Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018
Ενημέρωση / Ανακοινώσεις
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
Προσωρινά εκτός λειτουργίας οι δημόσιες τουαλέτες στο παλιό λιμάνι της Μύρινας Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

ΤΑΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ          


Σας ενημερώνουμε ότι οι τουαλέτες στο παλαιό λιμάνι της Μύρινας θα παραμείνουν προσωρινά κλειστές για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι το πέρας των επισκευών τους.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και μας συγχωρείτε για την ταλαιπωρία.

Εκ του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ. Λημνου

 

Διακοπή υδροδότησης στην επαρχιακή οδό Μύρινας-Θέρμων Εκτύπωση

        Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω συντήρησης στο δίκτυο ύδρευσης της  Δ.Κ. Μύρινας, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, από τις 08:00 π.μ. και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, θα γίνει διακοπή υδροδότησης στην επαρχιακή οδό Μύρινας-Θέρμων, από την πιτσαρία Μάστερ μέχρι τη διασταύρωση των Θέρμων, ενώ αναμένεται και πτώση της πίεσης του νερού στην πόλη της Μύρινας. 

Ζητούμε από τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής την κατανόησή τους.

 

Εκτός λειτουργίας για μία εβδομάδα οι φωτεινοί σηματοδότες στην Τ.Κ. Θάνους Εκτύπωση

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και για διάστημα μίας εβδομάδας δεν θα λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες στην Τ.Κ. Θάνους, λόγω εργασιών επισκευής και συντήρησης.

Καλούμε τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από την  εν λόγω τοπική κοινότητα και ζητούμε την κατανόησή τους.

Πρόσκληση για την κατάρτιση καταλόγων εργοληπτών ΔΕ ανά κατηγορία έργου έτους 2018 Εκτύπωση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝΠερίληψη αίτησης στο Εφετείο Αθηνών του εκτελεστού της διαθήκης Όλγας Σαχτούρη Εκτύπωση
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΟΛΓΑΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗ
Νέες εγγραφές στην παιδική χορωδία του Δήμου Εκτύπωση
Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Λήμνου πραγματοποιεί νέες εγγραφές – ακροάσεις τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, στο κινηματοθέατρο Μαρούλα.
Η ακριβής ώρα εγγραφής – ακρόασης του κάθε παιδιού θα οριστεί κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες της συγκεκριμένης ημέρας (15/01/2018).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:
- με τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου στο τηλέφωνο 22540-24011 
- με τον κ. Χαριτάκη στο τηλέφωνο 6942856419
Προσωρινή διακοπή έκδοσης πιστοποιητικών από το Δημοτολόγιο-Ληξιαρχείο Εκτύπωση

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω της έναρξης του νέου προγράμματος εθνικής εμβέλειας «Μητρώο πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών, το Δημοτολόγιο – Ληξιαρχείο του Δήμου μας δεν θα εκδίδει πιστοποιητικά από αύριο, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου έως και τις 22 Ιανουαρίου.

Πρόσκληση παρουσίασης στρατευσίμων κλάσης 2021 Εκτύπωση
Πρόσκληση παρουσίασης στρατευσίμων κλάσης 2021 στις Στρατολογικές Υπηρεσίες ή σε ΚΕΠ για Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το 2000.
Κλειστά τα ταμεία είσπραξης δημοτικών εσόδων από 28/12/2017 έως 5/1/2018 Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ενημερώνουμε  τους δημότες του Δήμου Λήμνου ότι λόγω απαραίτητων ενεργειών που πρέπει να γίνουν για το λογιστικό κλείσιμο της οικονομικής χρήσης 2017 τα ταμεία είσπραξης δημοτικών εσόδων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων θα παραμείνουν κλειστά από 28/12/2017 μέχρι και 5/1/2018.

   Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας στο διάστημα αυτό, μπορείτε να καταθέτετε στο λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς 5711 060559 076 ή  να χρησιμοποιείτε την ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων στην ίδια τράπεζα με ΙΒΑΝ  GR 09 0172 7110 0057 1106 0559 076. Για πληρωμές λογαριασμών ύδρευσης-αποχέτευσης ηλεκτρονικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον μοναδικό «κωδικό πληρωμής σε τράπεζα» ο οποίος αναγράφεται στο έντυπο του λογαριασμού.

Έκπτωση 40% σε όσους προκαταβάλουν τα λιμενικά τέλη για το 2018 και 30% για το εξάμηνο Εκτύπωση

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λήμνου ανακοινώνει ότι οι ιδιοκτήτες σκαφών που ελλιμενίζονται σε λιμένες και λιμενίσκους αρμοδιότητάς του και επιθυμούν να προκαταβάλουν τα Λιμενικά Τέλη για το έτος 2018 ώστε να τύχουν έκπτωσης της τάξης των 40% για το έτος ή 30% για το εξάμηνο του έτους, όπως προσέλθουν στην Υπηρεσία μας μέχρι τις 31-12-2017, οπότε και ισχύει η σχετική έκπτωση.

 

O Πρόεδρος

Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου

ΔΑΛΑΒΙΤΣΟΣ Χαράλαμπος

Διακοπή υδροδότησης σε οδούς της Δ.Κ. Μύρινας Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ   


Σας γνωρίζουμε ότι αύριο, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, θα γίνει διακοπή υδροδότησης από τις 08:30 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. στην οδό Παύλου Κουντουριώτη (Ρωμέικος Γιαλός), από τη γέφυρα μέχρι τις οδούς Σαρρή & Σαχτούρη, καθώς επίσης και στις εν λόγω οδούς, για την πραγματοποίηση εργασιών επισκευής του δικτύου ύδρευσης.

Στην κυκλοφορία η οδός Ιερού Λόχου για οχήματα βάρους έως 3 τόνους Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ                                                   

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

             Σας γνωρίζουμε ότι σήμερα, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, θα δοθεί στην κυκλοφορία για οχήματα βάρους έως τρεις τόνους η οδός Ιερού Λόχου, από το ύψος του φαναριού του 2ου Δημοτικού Σχολείου μέχρι το Τρίφωτο, η οποία είχε κλείσει για τα οχήματα λόγω εργασιών καθαρισμού της πλακοσκεπής του οχετού των ομβρίων υδάτων.

Τα βαρέα οχήματα άνω των 3 τόνων να αποφεύγουν την ανωτέρω οδό για αποφυγή καθιζήσεων.

           Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων 2017 Εκτύπωση
xrist2017.jpg

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017: Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση «ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗ ΘΕΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗ…», συνοδεία των μουσικών συνόλων του Δήμου, από τη Δημοτική Κοινότητα Μύρινας, στην πλατεία Υψιπύλης, ώρα 19:00.

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Θάνους. Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου συνοδεία των Μουσικών συνόλων του Δήμου, στην πλατεία του χωριού, ώρα 19:00.

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, από τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Αθλητικό Σύλλογο Παναγιάς, στην είσοδο του χωριού, ώρα 18:30.

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μούδρου, στο πάρκο, στην είσοδο του χωριού, ώρα 19:00.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017: Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση, από τη Νεολαία του Κοντιά σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Κοντιά, στην πλατεία του χωριού, ώρα 11:00π.μ..

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου, στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα», ώρα 11:00.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδοχωρίου «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ», στον αύλειο χώρο παραπλεύρως του πρώην δημοτικού σχολείου Λιβαδοχωρίου, ώρα 17:00.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Δημητρίου, στο αγροτικό πάρκο Αγ. Δημητρίου, ώρα 17:00.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, από τον Εξωραϊστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ανδρωνίου, στο πάρκο Ανδρωνίου, ώρα 18:00.

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017: Φεστιβάλ Αλληλεγγύης από το Σύλλογο Φοιτητών Λήμνου στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα, ώρα 18:30.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017: «Το δέντρο της αγάπης» συνοδεία των Μουσικών συνόλων του Δήμου, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (τοπικό παράρτημα Λήμνου), στην κεντρική αγορά της Μύρινας στον Πλάτανο, ώρα 10:00.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, από την Ακαδημία ποδοσφαίρου Κάσπακα, στην πλατεία του χωριού, ώρα 18:00.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου, στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Μούδρου, ώρα 18:00.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου συνοδεία των Μουσικών συνόλων του Δήμου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας, στην πλατεία του χωριού, ώρα 17:30.

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017: Χριστουγεννιάτικη συναυλία από την Παιδική-Νεανική Χορωδία του Δήμου Λήμνου, στο Κινηματοθέατρο «ΜΑΡΟΥΛΑ»,  ώρα 18:30.

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017: Κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λήμνου στη Μύρινα και στα χωριά.

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017: Κάλαντα αλληλεγγύης από τη Χορωδία του Δήμου Λήμνου στη Μύρινα και στα χωριά.

Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα σε μορφή pdf


Ο.Ε.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ


Ακύρωση διεξαγωγής εκδήλωσης Εκτύπωση
Σας ενημερώνουμε ότι ακυρώνεται η εκδήλωση της Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο λιμάνι της Μύρινας, που είχε προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, λόγω των αλλαγών που έγιναν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διεξαγωγή της σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αλλά και λόγω του πλήθους των εκδηλώσεων οι οποίες ήδη υποστηρίζονται από τον Δήμο.
Διακοπή κυκλοφορίας σε οδό της Δ.Κ. Μύρινας λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης Εκτύπωση

        Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης της  Δ.Κ. Μύρινας, από σήμερα, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και μέχρι αποκατάσταση της βλάβης, η οδός Ελευθερίας στην περιοχή του Ανδρωνίου, από την παιδική χαρά («Μύλος») μέχρι το Εκκοκκιστήριο, θα είναι κλειστή στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ζητούμε από τους οδηγούς την κατανόησή τους.

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων από το 2ο Δημοτικό μέχρι το «Τρίφωτο» λόγω εκτέλεσης εργασιών Εκτύπωση

Σας ενημερώνουμε ότι από αύριο, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 8:00 π.μ., θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο ύψος του φαναριού του 2ου Δημοτικού Σχολείου και μέχρι το «Τρίφωτο», λόγω εργασιών καθαρισμού της πλακοσκεπής του οχετού των ομβρίων υδάτων.

Τα οχήματα που κινούνται από τη λεωφόρο Δημοκρατίας προς το λιμάνι θα μπορούν να μετακινούνται από την περιοχή του νοσοκομείου και προς το «Τρίφωτο» μέσω της οδού Παρισίδου, ενώ τα οχήματα που κινούνται από το λιμάνι προς τη λεωφόρο Δημοκρατίας θα μπορούν να κινούνται προς την έξοδο προς Πλατύ και εν συνεχεία να ακολουθούν την οδό Ρακάκη, που οδηγεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Ζητούμε από τους οδηγούς την κατανόησή τους.

Εγκατάσταση νέων αναμεταδοτών λήψης τηλεοπτικού σήματος Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ                                        

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Τ.Κ. Θάνους ότι έγινε εγκατάσταση νέων αναμεταδοτών λήψης σήματος των ιδιωτικών καναλιών στην περιοχή ΣΤΑΥΡΙ.

Για να είναι δυνατή η λήψη των  καναλιών ALPHA-ANTENNA-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΑRT-EPSILON-MEGA-SKAI-STAR, θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση ψηφιακού αποκωδικοποιητή.

Επίσης, ήδη λειτουργούν σε ψηφιακή μορφή και τα κανάλια  της ΕΡΤ (ΕΡΤ1-ΕΡΤ2- ΕΡΤ3 – ΒΟΥΛΗ- ΕΡΤ HD) και θα υπάρχει η δυνατότητα λήψης τους από τον ψηφιακό αποκωδικοποιητή.

      Όσοι έχουν τηλεοράσεις νέου τύπου μπορούν να τις συντονίσουν για την λήψη των ανωτέρω καναλιών.

 

Προσωρινή απόσυρση κοινόχρηστων ποδηλάτων Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙKΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ    

Σας ενημερώνουμε ότι τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Λήμνου που βρίσκονται στους σταθμούς εντός της πόλης της Μύρινας , θα αποσυρθούν προσωρινά από την κυκλοφορία αύριο Τρίτη 31 Οκτωβρίου, λόγω συντήρησης και επισκευής τους. Θα δοθούν για χρήση στους δημότες και επισκέπτες του νησιού μας τον Μάιο του 2018.
Όσοι από τους χρήστες έχουν προμηθευτεί τη σχετική κάρτα εγγραφής των προσωπικών τους στοιχείων στο σύστημα, θα τις κρατήσουν για να τις χρησιμοποιήσουν την επόμενη περίοδο.

                                                            Κλείσιμο οδών λόγω εκτέλεσης εργασιών του ΟΤΕ Εκτύπωση

             Σας γνωρίζουμε ότι λόγω εργασιών του ΟΤΕ θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας στις παρακάτω οδούς(κάθετοι και παράλληλοι της οδού Π.Κυδά στην κεντρική αγορά Μύρινας)  της Δ.Κ.Μύρινας :

1.Από σήμερα ημέρα Παρασκευή 20/10/2017 μέχρι και το Σάββατο 21/10/2017 στις οδούς Ράλλη Κοψίδη-Δήμητρας και Ταξιαρχών.

2. Από σήμερα ημέρα Παρασκευή 20/10/2017 μέχρι και την Δευτέρα 23/10/2017 στην οδό Καραϊσκάκη.

3.Την Πέμπτη 26/10/2017 στην οδό Μιλτιάδου.

           Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών μας.

 

Κλείσιμο οδού στη Μύρινα λόγω εκτέλεσης εργασιών Εκτύπωση

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω εκτέλεσης εργασιών για τις ανάγκες της Πανεπιστημιακής Μονάδας Λήμνου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οδός Λάλλη (μεταξύ του Ξενοδοχείου «Κάστρο» και του Παντελίδειου) θα είναι κλειστή στην κυκλοφορία από το Σάββατο 21 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.

  Ζητούμε από τους οδηγούς την κατανόησή τους.

Διενέργεια ελέγχων για τις συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ                                                                                                                        

  Στις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας που έχει επιτραπεί η σύνδεση τους στο δίκτυο αποχέτευσης, κλιμάκιο του Δήμου το αμέσως επόμενο διάστημα θα διενεργήσει ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι οικίες έχουν συνδεθεί στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης. Γι’ αυτό παρακαλούνται όσοι δεν έχουν προβεί στις διαδικασίες σύνδεσης να το κάνουν άμεσα. Η σύνδεση είναι υποχρεωτική.

Οι περιοχές που μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης είναι οι παρακάτω :

1.Νέα Μάδυτος-Εργατικές Κατοικίες

2.Παλαιό Λιμάνι: Οδοί Νεφέλης-μέχρι την συμβολή της Κάστρου-Κάστρου-Θεμιστοκλέους-Ομήρου-Μιλτιάδου-Πλάτωνος-Ηβης-Αρτέμιδος-Παραλιακή Αρβανιτάκη-Πλατεία 8ης Οκτωβρίου-Αιγαίου-Ποσειδώνος.

3.Τρίφωτο-Τσάς-Μαϊτιανά : Οδοί Κοιμήσεως Θεοτόκου(διασταύρωση Ποσειδώνος)-Ιμβρου-Νέας Μαδύτου(από Τρίφωτο-συμβολή με Ηρακλέως)-Παλαιολόγου-Καραθανάση-Θόαντος-Αλεξ.Υψηλάντου-Παρισίδη(εως οικία Κολόζου Βασιλείου)-Κάθετοι Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιουστινιανού και Θεοδώρας-Μοσχονησίων-Εφέσσου-Δελμούζου-Ορλώφ εως αποθήκη Μηνά Παναγιώτη-Τενέδου-Πλούτωνος-Εμμ.Ρακάκη(διαστεύρωση από Λούκαρη έως το σημείο επί της συμβολής Εφέσσου)-Λούκαρη(επί της Πλούτωνος προς Τ.Κ.Πλατύ μάρμαρα Κολόζου)-Ιπποκράτους έως την συμβολή επί της Ασκληπιού-Ασκληπιού-Κάθετη ασκληπιού(δημοτική οδός έως οικίες Κάργα Ευστρατίου).

4.Νοσοκομείου-2ο Δημοτικό Σχολείο : Ηφαίστου(από την συμβουλή της Εμμ.Ρακάκη μέχρι την είσοδο στους βοηθητικούς χώρους του Νοσοκομείου)-Εμμ.Ρακάκη (από την συμβολή της Μ.Ασίας μέχρι την συμβολή επί της Λεωφ.Δημοκρατίας)-Ιερού Λόχου (από φανάρια επί της συμβολής Μακρυγιάννη μέχρι την αρχή της Λεωφόρου Δημοκρατίας  -Δαρδανελλίων-Πόντου-Μικράς Ασίας-Μακρυγιάννη-25ης Μαρτίου- Παντελίδη (μέχρι την συμβολή Κοσμά Αιτωλού)-Κοσμά Αιτωλού -Μοσχίδου (από φανάρια 2ου Δημοτικού Σχολείου έως το σημείο του υπολειπόμενου τμήματος).

5.Υπόλειπο τμήμα Νοσοκομείου-Λεωφόρος Δημοκρατίας από την συμβουλή επί της Ν.Γαροφαλλίδη-Γέφυρα Επαρχείου-Καραμανλίδικα : Ηφαίστου(υπολειπόμενο τμήμα)-Σκουφά – Καβείρων Βούλγαρη –Κοραή- Μπότσαρη- Λεωφόρος Δημοκρατίας (από την συμβολή επί της Ν.Γαροφαλλίδη μέχρι την γέφυρα του Επαρχείου)-Καϊλή-Αγγλισίδων-Σιαλμά-Κουρή- Γρ.Αυξεντίου-Λεοντίου Γερασίμου-Περσέως- Ανθ/γού Κων.Δασοπάτη-Ηλίου (έως την οικία Λαμψακιανού) – Φαέθοντος-Περσέως (από Λεωφ.Δημοκρατίας έως οικία Μαμουζέλου Στέλιου).

 

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Δημοτική Φιλαρμονική Εκτύπωση

Η Φιλαρμονική του Δήμου και ο Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου ανακοινώνουν την έναρξη εγγραφών νέων μαθητών.

Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, σας ενημερώνουμε και για την έναρξη της λειτουργίας τμημάτων εκμάθησης πνευστών μουσικών οργάνων, καθώς και των απαιτούμενων μαθημάτων θεωρίας της μουσικής. Στα τμήματα της Φιλαρμονικής μπορούν να εγγραφούν όσοι νέοι μαθητές το επιθυμούν, από 9 ετών και άνω, και ανεξαρτήτως μουσικών γνώσεων.

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν την εκμάθηση κλαρινέτου, σαξοφώνου, βαρύτονου, τρομπέτας, τρομπονιού και τούμπας.

Τα μαθήματα καθώς και τα μουσικά όργανα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ. Πληροφορίες εγγραφές στον αρχιμουσικό του Δήμου Δημήτρη Μαυράκη τηλ.6948463726

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην πλατεία Υψιπύλης λόγω εργασιών Εκτύπωση

  Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω εκτέλεσης εργασιών του ΟΤΕ, η πλατεία Υψιπύλης θα παραμείνει κλειστή στην κυκλοφορία των οχημάτων και αύριο, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, καθώς και το Σάββατο 14 Οκτωβρίου από τις 08:00 έως τις 15:00. Κλειστό στην κυκλοφορία θα είναι επίσης το τμήμα της οδού Γαροφαλλίδη από το ύψος της οδού Καρατζά μέχρι την Π. Κυδά (αγορά Μύρινας). Η οδός Καρατζά θα είναι ανοικτή στην κυκλοφορία.

Ζητούμε από τους οδηγούς την κατανόησή τους.

 

 

Ανοιχτή Πρόσκληση για την εγγραφή νέων μελών στην Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Δήμου Λήμνου Εκτύπωση

Ο Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών νέων μελών στην Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Δήμου Λήμνου.

H Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής είναι ένα μουσικό σύνολο του Δήμου που φιλοδοξεί να αποτελεί πεδίο ανάπτυξης του νεότερου καλλιτεχνικού δυναμικού που διαθέτει το νησί μας. Στόχος της ορχήστρας αυτής μέσα από την παρουσίαση συναυλιών υψηλού επιπέδου, είναι η προβολή και η διάδοση διαφορετικών ειδών μουσικής όπως το έντεχνο ελληνικό τραγούδι, μουσική από τον Κινηματογράφο κ.α.

 Την ορχήστρα διευθύνει ο Δημήτρης Μαυράκης και παίρνουν μέρος ερμηνευτές καθώς και εκτελεστές κάθε μουσικού οργάνου, με απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή το προχωρημένο επίπεδο.

 Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 Πληροφορίες εγγραφές στον αρχιμουσικό του Δήμου Δημήτρη Μαυράκη, στο τηλέφωνο 6948463726

Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Γαροφαλλίδη λόγω εργασιών Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 

********************                                         

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

        Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο δίκτυο του ΟΤΕ, αύριο Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και από τις 8:00 έως τις 13:30 δεν θα είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων από την πλατεία Υψιπύλης, καθώς θα διακοπεί η κυκλοφορία επί της οδού Γαροφαλλίδη από τη συμβολή της με την οδό Καρατζά και μέχρι τη συμβολή της με την οδό Π. Κυδά (κεντρικό δρόμο της αγοράς). Η οδός Καρατζά θα είναι ανοικτή στην κυκλοφορία.

        Ζητούμε από τους οδηγούς την κατανόησή τους. 

Ωράριο λειτουργίας βιβλιοθήκης Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου Εκτύπωση


labadaridou.jpg


Σας ενημερώνουμε ότι η αίθουσα της βιβλιοθήκης της κ. Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου στο κτίριο Σαχτούρη στον Ρωμέικο Γιαλό, θα είναι ανοικτή στο κοινό από αύριο, Τρίτη 10 Οκτωβρίου,  καθημερινά  από τις 11:00  έως τις 13:00.

 

Πανηγυρική Ομιλία 105ης Επετείου Απελευθέρωσης της Λήμνου Εκτύπωση

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 105ης  Επετείου Απελευθέρωσης της Λήμνου την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, την πανηγυρική ομιλία θα πραγματοποιήσει η φιλόλογος του Γυμνασίου Μύρινας, κ. Δήμητρα Χατζηκυριακίδου, μετά την τέλεση της επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Εγκαίνια αίθουσας «Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου» Εκτύπωση

mlabadaridou.pngΈπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και με βάση την σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λήμνου, έγινε αποδοχή της δωρέας της προσωπικής βιβλιοθήκης της λημνιακής καταγωγής λογοτέχνιδας κ. Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου.

          Η βιβλιοθήκη αποτελείται από βιβλία άλλων συγγραφέων και από βιβλία της ιδίας, αρκετά αντίτυπα από το καθένα, καθώς και πολύτιμα προσωπικά της αντικείμενα.

          Με την ίδια απόφαση αποφασίστηκε η βιβλιοθήκη της κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου να στεγαστεί στο Κτίριο Σαχτούρη και τη διαχείριση - λειτουργία της να έχει το αρμόδιο ΝΠΔΔ «Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης - Πολιτισμού - Αθλητισμού Δήμου Λήμνου». 

          Τα εγκαίνια της αίθουσας «Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου» στο οίκημα Σαχτούρη θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στις 12:00.

          Ο Δήμαρχος Λήμνου, απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο, ανέφερε ότι «η προσφορά αυτή είναι σημαντική και αξιέπαινη, γιατί η κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου διέθεσε με περίσσευμα ψυχής και αφοσίωσης σ' αυτό τον τόπο που αγαπά, όλο το συγγραφικό «βιος της».

          Είμαστε ευτυχείς και καλότυχοι που με τόση φροντίδα, γενναιοδωρία, αγάπη και σεβασμό, η δωρήτρια  διέθεσε στο νησί μας, τα δώρα αυτά, δώρα της ψυχής της.

          Με την ευκαιρία του εορτασμού των «Ελευθέριων» του νησιού μας προτείνουμε η  ονομασία της αίθουσας στον 1ο όροφο του κτιρίου ΣΑΧΤΟΥΡΗ, να αποδοθεί  στη δωρήτρια κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου.

            Θεωρούμε ότι η ονοματοδοσία της αίθουσας με το όνομα της δωρήτριας, αποτελεί ελάχιστη και σύμφωνη με το κοινό αίσθημα, απόφαση αναγνώρισης της πολύτιμης δωρεάς της.»

 

Ξεκινούν οι εγγραφές για τη νεοσύστατη παιδική - νεανική χορωδία Δήμου Λήμνου Εκτύπωση

Ο Οργανισμός Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου, με στόχο να φέρει πιο κοντά τις νεότερες γενιές στη μουσική και το τραγούδι, προχωρά σε σεμινάρια χορωδιακής μουσικής για τη δημιουργία παιδικής-νεανικής χορωδίας, για παιδιά και εφήβους ηλικίας 6 έως 18 ετών. Η διδασκαλία θα γίνεται από τον κ. Γιάννη Χαριτάκη, ενώ η συμμετοχή στη χορωδία είναι δωρεάν. 
Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους, γονείς, παιδιά και εφήβους να παρευρεθούν στην παρουσίαση του προγράμματος της παιδικής - νεανικής χορωδίας του Δήμου μας, που θα γίνει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 12:00 μ.μ., στο Κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ.
Οι εγγραφές - ακρόαση θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, μεταξύ 15:00 και 19:00, επίσης στο κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ. (Η ακριβής ώρα εγγραφής – ακρόασης του κάθε παιδιού θα οριστεί την ημέρα της παρουσίασης)
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:
- με τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου στο τηλέφωνο 22540-24011 
- με τον κ. Χαριτάκη στο τηλέφωνο 6942856419.

Ο.Ε.Π.Α ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχή της Δ. Κ. Μύρινας Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 

ΤΜΗΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 


        Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω συντήρησης στο δίκτυο ύδρευσης  της  Δ. Κ. Μύρινας, τη Δευτέρα 9/10/2017 και από ώρα 08.30΄π.μ μέχρι το πέρας των εργασιών θα γίνει διακοπή υδροδότησης στην πλατεία Αγίου Νικολάου και στις οδούς Αθηνάς, Γλαύκου, Ήβης και Αρτέμιδος.

Όλες οι κατοικίες που εφάπτονται των ανωτέρω οδών δεν θα έχουν νερό.

Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών μας.

 

 

 
Προσκλήσεις (1 στοιχείο)
Αποφάσεις Πρακτικά Επιτροπών (4 στοιχεία)
Προκηρύξεις (310 στοιχεία)
Δελτία Τύπου (493 στοιχεία)
 

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
bannerkifi5.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png