Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017
Ενημέρωση / Δελτία Τύπου
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
Με ιδιαίτερη επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου Λήμνου στην 33η Έκθεση Philoxenia 2017 Εκτύπωση

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Λήμνου και η ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική συμμετείχαν στη Διεθνή  Έκθεση  Philoxenia 2017 που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2017.

Η φετινή συμμετοχή στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία για την τουριστική προβολή του νησιού και των προϊόντων του.

Πραγματοποιήθηκαν 33 Β2Β συναντήσεις με τουριστικά γραφεία του εξωτερικού από τα οποία υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την Λήμνο ως νέο τουριστικό προορισμό.

Το περίπτερο στήριξαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Μαρινάκης Δημήτρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαυροθαλασσίτης Παναγιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Τούφου Μαγδαληνή και κ.Σκαφίδας Γεώργιος, ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική κ. Σφενδύλης Δημήτρης, ο Αντιπρόεδρος της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική κ. Ψάρρας Χρυσόστομος, τα μέλη  κ.Ματζάρης Δημήτρης και κ. Αλεξάνδρου Αλέξανδρος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Μάντζαρης Στέλιος  και το μέλος της κ.Κωνσταντάκης Νομικός, η Αντιπρόεδρος και το μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Λήμνου και Αγ.Ευστρατίου κ.Βαρουχάκη Παρασκευή και κ. Καλημανά Θεοδοσία.

Παραβρέθηκαν επίσης από τα τουριστικά γραφεία της Λήμνου η κ.Πετρίδου Κική ,ο κ.Πετρίδης Γιάννης και ο κ.Χασάπης Σωτήρης.

Το χώρο της Έκθεσης και το περίπτερο του Δήμου Λήμνου επισκέφτηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά Έλενα, η Ευρωβουλευτής κ.Καϊλή  Εύα, οι βουλευτές κ. Ορφανός Γιώργος και κ. Καλαφάτης  Σταύρος, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Γιαρμαδούρος Ευάγγελος, ο βετεράνος άσος του Ολυμπιακού κ .Ντάνι Πρέλεβιτς και ο καλλιτεχνικός αφηγητής και παρουσιαστής Αλέξης Κωστάλας.

Ευχαριστούμε θερμά τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων που για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΜΚΕ ,επίσης τον κ. Μαντά Χρήστο, την κ. Λαϊνά Έλενα, τον κ. Ματζάρη Αθανάσιο, την κ. Λιγκάκη Λίνα, την κ.Ίμπρα Μιμόζα, τον κ. Βόγδανο Πάρη και τον κ. Σαράντη Κωνσταντίνο για την βοήθεια που προσέφεραν στη λειτουργία του περιπτέρου.

 

ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική  

Βιωματικό εργαστήριο «Οικογένεια - Σχολείο- Μάθηση» Εκτύπωση

  Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λήμνου, σας καλούν στο βιωματικό εργαστήριο με τίτλο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΣΧΟΛΕΙΟ – ΜΑΘΗΣΗ που θα γίνει την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.

  Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει σειρά ομαδικών συναντήσεων με εκπαιδευτικούς και γονείς, στις οποίες θα τεθούν προβληματισμοί σχετικά με δυσκολίες που αφορούν είτε τη μάθηση, είτε τη συμπεριφορά εντός σχολικού πλαισίου, αλλά και εκτός αυτού.

  Στόχος είναι να λάβουν ενημέρωση από ειδικούς, την ψυχολόγο Σωτηρία Κυριαζίδου και την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής Πηνελόπη Τσακανίκα, να συζητηθούν τα αίτια της κάθε συμπεριφοράς και να υπάρξει από κοινού παρέμβαση για κάθε περίπτωση.

 

Σύμμεικτα σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης Εκτύπωση

         Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε το φαινόμενο ρίψης κοινών σκουπιδιών στους μπλε κάδους ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα την καταστροφή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών και παρακαλούμε να εναποθέτουν τα κοινά σκουπίδια στους μεταλλικούς κάδους και όχι στους μπλε κάδους που προορίζονται για ανακύκλωση.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος μας έχει διακριθεί για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζει, λαμβάνοντας βραβείο για το χαμηλότερο ποσοστό υπολειμμάτων (κοινά σκουπίδια) πανελλαδικά.

Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε αυτή την πρωτιά, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τα υπολείμματα, με τη βοήθεια και τη συνεργασία των πολιτών.  

  Ανακυκλώνω σημαίνει σώζω το περιβάλλον.

 

Συνάντηση Δημάρχου με τους Προέδρους των ιδρυμάτων Π. Μπούμπουρα και Π. Φασούλα Εκτύπωση

sam_6692.pngΟ Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης υποδέχθηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Μπούμπουρα κ. Παντελή Μπούμπουρα και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Π. Φασούλα, κ. Παναγιώτη Φασούλα, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε ενόψει  της ίδρυσης της «Αθλητικής Ακαδημίας Π. Μπούμπουρα Λήμνου».

Κατά τη συνάντηση, στην οποία επίσης συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μπούμπουρα κ. Σπύρος Μπούμπουρας, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Π. Φασούλα κ. Γιάννης Γιαννάκης, ο υπεύθυνος του Αθλητικού Προγράμματος του Ιδρύματος Π. Φασούλα, κ. Βασίλης Ντάκουλας και η εκπρόσωπος Τύπου του Ιδρύματος Μπούμπουρα κ. Μάγδα Τσέγκου, συζητήθηκαν τα σχέδια για τη δημιουργία της Αθλητικής Ακαδημίας.

Η ίδρυση της Ακαδημίας ανακοινώνεται επισήμως αύριο, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στις 17:00 σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί παρουσία των προέδρων των δύο ιδρυμάτων και της δημοτικής αρχής, στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς».

 

Αθλητική Ακαδημία Π. Μπούμπουρα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Π. Φασούλα και τον Δήμο Λήμνου Εκτύπωση

athlitikiakadimia.jpg«Η Ζωή είναι ένας Αγώνας, γίνε πρωταθλητής»

Αθλητική Ακαδημία Π. Μπούμπουρα Λήμνου

σε συνεργασία με το Ίδρυμα Π. Φασούλα και τον Δήμο Λήμνου

 

Παρουσία του Προέδρου του Ιδρύματος Μπούμπουρα κ. Παντελή Μπούμπουρα και των μεγάλων μας πρωταθλητών Παναγιώτη Φασούλα, Προέδρου του Ιδρύματος Π. Φασούλα, και Παναγιώτη Γιαννάκη, ανακοινώνεται την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 17:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», η ίδρυση της «Αθλητικής Ακαδημίας Π. Μπούμπουρα Λήμνου», ένα σχέδιο το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Λήμνου.

Η ακαδημία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Π. Μπούμπουρα, του Ιδρύματος Π. Φασούλα και του Δήμου Λήμνου και στοχεύει στην εφαρμογή προγράμματος προσωπικής ανάπτυξης για παιδιά και εφήβους. Βασίζεται στο όραμα του Παναγιώτη Φασούλα για τους νέους και επικεντρώνεται στις νησιωτικές περιοχές. Στοχεύει, με όχημα τις αθλητικές αξίες και το Ευ Αγωνίζεσθαι, να καθοδηγήσει τα νέα παιδιά, ώστε μεθοδικά και με πολλή προσπάθεια να τους αποκαλύψει την επιτυχία και τους τρόπους που αυτή κατακτιέται.

Βασικό σύνθημα της όλης προσπάθειας είναι «η Ζωή είναι ένας Αγώνας, γίνε Πρωταθλητής».

Σε συμφωνία με το Ίδρυμα Π. Μπούμπουρα και με την ευγενική χορηγία του ιδίου προσωπικά, το ίδρυμα Παναγιώτη Φασούλα αναλαμβάνει να υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα στην γενέτειρα του κυρίου Μπούμπουρα, τη Λήμνο.

Ο Δήμος Λήμνου θα συνεργαστεί στενά για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος συμβάλλοντας καθοριστικά, με κάθε διαθέσιμο μέσο, στη λειτουργία της ακαδημίας και την εφαρμογή του πολύ σημαντικού αυτού προγράμματος.

Προσκαλούμε γονείς και παιδιά να δώσουν το «παρών» στην ενημερωτική εκδήλωση της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου, η οποία αναμένεται να αποτελέσει απαρχή ενός σημαντικού κεφαλαίου όχι μόνο για την αθλητική εκπαίδευση, αλλά και συνολικότερα για την προσωπική ανάπτυξη των παιδιών της Λήμνου.

 

*Παρακαλούνται τα παιδιά που προτίθενται να λάβουν μέρος στις δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης να φορούν αθλητικά ρούχα και παπούτσια.

Δράση υποστήριξης οικογενειών που έχουν στο περιβάλλον τους ασθενή με άνοια-Αλτσχάιμερ Εκτύπωση

 Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου (Ο.Κ.Π.Α), στα πλαίσια των κοινωνικών δραστηριοτήτων του, επιθυμεί να προσφέρει στους κατοίκους του νησιού μας δράσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

      Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ & την Ημέρα της  3ης Ηλικίας  και λαμβάνοντας υπόψη ότι στο νησί μας δεν λειτουργεί ανάλογη δομή υποστήριξης, προτιθέμεθα να προχωρήσουμε στη δημιουργία ομάδων  συναντήσεων, στη Μύρινα και στο Μούδρο, με στόχο την ενημέρωση και την καθοδήγηση οικογενειών που έχουν στο περιβάλλον τους ασθενή με άνοια ή Αλτσχάιμερ

 

Τίτλος Δράσης: «Θυμάμαι αυτούς που ξεχνούν»

      Σκοπός είναι να δοθεί συμβουλευτική υποστήριξη στους άμεσους φροντιστές-συγγενείς των ασθενών, για θέματα αντιμετώπισης και διαχείρισης των ουσιαστικών προβλημάτων που προκύπτουν στην καθημερινότητα τους και στους οποίους, όπως προαναφέρθηκε, απευθύνεται η δράση και θα τους δοθεί προτεραιότητα συμμετοχής.

     Στη δράση επίσης μπορούν να συμμετέχουν και Επαγγελματίες της Υγείας (κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, κοινωνικοί φροντιστές) που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν επιπλέον εμπειρία αλλά και όσοι απλά θέλουν να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις και τους τρόπους αντιμετώπισης ή και πρόληψης της σοβαρής αυτής ασθένειας.

      Οι ομάδες θα είναι ολιγομελείς, μέχρι 12 άτομα, τα ίδια κάθε φορά αφού πρόκειται για ολοκληρωμένο συμβουλευτικό και πολυσχιδές Πρόγραμμα ενώ η συμμετοχή των ωφελούμενων ατόμων θα είναι δωρεάν.

      Τις συναντήσεις θα συντονίζει ο Ειδικός Ψυχολόγος / Νευροψυχολόγος, κος Πέτρος Κεχαγιάς, με τη συνεργασία του Ιατρείου Ψυχογηριατρικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ.

Πρόκειται, συνολικά, για 12 (δώδεκα) ενημερωτικές συναντήσεις, έξι (6) στη Μύρινα και αντίστοιχες έξι (6) στο Μούδρο, που θα ξεκινήσουν στις 01-11-2017 και θα λήξουν στις 12-12-2017, 2ωρης  διάρκειας, (17:30-19:30) ανά εβδομάδα και κατά τις ημερομηνίες:

-ΜΥΡΙΝΑ : 02,07,16,21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 & 07,12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

(ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΥΡΙΝΑΣ)

-ΜΟΥΔΡΟ: 01,08,15,22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 & 06,11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

(ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕ ΜΟΥΔΡΟΥ)

 

 

Για να συγκροτηθούν λοιπόν οι προαναφερόμενες ομάδες από τα άτομα στα οποία στοχεύει η δράση αλλά και για να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των συναντήσεων, ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει, παρακαλούμε όσοι/ες επιθυμούν να συμμετέχουν, να το δηλώσουν, μέχρι την Παρασκευή 27-10-2017 στα παρακάτω τηλέφωνα, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες:

-Γραφείο ΟΚΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ: 22540-25525

-στο κινητό :6976133489

 & στις κατά τόπους δομές του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» εργάσιμες ημέρες από 08:30 μέχρι 09:30  :

1) 22540-24667 ΒΣΣ ΜΥΡΙΝΑΣ

2) 22543-50711 ΒΣΣ ΜΟΥΔΡΟΥ

3) 22543-50613 ΒΣΣ ΑΤΣΙΚΗΣ

4) 22543-50531 ΒΣΣ ΝΕΑΣ ΚΟΥΤΑΛΗΣ

 

 

 

Η Πρόεδρος του Δ.Σ

    ΟΚΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

    Τούφου Μαγδαληνή

1.600 ενοικιάσεις & 400 χρήστες στο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων - Μεμονωμένο περιστατικό κλοπής Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙKΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &                                   

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ   


Σχετικά με την απώλεια ποδηλάτου από σταθμό του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου μας, η υπηρεσία μας σας κάνει γνωστά τα εξής:

Από τον σταθμό των ποδηλάτων στην περιοχή «Γέφυρα Ρωμέικου» απωλέσθη φέτος  τον Σεπτέμβριο ποδήλατο, το οποίο δεν είχε κλειδωθεί σωστά από τον χρήστη που το είχε ενοικιάσει.  Τη δεδομένη στιγμή δεν έγινε αντιληπτή η απώλεια του εν λόγω ποδηλάτου, διότι ο ανωτέρω σταθμός τότε παρουσίαζε τεχνικό πρόβλημα.  Όταν διαπιστώθηκε η απουσία του ποδηλάτου, έπειτα από ενέργειες της υπηρεσίας μας, εντοπίστηκε αλλοιωμένο με παρεμβάσεις και αφαίρεση των διακριτικών του Δήμου, ώστε να μη γίνεται αντιληπτό.

Μετά τον εντοπισμό του, το ανωτέρω ποδήλατο θα επισκευασθεί το επόμενο διάστημα και θα είναι έτοιμο προς χρήση.

Σημειώνεται ότι, ύστερα από 16 μήνες λειτουργίας  του συστήματος κατά τους οποίους έχουν πραγματοποιηθεί 1600 ενοικιάσεις και υπάρχουν περισσότεροι από 400 εγγεγραμμένοι χρήστες,  είναι το πρώτο και μοναδικό περιστατικό κλοπής ή και βανδαλισμού.

Ο αρχικός σχεδιασμός μας ήταν το σύστημα φέτος να λειτουργήσει έως τις 15/10/2017. Λόγω, όμως, των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, η λειτουργία του θα παραταθεί μέχρι τέλος του Οκτώβρη.

Τέλος, σημειώνουμε ότι έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες που είχαν παρουσιασθεί στους σταθμούς της Γέφυρας Ρωμείκου και των Ρηχών Νερών.

 

Εγκαινιάστηκε η αίθουσα «Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου» στο οίκημα Σαχτούρη Εκτύπωση

labadaridou.jpg
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, τα εγκαίνια της αίθουσας «Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου» στο οίκημα Σαχτούρη στον Ρωμέικο Γιαλό της Μύρινας. Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν η διακεκριμένη λημνιακής καταγωγής ποιήτρια, πεζογράφος και θεατρική συγγραφέας και ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτριος Μαρινάκης, παρουσία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, των Δημάρχων Λέσβου, Σπύρου Γαληνού και Λύσης Κύπρου, κ. Ανδρέα Καουρή, των τοπικών αρχών και πολλών εκλεκτών φίλων και αναγνωστών της κ. Λαμπαδαρίδου.

Η διαμόρφωση της εν λόγω αίθουσας στο οίκημα Σαχτούρη  ήρθε ως αποτέλεσμα της γενναιόδωρης απόφασης της κ. Λαμπαδαρίδου να δωρίσει στον Δήμο Λήμνου την προσωπική της βιβλιοθήκη, η οποία περιλαμβάνει πολλά αντίτυπα βιβλίων της ίδιας αλλά και άλλων λογοτεχνών και συγγραφέων, καθώς και πολύτιμα προσωπικά της αντικείμενα.

Μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, ως φόρο τιμής προς την κ. Λαμπαδαρίδου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε η βιβλιοθήκη να στεγαστεί στο οίκημα Σαχτούρη και τη διαχείριση- λειτουργία της να έχει το αρμόδιο ΝΠΔΔ «Οργανισμός Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Λήμνου».

Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλιόυ κ. Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το κείμενο της οποία προσέφερε στη δωρήτρια. Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων η εισήγηση του Δημάρχου Λήμνου:

«Ο Δήμαρχος Λήμνου, απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο, ανέφερε ότι «η προσφορά αυτή είναι σημαντική και αξιέπαινη, γιατί κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου διέθεσε με περίσσευμα ψυχής και αφοσίωσης σ' αυτό τον τόπο που αγαπά, όλο το συγγραφικό «βιος της».
Είμαστε ευτυχείς και καλότυχοι που με τόση φροντίδα, γενναιοδωρία, αγάπη και σεβασμό, η δωρήτρια διέθεσε στο νησί μας, τα δώρα αυτά, δώρα της ψυχής της.

Με την ευκαιρία του εορτασμού των «Ελευθέριων» του νησιού μας προτείνουμε η ονομασία της αίθουσας στον 1ο όροφο του κτιρίου ΣΑΧΤΟΥΡΗ, να αποδοθεί στη δωρήτρια κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου.

Θεωρούμε ότι η ονοματοδοσία της αίθουσας με το όνομα της δωρήτριας, αποτελεί ελάχιστη και σύμφωνη με το κοινό αίσθημα, απόφαση αναγνώρισης της πολύτιμης δωρεάς της.»

Ο Δήμαρχος Λήμνου ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για να γίνει πραγματικότητα η αίθουσα, ενώ προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες σε συνεργασία με την κ. Λαμπαδαρίδου και  της προσέφερε το μετάλλιο με το έμβλημα της πόλης της Μύρινας, καθώς και έναν μικρό αμφορέα.

Η κ. Λαμπαδαρίδου, βαθιά συγκινημένη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όσα είχα στην καρδιά μου για τη Λήμνο, τα είπα με όλα αυτά τα βιβλία μου, που έφερα εδώ για την επιστροφή μου. Όμως η λέξη επιστροφή με βασάνισε. Πιστεύω πως επιστρέφω σ’ έναν τόπο από τον οποίον ποτέ δεν έφυγα. Θέλω να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου κύριε Δήμαρχε, που μου δώσατε ίσως το πιο πολύτιμο δώρο της ζωής μου και το αποφασίσατε τόσο άμεσα και το υλοποιήσατε τόσο γρήγορα και τόσο γενναιόδωρα που δεν πρόφτασα να το συνειδητοποιήσω, δεν πρόφτασα να μετρήσω τι κόστος έχει στην ψυχή μου. Γιατί πονάει αυτός ο αποχωρισμός, πόνεσα όταν κατέβασα όλες τις βιβλιοθήκες μου κάτω, να πάρω ό,τι καλύτερο είχα στη συγγραφική μου διαδρομή, να το στείλω στον γενέθλιο τόπο μου. Δεν ήταν εύκολο. Και κάποιες φορές φοβήθηκα, το ομολογώ, μήπως αυτό το βιός μου που έστειλα, τα συγγραφικά, μικρά, ασήμαντα για τους άλλους, αλλά για μένα τόσο πολύτιμα, που είχα γύρω μου μια ζωή και με συντρόφευαν και μου ήταν φίλοι πολύτιμοι, κομμάτια της ψυχής μου, όλα αυτά τα έστειλα και φοβόμουν μήπως βρεθούν ξαφνικά σε μια μοναξιά, μήπως μου πουν μια μέρα πως τα εγκατέλειψα. Αυτό όμως ξεπεράστηκε, όταν είδα τις φίλες τις παλιές, καινούριες, αναγνώστριες της Λήμνου να έρχονται να βοηθήσουν. Κι ακόμα μου πρότειναν και κάτι που γαλήνεψε την ψυχή μου. Δημιούργησαν μια ομάδα φίλων των βιβλίων μου που θα έρχεται κάθε μέρα εδώ κάποιες ώρες να μην είναι η αίθουσα κλειστή και στη μοναξιά της. Αλλά να είναι ζωντανή και φιλόξενη και φιλική, όπως την ονειρεύτηκα».

Στη συνέχεια η κ. Λαμπαδαρίδου πρόσθεσε: «Μου ήταν πολύ δύσκολο να αποχωριστώ όσα αγάπησα. Όμως όταν έγραψα το βιβλίο μου τώρα τελευταία “Τα μονοπάτια του αγγέλου μου” που ήταν όλη η ζωή μου μέσα από τα ημερολόγια και είδα πόση ματαιότητα υπάρχει, πως όλα αυτά ήταν δικά μου, αλλά σήμερα δεν έχω τίποτα, γιατί υπάρχουν σ’ ένα παρελθόν που μπορεί να είναι μέσα στον παρόντα χρόνο, όμως δεν παύει να είναι ο παρελθών χρόνος. Βέβαια, πιστεύω πως ό,τι έχει υπάρξει, υπάρχει για πάντα στον χρόνο, πως δεν είναι δικό μας. Ανήκει σε μια αφηρημένη έκταση, στη μνήμη τη δική μας, στη μνήμη των άλλων, όμως δεν υπάρχει σε εμάς τους ίδιους. Και ένιωσα πια πως ήμουν με χέρια άδεια. Και έκανα τη σκέψη πως τίποτα τελικά δεν είναι δικό μας. Υπάρχουμε πάνω σε μια ελάχιστη, σε μια μοναχική στιγμή, σε μια ροϊκή και εύθραυστη μέσα στον ατέρμονα χρόνο. Όμως μένει αυτό που δώσαμε, αυτό που δίναμε. Από εκεί ξεκίνησε η σκέψη να χαρίσω. Να πω αυτά δεν γράφτηκαν για μένα μόνο. Εμένα μου δώθηκε η δωρεά να τα γράψω. Να γράψω κάποια βιβλία με κάποιες άλλες, πιο βαθιές οράσεις της ψυχής. Να δω κάποια πράγματα. Όμως μου δόθηκε η χάρη να το κάνω αυτό. Εγώ δεν έχω τίποτα δικό μου...».

                Καταλήγοντας, μιλώντας για τον ρόλο των βιβλίων και τα δεινά της Ελλάδας είπε: «Όσο για το αν μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να σωθεί από τα δεινά της, θα πω τούτο μόνον: Ακόμα και ένας τόμος απ’ τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη ή τους μεγάλους μας ποιητές αν σωθεί στις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες του κόσμου, είναι αρκετός για να υπάρχει η Ελλάδα. Και όσο ο ελληνικός πολιτισμός θα υπάρχει ως αξιακή δομή κάθε πολιτισμένης χώρας, όπως και είναι σήμερα, η Ελλάδα θα υπάρχει έξω από τα δεινά της. Πάντα έλεγα πως εμείς, ως λαός, είμαστε το εφήμερο πρόσωπό της. Η Ελλάδα όμως, ως πεπρωμένο, είναι έξω από την εφημερότητα τη δικιά μας και πορεύεται στον δικό της αιώνιο χρόνο. Πολιτισμός δεν είναι τα όσα έτοιμα μας δόθηκαν. Πολιτισμός είναι η αντίληψή μας για τον πολιτισμό…»

mlabadaridou2.jpgmlabadaridou5.jpg


mlabadaridou4.jpg

mlabadaridou3.jpg

Έναρξη εκδηλώσεων για τις 14ες Ημέρες Ρωσοελληνικής Φιλίας Εκτύπωση


sam_6218.png

Με την κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων Αγωνιστών για την απελευθέρωση της Ελλάδας και στο Μνημείο των ναυτών Α. Ορλώφ και Ντ. Σενιάβιν στον Ρωμέικο Γιαλό, ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις των 14ων Ημερών Ρωσοελληνικής Φιλίας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο ρωσικό νεκροταφείο στην Πούντα από τον Επίσκοπο της Ρωσικής Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Ευγένιο Μέσων Ουραλίων και επίσκεψη στον Α’ Ρωσικό Προσφυγικό Τάφο της κόμισσας Α. Β. Γκολενίτσεβα – Κουτούζοβα στον Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στο Πορτιανού.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Ρώσου Προξένου στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξάντερ Σερμπάκοφ,  του Προέδρου του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών της Ρωσίας κ. Λεονίντ Ρεσέτνικοφ, του πρώην Γενικού Προξένου και εκπροσώπου της Κοινωνικής Οργάνωσης Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση, κ. Αλεξέι Ποπόβ, του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνου Αδαμίδη, του Επάρχου Λήμνου κ. Ευάγγελου Γιαρμαδούρου,  του Δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, του διοικητή της Πυροσβεστικής Λήμνου κ. Παναγιώτη Μπιμπούδη, του Λιμενάρχη Μύρινας κ. Γεώργιου Αρβανίτη, του διοικητή του Α. Τ. Μύρινας Σωκράτη Κρομμυδέλλη, του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Σακαρίκου, των προέδρων της Τοπικής Κοινότητας Νέας Κούταλης κ. Ιωάννη Μοσχοβάκη και της Τ.Κ. Πορτιανού κ. Σπύρου Μανιάτη, καθώς και εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων.

Και στη φετινή αποστολή από τη Ρωσία συμμετέχουν διακεκριμένες προσωπικότητες της ρωσικής κοινωνίας, όπως ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Σταυρούπολης, απόγονος πρόσφυγα από τη Ρωσία στη Λήμνο, ο οποίος, μιλώντας με βαθιά συγκίνηση, συγκλόνισε με την αναδρομή του στην ιστορία του προγόνου του, που βρέθηκε στη Λήμνο το 1920 και επαναπατρίστηκε στη συνέχεια. Στην αποστολή παρόντες ήταν και ρώσοι δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων και ο Αλεξάντερ Κρουτόβ, ο οποίος πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια ντοκιμαντέρ για τη Λήμνο. Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Λήμνος» θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 20:00 στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Οι εκδηλώσεις των 14ων Ημερών Ρωσοελληνικής Φιλίας συνεχίζονται αύριο το πρωί στον Μούδρο, με επιμνημόσυνη δέηση στο Ρωσικό Νεκροταφείο στις 09:45, επίσκεψη στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και καταθέσεις στεφάνων και λουλουδιών στο μνημείο των ρώσων ναυτών.

 

Συνάντηση Δημάρχου με τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Εκτύπωση

sam_6176_site.png

 

  Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης υποδέχθηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξάντερ Σερμπάκοφ, ο οποίος βρίσκεται στη Λήμνο, προκειμένου να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις των 14ων Ημερών Ρωσοελληνικής Φιλίας, συνοδευόμενος από τον Υποπρόξενο κ. Βλαντιμίρ Ποταπόφ.

Ο Γενικός Πρόξενος ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα διαδεχόμενος τον κ. Αλεξέι Ποπόφ και επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Λήμνο. Κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα συνεργασίας, ενώ  ακολούθησε ανταλλαγή δώρων.

 

 

«Κι όμως υπάρχει χαρά» - Συναυλία Πέννυς Μπαλτατζή στο παλιό λιμάνι Εκτύπωση
penny_baltatzi.png

                                                 ΠΕΝΝΥ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ – ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΡΑ

                ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20:30–ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ

 

      Η Πέννυ Μπαλτατζή, το κορίτσι με τη βελούδινη φωνή που άνοιξε δρόμους swing στην Αθήνα, μέσα από ένα εξωτικό χαρμάνι ήχων και ξέφρενων ρυθμών, μπήκε στις ζωές μας με το γνωστό μποέμικο στιλ του καλλιτέχνη που μας μαγεύει σκορπώντας γύρω του κέφι, ανεμελιά, ενέργεια και δύναμη.

     Αυτά θα εισπράξουμε στη διαδραστική παράσταση «Κι όμως υπάρχει χαρά», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στο παλιό λιμάνι της Μύρινας.

     Η Πέννυ και οι δεξιοτέχνες μουσικοί της εξερευνούν ένα νέο, μεθυστικό ήχο με λάτιν και μπάλκαν ρούμπες, μάμπο ιταλιάνο, τσα τσα, σουινγκ, τζαζ...

     Και μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις! Η φωνή της, που από τραγούδι σε τραγούδι κινείται με αφοπλιστική αμεσότητα και μαεστρία, μας ξεσηκώνει για βόλτες στην Πειραϊκή. Με το ολοκαίνουριο single της Πέννυ, Στην Τρούμπα στην Καστέλα που μοιράζει χαμόγελα και αγκαλιές πότε στην Τρούμπα και πότε στην Καστέλα. Με τραγούδια του Πλέσσα και της Γιοβάννας, κι ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα στη Ζιγκουάλα, προτού η Πέννυ γίνει ένας πειρασμός που δεν είναι απάτη. Για να μας ψιθυρίσει Mama yo quiero και να μας καθηλώσει με τη συγκλονιστική της ερμηνεία στο Be Italian! Και να μας καλέσει να λικνιστούμε στους ζωηρούς, ερωτικούς ρυθμούς αυτής της γεμάτης πάθος, συναίσθημα και χαράς βραδιάς, εκφράζοντας αυτό που βαθιά ξέρουμε μέσα μας: Υπάρχει κι άλλη ζωή!

 

 

ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΡΑΠέννυ Μπαλτατζή

Ενορχήστρωση, κιθάρες : Παντελής Ντζιάλας

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Πλήκτρα : Μένιος Γούναρης

Τρομπόνι : Τζιμ Σταρίδας

Άλτο σαξόφωνο, κλαρινέτο : Σπύρος Νίκας

Κοντραμπάσο : Ηλίας Καρκαβέλιας

Τύμπανα : Φοίβος Άνθης

Επιμέλεια ήχου : Νίκος Κόλλιας

Ενδυματολόγος : Αλεξία Μπελογιάννη

Φωτογραφία: Χρήστος Τζούτης

 HYPERLINK "https://www.facebook.com/PennyBaltatzi" https://www.facebook.com/PennyBaltatzi

 HYPERLINK "https://www.youtube.com/c/PennyBaltatzi" https://www.youtube.com/c/PennyBaltatzi

 HYPERLINK "https://www.instagram.com/penny_baltatzi/"

Συνάντηση Δημάρχου με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης υποδέχθηκε χθες, Τετάρτη 30 Αυγούστου, στο Δημαρχείο τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Αθανάσιο Βίτσα, με τον οποίο είχε διεξοδική συζήτηση σχετικά με τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης, η οποία επανήλθε φέτος κατά τους θερινούς μήνες με ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο, ενώ κοινή επιδίωξη είναι να καταστεί μόνιμη σύνδεση,  αποτελώντας μοχλό για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης των δύο νησιών, αλλά και των εμπορικών και γενικότερων οικονομικών συναλλαγών με την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, στο πλαίσιο της βελτίωσης της ποιότητας των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες των δύο νησιών, συζητήθηκε το θέμα της εξεύρεσης κατάλληλου, σύγχρονου πλοίου.

 

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στις δρομολογιακές γραμμές, τα προτεινόμενα δρομολόγια είναι τα εξής:

1)      Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος – Λέσβος

      2)      Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος – Λαύριο

      3)      Απευθείας σύνδεση Σαμοθράκης – Λήμνου.

 

Μήνυμα Δημάρχου προς τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Εκτύπωση

Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους.

Η είσοδος στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα δικαιώνει τις προσπάθειές τους και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή των παιδιών μας, που εύχομαι να είναι κεφάλαιο γνώσης, δημιουργίας και προκοπής.

Ο δρόμος της γνώσης, της δημιουργίας και της προκοπής δεν ανοίγει όμως μόνο για τους επιτυχόντες, αλλά είναι ένας δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει κάθε νέος. Για το λόγο αυτό, εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία.

Δρόμος προς την ελευθερία στις 16 Αυγούστου Εκτύπωση

Για 6η συνεχή χρονιά, πραγματοποιείται και φέτος η ετήσια εκδήλωση «Δρόμος Προς την Ελευθερία», που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντιατινών Λήμνου σε συνεργασία με τον Δήμο Λήμνου την Τετάρτη 16 Αυγούστου.

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα θα συγκεντρωθούν στις 18:00 - 18:30 στο Γήπεδο Κοντιά και θα μετακινηθούν με πούλμαν στο σημείο εκκίνησης,  στην τοπική κοινότητα Αγίου Δημητρίου.

Στον αγώνα, ο οποίος ακολουθεί τα βήματα που έκανε το άγημα του Κουντουριώτη για την απελευθέρωση της Λήμνου, υπάρχουν δύο κατηγορίες διαδρομών:

1.       Άγιος Δημήτριος – Γήπεδο Κοντιά (10.500 μέτρα)

2.       Διαπόρι – Κοντιάς για περιπατητές και παίδες.

 Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις στο σημείο του τερματισμού (Γήπεδο Κοντιά).

 

ΟΚΠΑ: Να γίνει δεύτερη κατανομή vouchers για τους παιδικούς σταθμούς Εκτύπωση

Με το υπ΄αριθμ.: 450/31-07-2017 έγγραφό μας εκφράσαμε την έντονη διαμαρτυρία μας στην Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου για την δραματική μείωση του αριθμού των ωφελούμενων μητέρων που πρόκειται να λάβουν VOUCHER από το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής 2017-2018» για δωρεάν εισαγωγή των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς Μύρινας & Μούδρου, στο οποίο, ως γνωστόν,  συμμετέχει με μέρος της χρηματοδότησης του και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές Νομού Λέσβου, στην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάννα Καλογήρου, στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, στον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ κ.Δημήτριο Καλογερόπουλο και στον Δήμαρχο Λήμνου κ. Μαρινάκη Δημήτριο.

Συγκεκριμένα κι ενώ την περίοδο 2016-2017 είχαμε πενήντα μία (51) τελικές δικαιούχους, για τη φετινή περίοδο αρχικά μας ζητήθηκε να δηλώσουμε μέχρι και το 70% της δυναμικότητας μας (80 θέσεις) κάτι το οποίο φυσικά και πράξαμε, γνωρίζοντας τις δυνατότητες μας, τόσο σε κτιριακό και υλικο-τεχνικό εξοπλισμό, όσο και σε πληρότητα θέσεων εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Σύμφωνα με τις αιτήσεις που κατατέθηκαν , δυνητικά ωφελούμενες κρίθηκαν 83 μητέρες με πλήρη φάκελο δικαιολογητικών.

Άρα, η έκπληξή μας και η δυσαρέσκειά μας ήταν δικαιολογημένη όταν στην τελική κατανομή η Λήμνος λαμβάνει μόνο (τριάντα) 30 θέσεις, αφήνοντας εκτός 53 οικογένειες !!!

Με έναν πρόχειρο έλεγχο διαπιστώσαμε ότι συνολικά στο Βόρειο Αιγαίο υπάρχει μείωση στους Δήμους Λέσβου, Σάμου και Λήμνου, σε αντίθεση με τη Χίο όπου υπάρχει αύξηση και σε αντίθεση επίσης με άλλες Περιφέρειες και Δήμους που υπάρχει «εντυπωσιακή αύξηση» .   

Με το υπ΄αριθμ.: 1480/02-08-2017 έγγραφό της η Περιφερειάρχης  Βορείου Αιγαίου, κα Καλογήρου δίνει διευκρινίσεις σε σχέση με την επιστολή διαμαρτυρίας.

Στην απάντησή της η κα Καλογήρου μας κάνει γνωστό ότι «με βάση τη συμφωνία του εν λόγω Προγράμματος μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι πιστώσεις θα μειώνονται συνεχώς μέχρι και το 2019.» Άρα δικαιολογούμαστε να σχολιάσουμε  τις «περί του αντιθέτου» διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι στο πρόγραμμα θα μπουν πιο πολλά χρήματα από κάθε άλλη φορά για να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση και οι ανάγκες των οικογενειών.

Αναγνωρίζουμε ότι η τελική επιλογή και η κατανομή, όπως επίσης αναφέρεται στην απάντηση, δεν αποτελεί αρμοδιότητα των Περιφερειών που χρηματοδοτούν, κατά ένα μέρος του, το Πρόγραμμα αλλά αποκλειστικά του Υπουργείου που βάζει τα κριτήρια και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) που έχει την πλήρη αρμοδιότητα της αξιολόγησης, της επιλογής και της κατάταξης των ωφελούμενων, ανά πρόγραμμα.

Και τέλος, επικροτούμε τη δήλωση, που περιλαμβάνεται στην κατακλείδα της απάντησης σύμφωνα με την οποία η «εν λόγω δράση κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική και ότι η Περιφέρεια θα την χρηματοδοτήσει με πρόσθετους πόρους στην επικείμενη αναθεώρηση του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου».

Για όλους, λοιπόν τους παραπάνω λόγους κρίνουμε ότι συντρέχουν οι λόγοι ώστε, από κοινού  να διαμαρτυρηθούμε για τις παράλογες περικοπές θέσεων  που διαφαίνονται πως θα γίνουν για τη νέα περίοδο στο Δήμο Λήμνου αλλά και γενικότερα στο «οικονομικά ασθενές και πολλαπλά χτυπημένο από την κρίση Βόρειο Αιγαίο» και να ζητήσουμε να γίνει και δεύτερη κατανομή VOUCHERS,όπως είχε γίνει και την περίοδο 2016-17 , ώστε να μη μείνει κανένα παιδί που το δικαιούται έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας, να μην μειωθεί δραστικά η χρηματοδότησή μας και, βέβαια να μην κινδυνεύσει καμιά θέση εργασίας εκπαιδευτικού προσωπικού που μισθοδοτείται και που έχει προσληφθεί με βάση συγκεκριμένη πληρότητα παιδιών και εσόδων από το Πρόγραμμα της Εναρμόνισης και που η συνέχιση των συμβάσεων τους τίθεται εν αμφιβόλω.

  

Η Πρόεδρος

Τούφου Μαγδαληνή

Σε λειτουργία Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Φαρμακείο και Κοινωνικό Παντοπωλείο στον Δήμο Λήμνου Εκτύπωση

kentrokoinotitas.png

Ο Δήμος Λήμνου ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας  τριών νέων κοινωνικών δομών παροχής βασικών αγαθών, του Κέντρου Κοινότητας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και  τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης.

Το Κέντρο Κοινότητας συγχρηματοδοτείτε από το ΕΚΤ την ΠΠ 2014-2020 κ παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

1.     Υποδοχή -Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών

Πληροφόρηση ή/και παραπομπή των πολιτών στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, κοινωνικές δομές και υπηρεσίες όπως το Βοήθεια στο σπίτι, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, τα Κέντρα Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία, τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, κ.α.

2.     Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές

Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε άλλες δομές και υπηρεσίες που παρέχονται στα γεωγραφικά όρια της περιοχής λειτουργίας του «Κέντρου Κοινότητας», π.χ. Κοινωνικοί Ξενώνες Αστέγων, Ξενώνες Κακοποιημένων Γυναικών και θυμάτων διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, Κοινωνικά Φροντιστήρια, Δομές Ψυχικής Υγείας, Δομές για ΑμεΑ, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, Προγράμματα για Ηλικιωμένους, Προγράμματα για Ρομά, Προγράμματα για Μετανάστες κλπ.

Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων: α) σε υπηρεσίες απασχόλησης (π.χ. ΟΑΕΔ) για την ένταξη των ωφελούμενων σε προγράμματα κατάρτισης, δράσεις απασχόλησης, επιμορφωτικά σεμινάρια καθώς φυσικά και σε θέσεις εργασίας β) σε φορείς αρμόδιους για την εφαρμογή προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

3.       Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων

Παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής στήριξης σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες

Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας, υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού κ.α.

Ανάπτυξη δράσεων δημιουργικής απασχόλησης και μαθησιακής στήριξης παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε συνέργεια με τα προγράμματα εκπαίδευσης που υλοποιούνται (εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μαθησιακή υποστήριξη, υποστήριξη σχολικού περιβάλλοντος κ.α.)

Μεικτές δράσεις για την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική ένταξη, ειδικότερα (αλλά όχι αποκλειστικά) για μαθητές ΑμεΑ, παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, Ρομά και Δικαιούχους Διεθνούς Προστασίας.

Συντονίστρια – Κοινωνική Λειτουργός Αδαμάκη Μαρία

Διοικητική Υπάλληλος Διαμάντη Ελισσάβετ

Ψυχολόγος  Τσαδήμα Μαρία

Παιδαγωγός Τεστεμπασίδου Ιωάννα

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι το κατάστημα το οποίο διανέμει, σε τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα που το έχουν ανάγκη, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια κλπ. Το παντοπωλείο συνδέεται με τοπικές επιχειρήσεις, σχολεία, την τοπική κοινωνία για την συλλογή των παραπάνω προϊόντων.

Διοικητική Υπάλληλος Κερμανίδου Αντιγόνη

Βοηθητικό Προσωπικό Κωνσταντιλάκη Διαμάντω

 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αφορά τη λειτουργία δομής η οποία παρέχει, σε ωφελούμενα άτομα, δωρεάν φάρμακα,υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει μέσω
συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών. 

 Φαρμακοποιός Μακρή Κατερίνα

Κοινωνική Λειτουργός Καραγιαννάκη Ελένη

 Ο Δήμος Λήμνου καλεί όσους από τους συμπολίτες μας επιθυμούν να ενισχύσουν τις παραπάνω δομές με τρόφιμα, είδη ρουχισμού, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, καλεί να προσέλθουν στο κτίριο επί της οδού Λεωφόρος Δημοκρατίας 65 ή να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Κέντρο Κοινότητας (Τηλ. Επικοινωνίας 2254029110)- kentrokoinotitas.dlimnou@gmail.com

Κοινωνικό Παντοπωλείο (Τηλ. Επικοινωνίας 2254029111) - kpantopoleio.dlimnou@gmail.com

Κοινωνικό Φαρμακείο (Τηλ. Επικοινωνίας 2254029111) – kfarmakeio.dlimnou@gmail.com

 

 

 

 

Συναυλία αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη «Ό,τι κι αν πω δε σε ξεχνώ» Εκτύπωση

tsitsanis_aug_17.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ο.Ε.Π.Α Δήμου Λήμνου - Δημοτική Χορωδία Λήμνου - Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής

Συναυλία αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη
«Ό,τι κι αν πω δε σε ξεχνώ»
Κινηματοθέατρο Μαρούλα Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 Ώρα 9:00 μ.μ.

Φέτος συμπληρώνονται 102 χρόνια από τη γέννηση και 32 χρόνια από το θάνατο του Βασίλη Τσιτσάνη. Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η Χορωδία και η Ορχήστρα Ποικίλης του Δήμου, διοργανώνουν συναυλία αφιέρωμα στο µεγαλύτερο ίσως Έλληνα συνθέτη της λαϊκής µας µουσικής και µια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ελλάδας του 20ού αιώνα. 
Ο Τσιτσανης έζησε σε μια ταραγμένη για την χώρα μας και τον κόσμο εποχή, καταφέρνοντας να ενώσει με τα τραγούδια του την Ανατολή και τη Δύση καθώς και όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από τα πολιτικά τους πιστεύω. Δικαίως σήμερα το έργο του, που περιλαμβάνει πάνω από 1.000 τραγούδια, παραμένει επίκαιρο, ακούγεται, μελετάται, αξιολογείται και διδάσκεται στα αμφιθέατρα των μουσικών Πανεπιστημίων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Γυμνάσιο Μύρινας

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 και ώρα 9:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

Μουσικοί: 
Βαγγέλης Φαμιλιάς, μπουζούκι 
Γιώργος Μαυράκης, μπουζούκι 
Ρήγας Χρυσοχού, κιθάρα 
Νίκος Στεφανιδάκης, ακορντεόν 
Νίκος Μιχαλουδάκης, βιολί

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Δημήτρης Μαυράκης

Επιστολή διαμαρτυρίας Προέδρου ΟΚΠΑ για την περικοπή θέσεων στους παιδικούς σταθμούς Εκτύπωση

   Επιστολή διαμαρτυρίας προς την αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου απέστειλε η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Μαγδαλνή Τούφου, σχετικά με την περικοπή ωφελούμενων γονέων στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για το σχολικό έτος 2017- 2018.

 

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

                           

Κατόπιν της ανακοίνωσης των οριστικών πινάκων κατάταξης δικαιούχων του προγράμματος ¨Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής¨ για το σχολικό έτος 2017-2018, με έκπληξή μας διαπιστώσαμε την αδικαιολόγητη περικοπή ωφελούμενων γονέων, και άρα και στην χρηματοδότηση του Οργανισμού μας παρά τη μεγάλη συμμετοχή των γονέων και την προσφορά θέσεων από τον Οργανισμό μας .

Συγκρίνοντας δε τα φετινά αποτελέσματα που αφορούν τους μοναδικούς δύο (2) Παιδικούς Σταθμούς της Λήμνου  με τις θέσεις που εγκρίθηκαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αλλά και πανελλαδικά,  παρατηρούμε ότι η ακριτική Λήμνος με τις περιορισμένες δυνατότητες και το μεγάλο ποσοστό φτωχοποιημένου πληθυσμού, έχει υποστεί παράλογη μείωση στις επιδοτούμενες θέσεις την οποία και αδυνατούμε να κατανοήσουμε.

Ενώ οι θέσεις που διαθέσαμε στο πρόγραμμα Εναρμόνισης  της ΕΕΤΑΑ  για τους δύο και μοναδικούς Παιδικούς Σταθμούς της Λήμνου που εξυπηρετούν τις ανάγκες των γονέων όλου του νησιού ανέρχονται σε 35 θέσεις  στον Δημοτικό Παιδικό Μύρινας και 45 θέσεις στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Μούδρου, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μόλις 30 παιδιά συνολικά  τοποθετούνται στις Δομές μας ενώ άλλες πενήντα τρεις αιτήσεις (53) μητέρων με πλήρη φάκελο δικαιολογητικών που περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακας αιτουσών δε λαμβάνουν voucher λόγω έλλειψης χρηματοδότησης ή άνισης κατανομής !

Ειδικότερα  στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Μύρινας τοποθετούνται μόλις εικοσιέξι  παιδιά και στο  Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Μούδρου που εξυπηρετεί τις ανάγκες του μισού νησιού, τοποθετούνται μόλις τέσσερα παιδιά !

Και όλα αυτά ενώ τα στατιστικά στοιχεία της ΕΕΤΑΑ καταδεικνύουν ότι στο νομό Λέσβου ο αριθμός των αιτήσεων για το πρόγραμμα της Εναρμόνισης αυξήθηκε κατά 10,3% τη στιγμή που σε πολλές περιοχές της επικράτειας παρατηρείται μείωση στον αριθμό των αιτήσεων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά!

Το Νομικό μας Πρόσωπο δείχνει έμπρακτα την  κοινωνική αλληλεγγύη που τόσο πολύ χρειάζεται η κοινωνία μας στην σημερινή εποχή της κρίσης , στηρίζοντας όσο μπορεί μέσα από τις κοινωνικές του δομές τους ακρίτες συντοπίτες μας και γι΄αυτό ζητάμε και τη δική σας συνδρομή.

Παρακαλούμε και εσείς λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα στοιχεία που σας παραθέτουμε , και εφόσον  προχωρήσετε σε ανακατομή των αδιάθετων voucher , όπως δείξετε την ανάλογη ευαισθησία και μεριμνήσετε για την χορήγηση πρόσθετων voucher και την τοποθέτηση όλων των μητέρων με πλήρη φάκελο στους Παιδικούς Δημοτικούς Σταθμούς  του Οργανισμού μας.

Η Πρόεδρος

Τούφου Μαγδαληνή

Έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας Λήμνου «Απουσία Θέματος, Παρουσία Ψυχής» Εκτύπωση
folaugust17.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μουσικό ταξίδι με το σχήμα Grupetto σε Πλάκα, Μύρινα & Πορτιανού Εκτύπωση

Ένα απόσταγμα από μελωδίες κλασικές, τζαζ, έθνικ, new wave και πολλούς άλλους ήχους θα μας χαρίσει το μουσικό σχημα Grupetto μέσα από τρεις συναυλίες στην Πλάκα, τη Μύρινα και το Πορτιανού, με την υποστήριξη του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου.

 

Grupetto, γκρουπέττο ή τρίγοργο. Στην μουσική, ανήκει στους «καλλωπισμούς». Πρόκειται για το σύνολο 3 κυρίως  φθόγγων που εκτελούνται πριν ή μετά τον κύριο φθόγγο, στον οποίο ανήκουν.

 

Οι Grupetto είναι ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από τους καθηγητές του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου, οι οποίοι ένωσαν τις μουσικές τους χημείες σε ένα πείραμα, που περιέχει δόσεις από κλασσικούς, τζαζ, ethnic, new wave και πολλούς άλλους ήχους.

 

Κώστας Κωνσταντόπουλος: Κλασσική κιθάρα, μαντολίνο

Μάκης Καλλιάνης: Ηλεκτρικό πιάνο, ηλεκτρακουστική κιθάρα, ukulele

Νίκη Μπουζιωτοπούλου: Φωνή, μεταλλόφωνο, toy piano

 

Από την Nina Simone και την Loreena McKennitt, στην Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Πέννυ Μπαλτατζή. Από τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Σταμάτη Κραουνάκη, στον Eric Satie και τους Beirut.  Ένα πολύ όμορφο μουσικό ταξίδι ξεκινάει και θα περιλαμβάνει αρκετούς σταθμούς.

Κάθε μία αφίσα των Grupetto κοσμείται και από ένα μοναδικό και πρωτότυπο έργο της ζωγράφου Δήμητρας Τζίβελου. Αναζητείστε έργα της στην σελίδα της ΔeltaΚappa Design.

 

Πλατεία Πλάκας – Κυριακή 30 Ιουλίου, Ώρα: 20:30

Προϊστορική Μύρινα – Τετάρτη 9 Αυγούστου , Ώρα 21:00

Πορτιανού - Δευτέρα 28 Αυγούστου, Ώρα 20:30

 

Εισοδος ελεύθερη

 

Η Λήμνος υποδέχεται τη Ρεγκάτα Φιλίας 2017 Εκτύπωση
Δύο μόλις μέρες μας χωρίζουν από τη «Ρεγκάτα Φιλίας 2017», την οποία υποδέχεται η Λήμνος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με σειρά εκδηλώσεων οι οποίες θα πλαισιώσουν τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που συνδιοργανώνουν ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης και ο Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, με ενδιάμεσο σταθμό τη Μύρινα. 
Η «Ρεγκάτα Φιλίας 2017», στην οποία συμμετέχουν πέντε χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία), ανοίγει πανιά την 1η Ιουλίου από τα Λιμενάρια Θάσου με προορισμό τη Μύρινα της Λήμνου με την άφιξη των σκαφών να αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Από τη Μύρινα θα αναχωρήσει την 3η Ιουλίου, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στις 4 Ιουλίου.
Ενόψει της διοργάνωσης, στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Λήμνου, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Μοσχάκης συγκάλεσε σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου νέα συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, για τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν τη διοργάνωση
Στο πλαίσιο της Ρεγκάτας Φιλίας, θα διεξαχθεί μίνι τοπικός αγώνας στον Ρωμέικο Γιαλό την Κυριακή 2 Ιουλίου στις 11 το πρωί ενώ την ίδια μέρα στις 18:00 θα ξεκινήσει η κεντρική εκδήλωση στο λιμάνι της Μύρινας, κατά την οποία ο Εμπορικός Σύλλογος της Λήμνου θα πραγματοποιήσει έκθεση τοπικών προϊόντων, με τη συμμετοχή 14 παραγωγών, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες μας να γνωρίσουν από κοντά τις γεύσεις και τα αρώματα του τόπου μας.
Θα ακολουθήσει συναυλία υποδοχής με νησιώτικο γλέντι με τον Δημήτρη Μαυράκη στην κιθάρα και το τραγούδι, την Ιωάννα Καλλιπολίτου στο τραγούδι, τον Γιώργο Ζύγα στο μπουζούκι και το τραγούδι και τον Σωτήρη Ροδανίδη στα τύμπανα. Έκτακτη συμμετοχή στο βιολί ο Νίκος Κόχυλας.


Πρόγραμμα Ρεγκάτας Φιλίας

1 Ιουλίου:

Άφιξη σκαφών στο παλιό λιμάνι της Μύρινας

2 Ιουλίου:
11:00 Μίνι τοπικός αγώνας στον Ρωμέικο Γιαλό
18:00 Έκθεση Λημνιακών Προϊόντων από τον Εμπορικό
 Σύλλογο Λήμνου
20:00 - Απονομές επάθλων μπροστά στο Δημαρχείο
Μουσική Βραδιά

3 Ιουλίου:
Αναχώρηση σκαφών για την Κασσάνδρα Χαλκιδική
ς

friendship_regatta.jpg
Επίσκεψη Δημάρχου και Προέδρου ΔΛΤΛ στον Άγιο Ευστράτιο Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης μετέβη σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουνίου στον Άγιο Ευστράτιο, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου κ. Χαράλαμπο Δαλαβίτσο και το μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου κ. Στυλιανό Μαμουζέλο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε για υποθέσεις του Δημοτικού  Λιμενικού Ταμείου Λήμνου, ενώ στο πλαίσιο αυτής και  παρουσία της Δημάρχου Αγίου Ευστρατίου κ.  Μαρίας Κακαλή, υπήρξε συνάντηση  με το πλήρωμα της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία εκτελεί εργασίες στην ευρύτερη περιοχή του λιμένα του Αγίου Ευστρατίου.

Ο Δήμαρχος Λήμνου ευχαριστεί τον Λιμενάρχη Μύρινας κ. Γεώργιο Αρβανίτη και το πλήρωμα του σκάφους του για τη γρήγορη και ασφαλή μετάβαση στον Άγιο Ευστράτιο, καθώς και τη Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου για τη φιλοξενία.

 

Διανομή 23 τόνων φρούτων σε δικαιούχους του ΚΕΑ και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες Εκτύπωση

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του ΔήμουΛήμνου προμηθεύτηκε από το Πρόγραμμα Στήριξης Ελλήνων Αγροτών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, 23 τόνους ροδάκινα και νεκταρίνια, τα οποία διανεμήθηκαν την Παρασκευή 23 Ιουνίου στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, που πλέον είναι και δικαιούχοι του ΤΕΒΑ (Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομών Τροφίμων), όπως αυτοί μας κοινοποιήθηκαν από το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και παρά το ότι οι επίσημες διανομές του ΚΕΑ δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.

Ανάλογες ποσότητες φρούτων δόθηκαν στους άπορους της Λήμνου από καταστάσεις και αρχεία που τηρεί ο Οργανισμός μας και που με την επίβλεψη των αρμοδίων Αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και των εργαζόμενων του «Βοήθεια στο σπίτι» κάλυψαν μεγάλο μέρος του Δήμου μας.

Επίσης, παραχωρήθηκαν φρούτα στο Νοσοκομείο Λήμνου και στο Γηροκομείο, όπως και οι ανάλογες ποσότητες για διανομή στα μέλη των Συλλόγων Πολυτέκνων και Τριτέκνων Λήμνου, ενώ καλύφθηκαν και οι ανάγκες των ωφελούμενων του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Καμινίων και στους Παιδικούς Σταθμούς Μύρινας και Μούδρου.

Τέλος, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Παράρτημα Λήμνου έγινε διανομή για τους δικούς του δικαιούχους.

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΠΑ επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας, αφού χωρίς τη συνεισφορά τους και πέραν του ωραρίου τους δεν θα ήταν δυνατή η διαχείριση, η κατανομή και η διανομή της επισιτιστικής βοήθειας, τις Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού, που δεν φείδονται κόπου και χρόνου και μας προσφέρουν τη βοήθειά τους και την εμπειρία τους, αλλά και τα προεδρεία των Συλλόγων Πολυτέκνων και Τριτέκνων, για τις προσπάθειές τους να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη τους και κάτοικοι του νησιού μας.

Επίσης, ευχαριστούμε την ακτοπλοϊκή εταιρεία Hellenic Seaways, η οποία κάθε φορά ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημά μας για τη μεταφορά των φρούτων και την έκδοση δωρεάν εισιτηρίων.

 

 

Για το Δ.Σ του ΟΚΠΑ

Η Πρόεδρος Μαγδαληνη Τούφου

Σε λειτουργία από τις 2/6/2017 οι συσκευές αυτόνομης πρόσβασης Α.Μ.Ε.Α. στη θάλασσα SEATRAC Εκτύπωση

        Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι από τις 2/6/2017 εγκαταστάθηκαν οι συσκευές αυτόνομης πρόσβασης SEATRAC,  Α.Μ.Ε.Α (Ατόμων με Αναπηρία) στη θάλασσα και συγκεκριμένα στις παραλίες Ρωμέικος Γιαλός και Εβγάτης.

Βασικός στόχος είναι η εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, παρέχοντας σε όλους τους πολίτες ίσες ευκαιρίες για άθληση και ψυχαγωγία.

 

Το SEATRAC κατασκευάστηκε για να λειτουργεί σαν βοηθητικός εξοπλισμός ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από την δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

 

Συναυλία-Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο Εκτύπωση
manos_loizos.jpg
ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΛΟΪΖΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΏΡΑ: 20:30

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΜΑΡΟΥΛΑ»

 

 

             Μια διαφορετική συναυλία θα δώσει το Ωδείο Λήμνου την Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 20:30, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Μια συναυλία αφιερωμένη στον αξέχαστο μουσικοσυνθέτη Μάνο Λοΐζο του οποίου τις μελωδίες έχουν αγαπήσει και τραγουδήσει όχι μόνο οι μεγάλοι αλλά και τα παιδιά. Μια διαφορετική πρόταση για να αποχαιρετήσουμε τη φετινή χρονια.

Άξιοι μουσικοί και ερμηνευτές συνεργάζονται με τους ταλαντούχους μαθητές του ωδείου  σε μια μελωδική μουσική βραδιά και το αποτέλεσμα μαγεύει.

Σας περιμένουμε όλους!

 

Ζύγας Γιώργος-μπουζούκι

Καλλιπολίτου Ιωάννα-τραγούδι

Καραπαπάζογλου Γιώργος Μπάσο

Μπάτσικα Γκαλίνα-βιολί

Ροδανίδης Σωτήρης-τύμπανα

Έκτακτη συμμετοχή Δημοτική Χορωδία Λήμνου

Καλλιτεχνική διεύθυνση Δημήτρης Μαυράκης

Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Εκτύπωση

 Ο Δήμος Λήμνου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Λήμνου και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου διοργανώνει από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, στο Δημοτικό Γήπεδο της Μύρινας, Τουρνουά  Ποδοσφαίρου Κατηγορίας Παίδων (Γεννηθέντες 2001- 2004),  με τη συμμετοχή της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «ΠΑΟΛ ΑΒΕΡΩΦ» της Λάρισας.

 

Από το νησί μας θα συμμετάσχουν οι εξής ομάδες:

ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ – ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ

ΗΦΑΙΣΤΙΑ – ΚΑΣΠΑΚΑΣ

 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Γήπεδο Μύρινας τις ημέρες Δευτέρα 19/6, Τρίτη 20/6, Τετάρτη 21/6, από τις 17:00 έως τις 20:30.

Η αποστολή της ακαδημίας «ΠΑΟΛ ΑΒΕΡΩΦ» περιλαμβάνει 24 ποδοσφαιριστές με τη συνοδεία του προπονητή τους κ. Δημήτρη Κουκουλιαύκα, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν ποδοσφαιριστής της Αθλητικής Ένωσης Λήμνου.

 

Η είσοδος στους αγώνες θα είναι ελεύθερη. 

Λήμνος Αρχαίο Πένταθλο 2017 - Διεθνής Αθλητική, Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Διοργάνωση 6-9 Ιουλίου Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους στη Μύρινα Εκτύπωση

Ο Οργανισμός Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου διοργανώνει Ποδηλατοβόλτα για Μικρούς και Μεγάλους την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 10:00 π.μ., με αφετηρία στο Δημαρχείο.

Οι εγγραφές των συμμετεχόντων θα γίνουν στις 09:00 π.μ., ενώ η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι η εξής:

Δημαρχείο- Παιδική Χαρά Ν. Μαδύτου- Τρίφωτο- 2ο Δημοτικό Σχολείο- Λεωφόρος Δημοκρατίας- Εκκοκκιστήριο- Σούμπρα- Πάρκο Ανδρωνίου- Ρηχά Νερά- Ρωμέικος Γιαλός- Αγορά Μύρινας- Δημαρχείο.

Από τους συμμετέχοντες, ένας τυχερός θα κερδίσει ποδήλατο 26 ιντσών, ευγενική προσφορά του καταστήματος Α. Κυμπρίτου.

Καλούμε μικρούς και μεγάλους να έρθουν με τα ποδήλατά τους ή να χρησιμοποιήσουν τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου, σε μια όμορφη κυριακάτικη βόλτα στην καλοκαιρινή Μύρινα.

Το ποδήλατο είναι ένας υγιής, διασκεδαστικός, φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος μετακίνησης. Ας το κάνουμε μέρος της ζωής μας.

Στη Μύρινα η Ρεγκάτα Φιλίας 2017 1-3 Ιουλίου Εκτύπωση

Με μεγάλη χαρά, ο Δήμος Λήμνου θα υποδεχθεί την 1η Ιουλίου τα σκάφη και τα πληρώματα του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα «Ρεγκάτα Φιλίας 2017» (Friendship Regatta 2017), που συνδιοργανώνουν ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης και ο Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας και στον οποίο η πόλη της Μύρινας αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό.

Η «Ρεγκάτα Φιλίας 2017», στην οποία συμμετέχουν πέντε χώρες, ανοίγει πανιά την 1η Ιουλίου από τα Λιμενάρια Θάσου και αναμένεται να φθάσει το βράδυ της ίδιας ημέρας στη Μύρινα της Λήμνου, από όπου θα αναχωρήσει την 3η Ιουλίου, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στο ξενοδοχείο Miraggio στις 4 Ιουλίου.

Πρόκειται για έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα που έχει στόχο να αποτελέσει ετήσιο θεσμό, στέλνοντας το μήνυμα της συμφιλίωσης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών, μια πλεύση ειρήνης στην όμορφη θάλασσα του Αιγαίου, όπου φέτος υπάρχουν συμμετοχές από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. 

Ενόψει της διοργάνωσης, στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Λήμνου, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Μοσχάκης συγκάλεσε χθες, Τρίτη 6 Ιουνίου, συνάντηση εργασίας, στην οποία συμμετείχαν ο Υπολιμενάρχης, Ανθυποπλοίαρχος Αστέριος Τζίμος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου κ. Χαράλαμπος Δαλαβίτσος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου κ. Χρυσόστομος Ψάρρας, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤΛ και του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας, κ. Στυλιανός Μαμουζέλος, ο αρχιμουσικός των μουσικών συνόλων του Δήμου Λήμνου κ. Δημήτρης Μαυράκης και ο ιστιοπλόος κ. Αριστείδης Τζάνερος.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα σχετικά με την υποδοχή και φιλοξενία των σκαφών, καθώς και θέματα των εκδηλώσεων, οι οποίες θα πλαισιώσουν τη Ρεγκάτα Φιλίας στο νησί μας, όπως το ψυχαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο θα επιμεληθεί ο Δημήτρης Μαυράκης και η παρουσίαση τοπικών προϊόντων από τον Εμπορικό Σύλλογο Λήμνου.

Επίσης, κατά την παραμονή της Ρεγκάτας Φιλίας στη Μύρινα, στις 2 Ιουλίου το πρωί θα διεξαχθεί τοπικός αγώνας στον Ρωμέικο Γιαλό.

 

 

 

 

 

 

Το αρχικό πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

 

1 Ιουλίου:

Άφιξη σκαφών στο παλιό λιμάνι της Μύρινας

 

2 Ιουλίου:

11:00 Μίνι τοπικός αγώνας στον Ρωμέικο Γιαλό

 

18:00 Έκθεση Λημνιακών Προϊόντων από τον Εμπορικό Σύλλογο Λήμνου

 

20:00   - Απονομές επάθλων μπροστά στο Δημαρχείο

               Μουσική Βραδιά

3 Ιουλίου:

Αναχώρηση σκαφών για την Κασσάνδρα Χαλκιδικής

 

Μήνυμα Δημάρχου προς τους μαθητές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης εύχεται καλή επιτυχία και καλή δύναμη στους μαθητές που συμμετέχουν στις  πανελλαδικές εξετάσεις:

«Εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους μαθητές μας. Οι κόποι των ίδιων, αλλά και των γονέων και των εκπαιδευτικών τους που τους στηρίζουν στη δύσκολη αυτή προσπάθεια, να αποφέρουν καρπούς και να επιτευχθεί ο στόχος της εισαγωγής τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ανοίγοντας ένα παράθυρο προς τη γνώση και την πρόοδο». 

 
Προσκλήσεις (1 στοιχείο)
Αποφάσεις Πρακτικά Επιτροπών (4 στοιχεία)
Προκηρύξεις (304 στοιχεία)
Ανακοινώσεις (1079 στοιχεία)
 

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
bannerkifi5.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png