Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017
Ενημέρωση / Ανακοινώσεις
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
Εγκατάσταση νέων αναμεταδοτών λήψης τηλεοπτικού σήματος Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ                                        

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Τ.Κ. Θάνους ότι έγινε εγκατάσταση νέων αναμεταδοτών λήψης σήματος των ιδιωτικών καναλιών στην περιοχή ΣΤΑΥΡΙ.

Για να είναι δυνατή η λήψη των  καναλιών ALPHA-ANTENNA-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΑRT-EPSILON-MEGA-SKAI-STAR, θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση ψηφιακού αποκωδικοποιητή.

Επίσης, ήδη λειτουργούν σε ψηφιακή μορφή και τα κανάλια  της ΕΡΤ (ΕΡΤ1-ΕΡΤ2- ΕΡΤ3 – ΒΟΥΛΗ- ΕΡΤ HD) και θα υπάρχει η δυνατότητα λήψης τους από τον ψηφιακό αποκωδικοποιητή.

      Όσοι έχουν τηλεοράσεις νέου τύπου μπορούν να τις συντονίσουν για την λήψη των ανωτέρω καναλιών.

 

Προσωρινή απόσυρση κοινόχρηστων ποδηλάτων Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙKΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ    

Σας ενημερώνουμε ότι τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Λήμνου που βρίσκονται στους σταθμούς εντός της πόλης της Μύρινας , θα αποσυρθούν προσωρινά από την κυκλοφορία αύριο Τρίτη 31 Οκτωβρίου, λόγω συντήρησης και επισκευής τους. Θα δοθούν για χρήση στους δημότες και επισκέπτες του νησιού μας τον Μάιο του 2018.
Όσοι από τους χρήστες έχουν προμηθευτεί τη σχετική κάρτα εγγραφής των προσωπικών τους στοιχείων στο σύστημα, θα τις κρατήσουν για να τις χρησιμοποιήσουν την επόμενη περίοδο.

                                                            Κλείσιμο οδών λόγω εκτέλεσης εργασιών του ΟΤΕ Εκτύπωση

             Σας γνωρίζουμε ότι λόγω εργασιών του ΟΤΕ θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας στις παρακάτω οδούς(κάθετοι και παράλληλοι της οδού Π.Κυδά στην κεντρική αγορά Μύρινας)  της Δ.Κ.Μύρινας :

1.Από σήμερα ημέρα Παρασκευή 20/10/2017 μέχρι και το Σάββατο 21/10/2017 στις οδούς Ράλλη Κοψίδη-Δήμητρας και Ταξιαρχών.

2. Από σήμερα ημέρα Παρασκευή 20/10/2017 μέχρι και την Δευτέρα 23/10/2017 στην οδό Καραϊσκάκη.

3.Την Πέμπτη 26/10/2017 στην οδό Μιλτιάδου.

           Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών μας.

 

Κλείσιμο οδού στη Μύρινα λόγω εκτέλεσης εργασιών Εκτύπωση

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω εκτέλεσης εργασιών για τις ανάγκες της Πανεπιστημιακής Μονάδας Λήμνου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οδός Λάλλη (μεταξύ του Ξενοδοχείου «Κάστρο» και του Παντελίδειου) θα είναι κλειστή στην κυκλοφορία από το Σάββατο 21 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.

  Ζητούμε από τους οδηγούς την κατανόησή τους.

Διενέργεια ελέγχων για τις συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ                                                                                                                        

  Στις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας που έχει επιτραπεί η σύνδεση τους στο δίκτυο αποχέτευσης, κλιμάκιο του Δήμου το αμέσως επόμενο διάστημα θα διενεργήσει ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι οικίες έχουν συνδεθεί στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης. Γι’ αυτό παρακαλούνται όσοι δεν έχουν προβεί στις διαδικασίες σύνδεσης να το κάνουν άμεσα. Η σύνδεση είναι υποχρεωτική.

Οι περιοχές που μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης είναι οι παρακάτω :

1.Νέα Μάδυτος-Εργατικές Κατοικίες

2.Παλαιό Λιμάνι: Οδοί Νεφέλης-μέχρι την συμβολή της Κάστρου-Κάστρου-Θεμιστοκλέους-Ομήρου-Μιλτιάδου-Πλάτωνος-Ηβης-Αρτέμιδος-Παραλιακή Αρβανιτάκη-Πλατεία 8ης Οκτωβρίου-Αιγαίου-Ποσειδώνος.

3.Τρίφωτο-Τσάς-Μαϊτιανά : Οδοί Κοιμήσεως Θεοτόκου(διασταύρωση Ποσειδώνος)-Ιμβρου-Νέας Μαδύτου(από Τρίφωτο-συμβολή με Ηρακλέως)-Παλαιολόγου-Καραθανάση-Θόαντος-Αλεξ.Υψηλάντου-Παρισίδη(εως οικία Κολόζου Βασιλείου)-Κάθετοι Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιουστινιανού και Θεοδώρας-Μοσχονησίων-Εφέσσου-Δελμούζου-Ορλώφ εως αποθήκη Μηνά Παναγιώτη-Τενέδου-Πλούτωνος-Εμμ.Ρακάκη(διαστεύρωση από Λούκαρη έως το σημείο επί της συμβολής Εφέσσου)-Λούκαρη(επί της Πλούτωνος προς Τ.Κ.Πλατύ μάρμαρα Κολόζου)-Ιπποκράτους έως την συμβολή επί της Ασκληπιού-Ασκληπιού-Κάθετη ασκληπιού(δημοτική οδός έως οικίες Κάργα Ευστρατίου).

4.Νοσοκομείου-2ο Δημοτικό Σχολείο : Ηφαίστου(από την συμβουλή της Εμμ.Ρακάκη μέχρι την είσοδο στους βοηθητικούς χώρους του Νοσοκομείου)-Εμμ.Ρακάκη (από την συμβολή της Μ.Ασίας μέχρι την συμβολή επί της Λεωφ.Δημοκρατίας)-Ιερού Λόχου (από φανάρια επί της συμβολής Μακρυγιάννη μέχρι την αρχή της Λεωφόρου Δημοκρατίας  -Δαρδανελλίων-Πόντου-Μικράς Ασίας-Μακρυγιάννη-25ης Μαρτίου- Παντελίδη (μέχρι την συμβολή Κοσμά Αιτωλού)-Κοσμά Αιτωλού -Μοσχίδου (από φανάρια 2ου Δημοτικού Σχολείου έως το σημείο του υπολειπόμενου τμήματος).

5.Υπόλειπο τμήμα Νοσοκομείου-Λεωφόρος Δημοκρατίας από την συμβουλή επί της Ν.Γαροφαλλίδη-Γέφυρα Επαρχείου-Καραμανλίδικα : Ηφαίστου(υπολειπόμενο τμήμα)-Σκουφά – Καβείρων Βούλγαρη –Κοραή- Μπότσαρη- Λεωφόρος Δημοκρατίας (από την συμβολή επί της Ν.Γαροφαλλίδη μέχρι την γέφυρα του Επαρχείου)-Καϊλή-Αγγλισίδων-Σιαλμά-Κουρή- Γρ.Αυξεντίου-Λεοντίου Γερασίμου-Περσέως- Ανθ/γού Κων.Δασοπάτη-Ηλίου (έως την οικία Λαμψακιανού) – Φαέθοντος-Περσέως (από Λεωφ.Δημοκρατίας έως οικία Μαμουζέλου Στέλιου).

 

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Δημοτική Φιλαρμονική Εκτύπωση

Η Φιλαρμονική του Δήμου και ο Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου ανακοινώνουν την έναρξη εγγραφών νέων μαθητών.

Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, σας ενημερώνουμε και για την έναρξη της λειτουργίας τμημάτων εκμάθησης πνευστών μουσικών οργάνων, καθώς και των απαιτούμενων μαθημάτων θεωρίας της μουσικής. Στα τμήματα της Φιλαρμονικής μπορούν να εγγραφούν όσοι νέοι μαθητές το επιθυμούν, από 9 ετών και άνω, και ανεξαρτήτως μουσικών γνώσεων.

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν την εκμάθηση κλαρινέτου, σαξοφώνου, βαρύτονου, τρομπέτας, τρομπονιού και τούμπας.

Τα μαθήματα καθώς και τα μουσικά όργανα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ. Πληροφορίες εγγραφές στον αρχιμουσικό του Δήμου Δημήτρη Μαυράκη τηλ.6948463726

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην πλατεία Υψιπύλης λόγω εργασιών Εκτύπωση

  Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω εκτέλεσης εργασιών του ΟΤΕ, η πλατεία Υψιπύλης θα παραμείνει κλειστή στην κυκλοφορία των οχημάτων και αύριο, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, καθώς και το Σάββατο 14 Οκτωβρίου από τις 08:00 έως τις 15:00. Κλειστό στην κυκλοφορία θα είναι επίσης το τμήμα της οδού Γαροφαλλίδη από το ύψος της οδού Καρατζά μέχρι την Π. Κυδά (αγορά Μύρινας). Η οδός Καρατζά θα είναι ανοικτή στην κυκλοφορία.

Ζητούμε από τους οδηγούς την κατανόησή τους.

 

 

Ανοιχτή Πρόσκληση για την εγγραφή νέων μελών στην Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Δήμου Λήμνου Εκτύπωση

Ο Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών νέων μελών στην Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Δήμου Λήμνου.

H Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής είναι ένα μουσικό σύνολο του Δήμου που φιλοδοξεί να αποτελεί πεδίο ανάπτυξης του νεότερου καλλιτεχνικού δυναμικού που διαθέτει το νησί μας. Στόχος της ορχήστρας αυτής μέσα από την παρουσίαση συναυλιών υψηλού επιπέδου, είναι η προβολή και η διάδοση διαφορετικών ειδών μουσικής όπως το έντεχνο ελληνικό τραγούδι, μουσική από τον Κινηματογράφο κ.α.

 Την ορχήστρα διευθύνει ο Δημήτρης Μαυράκης και παίρνουν μέρος ερμηνευτές καθώς και εκτελεστές κάθε μουσικού οργάνου, με απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή το προχωρημένο επίπεδο.

 Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 Πληροφορίες εγγραφές στον αρχιμουσικό του Δήμου Δημήτρη Μαυράκη, στο τηλέφωνο 6948463726

Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Γαροφαλλίδη λόγω εργασιών Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 

********************                                         

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

        Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο δίκτυο του ΟΤΕ, αύριο Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και από τις 8:00 έως τις 13:30 δεν θα είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων από την πλατεία Υψιπύλης, καθώς θα διακοπεί η κυκλοφορία επί της οδού Γαροφαλλίδη από τη συμβολή της με την οδό Καρατζά και μέχρι τη συμβολή της με την οδό Π. Κυδά (κεντρικό δρόμο της αγοράς). Η οδός Καρατζά θα είναι ανοικτή στην κυκλοφορία.

        Ζητούμε από τους οδηγούς την κατανόησή τους. 

Ωράριο λειτουργίας βιβλιοθήκης Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου Εκτύπωση


labadaridou.jpg


Σας ενημερώνουμε ότι η αίθουσα της βιβλιοθήκης της κ. Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου στο κτίριο Σαχτούρη στον Ρωμέικο Γιαλό, θα είναι ανοικτή στο κοινό από αύριο, Τρίτη 10 Οκτωβρίου,  καθημερινά  από τις 11:00  έως τις 13:00.

 

Πανηγυρική Ομιλία 105ης Επετείου Απελευθέρωσης της Λήμνου Εκτύπωση

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 105ης  Επετείου Απελευθέρωσης της Λήμνου την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, την πανηγυρική ομιλία θα πραγματοποιήσει η φιλόλογος του Γυμνασίου Μύρινας, κ. Δήμητρα Χατζηκυριακίδου, μετά την τέλεση της επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Εγκαίνια αίθουσας «Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου» Εκτύπωση

mlabadaridou.pngΈπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και με βάση την σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λήμνου, έγινε αποδοχή της δωρέας της προσωπικής βιβλιοθήκης της λημνιακής καταγωγής λογοτέχνιδας κ. Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου.

          Η βιβλιοθήκη αποτελείται από βιβλία άλλων συγγραφέων και από βιβλία της ιδίας, αρκετά αντίτυπα από το καθένα, καθώς και πολύτιμα προσωπικά της αντικείμενα.

          Με την ίδια απόφαση αποφασίστηκε η βιβλιοθήκη της κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου να στεγαστεί στο Κτίριο Σαχτούρη και τη διαχείριση - λειτουργία της να έχει το αρμόδιο ΝΠΔΔ «Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης - Πολιτισμού - Αθλητισμού Δήμου Λήμνου». 

          Τα εγκαίνια της αίθουσας «Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου» στο οίκημα Σαχτούρη θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στις 12:00.

          Ο Δήμαρχος Λήμνου, απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο, ανέφερε ότι «η προσφορά αυτή είναι σημαντική και αξιέπαινη, γιατί η κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου διέθεσε με περίσσευμα ψυχής και αφοσίωσης σ' αυτό τον τόπο που αγαπά, όλο το συγγραφικό «βιος της».

          Είμαστε ευτυχείς και καλότυχοι που με τόση φροντίδα, γενναιοδωρία, αγάπη και σεβασμό, η δωρήτρια  διέθεσε στο νησί μας, τα δώρα αυτά, δώρα της ψυχής της.

          Με την ευκαιρία του εορτασμού των «Ελευθέριων» του νησιού μας προτείνουμε η  ονομασία της αίθουσας στον 1ο όροφο του κτιρίου ΣΑΧΤΟΥΡΗ, να αποδοθεί  στη δωρήτρια κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου.

            Θεωρούμε ότι η ονοματοδοσία της αίθουσας με το όνομα της δωρήτριας, αποτελεί ελάχιστη και σύμφωνη με το κοινό αίσθημα, απόφαση αναγνώρισης της πολύτιμης δωρεάς της.»

 

Ξεκινούν οι εγγραφές για τη νεοσύστατη παιδική - νεανική χορωδία Δήμου Λήμνου Εκτύπωση

Ο Οργανισμός Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου, με στόχο να φέρει πιο κοντά τις νεότερες γενιές στη μουσική και το τραγούδι, προχωρά σε σεμινάρια χορωδιακής μουσικής για τη δημιουργία παιδικής-νεανικής χορωδίας, για παιδιά και εφήβους ηλικίας 6 έως 18 ετών. Η διδασκαλία θα γίνεται από τον κ. Γιάννη Χαριτάκη, ενώ η συμμετοχή στη χορωδία είναι δωρεάν. 
Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους, γονείς, παιδιά και εφήβους να παρευρεθούν στην παρουσίαση του προγράμματος της παιδικής - νεανικής χορωδίας του Δήμου μας, που θα γίνει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 12:00 μ.μ., στο Κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ.
Οι εγγραφές - ακρόαση θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, μεταξύ 15:00 και 19:00, επίσης στο κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ. (Η ακριβής ώρα εγγραφής – ακρόασης του κάθε παιδιού θα οριστεί την ημέρα της παρουσίασης)
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:
- με τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου στο τηλέφωνο 22540-24011 
- με τον κ. Χαριτάκη στο τηλέφωνο 6942856419.

Ο.Ε.Π.Α ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχή της Δ. Κ. Μύρινας Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 

ΤΜΗΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 


        Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω συντήρησης στο δίκτυο ύδρευσης  της  Δ. Κ. Μύρινας, τη Δευτέρα 9/10/2017 και από ώρα 08.30΄π.μ μέχρι το πέρας των εργασιών θα γίνει διακοπή υδροδότησης στην πλατεία Αγίου Νικολάου και στις οδούς Αθηνάς, Γλαύκου, Ήβης και Αρτέμιδος.

Όλες οι κατοικίες που εφάπτονται των ανωτέρω οδών δεν θα έχουν νερό.

Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών μας.

 

 

Πρόγραμμα εορτασμού 105ης Επετείου Απελευθέρωσης της Λήμνου Εκτύπωση
Πρόγραμμα εορτασμού 105ης Επετείου Απελευθέρωσης της Λήμνου
Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο Εργαστήρι Κεραμικής Εκτύπωση

Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν το Εργαστήρι Κεραμικής Τέχνης για ενήλικες ότι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής παρατείνεται έως την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα περιλαμβάνει χειροποίητες κατασκευές, εκμάθηση τροχού, τεχνικές διακόσμησης, βυζαντινή τεχνική, μοντέρνα τεχνική και ψήσιμο όλων των αντικειμένων.

            Oι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταβάλουν μέρος του κόστους προμήθειας των υλικών (πηλός, φαγεντιανά, πιάτα, πυροχρώματα) που ανέρχεται σε 15 ευρώ περίπου το μήνα.

            Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τo Εργαστήρι Κεραμικής μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 22540-24011.

 

Εργαστήρι Κεραμικής Τέχνης για ενήλικες Εκτύπωση

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι θα υλοποιηθεί  Εργαστήρι Κεραμικής για ενήλικες διάρκειας τριών μηνών. Το τμήμα περιλαμβάνει χειροποίητες κατασκευές, εκμάθηση τροχού, τεχνικές διακόσμησης, βυζαντινή τεχνική, μοντέρνα τεχνική και ψήσιμο όλων των αντικειμένων.

  Oι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταβάλουν μέρος του κόστους προμήθειας των υλικών (πηλός, φαγεντιανά, πιάτα, πυροχρώματα) που ανέρχεται σε 15 ευρώ περίπου το μήνα.

  Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τo Εργαστήρι Κεραμικής μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 στο τηλέφωνο 22540-24011.

 

Ο Πρόεδρος του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου

Νικόλαος Μαρινάκης

 

Πρόσκληση για εγγραφή νέων μελών στη Δημοτική Χορωδία Εκτύπωση

dimotiki_xorodia.jpg

Η Δημοτική Χορωδία και ο Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου προσκαλούν νέα μέλη που αγαπούν το ποιοτικό τραγούδι και τη μουσική να προσέλθουν για εγγραφές τον Οκτώβριο. 

Σκοπός αυτού του δημοτικού μουσικού συνόλου είναι, αφενός μεν, να προάγει την τέχνη της μουσικής στην τοπική κοινωνία, αφετέρου δε, να αποτελέσει μια διέξοδο έκφρασης για κάθε μέλος της, μέσα από τραγούδια και μουσικές που αγγίζουν την ψυχή. 
Η δημιουργική αυτή ενασχόληση αποτελεί ένα μόνιμο στέκι ψυχαγωγίας και ομαδικής δραστηριότητας, ενώ η συμμετοχή σε πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις προσφέρει αισθητική καλλιέργεια και αποτελεί μοναδική εμπειρία. 
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για κάθε γυναίκα και άνδρα κάθε ηλικίας. Όσοι συμμετέχουν στη Χορωδία δεν είναι απαραίτητο να έχουν μουσικές γνώσεις. Απλώς πρέπει να τραγουδούν σωστά, κάτι που αξιολογείται σε συνεργασία με τον μαέστρο. 
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν εγκαίρως με τον Μαέστρο της Χορωδίας Δημήτρη Μαυράκη στο τηλέφωνο 6948463726. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Διακοπή υδροδότησης στην περιοχή Αγ. Ιωάννη στην Τ.Κ. Κάσπακα Εκτύπωση

        Σας γνωρίζουμε ότι λόγω συντήρησης του δικτύου ύδρευσης  του οικισμού Αγ. Ιωάννης της Τ.Κ. Κάσπακα, την Τρίτη 3/10/2017 και από ώρα 08.30΄π.μ μέχρι 11.30΄π.μ. θα γίνει διακοπή υδροδότησης από το κατάστημα RARATOGA μέχρι την ταβέρνα ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ.

Διακοπή συλλογής χαρτιού με αυτοκίνητο από την αγορά της Μύρινας Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ                  


Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 02/10/2017 δεν θα γίνεται η συλλογή χαρτιού τις απογευματινές ώρες με το αυτοκίνητο του Δήμου , από την οδό Π. Κυδά (Κεντρική αγορά Μύρινας), λόγω μείωσης των ποσοτήτων χαρτιού. Παρακαλούνται οι καταστηματάρχες αφού πρώτα δεματοποιούν το χαρτί να το τοποθετούν οι ίδιοι στους πλησιέστερους κάδους χαρτιού.

Με την ανακύκλωση :

·        Μειώνουμε τον όγκο και το βάρος των αστικών αποβλήτων που πρέπει να μεταφερθούν στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α)

·        Μειώνουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τους κινδύνους για την δημόσια υγεία.

·        Συνεισφέρουμε στην εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας.

Διακοπή υδροδότησης σε τμήμα της επαρχ. οδού Μύρινας-Θέρμων Εκτύπωση

     Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω συντήρησης του δικτύου ύδρευσης, θα γίνει διακοπή υδροδότησης στο τμήμα της επαρχιακής οδού Μύρινας - Θέρμων από το αντλιοστάσιο του Δήμου μέχρι τη στροφή των Θέρμων, στις 29/09/2017 ημέρα Παρασκευή και από ώρα  08:30 π.μ. έως τις 12.00 μ.μ.

Σε περίπτωση που επικρατούν βροχοπτώσεις, η διακοπή δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών μας.                           

14ες Ημέρες Ρωσοελληνικής Φιλίας - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Εκτύπωση

fotorcreated.png


14ες Ημέρες ρωσο-ελληνικής φιλίας στη Λήμνο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

9:15 τελετή έναρξης των Ημερών Ρωσο-ελληνικής φιλίας

-       Κατάθεση λουλουδιών στο Μνημείο Ηρώων-πεσόντων αγωνιστών για την απελευθέρωση της Ελλάδας

-       Ομιλία του επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας και των τοπικών αρχών

-       Κατάθεση λουλουδιών στο Μνημείο των ναυτών Α. Ορλώφ και Ντ. Σενιάβιν

 

10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο ρωσικό νεκροταφείο στην Πούντα.

           Ψαλμοί, ομιλίες των επικεφαλής των αποστολών και των απογόνων, κατάθεση στεφάνων.

11:45 Επίσκεψη στον Α’ ρωσικό προσφυγικό τάφο της κόμισσας Α. Β. Γκολενίτσεβα- Κουτούζοβα, προσευχές και επίσκεψη στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στο Πορτιανού

19:00 Προβολή Ντοκιμαντέρ του Sergey DebizhevIncandescent Chaos” (110 λεπτών) – Κινηματοθέατρο «Μαρούλα»

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

9:45 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ρωσικό Νεκροταφείο στον Μούδρο, ψαλμοί, κατάθεση λουλουδιών.

10:30 Επίσκεψη στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Μούδρο. Προσευχές. Εναπόθεση Λουλουδιών στο Μνημείο ρώσων ναυτών στον Μούδρο.

11:30 Επίσκεψη στο Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης του Μούδρου.

20:00 Πρεμιέρα της ταινίας του Α. Ν. Κρουτόφ “Λήμνος” (70 λεπτών) – Κινηματοθέατρο «Μαρούλα»

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

9:00 Κοινή Ελληνο-Ρωσική Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδας στη Μύρινα.

11:30 Κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο του Μητροπολίτη Ιωακείμ, ο οποίος απαγχονίστηκε από τους Οθωμανούς.

Ευχές Δημάρχου για τη νέα σχολική χρονιά Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης εύχεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά, με νέες γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες για τα παιδιά.

Καλή επιστροφή στα θρανία, καλή πρόοδο στους μαθητές και καλή επιτυχία στις προσπάθειές όλων.

Ισολογισμός - Απολογισμός 2016 Εκτύπωση
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

Διακοπή κυκλοφορίας σε οδό στη Μύρινα λόγω εργασιών σε ακίνητο Εκτύπωση

        Σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και για όλο το 24ωρο θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της συμβολής της οδού Ρακάκη με την οδό Δελμούζου, λόγω εργασιών επισκευής σε ακίνητο της περιοχής.

Κλείσιμο οδού λόγω εργασιών στο αποχετευτικό δίκτυο Εκτύπωση

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω εργασιών στο δίκτυο αποχέτευσης, η οδός Ηφαίστου από το ύψος του παλιού Νοσοκομείου μέχρι το γήπεδο 5x5 θα παραμείνει κλειστή στην κυκλοφορία των οχημάτων από αύριο, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου και για εκτιμώμενο διάστημα δύο ημερών. Η είσοδος του παλιού νοσοκομείου θα είναι ανοικτή.

Ζητούμε από τους οδηγούς την κατανόησή τους.

Η οδός Ιερού Λόχου συνδέεται στο δίκτυο αποχέτευσης- Δεν συνδέεται η Περσέως Εκτύπωση

 Σε συνέχεια της από 31/8/2017 ανακοίνωσης του Δήμου Λήμνου για την σύνδεση τμημάτων στο δίκτυο αποχέτευσης της Μύρινας των περιοχών (Υπόλοιπο τμήμα Νοσοκομείου- Λεωφόρος Δημοκρατίας από την συμβολή επί της Ν.Γαροφαλλίδη – Γέφυρα Επαρχείου και Καραμαλίδικα), σας ενημερώνουμε ότι η οδός Περσέως (συμβολή της Λεωφ.Δημοκρατίας-έως την συμβολή επί της οδού Χρυσής) δεν δύναται να συνδεθεί στο δίκτυο αποχέτευσης στην παρούσα φάση.

 Επίσης οικίες και καταστήματα που βρίσκονται επί της οδού Ιερού Λόχου (από την συμβολή της με την Λεωφ. Δημοκρατίας και Γαροφαλλίδου μέχρι το Τρίφωτο έμπροσθεν κατάστημα ΜΑΣΟΥΤΗΣ) μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης.

Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις «Αμυγδαλιές» Εκτύπωση

        Λόγω εργασιών επισκευής στο δίκτυο ύδρευσης Μύρινας, θα γίνει διακοπή υδροδότησης στην  περιοχή  «Αμυγδαλιές» τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 από ώρα 08.00΄π.μ. μέχρι 12.00΄μ.μ.

Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών και επισκεπτών μας.

 

Νέες περιοχές συνδέονται στο δίκτυο αποχέτευσης (Νοσοκομείο, Λεωφ. Δημοκρατίας & παρακείμενες οδοί) Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ                                                                                                                    

                                                            

                                                                             

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η σύνδεση τμημάτων στο δίκτυο αποχέτευσης της Μύρινας συνεχίζεται  και σταδιακά θα μπορούν να συνδέονται οικίες και καταστήματα με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης.

Για το επόμενο διάστημα μπορούν να συνδέονται οικίες και καταστήματα που βρίσκονται στις περιοχές Υπόλοιπο τμήμα Νοσοκομείου- Λεωφόρος Δημοκρατίας από την συμβολή επί της Ν.Γαροφαλλίδη – Γέφυρα Επαρχείου και Καραμαλίδικα, συγκεκριμένα στις οδούς : 1. Ηφαίστου (υπολειπόμενο τμήμα) - Σκουφά – Καβείρων Βούλγαρη – Κοραή – Μπότσαρη - Λεωφόρος Δημοκρατίας (από την συμβολή επί της Ν.Γαροφαλλίδη μέχρι την γέφυρα του Επαρχείου) – Καϊλή –Αγγλισίδων – Σιαλμά – Κουρή - Γρ.Αυξεντίου - Λεοντίου Γερασίμου – Περσέως - Ανθ/γού Κων.Δασοπάτη - Ηλίου (έως την οικία Λαμψακιανού) - & Φαέθοντος.

 Οι ενδιαφερόμενοι που οι οικίες τους  και τα καταστήματά τους  βρίσκονται στις ανωτέρω οδούς θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέχρι στις 30/09/2017 στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (Δ/νση Περιβάλλοντος-Τμήμα Υδρευσης - Αποχέτευσης) Πλατεία ΟΤΕ 1ος όροφος τηλ. επικοινωνίας 22540-26650, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, (Πλατεία ΟΤΕ - Παπουτσίδειο κτίριο 1ος όροφος - γραφείο 1). Η σύνδεση των οικιών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο (2) μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης με καταλυτική ημερομηνία μέχρι 31/10/2017.

Κάθε ακίνητο είτε πρόκειται για οικοδομή είτε για άλλη εγκατάσταση συνδέεται υποχρεωτικά με το δίκτυο αποχέτευσης στην αντίστοιχη οδό εντός ορίων οικισμού, τηρώντας σύμφωνα με τον κανονισμό αποχέτευσης (άρθρο 4 παρ.1 της αριθ.262/2016 απόφασης του Δ.Σ.) τους παρακάτω βασικούς όρους :

·         Οι κύριοι των ακινήτων είναι υποχρεωμένοι να διαχωρίζουν το δίκτυο αποχέτευσης των εσωτερικών εγκαταστάσεων των ακινήτων τους και να αποχετεύουν χωριστά τα ακάθαρτα και χωριστά τα όμβρια (άρθρο 4 παρ.2)

·         Μετά τη σύνδεση του ακινήτου με το δίκτυο ακαθάρτων, ο ιδιοκτήτης οφείλει να καταργήσει , με φροντίδα και δαπάνη του, κάθε παλιά εγκατάσταση μέσα στην ιδιοκτησία του όπως βόθρους παλιούς υπονόμους κλπ. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη του περιεχομένου των βόθρων καθώς και των ομβρίων υδάτων σε αγωγό αποχέτευσης. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται τέτοιου είδους ενέργεια ο Δήμος προβαίνει σε διακοπή της ύδρευσης και της αποχέτευσης και επιβάλλει πρόστιμο (Άρθρο 9 παράγραφος 6 και 7)

·         Μια παροχή αποχέτευσης ακαθάρτων εξυπηρετεί κατά κανόνα ένα ακίνητο. Κατά την κρίση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου είναι δυνατό να δοθεί άδεια σύνδεσης περισσότερων του ενός ακινήτων στην ίδια παροχή αποχέτευσης ή και αντίστροφα μπορεί ακίνητο να συνδεθεί με περισσότερες της μιας παροχές αποχέτευσης (Άρθρο 6 παράγραφος 1)

·         Όταν τα εντός ακινήτου στόμια υποδοχής των αποχετεύσεων ακαθάρτων βρίσκονται χαμηλότερα της στάθμης του αγωγού σύνδεση με τον υπόνομο επιτρέπεται ΜΟΝΟΝ μετά από ειδική άδεια του Δήμου (Άρθρο 7 παράγραφος 1)

·         Η κατασκευή λιποσυλλέκτη στις δραστηριότητες που αποχετεύουν στο δίκτυο λίπη και έλαια είναι υποχρεωτική για τις συνδέσεις που αποχετεύουν τέτοιου είδους λύματα. Όπου δεν τοποθετείται λιποσυλλέκτης ο Δήμος θα προβαίνει σε διακοπή των συνδέσεων ύδρευσης και αποχέτευσης και θα επιβάλλει πρόστιμο (Άρθρο 5 παράγραφος 2).

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν έχουν καθορισθεί με την 292/2016 απόφαση του Δ.Σ. και είναι τα εξής :

1.   Αντίγραφο οικοδομικής άδειας.

2.   Κατόψεις ορόφων του κτιρίου και διάγραμμα κάλυψης που να φαίνεται το σημείο εξόδου της αποχέτευσης. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τα ανωτέρω σχεδιαγράμματα και συγκεκριμένα για παλαιά κτίρια θα προσκομίζεται απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη περιοχής στο οποίο θα προσδιορίζεται το ακίνητο και το σημείο εξόδου της αποχέτευσης στο δίκτυο.Επίσης τα τετραγωνικά του κτιρίου θα δηλώνονται στην Υπεύθυνη δήλωση.

3.   Αντίγραφο του πίνακα με τα ποσοστά συνιδιοκτησίας ανά διαμέρισμα υπογεγραμμένα από τον ιδιοκτήτη ή τον διαχειριστή (για ακίνητα με περισσότερους από έναν ιδιοκτήτη).

4.   Αντίγραφο λογαριασμού ή λογαριασμών νερού από όλα τα υδρόμετρα του κτιρίου.

5.   Αντίγραφο λογαριασμού ή λογαριασμών ΔΕΗ

6.   Ειδικό έντυπο με τα πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη ή των ιδιοκτητών (θα το παρέχει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου).

7.   ΄Εντυπη αίτηση σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων (θα το παρέχει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου)

8.   Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 με τα στοιχεία του αιτούντα (θα το παρέχει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου)

Eπιπροσθέτως η αρμόδια υπηρεσία μπορεί να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά εφ΄οσον κρίνει ότι τα ανωτέρω δεν επαρκούν για την ταυτοποίηση του ακινήτου.

Τα υδρόμετρα των οικιών θα πρέπει να είναι σε λειτουργία και αυτό θα αποδεικνύεται από την δήλωση του εγκαταστάτη υδραυλικού.

Τα τέλη σύνδεσης καθορίστηκαν ως εξής :

·         Οικίες μέχρι 120 τ.μ 0,60 €/τ.μ

·         Οικίες πάνω από 120 τ.μ. 0,80 €/τ.μ

·         Επαγγελματικές στέγες όλων των κατηγοριών μέχρι 150 τ.μ 1,00 €/τ.μ.

·         Επαγγελματικές στέγες όλων των κατηγοριών πάνω από 150 τ.μ. 0,80 €/τ.μ

·         Τέλος διακλάδωσης αποχέτευσης (περιλαμβάνει την κατασκευή της παροχής αποχέτευσης από τον κεντρικό αγωγό έως και το φρεάτιο) καθορίστηκε στο ποσό των 170,00 € χωρίς το ΦΠΑ

         Τρόποι εξόφλησης του τέλους σύνδεσης της αποχέτευσης με το  δίκτυο και του τέλους διακλάδωσης αποχέτευσης.

·         Προκαταβολή του 40% των τελικών ποσών πληρωμής.

·         Το υπόλοιπο 60% της δαπάνης θα καταβληθεί σε τέσσερις ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις οι οποίες θα συμπεριληφθούν στους λογαριασμούς αποχέτευσης.

Τροποποίηση της αριθμ. 43/2017 απόφασης Δημάρχου περί ορισμού Αντιδημάρχων Δήμου Λήμνου Εκτύπωση
Τροποποίηση της αριθμ. 43/2017 απόφασης Δημάρχου περί ορισμού Αντιδημάρχων Δήμου Λήμνου
 
Προσκλήσεις (1 στοιχείο)
Αποφάσεις Πρακτικά Επιτροπών (4 στοιχεία)
Προκηρύξεις (304 στοιχεία)
Δελτία Τύπου (478 στοιχεία)
 

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
bannerkifi5.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png