και ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική κ.Σφενδύλης Δημήτρης μαζί με τα μέλη κ.Μάρκου Ζαφειρώ και κ.Κατενίδη Κωνσταντίνο υποδέχθηκαν τους επισκέπτες και τους προσέφεραν γλυκά και δώρα.

Αυτή η υποδοχή ήταν η τελευταία αφού έτσι έκλεισε ο κύκλος των αφίξεων των πρώτων απευθείας πτήσεων από το εξωτερικό που προσέγγισαν την Λήμνο για φέτος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους μας στήριξαν σε αυτή μας την προσπάθεια και να ευχηθούμε σε όλους καλό καλοκαίρι.


Ο Πρόεδρος

Σφενδύλης Δημήτρης


Συμμετοχή ΟΚΠΑ στο Πρόγραμμα TEBA FEAD/Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Απόρους Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση Δημάρχου για τη λήξη της σχολικής χρονιάς Εκτύπωση
Με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους, τους μαθητές για την πρόοδό τους και τους γονείς για τη συμβολή τους στην μάθηση των παιδιών.
Ο Δήμαρχος εύχεται σε όλους καλές διακοπές, επισημαίνοντας ότι «το πλατύσκαλο αυτό στην πορεία προς τη γνώση είναι μια αναγκαία ανάπαυλα για όσους συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να επανέλθουν στο δρόμο της μάθησης με ακόμη περισσότερες δυνάμεις».
Ποδηλατογιορτή και εγκαίνια του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων του Δήμου Εκτύπωση

Ο Δήμος Λήμνου διοργανώνει την Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 19:00 στη γέφυρα του Ρωμέικου, δίπλα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Παντελίδειο κτίριο), ποδηλατογιορτή με αφορμή τα εγκαίνια του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων και την παράδοσή του στο κοινό προς χρήση.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει ποδηλατοβόλτα εντός της πόλης με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τον σταθμό ποδηλάτων που βρίσκεται στο ανωτέρω σημείο.
Όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστο ποδήλατο, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέσωemail στο: info@cyclopolis.gr ή στο τηλέφωνο 215 215 7566. Η χρήση για την ποδηλατοβόλτα θα είναι δωρεάν.
Πληροφορίες για το σύστημα, τον τρόπο χρήσης, καθώς και την εγγραφή ως συνδρομητές είναι διαθέσιμες στο limnos.cyclopolis.gr και στα κιόσκια των σταθμών. Οι 4 σταθμοί βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία:
1. Παλιό λιμάνι
2. Πλατεία ΟΤΕ
3. Γέφυρα Ρωμέικου
4. Ρηχά Νερά

(Χάρτης των σταθμών υπάρχει στο:http://limnos.cyclopolis.gr/index.php/el/stations-el)

5ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο, Λήμνος 19-20 Ιουνίου Εκτύπωση
Δελτίο Τύπου
eke.jpg

 
Προσκλήσεις (1 στοιχείο)
Αποφάσεις Πρακτικά Επιτροπών (4 στοιχεία)
Προκηρύξεις (365 στοιχεία)
Ανακοινώσεις (1261 στοιχεία)
 

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png