Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018
Δήμος Λήμνου / Παρουσίαση του Δήμου
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου Εκτύπωση
moudros.png


Ιστοσελίδα: moudros.gr

Το Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου τοποθετημένο στην καρδιά του ιστορικού κόλπου της Λήμνου, αφηγείται με μοναδικό τρόπο την ναυτική ιστορία των αρχών του 20ού αιώνα, ζωντανεύοντας μια σειρά από γεγονότα που άλλαξαν την πορεία της ιστορίας. Το μουσείο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία επίσκεψης για τον καθένα, μέσα από 
πλούσιο εποπτικό υλικό, αντικείμενα, οπτικοακουστικές προβολές και διαδραστικές εφαρμογές.

Ιστορικό

Το Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου δημιουργήθηκε στο κτήριο του παλιού σχολείου του Μούδρου, που χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και χρησιμοποιήθηκε ως  δημοτικό σχολείο και ως ειρηνοδικείο. Είναι χτισμένο με πέτρες και με λαξευμένους γωνιόλιθους και διατηρεί αρχιτεκτονικά στοιχεία του νεοκλασικισμού.. Οι μελέτες για το σχεδιασμό και την υλοποίησή του εντάχτηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου 2007-2013», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και το έργο ανατέθηκε από τον Δήμο Λήμνου εντός του 2015. Οι υποδομές και ο εκθεσιακός χώρος ολοκληρώθηκαν στο τέλος του 2015.

Αποστολή

Η αποστολή του  Κέντρου Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου είναι να αναδείξει τη στρατηγική σημασία της περιοχής τόσο κατά την περίοδο των Βαλκανικών πολέμων και της απελευθέρωσης των νησιών του Βόρειου Αιγαίου, όσο και κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε και χρησίμευσε ως βάση της Αντάντ για την εκστρατεία της Καλλίπολης.

Στόχος

Το Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου έχει στόχο, με τη χρήση του πλούσιου εποπτικού υλικού, τα αντικείμενα που εκθέτει, τις οπτικοακουστικές προβολές και διαδραστικές του εφαρμογές, να ενημερώσει τους επισκέπτες για τις δύο σημαντικές ιστορικές περιόδους των Βαλκανικών Πολέμων αλλά και της εκστρατείας της Καλλίπολης, όπου ο Μούδρος έπαιξε σημαντικό ρόλο. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε ντοκουμέντα της εποχής άμεσα συνδεδεμένα με τον τόπο και την ιστορία του, ενώ αποκτούν μια ολοκληρωμένη εικόνα της σημασίας του για το εκστρατευτικό σώμα της ANZAC. Έτσι το Κέντρο αποτελεί ένα συνδετικό κρίκο, τόσο μεταξύ των άλλων αντίστοιχων υποδομών της Λήμνου όσο και με τους βετεράνους της ANZAC και των απογόνων τους που επισκέπτονται κάθε χρόνο το Μούδρο.

Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης & Σπογγαλιείας Ν. Κούταλης Εκτύπωση

nautikis_paradosis.png

 

 

 


Ιστοσελίδα: http://www.spongefishing-museum.gr/ 

Στόχοι του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας Νέας Κούταλης είναι η ανάδειξη της ιστορίας των Κουταλιανών στην παλιά τους πατρίδα και η παρουσίαση της σπογγαλιείας, έτσι όπως την έζησαν και την εξάσκησαν οι Κουταλιανοί στη νέα τους πατρίδα τη Λήμνο. Οι στόχοι αυτοί υποστηρίζονται από τις τρεις θεματικές ενότητες της έκθεσης που αναπτύσσονται με τρόπο κατανοητό στο ευρύτερο κοινό. Οι ενότητες αυτές, «Η Ζωή των Κουταλιανών πριν από τον ξεριζωμό τους», «Η Σπογγαλιεία στη Νέα Κούταλη στη Λήμνο» και «Η Αρχαιολογική Συλλογή», παρουσιάζουν μια λογική αλληλουχία που διέπεται αφενός από την ιστορική εξέλιξη του θέματος και αφετέρου από τη σταδιακή μύηση του επισκέπτη σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παραδοσιακά επαγγέλματα των Ελλήννων, τη σπογγαλιεία.

Τα εκθέματα είναι κυρίως δωρεές και καταδεικνύουν την πολιτιστική ευαισθησία των Κουταλιανών, οι οποίοι με την πράξη τους παραχώρησαν αρχικά στο σχολείο της κοινότητάς του τα αρχαιολογικά αντικείμενα και αργότερα οτιδήποτε είχαν στο σπίτι τους ως κληρονομιά ή ενθύμιο.

Ιστορία

Το Μουσείο αποτελεί τον καρπό των πολύχρονων προσπαθειών των κατοίκων του χωριού της Νέας Κούταλης, που κράτησαν περίπου σαράντα χρόνια, από τη δεκαετία του 1960 ως τα εγκαίνια του μουσείου τον Ιούλιο του 2006 επί δημαρχίας Δ.Χ. Βουλγαράκη. Η υλοποίηση του Μουσείου χρηματοδοτήθηκε από την κοινότητα της Νέας Κούταλης, από το Δήμο Νέας Κούταλης, το κληροδότημα Γεωργίου Πετρίδη και την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Leader». Το Μουσείο στεγάζεται σε ένα παλιό κοινοτικό κτίριο, που παλιότερα χρησιμοποιούνταν ως κοινοτικό ιατρείο και ανήκει στο Δήμο Λήμνου (παλαιότερο Δήμο Νέας Κούταλης). Το κτίριο ανακαινίστηκε, επεκτάθηκε και αναμορφώθηκε για να γίνει κατάλληλο να φιλοξενήσει την αρχαιολογική και τη νεότερη συλλογή του Μουσείου.

Άνθρωποι

Η επιμέλεια της τεκμηρίωσης και της παρουσίασης των αντικειμένων της αρχαιολογικής συλλογής έγινε από την αρχαιολόγο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Αγγελική Σίμωσι, ενώ η συντήρηση των αρχαίων έγινε από τη συντηρήτρια της Εφορείας Σμαράγδα Συμεωνίδου. Την ευθύνη για το σχεδιασμό όλης της έκθεσης, την επιστημονική τεκμηρίωση των νεότερων εκθεμάτων και τη συνολική μουσειολογική επιμέλεια της έκθεσης είχε ο αρχιτέκτονας Κώστας Α. Δαμιανίδης. Η αρχαιολογική συλλογή εποπτεύεται από την Eφορεία Eναλίων Aρχαιοτήτων και την Κ’ Eφορεία Kλασικών Aρχαιοτήτων.

Προσβασιμότητα

Βασική αρχή του Μουσείου είναι η ισότιμη σε αυτό συμμετοχή όλων των πολιτών. Για τον λόγο αυτό δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην εξασφάλιση της πρόσβασης και της εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία.

Το Μουσείο βρίσκεται στο επίπεδο του ισογείου και έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα προσβασιμότητας σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Το ίδιο ισχύει και για τις τουαλέτες.

Τοποθεσία

Το Μουσείο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού στην Νέα Κούταλη Λήμνου, λίγα χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Η Νέα Κούταλη απέχει από τη Μύρινα, την πρωτεύουσα του νησιού, μόλις 23 χιλιόμετρα.

 

 


Λαογραφικό Μουσείο Πορτιανού Εκτύπωση
laografiko.jpg
Η ιστοσελίδα του Λαογραφικού Μουσείου Πορτιανού:


Ιστορία του Μουσείου

Το Λαογραφικό Μουσείο Πορτιανού ιδρύθηκε το 1995. Το κτίριο υπήρξε η οικία Βαγιάκου, η οποία αγοράστηκε από τον Βασίλη Ποριάζη, πρόεδρο του Συλλόγου Πορτιανατών Λήμνου Αθηνών, Πειραιώς & Περιχώρων.

Τα αντικείμενα συγκεντρώθηκαν με μεγάλο κόπο, αγάπη και μεράκι. Επιθυμία είναι το Μουσείο να αποτελέσει έναν τόπο μνήμης, όπου οι παλαιότεροι νοσταλγούν τις στιγμές του παρελθόντος κι οι νεότεροι μαθαίνουν τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας, των παππούδων και των γιαγιάδων.

Το κτίριο

Η έκθεση της λαογραφικής συλλογής λειτουργεί σε ένα παραδοσιακό κτίσμα στο χωριό Πορτιανού. Το κτίριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο και αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της λαϊκής αρχιτεκτονικής του νησιού της Λήμνου. Η συλλογή του Μουσείου αναβαθμίστηκε και αναδιοργανώθηκε με σκοπό την αρτιότερη επικοινωνία του περιεχομένου της και την προσέλκυση επισκεπτών.

Η έκθεση λειτουργεί στους δύο ορόφους του υπάρχοντος κτιρίου και στο ισόγειο πρόσκτισμα του υπαίθριου χώρου, με συνολικό εμβαδόν περίπου 225 τ.μ

Η έκθεση

Οι βασικοί χώροι παρουσίασης των θεματικών ενοτήτων έχουν ως στόχο μέσα από την επιλογή και έκθεση των ιστορικών αντικειμένων να αναδείξουν τον τρόπο διαβίωσης των ανθρώπων της Λήμνου σε παλαιότερες εποχές, μέσα από διαφορετικές εκφάνσεις του βίου τους, όπως είναι η ζωή στο σπίτι, οι επαγγελματικές δραστηριότητες, οι πνευματικές αναζητήσεις, τα ήθη και τα έθιμα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να διέπει τον κύκλο ζωής του ανθρώπου.

Μετά από μελέτη και ανάλυση του περιεχομένου της συλλογής επελέγησαν οι κατάλληλοι τρόποι έκθεσης των αντικειμένων. Οι χώροι του Μουσείου αναδιοργανώθηκαν και η παρουσίαση των εκθεμάτων υποστηρίζεται από σύγχρονα μέσα προβολής και οπτικοακουστικά μέσα.
Λήμνος Αρχαίο Πένταθλο Εκτύπωση

Το Αρχαίο Πένταθλο ήταν ένα από τα πιο σπουδαία Ολυμπιακά Αγωνίσματα, θεωρήθηκε ως ένα αριστούργημα του αρχαίου ελληνικού αθλητισμού, μια αληθινή απόδειξη του ολοκληρωμένου αθλητή και του καλού πολεμιστή. Τα πέντε αγωνίσματα ήταν: άλμα, δίσκος, δρόμος, ακόντιο και πάλη. Ο πενταθλητής συνδύαζε αρμονικά δύναμη, ευκινησία, δεξιοτεχνία με μιαν απόλυτη σωματική ομορφιά ήταν ο «κάλλιστος Ελλήνων» όπως τον αποκαλεί ο Αριστοτέλης.

            Πριν τη θέσπιση των επίσημων Ολυμπιακών Αγώνων το 774 π.Χ., στην αρχαία Ολυμπία, κατά τις παραδόσεις, μόνο θεοί και μυθικοί ήρωες αγωνίζονταν και ο ήρωας Ηρακλής, ο γιος του Δία, αγωνίστηκε στην Ολυμπία και ίδρυσε τους ολυμπιακούς αγώνες. Το πένταθλο μπήκε στην 18η Ολυμπιάδα (708 π.Χ.). Εκείνη την εποχή, οι αρχαίοι έλληνες θεωρούσαν την άσκηση ως τη βασική απασχόληση των πολιτών. Είχαν την υψηλή αντίληψη του μέτρου για όλες τις ανθρώπινες εκδηλώσεις. Έτσι, το άλμα και ο δρόμος γύμναζε τα κάτω άκρα, ο δίσκος και το ακόντιο τα άνω άκρα και η πάλη έφερνε μια ισορροπία, ήταν αγώνας σώμα με σώμα όπως και στη μάχη.

            Ο μύθος που προδίδει τη μεγάλη σημασία που έδιναν οι αρχαίοι έλληνες στους αγώνες πεντάθλου ανήκει στον αργοναυτικό κύκλο και συγκεκριμένα στο πέρασμα των Αργοναυτών από τη Λήμνο. Στο νησί του Ηφαίστου, η βασίλισσα Υψιπύλη φιλοξένησε τους αργοναύτες και  τέλεσε αγώνες προς τιμήν τους με πλούσια βραβεία. Τότε ο Ιάσονας, αρχηγός της εκστρατείας, για να τιμήσει τον πατέρα του Αχιλλέα, τον Πηλέα, που βγήκε πρώτος στην πάλη και δεύτερος σε όλα τα άλλα, ένωσε τα πέντε αθλήματα κι έτσι ο Πηλέας ανακηρύχτηκε πενταθλητής για τις αθλητικές του επιδόσεις και την πολεμική του ανδρεία. Ο Κάλαϊς διακρίθηκε στο άλμα, ο Τελαμώνας στο δίσκο, ο Λυγκεύς στο ακόντιο, και ο Ζήτης στο δρόμο.

            Στο πλαίσιο των πολιτισμικών ανταλλαγών, το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου με την υποστήριξη της Επίτιμης Προξενικής Αντιπροσωπείας της Ιταλίας στη Λήμνο, του καθηγητή φυσικής αγωγής κου Καρύδη Νικολάου και του Δήμου Λήμνου, οργάνωσε την Αναβίωση του Αρχαίου Πεντάθλου στις 7 και 8 Ιουλίου 2015.

            Μακροπρόθεσμα, ελπίζουμε η θεσμοθέτηση των αγώνων Πεντάθλου Λήμνου να αποτελέσει το κυρίαρχο αθλητικό, πολιτιστικό, και τουριστικό γεγονός το οποίο θα λαμβάνει χώρα στο νησί στις αρχές Ιουλίου κάθε έτους και θα περιλαμβάνει δράσεις που θα τιμούν τον τόπο μας στην Ελλάδα και τη Διεθνή Κοινότητα. ΑΡΧΕΙΑ ΓΙΑ ΜΜΕ/ΚΟΙΝΟFILES FOR PARTICIPATING TEAMS - ΑΡΧΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

(ΕΛ) 
(EN)Πληθυσμιακά Στοιχεία Εκτύπωση

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011):  16.992 κάτοικοι

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ/ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΤΣΙΚΗΣ

Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

812

Τ.Κ. ΑΤΣΙΚΗΣ

900

Τ.Κ. ΒΑΡΟΥΣ

223

Τ.Κ. ΔΑΦΝΗΣ

158

Τ.Κ. ΚΑΡΠΑΣΙΟΥ

181

Τ.Κ. ΚΑΤΑΛΑΚΚΟΥ

46

Τ.Κ. ΣΑΡΔΩΝ

215

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΔΡΟΥ

Δ.Κ. ΜΟΥΔΡΟΥ

974

Τ.Κ. ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ

207

Τ.Κ. ΚΑΜΙΝΙΩΝ

243

Τ.Κ. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙΟΥ

634

Τ.Κ. ΛΥΧΝΩΝ

320

Τ.Κ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ

383

Τ.Κ. ΠΛΑΚΑΣ

310

Τ.Κ. ΡΕΠΑΝΙΔΙΟΥ

266

Τ.Κ. ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΙΟΥ

  94

Τ.Κ. ΡΩΜΑΝΟΥ

302

Τ.Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ

  85

Τ.Κ. ΦΥΣΙΝΗΣ

  57

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΥΡΙΝΑΣ

Δ.Κ. ΜΥΡΙΝΑΣ

5.711

Τ.Κ. ΘΑΝΟΥΣ

    451

Τ.Κ. ΚΑΣΠΑΚΑ

    792

Τ.Κ. ΚΟΡΝΟΥ

    267

Τ.Κ. ΠΛΑΤΥ

    785

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ν. ΚΟΥΤΑΛΗΣ

Τ.Κ. ΑΓΚΑΡΥΩΝΩΝ

116

Τ.Κ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

182

Τ.Κ. ΚΟΝΤΙΑ

572

Τ.Κ. ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ

373

Τ.Κ. Ν. ΚΟΥΤΑΛΗΣ

442

Τ.Κ. ΠΕΔΙΝΟΥ

268

Τ.Κ. ΠΟΡΤΙΑΝΟΥ

314

Τ.Κ. ΤΣΙΜΑΝΔΡΙΩΝ

259

 

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα Εκτύπωση

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ & ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

22543 - 50000

FAX

22543 - 50050

22540 - 24987

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

22543 - 50015

ΓΡ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

22543 - 50010

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

22543 - 50029

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 

(ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ-ΚΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ -2ος ΟΡΟΦΟΣ)

22543 - 50026

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)

22543 - 50028

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ &

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  


(ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ- ΚΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ - 2ος ΟΡΟΦΟΣ)

22540 - 24011
22540 - 25525    

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
(ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΕΙΟ- ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΨΙΠΥΛΗΣ)


ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ22540 - 23233 

22540 - 22283

22540 - 20093

22540 - 20055

ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ - ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ 

(ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΜΥΡΙΝΑΣ)

22543 - 50020

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)

22540 - 24424

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

(ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ-ΚΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ- 2ος όροφος)

 

Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σαράντης Πανταζής

 

ΤΑΜΕΙΟ

 

ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ

 

 

ΤΜΗΜΑ ΕΞΟΔΩΝ

 

 

 
22543 - 50024

22543 - 50027
22543 - 50031

 

22543 - 50035

22543 - 50025

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  
(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)

22543 - 50040

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
(ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΕΙΟ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΨΙΠΥΛΗΣ)

Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μοσχάκης

ΤΜΗΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣΤΜΗΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ


22540 - 2403122540 - 24412


22540 - 26650

ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ 

(Μητροπόλεως 8, Μύρινα)

22543 -50801/2/3 

FAX

22540 - 23620

ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ - ΥΔΡΕΥΣΗΣ

(Παπουτσίδειο- Πλατεία Υψιπύλης)

22540 - 24412

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΔΡΟΥ

 

22543-50700

22543-50702

FAX

22543-50750

 

ΚΕΠ ( ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ)                     

22540-41078

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΥΡΙΝΑΣ             

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΤΣΙΚΗΣ                  

 

22543-50600
22543-50601

FAX

22543-50625

ΚΕΠ

22543-50615

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΚΟΥΤΑΛΗΣ          

22543-50500
22543-50511

FAX

22543-50540

ΚΕΠ                                             

22543-50516/7/8

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ (ΛΕΩΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)

22540-25770

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΑΕΔ

22540 - 26158

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

22540 - 24667

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

22543 - 50400

ΤΕΛΩΝΕΙΟ

22540 - 22284

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ

22540 - 22225

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

22540 - 24615

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠ. ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ

22543 - 51132/3

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

22540 - 83000

Καλωσορίσατε Εκτύπωση

Καλωσορίσατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Λήμνου.

Από τον ηλεκτρονικό αυτό ιστότοπο, επιδιώκουμε να δώσουμε τη δυνατότητα της διαρκούς ενημέρωσης ανοίγοντας μία ακόμη δίοδο επικοινωνίας με τους δημότες αλλά και με τους επισκέπτες του νησιού μας. 

Μέσα από αυτό το διαδικτυακό «παράθυρο» θα έχετε μεταξύ άλλων την ευκαιρία να ταξιδέψετε στην ιστορία του νησιού μας, να θαυμάσετε κάποια από τα αξιοθέατα της Λήμνου, αλλά κυρίως να ενημερωθείτε για τα έργα που αλλάζουν την εικόνα και τη λειτουργικότητα του Δήμου μας, να πληροφορηθείτε για τα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα.

Όλοι μαζί, συμμετέχοντας ενεργά στην νέα ηλεκτρονική εποχή, προάγοντας την διαφάνεια και την ολοκληρωμένη ενημέρωση, θέτουμε ως στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού Δήμου.Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης Εκτύπωση
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία του Προγράμματος "Καλλικράτης" (Ν.3852/2010, άρθρο 61, παρ.4), ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση, και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου.

2014


... (συνέχεια)

2013

 


2012

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Δημάρχου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή.

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Αντιδημάρχου και μέλους Οικονομικής Επιτροπής κ. Παναγιώτη Τσανταρλιώτη.

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Αντιδημάρχου και μέλους Οικονομικής Επιτροπής κ. Δημητρίου Μπουλώτη.

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Αντιδημάρχου και μέλους αναπληρωματικού Οικονομικής Επιτροπής κ. Ευστράτιου Κουκούμη.

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Δημοτικού Συμβούλου και αναπληρωματικού μέλους Οικονομικής Επιτροπής κ. Παλαιολόγου Κυριαζή.

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Προέδρου ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε και αναπληρωματικού μέλους Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Στυλιανού Κουκουλήθρα.

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Δημοτικού Συμβούλου και μέλους Οικονομικής Επιτροπής κ. Δημητρίου Mαρινάκη.

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Δημοτικού Συμβούλου και αναπληρωματικού μέλους Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Νικόλαου Μοσχάκη.

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Δημοτικού Συμβούλου και μέλους Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Παράσχου Λυριστή.

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Δημοτικού Συμβούλου και αναπληρωματικού μέλους Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Bασίλειου Ψυχούδη.

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Δημοτικού Συμβούλου και μέλους Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Δημητρίου Βουλγαράκη.

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Δημοτικού Συμβούλου, Προέδρου ΝΠΔΔ «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λήμνου» και μέλους Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κα. Δέσποινα Κωνστάντιου.

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Προέδρου ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Λήμνου» κ. Κωνσταντίνου Σκούρα.

2011

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Δημάρχου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή.

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Αντιδημάρχου και μέλους Οικονομικής Επιτροπής κ. Παναγιώτη Τσανταρλιώτη.
Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Αντιδημάρχου και μέλους Οικονομικής Επιτροπής κ. Δημητρίου Μπουλώτη.
Δήλωση περιουσιακής κατάστασης μέλους Οικονομικής Επιτροπής κ. Δημητρίου Mαρινάκη.
Δήλωση περιουσιακής κατάστασης μέλους Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Παράσχου Λυριστή.
Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Προέδρου ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε κ. Στυλιανού Κουκουλήθρα.
Δήλωση περιουσιακής κατάστασης μέλους Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Δημητρίου Βουλγαράκη.
Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Δημοτικού Συμβούλου και αναπληρωματικού μέλους Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Bασίλειου Ψυχούδη. 
Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Δημοτικού Συμβούλου και μέλους Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Παναγιώτη Μαυροθαλασσίτη
Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Δημοτικού Συμβούλου και αναπληρωματικού μέλους Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Νικόλαου Μοσχάκη
2010

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Δημάρχου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή.
Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Αντιδημάρχου κ. Ευστράτιου Κουκούμη.
Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Αντιδημάρχου και μέλους Οικονομικής Επιτροπής κ. Παναγιώτη Τσανταρλιώτη.
Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Αντιδημάρχου και μέλους Οικονομικής Επιτροπής κ. Δημητρίου Μπουλώτη.
Δήλωση περιουσιακής κατάστασης μέλους Οικονομικής Επιτροπής κ. Δημητρίου Mαρινάκη.
Δήλωση περιουσιακής κατάστασης μέλους Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Δέσποινας Κωνστάντιου.
Δήλωση περιουσιακής κατάστασης μέλους Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Παράσχου Λυριστή.
Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Προέδρου ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε κ. Στυλιανού Κουκουλήθρα.
Δήλωση περιουσιακής κατάστασης Αντιπροέδρου Οικονομικής Επιτροπής κ. ΑΘανάσιου Σκαμάγκη.
Δήλωση περιουσιακής κατάστασης μέλους Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Δημητρίου Βουλγαράκη.
Κινηματοθέατρο Μαρούλα Εκτύπωση
marjanfeb18.jpg

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

 

Μεγάλες επιτυχίες, συγκλονιστικές ερμηνείες, 

ξεχωριστή ατμόσφαιρα και το 2018 στο «Μαρούλα»

 

Και το 2018 το δημοτικό κινηματοθέατρο «Μαρούλα» συνεχίζει να μας ταξιδεύει, να μας συναρπάζει, να μας ψυχαγωγεί και να μας προσφέρει ξεχωριστά συναισθήματα. Το πρόγραμμα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου περιλαμβάνει μια σειρά από τις καλύτερες πρόσφατες κινηματογραφικές παραγωγές,  που θα μας χαρίσουν κι άλλες όμορφες χειμωνιάτικες βραδιές.

Τους δύο πρώτους μήνες του χρόνου θα ταξιδέψουμε σε μέρη και σε εποχές, μέσα από συναρπαστικές ιστορίες με μεγάλους πρωταγωνιστές και μοναδικές ερμηνείες, ενώ τα μικρά και μεγάλα παιδιά θα διασκεδάσουν και θα διδαχθούν, μέσα από δύο απίθανες ταινίες για όλη την οικογένεια.

Η πρώτη πινελιά στον καμβά της νέας κινηματογραφικής χρονιάς μπαίνει με την ταινία «Η τελευταία πινελιά» στις 5, 6 & 7 Ιανουαρίου, ένα ρεσιτάλ ερμηνείας από τον βραβευμένο με Όσκαρ, Τζέφρι Ρας στον ρόλο του μεγάλου ιταλού ζωγράφου και γλύπτη Αλμπέρτο Τζιακομέτι. Το κινηματογραφικό αυτό αριστούργημα μας μεταφέρει στο Παρίσι του 1964 και επικεντρώνεται στη συγκινητική φιλία του Τζιακομέτι με τον αμερικανό συγγραφέα , Τζέιμς Λόρντ.

Ακολουθεί η μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Πάντινγκτον 2»,  με τον πιο αγαπημένο αρκούδο στον κόσμο, που επιστρέφει στην οθόνη του «Μαρούλα» με μία ξεκαρδιστική και γεμάτη δράση ταινία, που θα προβληθεί στις 12, 13 & 14 Ιανουαρίου.

Μία ιστορία που ξεκινάει ως ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη και εξελίσσεται γρήγορα σε ένα από τα πιο αγωνιώδη και συναρπαστικά μυστήρια που έχουν ειπωθεί ποτέ, θα παρακολουθήσουμε την Παρασκευή 19, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο «Μαρούλα».  Το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» είναι η νεότερη μεταφορά διάσημου του μυθιστορήματος της Άγκαθα Κρίστι στη μεγάλη οθόνη, που υποστηρίζεται από πλούσιο καστ ηθοποιών και ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

«Το τετράγωνο», η  πολυβραβευμένη κομεντί που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ σάρωσε τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, έρχεται στο «Μαρούλα» στις 26, 27 & 28 Ιανουαρίου.  Πρωταγωνιστής ένας επιμελητής σε μουσείο σύγχρονης τέχνης, ο Christian ο οποίος επιμελείται μια εγκατάσταση με το όνομα «Τετράγωνο»,  η οποία προσκαλεί τους περαστικούς στον αλτρουισμό. Μετά την κλοπή του κινητού του, ο πρωταγωνιστής μπλέκει σε μια σειρά απροσδόκητες καταστάσεις. Μια ταινία απολαυστική στην κάθε στιγμή της.

Η «κινηματογραφική ρόδα» του Γούντι Άλεν έχει την καλύτερη θέα. Το «Wonder wheel» », που θα προβληθεί στο Μαρούλα στις 2, 3 & 4 Φεβρουαρίου παρουσιάζει τις ιστορίες τεσσάρων ανθρώπων, μέσα από το πρίσμα του χαρισματικού δημιουργού, ο οποίος μας μεταφέρει αριστοτεχνικά σε μια ονειρική ατμόσφαιρα στη δεκαετία του ’50,  με πρωταγωνίστρια την βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Γουίνσλετ.

Δύο κορυφαίοι ηθοποιοί, η Μέριλ Στριπ και ο Τομ Χανκς, συναντιούνται στη συγκλονιστική δραματική ταινία «The Post», που θα προβληθεί στις 9, 10 & 11 Φεβρουαρίου στο «Μαρούλα» και έχει τη σκηνοθετική σφραγίδα του μετρ των επιτυχιών Στίβεν Σπίλμπεργκ. Η Μέριλ Στριπ υποδύεται την  πρώτη γυναίκα εκδότη, που μαζί με τον Τομ Χανκς, στον ρόλο του δημοσιογράφου συνεργάτη της, χειρίζονται ένα σκάνδαλο μεγατόνων όπου εμπλέκονται τέσσερις αμερικανοί πρόεδροι.

Μια  ιστορία  γεμάτη συναισθήματα, που αναμένεται να αγγίξει μικρούς και μεγάλους, μας παρουσιάζει η μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Εγώ ο κολοκυθάκης», που θα προβληθεί στο «Μαρούλα» στις  16, 17 & 18 Φεβρουαρίου.  Ένα 9χρονο αγόρι πηγαίνει στο ορφανοτροφείο, όπου προσπαθεί να βρει τη θέση του σε ένα αντίξοο περιβάλλον. Με τη βοήθεια του αστυνομικού Ρεϊμόντ και των νέων του φίλων, θα μάθει να εμπιστεύεται και θα βρει την αγάπη.

 Το πρόγραμμα του διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου κλείνει στις 23, 24 & 25 Φεβρουαρίου με την προβολή του «1968», της νέας ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη (Πολίτικη Κουζίνα, Νοτιάς), ο οποίος εμπνέεται από τον επικό αγώνα ΑΕΚ- Σλάβια Πράγας του 1968 και, 50 χρόνια μετά, επιστρατεύει ένα πλούσιο και ταλαντούχο καστ για να αποκαλύψει το συναρπαστικό παρασκήνιο γύρω από το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα. 

Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου σε μορφή pdf

 


 

 

 


mardec17.jpg

 

 


 

 

 

 

 

 

Τον Δεκέμβριο στο «Μαρούλα»

Μοναδικές συγκινήσεις, έντονα συναισθήματα και συναρπαστικές στιγμές μέσα από σημαντικές κινηματογραφικές επιτυχίες του ελληνικού και διεθνούς κινηματογράφου φέρνει και ο Δεκέμβριος στο «Μαρούλα».

«Ο Χιονάνθρωπος»

Τα χιόνια μπορεί να μην ήρθαν ακόμα, όμως στην κινηματογραφική αίθουσα του «Μαρούλα» έρχεται «Ο Χιονάνθρωπος». Η ταινία ανοίγει τις προβολές του νέου μήνα αύριο Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου και θα προβληθεί επίσης το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Ένα θρίλερ μυστηρίου που καθήλωσε πάνω από 150.000 θεατές στην Ελλάδα. Μια ταινία βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ σέλερ του Jo Nesbo με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Φασμπέντερ.

«Το τελευταίο σημείωμα»

Ο μήνας συνεχίζεται με την πρώτη από τις δύο πολυσυζητημένες ελληνικές παραγωγές της χρονιάς. Η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα» βγαίνει μέσα από τα σπλάχνα ενός ιστορικού γεγονότος που χάραξε τη νεότερη ελληνική ιστορία. Είναι ένα κινηματογραφικό «σημείωμα μνήμης» γύρω από την εκτέλεση των 200 αγωνιστών της αντίστασης από τους γερμανούς κατακτητές στην Καισαριανή την 1η Μαΐου 1944. Η προβολή της ταινίας θα ξεκινήσει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 21:00, ενώ το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Δεκεμβρίου θα γίνουν διπλές προβολές στις 20:00 και στις 22:00, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών προβολών στις πέντε.

«Καζαντζάκης»

Η ιστορία μίας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των ελληνικών γραμμάτων, του Νίκου Καζαντζάκη, ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη του «Μαρούλα», μέσα από την ταινία «Καζαντζάκης». Ο βίος και η πολιτεία ενός μεγάλου Έλληνα, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιάννη Σμαραγδή, το μαγευτικό ελληνικό τοπίο και τα ταξίδια του στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και το όρος Σινά. Και αυτή η ταινία θα έχει πέντε προβολές, μία την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 21:00, δύο το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 20:00 και στις 22:30 και δύο την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 20:00 και στις 22:30.

«Χριστουγεννα & ΣΙΑ»

Μια ανάσα πριν τη μεγάλη γιορτή, το εορταστικό πνεύμα θα είναι κυρίαρχο και στο «Μαρούλα», μέσα από τη χριστουγεννιάτικη μαγεία της ταινίας «Χριστουγεννα & ΣΙΑ». Ένας μάλλον άτυχος Άη Βασίλης, με σοβαρά μπλεξίματα, πρέπει να βρει τη λύση ώστε να μοιραστούν τα δώρα στην ώρα τους. Θα τα καταφέρει;

Αυτά και άλλα πολλά από αύριο στη μεγάλη οθόνη του «Μαρούλα»!

Κατεβάστε εδώ σε μορφή pdf το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017


maroula_oct_nov_2017.jpgΠιστό στο καθιερωμένο «κινηματογραφικό ραντεβού» του, το δημοτικό κινηματοθέατρο «Μαρούλα», έχοντας ξεκινήσει δυναμικά με τη φιλοξενία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Aegean Docs, συνεχίζει με ένα πρόγραμμα ταινιών που αναμένεται και φέτος να συναρπάσει, να συγκινήσει και να καθηλώσει μικρούς και μεγάλους.
Στο πρόγραμμα Οκτωβρίου- Νοεμβρίου, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τρεις πολύ επιτυχημένες ταινίες.
Ξεκινάμε στις 6, 7 & 8 Οκτωβρίου με την ταινία «Αυτοκίνητα 3», η οποία θα προβληθεί την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 18:00, ενώ την Κυριακή 8 Οκτωβρίου θα έχει δύο προβολές, μία στις 12:15 (αμέσως μετά την παρέλαση) και μία στις 18:00, για να μην τη χάσει κανείς!
Συνεχίζουμε στις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου, με την επική ταινία της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου «Δουνκέρκη», σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν, η οποία διαθέτει ένα εντυπωσιακό καστ, ενώ τα γυρίσματά της πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ολλανδία και το Λος Άντζελες. 
Στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου θα ζήσουμε έναν «Έρωτα μετ’ εμποδίων», μια γλυκιά τρυφερή κομεντί για τις σχέσεις μέσα στην πολυπολιτισμική πραγματικότητα, ενώ στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου τα πολύ επιτυχημένα «μίνιονς» επιστρέφουν με την ταινία κινουμένων σχεδίων «Εγώ ο απαισιότατος 3», η οποία την Παρασκευή 27 και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου θα προβληθεί στις 18:00, ενώ το Σάββατο 28 Οκτωβρίου θα γίνουν δύο προβολές, στις 12:15 και στις 18:00. Μια ξεκαρδιστική ταινία για μικρούς και μεγάλους.
Οι «Μικροί κύριοι» έρχονται το Νοέμβριο στις 3, 4 και 5 του μήνα, μία ταινία κοινωνικού προβληματισμού γύρω από τις ζωές καθημερινών ανθρώπων που ζουν στη μεγαλούπολη της Νέας Υόρκης, τις ανθρώπινες σχέσεις και τα προβλήματά τους, με επίκεντρο τη φιλία δύο αγοριών που η σχέση τους δοκιμάζεται από τις πράξεις των γονιών τους.
Στις 10, 11 και 12 Νοεμβρίου ακολουθεί η βιογραφική ταινία «Ένα Ενωμένο Βασίλειο», όπου η σχέση ενός αφρικανού βασιλιά με μία αγγλίδα έρχεται να «ταράξει τα ύδατα», αποκτώντας πολιτικές και διπλωματικές προεκτάσεις.
Στις 17, 18 και 19 Νοεμβρίου μια εκρηκτική ξανθιά πράκτορας κάνει την εμφάνισή της στην οθόνη του «Μαρούλα». Στην κατασκοπική ταινία «Atomic Blonde», η Σαρλίζ Θέρον υποδύεται μια πράκτορα η οποία φθάνει στο Βερολίνο για να ερευνήσει τον θάνατο ενός συναδέλφου της, παλεύοντας με κάθε τρόπο να φέρει εις πέρας την αποστολή της και να παραμείνει ζωντανή.
Το πρόγραμμα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου κλείνει με την τρίτη παιδική ταινία. Ο «Γιος του Μεγαλοπατούσα» θα προβληθεί στις 24, 25 και 26 Νοεμβρίου, όπου ο νεαρός Άνταμ ξεκινά ένα επικό, παράτολμο ταξίδι για να ξετυλίξει το μυστήριο γύρω από τον χαμένο του πατέρα, που δεν είναι άλλος από τον θρυλικό Μεγαλοπατούσα.

Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα σε μορφή pdfAegean Docs 2017

Κινηματοθέατρο Μαρούλα, 1-6 Οκτωβρίου 


aegeandocs2017.jpg

Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μαρούλα» φιλοξενεί και φέτος το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Aegean Docs, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 1 έως 6 Οκτωβρίου, παράλληλα με τις προβολές που θα γίνουν και στα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου, από τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία μέχρι τους Φούρνους και τις Οινούσσες.

Φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε εννέα ξεχωριστές ταινίες από την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Κονγκό, την Ουκρανία και την Τουρκία. Πάντα με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και με αναφορές στην ιστορική μνήμη και τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών μας, μέσα από τα μάτια δημιουργών που παρουσιάζουν με μοναδική μαεστρία τα έργα τους. Είναι επίσης μια ευκαιρία για έναν κινηματογραφικό περίπατο στον κόσμο μας που διαρκώς αλλάζει.

Διοργάνωση: Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα των προβολών:

Κυριακή 1 Οκτωβρίου

20:30 Μνήμες (40 λεπτά), Νίκος Καβουκίδης, Ελλάδα

Η απώλεια της ιστορικής μνήμης σημαίνει απώλεια της ικανότητας να κατανοήσουμε το παρόν και να προβλέψουμε το μέλλον. Ανέκδοτα πλάνα από εύφλεκτο αρνητικό 35mm των πρωτοπόρων κινηματογραφιστών της εποχής 1936-1952: Δικτατορία Μεταξά, Αλβανικό έπος, Γερμανική Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση, Βρετανική απόβαση, Δεκεμβριανά, Εμφύλιος, έκτακτα στρατοδικεία, Μακρόνησος. «Από την Ελλάδα ολάκερη που έχει γίνει μια ψυχη και ενα στόμα, ανεβαίνει στο γαλάζιο αιθέρα το δοξολόγημα της λευτεριάς. Της μόνης αξίας του ανθρώπου».

 

21:20 Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης (88 λεπτά), Μαργαρίτα Μαντά, Ελλάδα

 

Ενας κινηματογραφικός περίπατος στην πολυτάραχη ζωή και στο πλούσιο έργο της συγγραφέως Άλκης Ζέη. Μια ζωή που κουβαλάει μέσα της ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα κι ένα έργο που έχει αναγνωριστεί διεθνώς και συνεχίζει να αναγνωρίζεται, επηρεάζοντας πολλές γενιές ανθρώπων. Η Άλκη Ζέη εξομολογείται, καθώς τη συνοδεύουν στο μοντάζ και οι μαρτυρίες της αδελφής της, Ελένης Κόκκου, και των αγαπημένων φίλων και συνοδοιπόρων της,του σκηνοθέτη Μάνου Ζαχαρία και του ποιητή Τίτου Πατρίκιου.

 

https://vimeo.com/205566380

 

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

20:30 Nobody dies here (Κανείς δεν πεθαίνει εδώ) (23 λεπτά)

Simon Panay, Γαλλία

 

Χρυσωρυχείο Perma, Μπενίν. Μερικοί ονειρεύονται να βρουν κάτι, άλλοι συνειδητοποίησαν ότι δεν υπάρχει τίποτα για να βρεθεί. Κάποιοι σκάβουν ασταμάτητα με την ελπίδα να γίνουν πλούσιοι, άλλοι, όχι μόνο δε βρήκαν τίποτα , αλλά έχασαν και τη ζωή τους. Και μερικοί από αυτούς λένε ότι εδώ, κανείς δεν πεθαίνει.

https://www.youtube.com/watch?v=5bcxg-hJFVg

 

21:00 Mama Colonel (Μαμά συνταγματάρχης) (72 λεπτά)

Dieudo Hamadi, Γαλλία/Κονγκό

 

Έχοντας εργαστεί για 15 χρόνια για την ταξιαρχία της σεξουαλικής βίας και την προστασία των ανηλίκων στο Μπουκάβου, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου ήταν πολύ δημοφιλής λόγω της αποτελεσματικότητας του έργου της, η συνταγματάρχης Ονορίν μαθαίνει ότι μεταφέρεται σε Κισανγκάνι, μια πόλη άγνωστη σε αυτήν, περίπου 650 χλμ από το Μπουκάβου.

Η ταινία ακολουθεί την συνταγματάρχη στην καθημερινή της δουλειά: την αναχώρησή της από το Μπουκάβου, την εγκατάσταση της και την ανακάλυψη του νέου χώρου εργασίας της. Στο Κισανγκάνι, πρέπει να αντιμετωπίσει μια κατάσταση την οποία δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ πριν. Σύντομα μετά την άφιξή της, συναντά γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια του «πολέμου έξι ημερών», μιας σύγκρουσης που είχε λάβει χώρα πριν από δέκα χρόνια. Καθώς εγκαθίσταται σε μια νέα ομάδα, πρέπει να βοηθήσει αυτές τις γυναίκες, που όλοι τείνουν να ξεχνούν, “να τις αντιμετωπίζουν” ως καθημερινές περιπτώσεις, κυρίως τα παιδιά που ξυλοκοπήθηκαν για μαγεία.

http://www.aegeandocs.gr/mama-colonel-72-min-dieudo-hamadi-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B3%CE%BA%CF%8C/

 

Τρίτη 3/10

20:30 The island (το νησί) (47 λεπτά)

Julia Laurenceau, Γαλλία

 

Ένα ελληνικό νησί, 10 ώρες με το πλοίο από την ηπειρωτική Ελλάδα: Αμοργός.

Μονόχρωμα τοπία, τελετές με προγονικές προφορές, σταθερά βλέμματα.

Στην ταινία, οι φανταστικοί κόσμοι, οι απολογισμοί ζωής, οι θρύλοι και η πραγματικότητα σμίγουν για να ζωγραφίσουν το πορτρέτο ενός αρχαίου και στοιχειωμένου νησιού. Το τοπίο είναι σαν μια ηχώ αυτών των ιστοριών – μερικές φορές καταπραϋντικές, μερικές φορές απειλητικές. Πάντα παράξενο.

Η ταινία είναι ένας διάλογος μεταξύ ανθρώπων, ζώων, τοπίων και αναμνήσεων. Είναι ένα ποίημα.

21:30 Second Life: From a Thorn Comes a Rose (Δεύτερη ζωή: Από αγκάθι βγαίνει ρόδο)  (50 λεπτά)

Nicole Alexandropoulou, Ελλάδα

 

Ο Δημήτρης ζει χάρη στην καρδιά του Νικόλα που «έφυγε» σε τροχαίο, ο Εμμανουήλ ζει χάρη στο ήπαρ μιας άγνωστής του γυναίκας που χάθηκε πρόωρα. Και οι δύο απέκτησαν μια δεύτερη ζωή χάρη στην εσωτερική δύναμη των συγγενών δύο άλλων οικογενειών και το σύγχρονο «θαύμα» της μεταμόσχευσης. Γιατί όμως η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη δωρεά οργάνων; Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος μιλάει με μεταμοσχευμένους, συγγενείς ασθενών και χειρουργούς για το μεγαλείο της δωρεάς μοσχευμάτων, τις τεράστιες λίστες αναμονής, των αγώνα δρόμου των γιατρών, τα προβλήματα του συστήματος.

https://www.youtube.com/watch?v=MKAZ0IrxIS0

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

20:30 Η μεγάλη ουτοπία (90 λεπτά) Φώτος Λαμπρινός, Ελλάδα/Ουκρανία

1917-2017: Ένας αιώνας από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Το μεγάλο όραμα που συνεπήρε εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον πλανήτη, γέννησε μεγάλες ελπίδες, όνειρα, οράματα και μαζί εξεγέρσεις, πολέμους, καταστροφές, που σημάδεψαν ανεξίτηλα ολόκληρο τον εικοστό αιώνα. Έναν αιώνα που έζησε τη μεγαλύτερη ουτοπία που γέννησε ποτέ η ανθρωπότητα. Η ταινία αφηγείται την πρώτη κρίσιμη διαδρομή (1917-1934) αυτού του οράματος στη χώρα που γεννήθηκε, τη Σοβιετική Ένωση, ανατρέποντας πολλά από τα μέχρι σήμερα γνωστά στερεότυπα.

https://www.youtube.com/watch?v=7aTfyS9ZMpE

 

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου

20:30 Σιδηρά Νήσος (37 λεπτά) Κωνσταντίνος Καραμανιώλης, Ελλάδα

Σέριφος 2016: Όταν ο Περσέας Λ. ξεκινήσει από την Γαλλία για να επισκεφθεί το νησί του παππού του για πρώτη φορά στην ζωή του,δεν θα συναντήσει την Ελλάδα που είχε ακούσει και είχε φανταστεί. Τέσσερις “σιδερένιοι” άνθρωποι, ο Λεονάρντο, ο Αντώνης ο Μουστάκιας, ο Γιάννης με το μπαρ και ο μικρός Κουρπρίτ αφού οι συγκυρίες τους κάνουν ταξιδευτές, στο τέλος θα βρεθούν στο νησί της Σερίφου μόνιμοι κάτοικοι δίνοντας καίριες απαντήσεις στα ερωτήματα του νεαρού Περσέα.

https://www.youtube.com/watch?v=XAorncTOpd8

 

 

 

21:20 Attention! (Προσοχή!)  (52 λεπτά), Onur Bakir & Panagiotis Charamis, Τουρκία

 

Τον Δεκέμβριο του 2014, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας ενημέρωσε το κοινό ότι 800.000 Τούρκοι άνω των 28 ετών, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εγγραφεί για να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία, θα έχουν την ευκαιρία μέσα στους επόμενους δύο μήνες να πληρώσουν το ποσό 18.000 TL (περίπου 6500 ευρώ) προς το κράτος και να απαλλαχθούν από την υπηρεσία τους. Εκείνη την ημέρα, ο Onur Bakır, 32χρονος γιος οικογένειας μεσαίας τάξης και υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Boğaziçi στην Κωνσταντινούπολη, διαπιστώνει ότι οι γονείς του είναι περισσότερο από πρόθυμοι να πληρώσουν ένα μέρος αυτών των χρημάτων και ότι μπορεί να συλλέξει το υπόλοιπο ποσό. Αμφίβολος για τη δική του ηθική στάση σε ένα τέτοιο λεπτό θέμα, ο Onur ξεκινάει το προσωπικό του ταξίδι προσπαθώντας να βρει απαντήσεις σε μια σειρά από συνειδησιακά διλλήμματα. Από τη μία πλευρά, βρίσκει την έννοια της απαλλαγής από τη στρατιωτική θητεία με την καταβολή χρημάτων στο κράτος ηθικά και πολιτικά λανθασμένη. Από την άλλη πλευρά, η ιδέα να κρατά ένα όπλο, να ζει σε περιορισμένο χώρο με μεγάλο αριθμό αντρών από όλη τη χώρα και να σπαταλήσει 6 μήνες της ζωής του, φαίνεται να τον τρομάζει ακόμα περισσότερο. Έχοντας να πάρει μια τελική απόφαση τις επόμενες 60 ημέρες, ο Onur μιλάει στα μέλη της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένων των παππούδων και των θείων του. Για να μπορέσει να πάρει μια απόφαση, συμβουλεύεται επίσης τους φίλους του, μερικοί από τους οποίους μπορούν επίσης να επωφεληθούν της ευκαιρίας, ενώ ορισμένοι έχουν ήδη υπηρετήσει στο στρατό ή έχουν ήδη πληρώσει σε μια περίοδο που ίσχυε παρόμοιος κανονισμός. Ενώ οι διαφορετικές προσεγγίσεις του φαινομένου αποκαλύπτονται μέσα από αυτές τις προσωπικές συζητήσεις, ο Onur συνδιασκέπτεται επίσης με μια ομάδα ειδικών και σχετικών με το θέμα. Καθώς οι απαντήσεις γίνονται πιο ποικίλες, ο Onur διχάζεται. Εν τω μεταξύ, το ζήτημα της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στην Τουρκία γίνεται θέμα για δημόσια συζήτηση, γεγονός που καθιστά το δίλημμα ακόμη μεγαλύτερο για τον Onur. Πρέπει να λάβει απόφαση μόνο σε δύο μήνες. Θα πάει ή θα πληρώσει;

https://vimeo.com/159635433

 Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ το πρόγραμμα των προβολών

 

 

 Μάιος στο «Μαρούλα» με τρεις ξεχωριστές ταινίες

 

Τρεις ξεχωριστές ταινίες έρχονται το Μάιο στο «Μαρούλα» , για να μας χαρίσουν άφθονο συναίσθημα, δράση και πολλά άλλα, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της σεζόν Σεπτεμβρίου- Μαΐου 2016- 2017.

«Γιατρός στο χωριό»

Ο μήνας ξεκινά με τη γαλλική δραματική κομεντί «Γιατρός στο χωριό», που θα προβληθεί στις 5, 6 και 7 Μαΐου. Μια γλυκόπικρη ταινία γύρω από τη ζωή ενός γιατρού της γαλλικής επαρχίας, ένα έργο που αναμένεται να μας συγκινήσει και να μας χαρίσει όμορφες στιγμές, όπως αυτές που πάντα προσφέρει το καλό γαλλικό σινεμά.

«Ο Εμποράκος»

Συνεχίζουμε με την βραβευμένη  αριστουργηματική ταινία του σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί «Ο Εμποράκος», που θα προβληθεί στις 12, 13 και 14 Μαΐου και πραγματεύεται στιγμές από τη ζωή του Εμάντ και της Ράνα, ενός ζευγαριού που ζει στην Τεχεράνη. Η ταινία έχει λάβει βραβεία καλύτερου σεναρίου και καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ των Καννών.

«Το φάντασμα στο κέλυφος»

Ο μήνας κλείνει με την πολυσυζητημένη ταινία «Το φάντασμα στο κέλυφος», που μας μεταφέρει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, με άφθονη περιπέτεια, δράση και εντυπωσιακά εφέ και μία επίσης εντυπωσιακή Σκάρλετ Τζοχάνσον.

Κατεβάστε το Πρόγραμμα Μαΐου εδώmarapr17.png


Κινηματογραφική άνοιξη στο «Μαρούλα»

Πρόγραμμα Μαρτίου- Απριλίου

 

Η φετινή κινηματογραφική άνοιξη στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Μαρούλα» φέρνει μουσική, χρώμα, συναίσθημα, ιστορία, δράμα, μυστήριο και όχι μόνο!

 Το πρόγραμμα Μαρτίου- Απριλίου περιλαμβάνει ταινίες που κέρδισαν το θαυμασμό του κοινού και των κριτικών και χαρίζουν σε μικρούς και μεγάλους μοναδικές στιγμές μπροστά στη μεγάλη οθόνη. Μεταξύ αυτών, οι «πρωταγωνιστές»  των φετινών  Όσκαρ, το «La La Land» και το «Moonlight».

Ξεκινάμε στους ρυθμούς του La La Land

Καλωσορίζουμε το Μάρτιο στους ρυθμούς του πολυβραβευμένου «La La Land», στις 3, 4 και 5 Μαρτίου. Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμα Στόοουν  ζουν τη δική τους ρομαντική ιστορία με φόντο το Λος Άντζελες ,  την πόλη που γεννιούνται και πεθαίνουν τα όνειρα. Οι δυο ταλαντούχοι ηθοποιοί τραγουδούν, χορεύουν και μας συγκινούν. Η ταινία σάρωσε τα φετινά Όσκαρ παίρνοντας έξι βραβεία.

Το βαθιά ανθρώπινο «Moonlight»

Στις 10, 11 και 12 Μαρτίου η επίσης πολυβραβευμένη ταινία «Moonlight», με τον ιδιαίτερα ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της, μας παρουσιάζει την περιπετειώδη ενηλικίωση του αφροαμερικανού  Σαϊρόν, ο οποίος  αναζητά τη θέση του στον κόσμο. Ένας ποιητικός διαλογισμός για την ταυτότητα, την οικογένεια, τη φιλία, την αγάπη, πλημμυρισμένος από βαθιά συμπόνια και καθολικές αλήθειες. Η συγκλονιστική ταινία έλαβε τρία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

«Χουλιέτα», με τη μαγεία του Αλμοδόβαρ

Στις 17, 18 και 19 Μαρτίου παραδινόμαστε στη μαγεία του Αλμοδόβαρ, που μας παρουσιάζει με το δικό του μοναδικό τρόπο την ιστορία της «Χουλιέτα». Η νέα ηρωίδα του χαρισματικού ισπανού σκηνοθέτη αναζητά τα ίχνη της εξαφανισμένης κόρη της και αναμετράται με το παρελθόν της.

Μαγευτικό ταξίδι στους ωκεανούς με την «Βαϊάνα»

Κοντά στο τέλος του  Μαρτίου, τα μικρά και μεγάλα παιδιά θα απολαύσουν  τις περιπέτειες της ηρωίδας κινουμένων σχεδίων «Βαϊάνα», μιας ριψοκίνδυνης γενναίας έφηβης, η οποία σαλπάρει σε μια τολμηρή αποστολή για να σώσει το λαό της, στη μαγευτική ταινία της Disney που θα προβληθεί στις 24, 25 και 26 Μαρτίου.

Η ελληνική επανάσταση στη μεγάλη οθόνη με το «Έξοδος 1826»

Η ελληνική επανάσταση «ζωντανεύει» στη μεγάλη οθόνη του «Μαρούλα» στις 31 Μαρτίου και στις 1, 2, 3 και 5 Απριλίου (δύο έξτρα προβολές).  Η ταινία «Έξοδος, 1826» μας παρουσιάζει την ιστορία των παιδιών της Σαμαρίνας των Γρεβενών, που έφυγαν από τον τόπο τους για να βοηθήσουν τους Μεσολογγίτες κατά την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου. Η ταινία, πέρα από τον ιστορικό της χαρακτήρα, εντυπωσιάζει με την εξαιρετική φωτογραφία της .

Η πίστη, η δύναμη και τα ανθρώπινα όρια στη «Σιωπή»  του Σκορσέζε

Η επική κινηματογραφική ταινία του σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε «Σιωπή», βασισμένη στο ομώνυμο αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Σιουσάκου Έντο, προβάλλεται  στις 7, 8 και 9 Απριλίου.  Μια ταινία για την πίστη, την αγάπη, τη δύναμη και τα ανθρώπινα όρια, μας παρουσιάζει την ιστορία ενός πορτογάλου ιεραπόστολου που φτάνει στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα για να εμψυχώσει τους καταπιεζόμενους χριστιανούς.

Ένας αξέχαστος διαγωνισμός τραγουδιού στο «Τραγούδα»

Και από τη «Σιωπή» περνάμε σε πολλή μουσική με την ταινία κινουμένων σχεδίων «Τραγούδα» που θα προβληθεί στις 19, 20 και 21 Απριλίου. Το κοάλα Μπάστερ Μουν διοργανώνει διαγωνισμό τραγουδιού για να σώσει το θέατρό του από τη χρεοκοπία, με τη συμμετοχή των φίλων του.  Οι πρωταγωνιστές της τηλεοπτική σειράς ΤΑΜΑΜ Γιάννης Χατζηγεωργίου (στο ρόλο του εκκεντρικού γουρουνιού Γκάντερ), Τζωρτζίνα Λιώση (η ντροπαλή ελεφαντίνα Μίνα με τη θεσπέσια φωνή) και Ντένης Μακρής (ο πιστός φίλος, το πρόβατο, ο Έντι) ζωντανεύουν μοναδικά κάποιους από τους βασικούς χαρακτήρες της ταινίας, ενώ ακούγονται πάνω από 65 αγαπημένα τραγούδια της σύγχρονης ποπ σκηνής σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού που θα μας μείνει αξέχαστος!

Γρίφοι και μυστήριο στην ταινία «Έτερος εγώ»

Με πέντε προβολές έρχεται η ταινία «Έτερος εγώ», ένα αστυνομικό θρίλερ,  με μυστήριο, αινιγματική ατμόσφαιρα, συναρπαστικούς γρίφους και εξαιρετικό καστ. Στον κεντρικό ρόλο ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο οποίος υποδύεται τον καθηγητή εγκληματολογίας που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από πέντε φόνους. Μαζί του ο Δημήτρης Καταλειφός και ο διάσημος γάλλος ηθοποιός Φρανσουά Κλουζέ.  Η ταινία θα προβληθεί στις 21, 22, 23, 24 και 26 Απριλίου.

Το πορτρέτο μιας ξεχωριστής «πρώτης κυρίας» στη Jackie

Το πρόγραμμα Μαρτίου Απριλίου κλείνει με το πορτρέτο της Τζάκι Κένεντι, μιας πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, που άφησε ένα πολύ ισχυρό στίγμα. Η ιστορία εκτυλίσσεται στη σκιά της δολοφονίας του συζύγου της, του αμερικανού προέδρου Κένεντι και  επικεντρώνεται στις πρώτες μέρες μετά το τραγικό γεγονός, με τη βραβευμένη με Όσκαρ Νάταλι Πόρτμαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ερμηνεία της στη συγκεκριμένη ταινία, την έθεσε εκ νέου υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Η «Jackie» ήταν συνολικά υποψήφια για 3 Όσκαρ και θα προβληθεί με δύο έξτρα προβολές στις 28, 29, 30 Απριλίου και στις 3 Μαΐού.

Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα Μαρτίου- Απριλίου σε μορφή pdf  


Οι «Πελαργοί»… ξανάρχονται!

Τα χιόνια έφυγαν και  οι «Πελαργοί»… ξανάρχονται.  Η ταινία κινουμένων σχεδίων,  της οποίας  οι προβολές  ακυρώθηκαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, επανέρχεται στη μεγάλη οθόνη του «Μαρούλα» με τρεις προβολές το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου,  πριν την προβολή της ταινίας «Ο Λογιστής».

Οι «Πελαργοί» θα προβληθούν το προσεχές Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 18:00, καθώς επίσης και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 12:15 και στις 18:00.

Ακολουθεί το πρόγραμμα προβολών του τριημέρου:

 

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου

21:00 «Ο Λογιστής»

 

Σάββατο 14 Ιανουαρίου

18:00 «Πελαργοί»

20:00 «Ο Λογιστής»

 

Κυριακή 15 Ιανουαρίου

12:15 «Πελαργοί»

18:00 «Πελαργοί»

 

20:00 «Ο Λογιστής»


 

Κυριακή 8/1/2017
Ακυρώνονται και οι σημερινές προβολές της ταινίας "Πελαργοί"
----------------
Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης, σας ενημερώνουμε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η ταινία «Πελαργοί» δεν θα προβληθεί ούτε σήμερα Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στις 12:15 και 18:00, όπως αρχικά προγραμματιζόταν.

 


Σάββατο 7/1/2017

Ακύρωση προβολών λόγω κακοκαιρίας
---------------------

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας, ακυρώνονται οι προβολές της ταινίας «Πελαργοί» που προγραμματίζονταν για σήμερα Σάββατο 7 Ιανουαρίου στις 18:00 και για αύριο Κυριακή 8 Ιανουαρίου στις 12:15. 
Για την απογευματινή προβολή της Κυριακής 8 Ιανουαρίου (ώρα 18:00), θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.


Καλωσορίζουμε το 2017 με νέες ξεχωριστές

κινηματογραφικές εμπειρίες

Αποχαιρετάμε άλλη μια αξέχαστη κινηματογραφική χρονιά για το δημοτικό κινηματοθέατρο «Μαρούλα», με την συναρπαστική ταινία «Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται».

Ο ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου και η επιτροπή διαχείρισης του «Μαρούλα» ευχαριστούν  το κοινό για τη μεγάλη ανταπόκρισή του και την αγάπη που έδειξε για το καλό σινεμά, στηρίζοντας  τη μεγάλη αυτή προσπάθεια, η οποία συνεχίζεται εξίσου δυναμικά και τη νέα χρονιά.

Λίγο πριν την εκπνοή  του 2016, σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2017, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από ταινίες που υπόσχονται νέες ξεχωριστές κινηματογραφικές εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους.

«Πελαργοί»

Με την είσοδο του 2017, στις 6, 7 και 8 Ιανουαρίου έρχονται οι «Πελαργοί» , η μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων που  θα χαρίσει σε μικρά και μεγάλα παιδιά όμορφα συναισθήματα και  μηνύματα ζωής.

«Ο Λογιστής»    

Στις 13, 14 και 15 Ιανουαρίου ακολουθεί η ταινία θρίλερ «Ο Λογιστής», με τον Μπεν Άφλεκ  στο ρόλο μιας μαθηματικής ιδιοφυίας,  «μάγου των αριθμών», ο οποίος μπλέκεται στα πλοκάμια του εγκλήματος , σε ένα ατέλειωτο κυνηγητό επιβίωσης με πολλή δράση και ευρηματική πλοκή.

«Η Ρόζα της Σμύρνης»

Στις 20, 21 και 22 Ιανουαρίου  «Η Ρόζα της Σμύρνης» μας ταξιδεύει σε μια άλλη ρομαντική εποχή. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν και να γεννηθεί μια καινούργια. Σμύρνη, Αθήνα, Κωνσταντινούπολη. Ένα μυστικό που τις ενώνει, οι ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί, οι άνθρωποι που συναντιούνται, ο έρωτας που γεννιέται.

 «Dr Strange»  (3D)

Ο νέος ήρωας της Marvel, «Dr Strange» με τις υπερφυσικές δυνάμεις του έρχεται στις 27, 28 και 29 Ιανουαρίου. Ο νευροχειρουργός,  που μετά από ένα τροχαίο, μέσω των μυστικιστικών τεχνών μετατρέπεται σε έναν νέας γενιάς υπερήρωα, πρέπει να επιλέξει αν θα επιστρέψει στην προηγούμενη ζωή του ή θα υπερασπιστεί τον κόσμο ως παντοδύναμος μάγος. Η ταινία είναι 3D.

«Οι Ευχούληδες»

Οι «Ευχούληδες» ανοίγουν την αυλαία του Φεβρουαρίου, με προβολές στις 3, 5 και 5 του μήνα. Οι μικροί μας φίλοι αλλά και όσοι παραμένουν ακόμα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να τους απολαύσουν μέσα από ένα κωμικό υπερθέαμα με εκπληκτική μουσική και με πρωταγωνιστές τους περιπετειώδεις Πόπι και Μπραντς.

«Το Σινικό Τείχος»

Μια μεγαλειώδης υπερπαραγωγή για ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του ανθρώπου, «Το Σινικό Τείχος» έρχεται στις 10, 11 και 12 Φεβρουαρίου.  Σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ζανγκ Γιμού και με πρωταγωνιστή το Ματ Ντέιμον, ο οποίος μαζί με τον Πέδρο Πασκάλ υποδύονται δύο μισθοφόρους που ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον τεράστιο στρατό των καλύτερων πολεμιστών της Κίνας.

«Σύμμαχοι»

Και κάπου κοντά στη γιορτή των ερωτευμένων, μια ιστορία αγάπης που βγήκε μέσα από τις φλόγες του πολέμου, με πρωταγωνιστές δύο από τους πιο λαμπερούς σταρ των ημερών μας, έρχεται στη μεγάλη οθόνη του «Μαρούλα». Ο Μπραντ Πιτ σε ρόλο αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών συνδέεται με τη Μαριόν Κοτιγιάρ, η οποία υποδύεται τη γαλλίδα αγωνίστρια της αντίστασης στην ταινία «Σύμμαχοι»,  που θα προβληθεί στις 17, 18 και 19 Φεβρουαρίου.

«Toni Erdmann»

Η ταινία με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην ιστορία του Φεστιβάλ Καννών «Toni Erdmann», μια κωμωδία από αυτές που μπορούν να μας αλλάξουν τη ζωή και μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς κλείνει το Φεβρουάριο με προβολές στις 24, 25 και 26 του μήνα.  Ο αιώνια πλακατζής Γιούνφριντ προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την καριερίστρια κόρη του. Τότε της συστήνεται ,  το alter ego του, ο Τονι Έρντμαν - Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Ευχόμαστε σε όλους καλή πρωτοχρονιά και μια όμορφη κινηματογραφική χρονιά με πολλές νέες συγκινήσεις!

Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου σε pdf

 

 Δεκέμβριος στο «Μαρούλα»

mardec16.jpgΜήνας μεγάλων επιτυχιών και ο Δεκέμβριος στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα», που και το φετινό χειμώνα θα μας χαρίσει ξεχωριστές κινηματογραφικές στιγμές.

«Και οι 7 ήταν υπέροχοι»

Ο μήνας των γιορτών ξεκινά με  πολλή δράση και με την «αναβίωση» ενός γουέστερν που αγαπήθηκε πολύ.  Η ταινία «Και οι 7 ήταν υπέροχοι» πρόκειται να προβληθεί  την Παρασκευή 2, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.  Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Ντένζελ Ουάσινγκτον και άλλοι εκλεκτοί ηθοποιοί ενσαρκώνουν τους επτά πιστολέρο οι οποίοι επιχειρούν να απελευθερώσουν μια πόλη της άγριας δύσης από την καταπίεση ενός αδίστακτου επιχειρηματία.

«Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς»

Στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου ακολουθεί μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, με τη μεταφορά του βιβλίου «Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς»  στη μεγάλη οθόνη. Η ομώνυμη ταινία , με πρωταγωνιστές τον Μάικλ Φασμπέντερ και την πρόσφατα βραβευμένη με Όσκαρ Αλίσια Βικάντερ, μας παρουσιάζει την ιστορία ενός ζευγαριού που ζει σε ένα μικρό νησί της Αυστραλίας.  Μην έχοντας καταφέρει να αποκτήσουν δικό του παιδί, ο Τομ και η Ίζαμπελ βρίσκουν ένα μωρό, το οποίο αποφασίζουν να παρουσιάσουν σαν να είναι δικό τους…

«Ο Κούμπο και οι δύο χορδές»

Και αυτόν τον μήνα δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τους μικρούς μας φίλους, που τόσο πολύ αγαπούν το σινεμά. Ο Κούμπο έρχεται στο «Μαρούλα» στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου και αναμένεται να μείνει για πάντα στις καρδιές μας. Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Κούμπο και οι δύο χορδές» μας αφηγείται  τις περιπέτειες ενός ξεχωριστού αγοριού και δίνει μαθήματα ζωής σε μικρούς και μεγάλους. Μια ταινία που κατάφερε να αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές τόσο για τα ψηφιακά εφέ της όσο και για το περιεχόμενό της, που την καθιστούν μία από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων της χρονιάς.

«Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται»

Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, μεταφερόμαστε στο φανταστικό κόσμο της  Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και της κινηματογραφικής ομάδας του «Χάρι Πότερ» για ένα ταξίδι μαγικό. Η ιστορία της ταινίας «Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται» διαδραματίζεται αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη του 1926, όπου ο Νιουτ Σκαμάντερ καταφθάνει μετά από ένα μεγάλο ταξίδι έχοντας διασώσει στη δερμάτινη βαλίτσα του μαγικά πλάσματα από όλο τον κόσμο. Όμως η πιθανή καταστροφή δείχνει να έρχεται, όταν ο ανυποψίαστος Άμαγος Τζέικομπ Κοβάλσκι θα αφήσει κατά λάθος ορισμένα από τα ζώα ελεύθερα…

Νέες κινηματογραφικές επιτυχίες θα ακολουθήσουν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο. Ο φετινός χειμώνας  επιφυλάσσει πολλές όμορφες «κινηματογραφικές εκπλήξεις», που θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου σε pdf 


Οι μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς 

έρχονται στο «Μαρούλα»

 

maroula_oct_nov_2016.jpg 

Με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς ξεκινά τη νέα σεζόν το «Μαρούλα», με ένα πρόγραμμα που και φέτος υπόσχεται μοναδικές κινηματογραφικές στιγμές.

«Πρεμιέρα» για τις κινηματογραφικές προβολές την ερχόμενη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, με την πολυαγαπημένη μικρών και μεγάλων «Εποχή των Παγετώνων» (Ice Age), η οποία έρχεται αυτή τη φορά «Σε τροχιά σύγκρουσης». Η μεταγλωττισμένη ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 7, το Σάββατο 8 (δύο προβολές, η μία μετά την παρέλαση) και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Ακολουθεί η καθηλωτική ταινία «Sully», όπου ο οσκαρικός κατά ορισμένους κριτικούς Τομ Χανκς πρωταγωνιστεί στην αληθινή ιστορία της προσγείωσης του αεροσκάφους στον ποταμό Χάντσον στη Νέα Υόρκη, μία υπόθεση την οποία είχε παρακολουθήσει έκπληκτη η παγκόσμια κοινότητα. Η ταινία θα προβληθεί στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου.

Στις 21, 22 και 23 Οκτωβρίου σειρά παίρνει μια ξεχωριστή ιστορία αγάπης. Η ταινία «Πριν έρθεις εσύ» βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Τζότζο Μόις, με πρωταγωνιστές την Εμίλια Κλαρκ του «Game of Thrones» και τον Σαμ Κλάφλι που τον γνωρίσαμε μέσα από τις ταινίες «The Hunger Games».

Αφού ψάξαμε, βρήκαμε και αγαπήσαμε το πιο διάσημο ψαράκι των κινουμένων σχεδίων, το Νέμο, ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε και τη φίλη του τη Ντόρυ. Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ψάχνοντας τη Ντόρυ» μεταγλωττισμένη και 3D έρχεται στην οθόνη του «Μαρούλα» στις 28 (2 προβολές, η μία μετά την παρέλαση), στις 29 και 30 Οκτωβρίου.

Και κάπου μέσα στο Νοέμβριο περιμένουμε… τα «γεννητούρια»! «Το μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς» στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου έρχεται να μας χαρίσει χαρούμενες κινηματογραφικές στιγμές. Η πρωταγωνίστρια μίας από τις πιο επιτυχημένες κομεντί επιστρέφει για να μας διασκεδάσει με τις νέες περιπέτειές της, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της.

Και επειδή ένας Τομ Χανκς δεν είναι ποτέ αρκετός, ο χαρισματικός ηθοποιός επιστρέφει στις 11,12 και 13 Νοεμβρίου με την ταινία «Inferno», όπου συναντά τον επίσης βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν, γνωστού από τον «Κώδικα Da Vinci», με τον Τομ Χανκς ξανά στο ρόλο του καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον.

Στις 18, 19 και 20 Νοεμβρίου μπαίνουμε στον μυστικό κόσμο των σκύλων, καθώς έρχεται η μεταγλωττισμένη ταινία για μικρούς και μεγάλους «Μπάτε σκύλοι αλέστε», όπου παρακολουθούμε τις περιπέτειές τους στη μητροπολιτική ζούγκλα. Μία ευρηματική ταινία με απολαυστικό χιούμορ.

Ο Νοέμβριος κλείνει με την ατμοσφαιρική ταινία «Η μοδίστρα». Η βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Γουίνσλετ πρωταγωνιστεί σε ένα φιλμ όπου κυριαρχεί το εκρηκτικό τρίπτυχο αγάπη, εκδίκηση και δημιουργία, με φόντο την Αυστραλία μιας άλλης εποχής. Στις 25, 26 & 27 Νοεμβρίου.

Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου

 

 

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Aegean Docs

25-29 Σεπτεμβρίου στο «Μαρούλα»

 

Από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μαρούλα» φιλοξενεί το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Aegean Docs», που διοργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και που φέτος θα λάβει χώρα σε 20 αίθουσες, σε 11 νησιά του Αιγαίου.

Τις ημέρες αυτές, το κοινό της Λήμνου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ταινίες βραβευμένες στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, σε ένα παγκόσμιο πανόραμα πολιτισμού με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

Οι 10 ταινίες που θα προβληθούν, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, φέρνουν στη μεγάλη οθόνη του «Μαρούλα» τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας αλλά και σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας. Για 5 ημέρες θα ταξιδέψουμε στα μονοπάτια του κόσμου και της πατρίδας μας, στο χθες και το σήμερα, πάντα με πυξίδα τον άνθρωπο.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Λήμνου http://www.limnos.gov.gr και στην ενότητα Πολιτισμός-Αθλητισμός/Κινηματοθέατρο Μαρούλα μπορείτε να «κατεβάστε» το αναλυτικό πρόγραμμα της Λήμνου, με τις περιγραφές των ντοκιμαντέρ, όπως επίσης και από το  Facebook του «Μαρούλα».

 

Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ: http://www.aegeandocs.gr/ για  περισσότερες πληροφορίες, περιγραφές και τρέιλερ ταινιών.

 

Μην το χάσετε!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 18:00

 

18:00 The City Come From Their Behind ‘Istanbul’ (38 λεπτά),

Παραγωγή-Σκηνοθεσία: Ayla Torun, Τουρκία

 

 Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου,

 

20.00  aPolis (59 λεπτά),

Παραγωγή- Σκηνοθεσία: Κατερίνα Τζόβα, Ελλάδα- Τουρκία

 

21.10  NIKOS DRAGOUMIS – a painter at the shadow of history (30 λεπτά),

Σκηνοθεσία: Κλεώνη Φλέσσα, Παραγωγή: Πολιτιστικο Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης, Ελλάδα

 

21.45  Levin (30 λεπτά),

Σκηνοθεσία: Μαρία Παπαδάκη & Γιώργος Ροσόλυμος, Παραγωγή: Μαρία Παπαδάκη, Ελλάδα

 

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

20.00 O Πιο Μακρύς Δρόμος (77 λεπτά),

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Οικονόμου, Παραγωγή: Σπύρος Μαυρογένης, Ελλάδα

21.25 The end of the road (40 min)

 

Σκηνοθεσία- Παραγωγη: Sergio Garcia Locatelli, Ισπανία-Περού


Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

 

20.00  Η Σιωπή της Μικράς Ασίας (53 λεπτά),

Σκηνοθεσία- Παραγωγη: Ελένη Κωνσταντινίδη, Ελλάδα- Τουρκία

  

21.00 People’s Train of Culture (60 λεπτά)

Σκηνοθεσία: Carolina Espinoza, Παραγωγή: Miguel Ángel

González & Carolina Espinoza, Χιλή- Ισπανία

 


Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου

 

20.00 IERA ODOS: The Journey of the Books (55 λεπτά), Σκηνοθεσία- Παραγωγη: Marie Noelle Moreigne, Ελλάδα

 

21.00μμ Nostos (82 λεπτά)

Σκηνοθεσία: Sandrine Dumas, Παραγωγή: Jean Luc Ormières, Γαλλία- Ελλάδα

 

Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα σε μορφή pdf 

 

Σεπτέμβριος στο «Μαρούλα»
Δυναμική επιστροφή στη νέα σεζόν

Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μαρούλα» επιστρέφει δυναμικά στη νέα σεζόν με πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που αναμένεται να μας ταξιδέψουν και φέτος στον κόσμο της γνώσης και της ψυχαγωγίας.


Ημέρες Ρωσοελληνικής Φιλίας
Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 13ων Ημερών Ρωσοελληνικής Φιλίας, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τραγούδια και χορούς της Ρωσίας από Ρώσους καλλιτέχνες, μέσα από ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, που αναμένεται να μας εντυπωσιάσει και φέτος.

Aegean Docs Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ
Η Λημνος συμμετεχει και φέτος στο 4ο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ «Aegean Docs» που διοργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, από τις 24-29 Σεπτεμβρίου. Ταινίες βραβευμένες στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ της Ευρώπης και της Αμερικής, συνθέτουν ένα παγκόσμιο πανόραμα πολιτισμού με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Οι 11 ταινίες που θα προβληθούν, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, φέρνουν στη μεγάλη οθόνη του «Μαρούλα» ιστορίες ανθρώπων και τόπων που αξίζει να τις δούμε και να ανακαλύψουμε μέσα από αυτές τον κόσμο τον δικό μας αλλά και αυτόν που μας περιβάλλει.

Επιστήμες- Θέατρο- Κινηματογράφος
Το φθινόπωρο στο «Μαρούλα» επιφυλάσσει και εκπλήξεις, καθώς προετοιμάζονται μια σειρά εκδηλώσεις επιστημονικού και θεατρικού περιεχομένου που θα ανακοινωθούν σύντομα. 
Κι όλα αυτά ενώ φτάνουμε σιγά- σιγά στον Οκτώβριο, οπότε και θα ξεκινήσει το καθιερωμένο πρόγραμμα προβολών κινηματογραφικών ταινιών, που τόσο αγάπησε το κοινό της Λήμνου. Και φέτος θα προβληθούν πρόσφατες πολυαναμενομενες παραγωγές (για μικρους και μεγαλους) που θα μας συναρπάσουν! Σύντομα στην οθόνη του «Μαρούλα»!

Μείνετε συντονισμένοι ….
Το σινεμά του κόσμου  και φέτος το Μάιο στο «Μαρούλα»

 

Το  Μαρούλα υποδέχεται το Μάιο φέρνοντας στην οθόνη του έναν αγαπημένο ήρωα των μικρών μας φίλων. Η παιδική μεταγλωττισμένη ταινία «Kung Fu Panda 3» θα προβληθεί την Τρίτη 3, την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Μαΐου, στις 18:30. 

Στη συνέχεια, και φέτος πηγαίνουμε μια βόλτα στα σινεμά του κόσμου, ξεκινώντας από τη Βραζιλία και  τη βραβευμένη  ταινία «Η δεύτερη μάνα», που θα προβληθεί  την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου, ημέρα της μητέρας, στις 20:30.

Σειρά παίρνει η Γαλλία και η βραβευμένη με χρυσό φοίνικα ταινία «Ο άνθρωπος χωρίς πατρίδα», την Παρασκευή 13, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 20:30. Ένα έργο με κεντρικό θέμα την ενσωμάτωση των μεταναστών στο δυτικό κόσμο.

Η  υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας αγγλο-ιρλανδική παραγωγή «Brooklyn» θα προβληθεί την Παρασκευή 20, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου στις 20:30, ενώ ο μήνας κλείνει με μία από τις καλύτερες ταινίες της σεζόν, το έργο «Ο γιος του Σαούλ». Πρόκειται για μία ουγγρική παραγωγή που απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και θα προβληθεί το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου στις 20:30. 

Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα Μαΐου

maroulamarch16.jpg

«Κατεβάστε» εδώ το πρόγραμμα

Μαρτίου-Απριλίου σε pdf

 

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο

στο «Μαρούλα»

Νέες μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες έρχονται το Μάρτιο και τον Απρίλιο στο «Μαρούλα»,  που υπόσχεται μία αξέχαστη κινηματογραφική άνοιξη.

Συνεχίζοντας τις συναρπαστικές προβολές 3D, ξεκινάμε με την τρισδιάστατη διαστημική περιπέταια  «Star Wars Επεισόδιο VII Η δύναμη ξυπνά» που θα προβληθεί για τέσσερις ημέρες (4,5,6 & 7 Μαρτίου), συμπεριλαμβανόμενης και της Καθαράς Δευτέρας.

Στις 8 Μαρτίου, ημέρα της γυναίκας, στη μεγάλη οθόνη του «Μαρούλα» έρχονται οι «Σουφραζέτες», μία ταινία που τιμά τον αγώνα για τη γυναικεία απελευθέρωση και την ισότητα των φύλων. Η ταινία θα προβληθεί και το τριήμερο 11,12 & 13 Μαρτίου.

Η ελληνική  κοινωνική ταινία «Ένας άλλος κόσμος», σε σκηνοθεσία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που αποτελεί την τελευταία κινηματογραφική ερμηνεία του αείμνηστου Μηνά Χατζησάββα ακολουθεί  στις 18, 19 & 20 Μαρτίου.

Ο Μάρτιος κλείνει με μια ακόμη τρισδιάστατη ταινία για μικρά και μεγάλα παιδιά.  «Ο καλόσαυρος», μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων,  θα προβληθεί στις 25 (2 προβολές, η μία μετά την παρέλαση), στις 26 και 27 Μαρτίου.

Ο Απρίλιος μπαίνει πολύ δυναμικά με την μεγάλη επιτυχία της χρονιάς, την περιπέτεια «Η Επιστροφή», με πρωταγωνιστή το Λεονάντο Ντι Κάπριο, που ήδη έχει αποσπάσει σημαντικά ευρωπαϊκά βραβεία και αποτελεί φαβορί για τα Όσκαρ. Το έργο  θα προβληθεί στο «Μαρούλα» 1, 2 και 3 Απριλίου.

Υποψήφια για 4 Όσκαρ είναι η δραματική- βιογραφική ταινία «Το κορίτσι από τη Δανία» που θα προβληθεί στις 8, 9 και 10 Απριλίου. Η ταινία αποτελεί αριστοτεχνική κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Ντέιβιντ Έμπερσχοφ.

Υποψήφια για 4  Όσκαρ και η δραματική ταινία «Το δωμάτιο» που θα προβληθεί στις 15, 16 & 17 Απριλίου, κινηματογραφική μεταφορά ενός συγκινητικού best seller για τη δύναμη της μητρικής αγάπης και την ενηλικίωση.

«Ο Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη, σκηνοθέτη της «Πολίτικης Κουζίνας», έρχεται να κλείσει τις προβολές του Απριλίου, φέρνοντας τον αέρα μιας άλλης Ελλάδας της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Το έργο θα προβληθεί στις 22, 23 & 24 Απριλίου.


Δύο επιπλέον προβολές για το  Star Wars-The Force Awakens

Για όσους δεν πρόλαβαν να ζήσουν την τρισδιάστατη εμπειρία του 'Star Wars-The Force Awakens', δύο έξτρα προβολές έρχονται στο Μαρούλα, την Καθαρά Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Μαρτίου, στις 20.00!


 

«Οι Σουφραζέτες»

Τρίτη 8 Μαρτίου

(Ημέρα της Γυναίκας)

& Παρασκευή 11, Σάββατο 12,

Κυριακή 13 Μαρτίου

 

 

Την Τρίτη 8 Μαρτίου το «Μαρούλα» τιμά την ημέρα της γυναίκας προβάλλοντας την ταινία «Οι σουφραζέτες», ένα έργο που αφορά τον αγώνα των γυναικών για ίσα δικαιώματα, με μεγάλα γυναικεία ονόματα, όπως η Μέριλ Στριπ και η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, στους κεντρικούς ρόλους. Μετά την προβολη της Τρίτης  θα ακολουθήσει συζήτηση και θα προσφερθούν κινηματογραφικά βιβλία με ξεχωριστές ιστορίες γυναικών.

Η ταινία θα προβληθεί και την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαρτίου.

Υπόθεση: Η ιστορία του κινήματος υπέρ του δικαιώματος ψήφιου στις γυναίκες. Οι Σουφραζέτες δεν προέρχονταν από αριστοκρατικές τάξεις. Ήταν εργαζόμενες που στράφηκαν στον αγώνα για ισότητα, συνειδητοποιώντας ότι η ειρηνική διαμαρτυρία δεν έφερνε αποτελέσματα. Η Μοντ είναι μία από αυτές.

 

Αγγλία, 2015, Δραματική Εποχής

Σκηνοθεσία: Σάρα Γκαβρόν

Παίζουν: Κάρεϊ Μάλιγκαν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Μέριλ Στριπ, Αν Μαρί Νταφ

Ώρα Προβολής: 20:00

Διάρκεια: 106΄

Γενική είσοδος: 6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

 

 


marprogif16c.jpg

  

«Κατεβάστε» εδώ το πρόγραμμα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου σε pdf

«Carol»

Παρασκευή 26, Σάββατο 27,

 και Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 20:00

 

Μεταφορά του βιβλίου «Η τιμή του αλατιού» της Πατρίσια Χάισμιθ στη μεγάλη οθόνη αποτελεί η ταινία «Carol» που θα προβληθεί στο «Μαρούλα» στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου, με πρωταγωνίστρια την βραβευμένη δύο φορές με Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ.

Υπόθεση: Δύο γυναίκες  με τελείως διαφορετικό υπόβαθρο βρίσκονται μπλεγμένες σε μία απροσδόκητη ερωτική σχέση στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’50.  Μία νεαρή γυναίκα (Rooney Mara) είναι υπάλληλος σε ένα πολυκατάστημα του Μανχάταν, όταν συναντά την Carol (Cate Blanchett), μία πολύ ελκυστική γυναίκα που είναι παγιδευμένη σε έναν συμβατικό γάμο.

Καθώς η Carol απελευθερώνεται από τον γάμο της, ο σύζυγός της (Kyle Chandler) αμφισβητεί την ικανότητά της ως μητέρας.

 

ΗΠΑ, 2015, Δραματική

Σκηνοθεσία:  Τοντ Χέινς

Ηθοποιοί: Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούνι Μάρα, Κάιλ Τσάντλερ, Σάρα Πόλσον  

 Ώρα προβολής: 20:00

Διάρκεια: 118’

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας

 «Ο μικρός πρίγκιπας»

Παρασκευή19, Σάββατο 20,

 και Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 18:00

 

Το απόλυτο παιδικό παραμύθι του 20ου αιώνα, ο θρυλικός Μικρός Πρίγκιπας μεταφέρθηκε αριστοτεχνικά στη μεγάλη οθόνη και έρχεται στο «Μαρούλα» στις 19, 20 και 21 Φεβρουαρίου. Σε σκηνοθεσία του Mark Osborne (Kung-Fu Panda), πρόκειται για μία εντυπωσιακή παραγωγή κινουμένων σχεδίων που κόβει την ανάσα (η ακριβότερη ταινία κινουμένων σχεδίων που έγινε ποτέ στη Γαλλία και κόστισε 80 εκατομμύρια ευρώ).

Η ταινία περιηγείται ανάμεσα σε δύο κόσμους, το μαγικό χειροποίητο σύμπαν απαράμιλλης ομορφιάς του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί και το άρτιο σύγχρονο περιβάλλον όπου ζει ένα μικρό κορίτσι με την απαιτητική μητέρα του. Το πρωτότυπο υλικό δικαιώνεται, η εικονογράφηση είναι εξαιρετικά εκφραστική και η ταινία του Μικρού Πρίγκιπα έχει όλες τις αρετές για να γίνει, όπως και το βιβλίο που την ενέπνευσε, κλασική. 

Υπόθεση: Ανακαλύψτε ξανά μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών με πρωταγωνίστρια Το Μικρό Κορίτσι, που η αγχωτική μητέρα του το προορίζει για το καλύτερο κολλέγιο της πόλης. Μόνη του διέξοδος είναι ο εκκεντρικός και καλόκαρδος γείτονας, ο Αεροπόρος, που την ξεναγεί σε έναν εκπληκτικό κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Έναν κόσμο που ο ίδιος γνώρισε πριν καιρό από τον Μικρό Πρίγκιπα. Εκεί ξεκινά το μαγικό και συναισθηματικό ταξίδι του στο σύμπαν του Μικρού Πρίγκιπα. Εκεί ανακαλύπτει ξανά την παιδικότητα του και μαθαίνει ότι δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια.


Γαλλία, 2015, Κινούμενα Σχέδια- Μεταγλωττισμένο

Σκηνοθεσία:  Μαρκ Όσμπορν

Ώρα προβολής: 18:00

Διάρκεια: 108’

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

 

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας«45 χρόνια»

Παρασκευή 12, Σάββατο 13,

 και Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 20:00

 

Μια συγκινητική ιστορία αγάπης που μετρά 45 χρόνια και δοκιμάζεται παρουσιάζει η ταινία «45 χρόνια», η οποία έχει βραβευθεί με δύο χρυσές άρκτους (καλύτερου ηθοποιού και καλύτερης ηθοποιού) στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, ενώ έχει αποσπάσει επίσης βραβείο γυναικείας ερμηνείας (για τη Σαρλότ Ράμπλινγκ) από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.

Υπόθεση: Μία εβδομάδα απομένει για να γιορτάσουν η Κέιτ και ο Τζεφ τη 45η επέτειο τους. Ένα γράμμα όμως, φέρνει στην επιφάνεια θαμμένες ανασφάλειες και κλονίζει τα θεμέλια της σχέσης τους. 

Αγγλία, 2015, Δραματική

Σκηνοθεσία:  Άντριου Χέιγκ

Ηθοποιοί:  Τομ Κόρτνεϊ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Τζέραλντιν Τζέιμς

Ώρα προβολής: 20:00

Διάρκεια: 93’

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας

 

 


«Macbeth»

Παρασκευή 5, Σάββατο 6,

 και Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 20:00

 

Η βασισμένη στο ομώνυμο σαιξπηρικό αριστούργημα ταινία «Macbeth», πρόκειται να προβληθεί στο «Μαρούλα» την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στις 20:00.

Υπόθεση: Ο Μάκμπεθ, δούκας της Σκωτίας, λαμβάνει μια προφητεία από τρεις μάγισσες, ότι μια μέρα θα γίνει ο Βασιλιάς της Σκωτίας. Τυφλωμένος από τη φιλοδοξία και με την παρότρυνση της συζύγου του, δολοφονεί το βασιλιά και του παίρνει το θρόνο.

 

Αγγλία-Γαλλία, 2015, Δραματική

Σκηνοθεσία:  Τζάστιν Κερζέλ

Ηθοποιοί:  Μάικλ Φασμπέντερ, Σον Χάρις, Ντέιβιντ Θιούλις, Μαριόν Κοτιγιάρ

Ώρα προβολής: 20:00

Διάρκεια: 113’

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας

 «Ξενοδοχείο για τέρατα 2»

Παρασκευή 29, Σάββατο 30,

 και Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 18:00

 

Ακόμα μία τρισδιάστατη ταινία έρχεται στο «Μαρούλα» στις 29, 30 και 31 Ιανουαρίου, όπου αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της η δρακουλοπαρέα του «Ξενοδοχείου για Τέρατα 2», σε μια νέα τερατώδη, κωμική περιπέτεια, με το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Κωνσταντίνο Τζούμα να δανείζουν τις φωνές τους στους ήρωες.

Υπόθεση: Όλα δείχνουν να αλλάζουν προς το καλύτερο στο Ξενοδοχείο του Κόμη Δράκουλα… Επιτέλους, οι πόρτες είναι ανοιχτές και για τους κοινούς θνητούς, δηλαδή τους ανθρώπους. Αλλά ο Δράκουλας ανησυχεί για το αξιολάτρευτο μισό ανθρωπάκι και μισό δρακουλάκι εγγονάκι του, τον Dennis, που δεν δείχνει και ιδιαίτερα σημάδια «βαμπιροσύνης». Έτσι, όσο η Mavis λείπει στα πεθερικά της με τον Johnny και βρίσκεται σε πολιτισμικό σοκ, ο Δρακουλοπαππούς αποφασίζει να εκπαιδεύσει τον εγγονό του με σκοπό να τον κάνει έναν άξιο Δράκουλα. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο συντηρητικός πατέρας του Δράκουλα εμφανίζεται στο προσκήνιο και πέφτει από τα σύννεφα ανακαλύπτοντας ότι πρώτον ο δισέγγονος του δεν είναι καθαρόαιμος Δράκουλας και ότι δεύτερον οι άνθρωποι είναι πια καλοδεχούμενοι στο περίφημο Ξενοδοχείο Για Τέρατα. 

 

ΗΠΑ, 2015, Κινούμενα σχέδια (3D), Μεταγλωττισμένο

Σκηνοθεσία:  Γκέντι Ταρτακόφσκι

Ακούγονται οι φωνες των: Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, Κωνσταντίνου Τζούμα, Στεφανίας Φιλιάδη

Ώρα προβολής: 18:00

Διάρκεια: 89’

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

 

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας«Η γέφυρα των κατασκόπων»

(Bridge of Spies)

Παρασκευή 22, Σάββατο 23,

 και Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 20:00

 

Η νέα συνεργασία του τρις βραβευμένου με Όσκαρ Στίβεν Σπίλμπεργκ («Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν», «Η Λίστα του Σίντλερ») και του δις βραβευμένου με Όσκαρ Τομ Χανκς («Φόρεστ Γκαμπ», «Φιλαδέλφεια»), με τίτλο «Η Γέφυρα των Κατασκόπων» έρχεται στο «Μαρούλα» στις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για ένα δράμα γεμάτο αγωνία, με φόντο μια σειρά ιστορικών γεγονότων. Παρουσιάζει την ιστορία του Τζέιμς Ντόνοβαν (Χανκς), ενός δικηγόρου από το Μπρούκλιν που βρίσκεται στο επίκεντρο του Ψυχρού Πολέμου όταν η CIA τον στέλνει σε μια σχεδόν αδύνατη αποστολή για την διαπραγμάτευση της απελευθέρωσης ενός κρατούμενου Αμερικανού πιλότου.

Οι σεναριογράφοι Ματ Σάρμαν και Ίθαν και Τζόελ Κοέν έχουν εντάξει την απίστευτη εμπειρία του Ντόνοβαν σε μια, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, ιστορία για έναν άνδρα που ρίσκαρε τα πάντα.

ΗΠΑ, 2015, Θρίλερ

Σκηνοθεσία:  Στίβεν Σπίλμπεργκ

Παίζουν:  Τομ Χανκς, Έιμι Ράιαν, Μαρκ Ραιλανς, Σεμπάστιαν Κοχ

Ώρα προβολής: 20:00

Διάρκεια: 121΄

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας

 

 «Sicario: Ο εκτελεστής»

Παρασκευή 15, Σάββατο 16,

 και Κυριακή 17 Ιανουαρίου στις 20:00

 

Το περιπετειώδες θρίλερ «Sicario: Ο εκτελεστής»,  του σκηνοθέτη των ταινιών «Μέσα από τις φλόγες», «Enemy» και  «Prisoners» Ντενί Βιλνέβ, θα προβληθεί στο «Μαρούλα» στις 15, 16 και 17 Ιανουαρίου στις 20:00.

Υπόθεση: Η πράκτορας του FBI Κέιτ Μέισερ, αφού κατάφερε να καταξιωθεί σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο, αναλαμβάνει μία αποστολύ υψίστης σημασίας.

Στρατολογημένη από το μυστηριώδη Ματ Γκρέιβερ, εντάσσεται σε μια ομάδα κατά του κλιμακούμενου πολέμου των καρτέλ ναρκωτικών. Με αρχηγό τον αινιγματικό Αλεχάνδρο, η ομάδα βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό με αποστολή να συλληφθεί ο πιο διαβόητος αρχηγός καρτέλ.

 

ΗΠΑ, 2015, Θρίλερ

Σκηνοθεσία:  Ντενί Βιλνέβ

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τζος Μπρόλιν

Ώρα προβολής: 20:00

Διάρκεια: 121’

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

 

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας«Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν- Πίνατς: Η ταινία»

(The Peanuts Movie)

Παρασκευή 8, Σάββατο 9,

 και Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 18:00

Το πιο αξιαγάπητο μπιγκλ, ο Σνούπι, και οι φίλοι του μας «επισκέπτονται» στο Μαρούλα στις 8, 9 και 10 Ιανουαρίου με μια νέα ιστορία που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.

Υπόθεση: Ο άριστος πιλότος Σνούπι  ξεκινά μία απίθανη αποστολή, καθώς σκίζει του αιθέρες με σκοπό να αντιμετωπίσει τον αιώνιο αντίπαλο του, τον Κόκκινο Βαρώνο, ενώ ο κολλητός του, ο Τσάρλι Μπράουν, ξεκινά την δική του επική αναζήτηση.

Από τη φαντασία του Τσαρλς Μ. Σουλτζ και τους δημιουργούς της σειράς ταινιών «Η Εποχή των Παγετώνων», «Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν Πίνατς: Η ταινία» θα μας αποδείξει ότι κάθε αουτσάιντερ στο τέλος τα καταφέρνει!

 

ΗΠΑ, 2015, Κινούμενα Σχέδια

Σκηνοθεσία:  Στιβ Μαρτίνο

Ώρα προβολής: 18:00

Διάρκεια: 92’

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

 

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας   «Η διάσωση (3D

(The Martian)

Σάββατο 2, Κυριακή 3,

 και Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στις 20:00

Σε έναν τρισδιάστατο διαστημικό κόσμο μας εισάγει η ταινία «Η διάσωση», που θα προβληθεί στο «Μαρούλα» το Σάββατο 2, την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, στις 20:00.

Η τρισδιάστατη ταινία βασίζεται σε ένα best seller μυθιστόρημα και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του σπουδαίου Ρίντλεϊ Σκοτ.

Υπόθεση: Κατά τη διάρκεια μιας επανδρωμένης αποστολής στον Άρη, ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι (Ματ Ντέιμον) θεωρείται νεκρός μετά από μια σφοδρή καταιγίδα και εγκαταλείπεται από το υπόλοιπο πλήρωμα. Αλλά ο Γουάτνι είναι ακόμη ζωντανός και ξαφνικά βρίσκεται μόνος σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Έχοντας ελάχιστες προμήθειες, πρέπει να επιστρατεύσει την εφευρετικότητα, την ευφυΐα και το κουράγιο του για να επιβιώσει και να βρει έναν τρόπο να ειδοποιήσει τη Γη ότι είναι ζωντανός.

Εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, η NASA και μία ομάδα διεθνών επιστημόνων δουλεύουν ακούραστα για να φέρουν πίσω τον «Αρειανό», ενώ ταυτόχρονα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος σχεδιάζουν μία τολμηρή, αν όχι αδύνατη, επιχείρηση διάσωσης. Καθώς αυτές οι ιστορίες γενναιότητας εξελίσσονται, ο κόσμος ενώνεται για να υποστηρίξει την προσπάθεια επιστροφής του Γουάτνι.

 

ΗΠΑ, 2015, Επιστημονικής Φαντασίας

Σκηνοθεσία:  Ρίντλεϊ Σκοτ

Παίζουν:  Ματ Ντέιμον,Τζέσικα Τσάστεϊν, Τσιετέλ Ετζιοφόρ, Κρίστεν Γουίγκ, Κέιτ Μάρα

Ώρα προβολής: 20:00

Διάρκεια: 141΄

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

 

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ 

maroulaprog2.jpg

Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα 


 

 

 

 

 

«Η Barbie και οι αδελφούλες της 
σε μία απίθανη κουταβοπεριπέτεια»
Σάββατο 26, Κυριακή 27,
και Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 18:00

 

 

Μέσα στις φετινές γιορτές, λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, η πολυαγαπημένη όλων των κοριτσιών Barbie με τις τρεις αδερφές της και τα αξιολάτρευτα κουτάβια τους έρχονται στο «Μαρούλα» με μια πολύχρωμη και διασκεδαστική περιπέτεια, η οποία θα προβληθεί στις 26, 27 και 28 Δεκεμβρίου στις 18:00.
Υπόθεση: Στη νέα ταινία, η Barbie πρωταγωνιστεί μαζί με τις τρεις αδερφές της, τη Σκίπερ, τη Στέισι και την Τσέλσι που, μαζί με τα κουτάβια τους, μπλέκονται σε μυστηριώδεις περιπέτειες, επιστρέφοντας στη γενέτειρα πόλη τους.
Ψάχνοντας στη σοφίτα της γιαγιάς τους, μεταξύ άλλων αναμνηστικών ενθυμίων, βρίσκουν έναν παλαιό χάρτη, που θεωρούν ότι θα τις οδηγήσει σε έναν από καιρό καλά κρυμμένο θησαυρό, κάπου στην πόλη. Τα τέσσερα κορίτσια μαζί με τα κουτάβια τους ξεκινούν για ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού και καταλήγουν να ανακαλύψουν πως τον πλέον ανεκτίμητο θησαυρό τον έχουν ήδη αποκτήσει και δεν είναι άλλος από τη μεταξύ τους αγάπη και τις στιγμές ξεγνοιασιάς και γέλιου που μοιράζονται!
Κινούμενα σχέδια, 2015
Σκηνοθεσία: Άντριου Τάου
Ώρα προβολής: 18:00
Διάρκεια: 76’ 
Γενική είσοδος: 6 ευρώ
Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ «Ουζερί Τσιτσάνης»

Παρασκευή 18, Σάββατο 19,

 και Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 20:00

 

Μια περιπετειώδης ιστορία αγάπης με φόντο τα χρόνια της γερμανικής κατοχής και με σημείο αναφοράς την εμβληματική μορφή του μεγάλου λαϊκού συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη είναι η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» που θα έρθει στη μεγάλη οθόνη του «Μαρούλα» στις 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου, στις 20:00.

Υπόθεση: Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη η ταινία διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη το 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.

 

Ελληνική, 2015, Δραματική

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης

Παίζουν: Αντρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Γιάννης Στάνκογλου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου

Ώρα προβολής: 20:00

Διάρκεια: 116’

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας

 «Ένα φιλί για το τέλος»

(Song One)

Παρασκευή 11, Σάββατο 12,

 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 20:00

 

 

Μία ακόμα εξαιρετική ερμηνεία της βραβευμένης με Όσκαρ Αν Χαθαγουέι αποτελεί η ταινία «Ένα φιλί για το τέλος» η οποία θα προβληθεί στο «Μαρούλα» την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 20:00.

Υπόθεση: Μία αρχαιολόγος θα αναγκαστεί να επιστρέψει πίσω στην γενέτειρα πόλη της, όταν ο αδερφός της μετά από ένα ατύχημα θα βρεθεί σε κώμα. Θα γνωρίσει τον αγαπημένο μουσικό του αδερφού της και μαζί θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν ζητήματα αντοχής, συμπόνιας και έρωτα. Υποψήφιο για το μεγάλο βραβείο στο φεστιβάλ του Sundance.

ΗΠΑ, 2014, Δραματική

Σκηνοθεσία: Κέιτ Μπάρκερ-Φρόιλαντ

Παίζουν: Αν Χαθαγουέι, Μαίρη Στίνμπεργκεν, Τζόνι Φλιν

Ώρα προβολής: 20:00

Διάρκεια: 86’

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας

  

 

«Minions»

Παρασκευή 27, Σάββατο 28 

& Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 18:00

Τα απολαυστικά και πολυαγαπημένα «Minions» έρχονται στη μεγάλη οθόνη του «Μαρούλα», όπου θα τα παρακολουθήσουμε σε νέες ξεκαρδιστικές περιπέτειες την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στις 18:00.
Υπόθεση: Η διαδρομή των σκανταλιάρικων, μικροσκοπικών ζιζανίων από την εποχή της δημιουργίας της Γης προς τη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του '60 σε αναζήτηση νέου, δόλιου αφεντικού, μετά από - μεταξύ άλλων- τον Ναπολέοντα, το Δράκουλα, έναν Αιγύπτιο Φαραώ και τον φονικό δεινόσαυρο T-Rex. Ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία, με τα MINIONS να υπηρετούν διάσημους «κακούς», κάνοντας κλασικά, αλλεπάλληλες γκάφες, ώσπου θα βρουν το μάστορά τους στο πρόσωπο της σατανικής Σκάρλετ. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι να βρεθεί ο Γκρου στο δρόμο τους.
ΗΠΑ, 2015, Animation
Σκηνοθεσία: Κάιλ Μπάλντα, Πιερ Κόφεν
Ώρα προβολής: 18:00
Διάρκεια: 91’ 
Γενική είσοδος: 6 ευρώ
Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

 

 

«Όλα θα πάνε καλά»

Παρασκευή 20, Σάββατο 21 

& Κυριακή 22 Νοεμβρίου

 

Μία από τις πιο πολυσυζητημένες και δημοφιλείς συμμετοχές στο Φεστιβάλ Βερολίνου, η νέα δουλειά του πολυβραβευμένου Βιμ Βέντερς, μία ταινία μυθοπλασίας έρχεται στο Μαρούλα, στις 20,21 και 22 Νοεμβρίου. 

Υπόθεση: Η συγκλονιστική ιστορία ενός συγγραφέα, που βλέπει την ζωή του να αλλάζει δραματικά μετά από ένα τραγικό ατύχημα, αλλά και της οικογένειας του θύματος που πασχίζουν να επουλώσουν τις πληγές τους. Όλοι τους θα καταλάβουν ότι δεν είναι μόνο ο χρόνος που γιατρεύει, αλλά και το κουράγιο να αντιμετωπίσεις τα πράγματα και να μάθεις να συγχωρείς. Ειδικά τον εαυτό σου.

Καναδάς, 2015, Δραματική Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς 
Ηθοποιοί: Τζέιμς Φράνκο, Σαρλότ Γκενσμπούργκ,Ρέιτσελ ΜακΆνταμς Ώρα προβολής: 20.00
Γενική είσοδος: 6 ευρώ 
Μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, στρατιώτες : 4 ευρώ

 

«Γαλλική Σουίτα»

(Suite Francaise)

Παρασκευή 13, Σάββατο 14,

 και Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 20:00

 

Μία ακόμη συγκλονιστική ιστορία έρχεται στη μεγάλη οθόνη του «Μαρούλα», με την προβολή της ταινίας «Γαλλική Σουίτα» την Παρασκευή 13, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, στις 20:00.

Υπόθεση: Γαλλία 1940: η Γαλλική Σουίτα διηγείται την ιστορία της όμορφης Λουσίλ, που περιμένει νέα από τον άντρα της- κρατούμενο πολέμου, ενώ ζει με την αυταρχική πεθερά της. Η ζωή της γίνεται άνω κάτω όταν θα φτάσουν μετανάστες από το Παρίσι, ακολουθούμενοι από ορδές Γερμανών στρατιωτών. Δε μπορεί να αγνοήσει το Μπρούνο, τον όμορφο αξιωματικό που μένει στο σπίτι τους. Μια αγάπη γεννιέται μέσα στην τραγωδία του πολέμου.

 

Αγγλία-Γαλλία, 2015, Δραματική

Σκηνοθεσία:  Σολ Ντιπ

Ηθοποιοί:  Μισέλ Γουίλιαμς, Κριστίν Σκοτ-Τόμας, Ματίας Σένερτς, Σαμ Ράιλι

Ώρα προβολής: 20:00

Διάρκεια: 107΄

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

 

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας«Ο κύριος Χολμς»

(Mr. Holmes)

Παρασκευή 6, Σάββατο7,

 και Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 20:00

 
 
Μία πολύ διαφορετική ματιά στον κόσμο του πιο διάσημου ντετέκτιβ όλων των εποχών, Σερλοκ Χολμς αποτελεί η ταινία «Ο κύριος Χολμς» που θα προβληθεί στο «Μαρούλα» την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, στις 20:00.

Υπόθεση: Το 1947, ο ηλικωμένος πλέον Σέρλοκ Χολμς, επιστρέφει από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία στο απομακρυσμένο παραθαλάσσιο σπίτι του στη βρετανική επαρχία και περνάει το τέλος των ημερών του φροντίζοντας τις μέλισσες του. Μόνη του συντροφιά, η οικονόμος και ο νεαρός γιος της. Παλεύοντας με τις δυνάμεις του μυαλού του που τον εγκαταλείπουν, ο Χολμς βασίζεται στο νεαρό αγόρι για να επαναφέρει τις αναμνήσεις της τελευταίας του υπόθεσης που τον έκαναν να παραιτηθεί. Αναζητεί απαντήσεις στα μυστήρια της ζωής και της αγάπης- πριν να είναι αργά.

Βρετανία-ΗΠΑ, 2015, Δραματική

Σκηνοθεσία:  Μπιλ Κόντον

Ώρα προβολής: 20:00

Διάρκεια: 104΄

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

 

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας


«Τα μυαλά που κουβαλάς»

 (Inside Out)

Τετάρτη 28 Oκτωβρίου στις 12:00

(μετά την παρέλαση)

 Πέμπτη 29, Παρασκευή 30,

Σάββατο 31 Οκτωβρίου,

 και Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 18:00

 
Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Τα μυαλά που κουβαλάς», η οποία έχει κερδίσει εξαιρετικές κριτικές έρχεται στο «Μαρούλα» στις 28 Οκτωβρίου στις 12:00 (μετά την παρέλαση) και στις 29, 30, 31 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου στις 18:00, με σκοπό να συγκινήσει και να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.
Υπόθεση: Το να μεγαλώνεις δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για τη Riley που ξεριζώνεται από την ήσυχη ζωή της σε μια κωμόπολη της κεντροδυτικής Αμερικής για να εγκατασταθεί στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται η καινούρια δουλειά του πατέρα της. Όπως όλοι μας, έτσι κι η Riley κατευθύνεται από τα συναισθήματά της – τη Χαρά, τον Φόβο, τον Θυμό, την Αηδία και τη Θλίψη. Τα συναισθήματα ζουν στα Αρχηγεία, το κέντρο ελέγχου μέσα στο μυαλό της Riley, απ’ όπου τη συμβουλεύουν στην καθημερινότητά της. Καθώς η Riley και τα συναισθήματά της αγωνίζονται να προσαρμοστούν στη νέα ζωή στο Σαν Φρανσίσκο, στα Αρχηγεία επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Ενώ η Χαρά, το κυρίαρχο και σημαντικότερο συναίσθημα της Riley, προσπαθεί να διατηρήσει το ηθικό υψηλό, τα υπόλοιπα συναισθήματα συγκρούονται μεταξύ τους για το πώς να διαχειριστούν μια διαφορετική πόλη, ένα νέο σπίτι κι ένα καινούριο σχολείο.

 

ΗΠΑ, 2015, Κινουμένων σχεδίων, μεταγλωττισμένη

Σκηνοθεσία:  Πιτ Ντόκτερ

Ώρες προβολής:

28 Οκτωβρίου στις 12:00,

29,30,31 Οκτωβρίου & 1 Νοεμβρίου στις 18:00

Διάρκεια: 94΄

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

 

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας


«Παράλογος άνθρωπος»

 (Irrational Man)

Παρασκευή 23, Σάββατο 24,

 Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 20:00

Την υπογραφή του Γούντι Άλεν φέρει η ταινία «Παράλογος άνθρωπος», η οποία πρόκειται να προβληθεί την Παρασκευή 23, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 20:00, με πρωταγωνιστές τον Γιόακιν Φίνιξ, την Έμα Στόουν και τον Πάρκερ Πόουζι.

Υπόθεση: Ανήμπορος να βρει νόημα ή χαρά στη ζωή, ο καθηγητής φιλοσοφίας Έιμπ Λούκας έχει βυθιστεί πια σε υπαρξιακό αδιέξοδο. Λίγο καιρό μετά την άφιξή του σε ένα μικρό πανεπιστήμιο θα γνωρίσει την Ρίτα, μια μοναχική καθηγήτρια που ασφυκτιά στον δυστυχισμένο γάμο της, και την Τζιλ, την καλύτερη φοιτήτριά του που δεν θα αργήσει να εξελιχθεί σε στενή του φίλη. Όταν ο Έιμπ κρυφακούσει κατά τύχη την συζήτηση ενός αγνώστου που θα τον ξυπνήσει από τον υπαρξιακό του λήθαργο, θα πάρει μια απόφαση που θα του αλλάξει μια για πάντα τη ζωή.

 

ΗΠΑ, 2015, Δραματική Κομεντί

Σκηνοθεσία:  Γούντι Άλεν

Παίζουν: Γιόακιν Φίνιξ, Έμα Στόουν, Πάρκερ Πόουζι

Ώρα προβολής: 20:00

Διάρκεια: 96΄

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας

«Καθηγητής με το ζόρι»

(The Rewrite)

Παρασκευή 16, Σάββατο 17,

 Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 20:00

   

Η κομεντί «Καθηγητής με το ζόρι», με τον μετρ του είδους Χιου Γκραντ και τη βραβευμένη με Όσκαρ, Μαρίζα Τομέι, έρχεται στη μεγάλη οθόνη του «Μαρούλα» την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στις 20:00.

Υπόθεση: Ο Ρέι, το 1988 ένιωθε σαν Κυρίαρχος του Κόσμου! Πνευματώδης και γοητευτικός, είχε στα πόδια του το Χόλιγουντ μια και είχε μόλις κερδίσει με το σπαθί του το Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου! Δεκαπέντε χρόνια μετά, οι ιδέες του έχουν στερέψει. Σπρωγμένος από ανάγκη, βρίσκεται να διδάσκει δημιουργική γραφή σε ένα μικρό Κολλέγιο. Αν και η ιδέα του να γίνει καθηγητής δεν φάνταζε καθόλου συναρπαστική, θα αλλάξει γνώμη όταν γνωρίσει μία ανύπαντρη μητέρα που αποφασίζει να επιστρέψει στα θρανία.

 ΗΠΑ, 2014, Κομεντί

Σκηνοθεσία:  Μαρκ Λόρενς

Παίζουν: Χιου Γκραντ, Μαρίσα Τομέι, Τζέι Κέι Σίμονς

Ώρα προβολής: 20:00

Διάρκεια: 107΄

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας
«Κιτρινομύτης σε τρελές πτήσεις»

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 13:00 (μετά την παρέλαση)

Παρασκευή 9, Σάββατο 10,

Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 18:00

           

    Με μία απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια ξεκινούν την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου οι προβολές της νέας σεζόν από το Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

   Ο «Κιτρινομύτης σε τρελές πτήσεις» έρχεται μεταγλωττισμένος, για τους μικρούς μας σινεφίλ, την Πέμπτη 8/10, στις 13:00 (μετά την παρέλαση) και θα μείνει στη μεγάλη οθόνη του «Μαρούλα», την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, με τις προβολές να ξεκινούν στις 18:00.

    Υπόθεση:  Ένα ηρωικό ταξίδι… με τον πιο απίθανο ήρωα! Αυτός είναι ο Κιτρινομύτης, ένα μικρό ορφανό πουλί που δεν έχει αφήσει ποτέ τη φωλιά του και λαχταρά για μια δική του οικογένεια. Χάρη σε ένα γύρισμα της τύχης, αναγκάζεται να αναλάβει ένα δύσκολο ρόλο: εκείνον του ηγέτη του σμήνους των πουλιών που φεύγουν για την Αφρική. Ο Κιτρινομύτης ενθουσιάζεται με την πρόκληση αλλά έχει ελάχιστες εμπειρίες που μπορούν να τον βοηθήσουν – κι έτσι ξεκινά η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του! 

    Η συνέχεια στην οθόνη του Μαρούλα!

Γαλλία-Βέλγιο, 2014, Animation

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Σκηνοθεσία:  Κριστιάν Ντε Βίτα

Ώρα προβολής: 13:00 (Πέμπτη 8/10), 18:00 (Παρασκευή 9, Σάββατο 10, Κυριακή 11/10)

Διάρκεια: 90’

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας

 

 


«Samba»

Παρασκευή 11, Σάββατο 12

& Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 21:00

 

 

Με μια τρυφερά ρομαντική, όσο και κοινωνικά επίκαιρη ταινία, αποχαιρετούμε το θερινό Μαρούλα και τις έναστρες προβολές του. Οι δημιουργοί των "Άθικτων", της μεγαλύτερης επιτυχίας του σύγχρονου γαλλικού κινηματογράφου, επιστρέφουν με το "Samba", μία ταινία που θα προβληθεί την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Υπόθεση: Ο Samba (Omar Sy), μετανάστης στη Γαλλία για 10 χρόνια, προσπαθεί να επιβιώσει μέχρι να εγκριθεί η αίτησή του για νόμιμη παραμονή. Καταφεύγοντας σε μια εθελοντική οργάνωση για βοήθεια, γνωρίζει και ερωτεύεται την καταθλιπτική Alice (Charlotte Gainsbourg) και γίνεται φίλος με τον τρελούτσικο «Aλγεροβραζιλιάνο» Walid – Wilson (Tahar Rahim).

Η ταινία, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Delphine Coulin, παρουσιάζει τις σκοτεινές πτυχές στη ζωή ενός μετανάστη, φωτισμένες από τον αισιόδοξο χαρακτήρα του Samba.

 

 

Γαλλία, 2014, Δραματική Κομεντί

Σκηνοθεσία:  Έρικ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς

Ηθοποιοί:  Ομάρ Σι, Σαρλότ Γκενσμπούρ, Ταχάρ Ραχίμ

Ώρα προβολής: 21:00

Διάρκεια: 120’

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας

 

 

 

«Fury»

Παρασκευή 4, Σάββατο 5

& Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 21:00

 

 

Η πολεμική ταινία  «Fury» με πρωταγωνιστή το Μπραντ Πιτ θα προβληθεί  στο θερινό κινηματογράφο «Μαρούλα» την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.

Υπόθεση:  Απρίλιος, 1945. Οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη. Ο σκληροτράχηλος λοχίας Wardaddy (Brad Pitt) ηγείται μιας εξαιρετικά επικίνδυνης αποστολής σε εχθρικό έδαφος, έχοντας στη διάθεση του μόνο ένα τανκ με τετραμελές πλήρωμα. Μπορεί η ολιγομελής ομάδα, ανάμεσα στους οποίους και ένας νεοσύλλεκτος, να έχει ελάχιστα όπλα στη διάθεση της, διαθέτει όμως τον ηρωισμό για να δώσει την τελευταία μάχη στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.

 

ΗΠΑ, 2014, Πολεμική

Σκηνοθεσία:  Ντέιβιντ Άγιερ

Ηθοποιοί:  Μπραντ Πιτ, Σάια ΛαΜπέφ, Λόγκαν Λέρμαν, Μάικλ Πένια

Ώρα προβολής: 21:00

Διάρκεια: 134’

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας

 

 


«Τα τερατοκουτάκια»

Παρασκευή 28, Σάββατο 29

& Κυριακή 30 Αυγούστου στις 21:00

 

Από το studio LAIKA, το οποίο μας είχε χαρίσει τα υπέροχα και υποψήφια για Όσκαρ animations «Coraline» (2009) και «Paranorman» (2012), έρχονται στο Θερινό Μαρούλα «Τα Τερατοκουτάκια» (Boxtrolls) την Παρασκευή 29, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Αυγούστου, στις 21:00.

Υπόθεση: Βασισμένη στο εικονογραφημένο μυθιστόρημα του Άλαν Σνόου, «Here Be Monsters», η ταινία διαδραματίζεται στην πόλη Tυρογεφύρι. Κάθε βράδυ, τα τερατοκουτάκια, σκανδαλιάρικα και κάπως χαζούλικα τρολς, βγαίνουν για να κλέψουν διάφορα άχρηστα αντικείμενα, καθώς και τα παιδιά της πόλης όπως φημολογείται. 

Για ένα μικρό ορφανό αγόρι όμως, αυτά τα τερατοκουτάκια είναι η μόνη του οικογένεια και θα κάνει τα πάντα ώστε ο κόσμος να μάθει πόσο καλόκαρδα και αξιαγάπητα είναι, παρά τη δυσφήμιση τους.

 

ΗΠΑ, 2014, Animation

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Σκηνοθεσία:  Άντονι Στάντσι, Γκρέιαν Ανάμπλ

Ώρα προβολής: 21:00

Διάρκεια: 95’

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας

 

 


Ο Δικαστής

Παρασκευή 21, Σάββατο 22,

Κυριακή 23 Αυγούστου, στις 21:00

 

Η δραματική ταινία «Ο Δικαστής», με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, πρόκειται να προβληθεί στο θερινό «Μαρούλα», την Παρασκευή 21, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Αυγούστου, στις 21:00.

Υπόθεση: Ο Χανκ Πάλμερ (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) επιστρέφει στο σπίτι όπου μεγάλωσε, γιατί ο πατέρας του, δικαστής της πόλης (Ρόμπερτ Ντιβάλ), κατηγορείται για φόνο. Ο Χανκ επιχειρεί να ανακαλύψει την αλήθεια και αναγκάζεται να επανασυνδεθεί με την οικογένεια του, απ΄την οποία είχε αποξενωθεί πριν πολλά χρόνια.

ΗΠΑ, 2014, Δραματική

Σκηνοθεσία:  Ντέιβιντ Ντόπκιν

Πρωταγωνιστούν:  Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Βέρα Φαρμίγκα, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Τζέρεμι Στονγκ, Νταξ Σέπαρντ, Λέιτον Μέιστερ, Μελίσα Λίο, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Κεν Χάουαρντ, Έμμα Τρέμπλει, Μπαλτάζαρ Γκέτι, Ντέιβιντ Κρούμχολτζ, Σάρα Λάνκαστερ, Γκρέις Ζαμπρίσκι, Ντένις Ο' Χερ

 Ώρα προβολής: 21:00

Διάρκεια: 141’

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας

 

 

«St. Vincent»

«Ο Αγαπημένος μου Άγιος»

Παρασκευή 14, Σάββατο 15,

Κυριακή 16 Αυγούστου, στις 21:00

 

Η κωμωδία «St Vincent, ο Αγαπημένος μου Άγιος» πρόκειται να προβληθεί στο θερινό «Μαρούλα», στην Παρασκευή 14, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Αυγούστου, στις 21:00.

Υπόθεση: Ο Μπιλ Μάρεϊ (Ξενοδοχείο Grand Budapest) είναι ένας παράξενος, φιλήδονος, αποτυχημένος βετεράνος πολέμου, που μισεί τους πάντες – ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό. Η εμμονή του με τον τζόγο, το αλκοόλ και τα περίεργα πλάσματα της νύχτας, τον οδήγησαν θριαμβευτικά στον πάτο της ζωής και για να καταφέρει πλέον να συνεχίσει να επιβιώνει στην αποτυχημένη και αξιολύπητη καθημερινότητά του, θα αναλάβει να φροντίζει, επί πληρωμή, το δωδεκάχρονο μελαγχολικό αγόρι της διπλανής πόρτας, τον μοναχογιό της φρεσκοχωρισμένης Μελίσα ΜακΚάρθι (Φιλενάδες).

Όπως πολύ εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς, ο “St Vincent de Van Nys” δεν είναι και το καλύτερο πρότυπο άνδρα και πατέρα για τον νεαρό Όλιβερ. Μέσα από τα πιο βρόμικα καταγώγια και τις επικίνδυνες φυλές της πόλης που κυκλοφορούν αυστηρά και μόνο όταν ο ήλιος εξαφανιστεί, ο μικρός Όλιβερ θα γνωρίσει το πραγματικό πρόσωπο της ζωής αλλά θα αποκτήσει παράλληλα, και τον πρώτο του αληθινό και αφοσιωμένο φίλο. Στον πιο απρόσμενο ρόλο, αυτόν της ρωσίδας στρίπερ, συναντάμε τη σέξι, Ναόμι Γουότς (The Impossible).

ΗΠΑ, 2014, Κωμωδία

Σκηνοθεσία:  Θίοντορ Μέλφι

Πρωταγωνιστούν:  Ναόμι Γουότς, Μπιλ Μάρεϊ, Μελίσα ΜακΚάρθι, Τζέιντεν Λίμπερερ, Κρις Ο’ Ντόουντ

 Ώρα προβολής: 21:00

Διάρκεια: 102’

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

 

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας

 

 


«Interstellar»
Παρασκευή 7, Σάββατο 8,
Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 21:00

 

Το θερινό «Μαρούλα» αυτή την εβδομάδα μας πηγαίνει στα άστρα μέσα από την συναρπαστική ιστορία της διαστημικής περιπέτειας «Interstellar» που θα προβληθεί την Παρασκευή 7, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Αυγούστου. 
Υπόθεση: Σε ένα μέλλον όπου το περιβάλλον έχει καταστραφεί, και η τροφή γίνεται όλο και πιο σπάνιο αγαθό, ένα ταξίδι πέρα από το γαλαξία είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει ελπίδα στην ανθρωπότητα.
Το INTERSTELLAR εξιστορεί τις περιπέτειες μιας ομάδας εξερευνητών, οι οποίοι αναλαμβάνουν την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς, για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια.
Στην ομάδα των εξερευνητών, το ρόλο του πιλότου αναλαμβάνει ο βραβευμένος με Όσκαρ Μάθιου ΜακΚόναχι, ο οποίος συνειδητοποιεί πως η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που ξεπερνάει το χρόνο και το χώρο, όταν αφήνει πίσω τα δύο του παιδιά για να ηγηθεί της αποστολής διάσωσης της ανθρωπότητας. Μαζί του, η βραβευμένη με Όσκαρ Αν Χάθαγουεϊ (ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ, Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΦΟΡΟΥΣΕ PRADA), η υποψήφια για Όσκαρ Τζέσικα Τσαστέιν (ZERO DARK THIRTY), ο βραβευμένος με Όσκαρ Μάικλ Κέιν (Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ, BATMAN BEGINS). Συμμετέχουν ακόμα, η βραβευμένη με Όσκαρ Έλεν Μπέρστιν (ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ, Ο ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ), ο Κέισι Άφλεκ (Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ) και ο Γουες Μπέντλεϊ (AMERICAN BEAUTY).
Το κινηματογραφικό αριστούργημα του Κρίστοφερ Νόλαν (Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΙΠΠΟΤΗ, INCEPTION), βασίζεται στις επιστημονικές θεωρίες του παγκοσμίως γνωστού φυσικού, Κιπ Θορν, ο οποίος είναι και συμπαραγωγός της ταινίας. Γυρισμένο μόνο σε φιλμ, το πολυαναμενόμενο INTERSTELLAR αποτελεί μια συναρπαστική ιστορία του διαχρονικού αγώνα του ανθρώπου να κατανοήσει τη θέση του στο σύμπαν. Η μουσική του βραβευμένου με Όσκαρ Χανς Ζίμερ (THE LION KING, Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΙΠΠΟΤΗ, INCEPTION) δημιουργεί μια υποβλητική ατμόσφαιρα σε ένα αγωνιώδες ταξίδι στο σύμπαν.

 

ΗΠΑ-Βρετανίας, 2014, Επιστημονικής Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν
Πρωταγωνιστούν: Τζον Λίθγκοου, Αν Χάθαγουεϊ, Κέισι Άφλεκ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Έλεν Μπέρστιν, Μάικλ Κέιν, Γουές Μπέντλεϊ, Μπιλ Έργουιν, Μακένζι Φόι, Τόφερ Γκρέις, Ντέιγιντ Γκιάσι, Μάθιου Μακ Κόναχι
Ώρα προβολής: 21:00
Διάρκεια: 168’
Γενική είσοδος: 6 ευρώ
Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ


interstellar.jpg«Paddington»

Παρασκευή 31 Ιουλίου,
Σάββατο & Κυριακή
1 & 2 Αυγούστου στις 21:00

Μία οικογενειακή ταινία που έχει κερδίσει τις καρδιές των θεατών σε όλο τον κόσμο έρχεται στο θερινό «Μαρούλα» στις 31 Ιουλίου, 1 & 2 Αυγούστου. Πρωταγωνιστής της το αρκουδάκι Πάντινγκτον, που ταξιδεύει από τα βάθη της ζούγκλας του σκοτεινού Περού στο κέντρο του Λονδίνου.
Υπόθεση: Ένας νεαρός περουβιανός αρκούδος με πάθος για οτιδήποτε αγγλικό, ταξιδεύει μέχρι το Λονδίνο με σκοπό να βρει ένα φιλόξενο σπίτι. Αν και αρχικά διαπιστώνει, με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι η ζωή στην πόλη δεν είναι αυτό που φανταζόταν δεν θα αργήσει να πέσει πάνω στην ευγενική οικογένεια των Μπράουν, οι οποίοι αφού διαβάσουν την ταμπέλα που έχει κρεμασμένη στο λαιμό του (“Παρακαλώ φροντίστε αυτή την αρκούδα”) θα αποφασίσουν να τον πάρουν μαζί τους, προσφέροντάς του προσωρινή διαμονή στον παράδεισο. Όλα δείχνουν ήρεμα κι ωραία στη νέα αυτή συνύπαρξη, μέχρι τη στιγμή που το σπάνιο αρκουδάκι μας θα τραβήξει την προσοχή μιας σατανικής ταριχεύτριας ζώων.

Αγγλική ταινία, 2014, Οικογενειακή
Σκηνοθεσία: Πολ Κίνγκ
Πρωταγωνιστούν: Νικόλ Κίντμαν, Χιου Μπονβίλ, Σάλι Χόκινς, Πίτερ Καπάλντι,
Ηθοποιοί (φωνές στα ελληνικά): Γιάννης Τσιμιτσέλης, Φώτης Πετρίδης, Πέτρος Δαμούλης, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Μάντυ Λάμπου, Κώστας Δαρλάσης, Λίλα Μουτσοπούλου, Βασίλης Μήλιος, Γιώργος Σκούφης, Στεφανία Φιλιάδη, Ναταλία Κατσαρού
Ώρα προβολής: 21:00
Διάρκεια: 95’
Γενική είσοδος: 6 ευρώ
Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

 

paddington.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

«Αφεντικά για σκότωμα 

Παρασκευή 24, Σάββατο 25,

Κυριακή 26 Ιουλίου στις 21:00

 

 

Με την πολύ πετυχημένη κωμωδία «Αφεντικά για σκότωμα 2» συνεχίζονται οι προβολές στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Μαρούλα»

Υπόθεση: Έχοντας βαρεθεί να δίνουν λογαριασμό σε προϊστάμενους, ο Νικ, ο Ντέιλ και ο Κούρτ αποφασίζουν να γίνουν αφεντικά των εαυτών τους, ανοίγοντας τη δική τους επιχείρηση. Ένας επιτήδειος επενδυτής αποσύρει όμως ξαφνικά την οικονομική του υποστήριξη, αφήνοντας τους στα κρύα του λουτρού. Εξαπατημένοι, απογοητευμένοι και χωρίς νομική βοήθεια, οι τρεις επίδοξοι επιχειρηματίες σχεδιάζουν να απαγάγουν τον ενήλικο γιο του επενδυτή για να τον εκβιάσουν ώστε να ανακτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας τους. 

Η ταινία αποτελεί τη συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης κωμωδίας του 2011 "Αφεντικά για σκότωμα" κι ενώνει ξανά τους σταρ Τζέισον Μπέιτμαν, Τσάρλι Ντέι και Τζέισον Σουντέικις στους δημοφιλείς ρόλους των υπαλλήλων που ζητούν εκδίκηση. 

Επίσης ξαναβλέπουμε τη Τζένιφερ Άνιστον, τον Τζέιμι Φοξ και τον Κέβιν Σπέισι στους πρωταγωνιστικούς τους ρόλους. Ο Κρις Πέιν και ο Κρίστοφ Γουόλτζ υποδύονται τους νέους αντιπάλους της τριάδας, οι οποίοι στέκονται εμπόδιο στα όνειρα τους για επιτυχία.

 

Αμερικανική ταινία, 2014, Κωμωδία

Σκηνοθεσία:  Σον Άντερς

Πρωταγωνιστούν:  Τζέισον Μπέιτμαν,Τσάρλι Ντέι, Τζέισον Σουντέικις, Τζένιφερ Άνιστον, Κέβιν Σπέισι

Ώρα προβολής: 21:00

Διάρκεια: 108’

Γενική είσοδος:  6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας

Αναβολή προβολής

Σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται η προβολή της ταινίας «Samba» στον θερινό κινηματογράφο «Μαρούλα», η οποία προγραμματιζόταν για τις 17, 18 και 19 Ιουλίου. Η αναβολή οφείλεται στα πρόσφατα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της τραπεζικής αργίας, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διενέργεια ορισμένων συναλλαγών.

Εκτιμούμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα του κινηματογράφου.


Αναβολή προβολής     

  Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω των έκτακτων οικονομικών συνθηκών, αναβάλλεται η προβολή της ταινίας «Fury» στο θερινό κινηματογράφο «Μαρούλα», η οποία προγραμματιζόταν για τις 10, 11 και 12 Ιουλίου.

Θα είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα του κινηματογράφου, με τη λήξη της τραπεζικής αργίας και την επίλυση των προβλημάτων που καθιστούν αδύνατη τη διενέργεια ορισμένων συναλλαγών.


5,6 και 7 Ιουνίου 2015

«Σταχτοπούτα»

(Cinderella)

Ταινία φαντασίας, σε σκηνοθεσία Kenneth Branagh με τους: Cate Blanchett, Lily James, Richard Maden, Stellan Skarsgard, Holiday Grainger

2015, Φαντασίας, εγχρ. 112’

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 8:00 μ.μ.

Εισιτήριο: 6 ευρώ 

Μαθητικό, φοιτητικό,στρατιωτικό: 4 ευρώ 

Η ταινία «Σταχτοπούτα» έρχεται στην μεγάλη οθόνη του «Μαρούλα» την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαρτίου στις 20:00.

Υπόθεση: Η νεαρή Ella (Lily James) έχει μόλις χάσει τη μητέρα της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα στηρίξει τον αγαπημένο της πατέρα στην απόφαση του να ξαναπαντρευτεί. Η ίδια καλωσορίζει τη μητριά της (Cate Blanchett) και τις κόρες της Anastasia (Holliday Grainger) και Drisella (Sophie McShera) στο πατρικό της, αλλά μετά τον θάνατο του πατέρα της, καταλήγει στο έλεος μιας ζηλόφθονης και άκαρδης νέας οικογένειας. Υποβαθμίζεται σε υπηρέτρια καλυμμένη με στάχτες, εξού και η περιφρονητική προσφώνηση Σταχτοπούτα. 

Η Ella έχει κάθε λόγο να χάσει το κουράγιο της, αποφασίζει όμως να ακολουθήσει τη συμβουλή της μητέρας της να είναι θαρραλέα και ευγενική. Δεν παρασύρεται από την απόγνωση, ούτε απεχθάνεται αυτούς που την κακομεταχειρίζονται. Παράλληλα, έχει γνωρίσει έναν γοητευτικό ξένο στο δάσος. Αγνοώντας ότι πρόκειται για έναν πρίγκιπα, πιστεύει ότι είναι απλώς ένας παρατρεχάμενος του παλατιού που διαθέτει, όπως και η ίδια, μία ευγενική ψυχή. 
Η τύχη της μοιάζει να αλλάζει όταν το Παλάτι στέλνει σε όλες τις ανύπαντρες κοπέλες μία πρόσκληση για τον χορό και έτσι η Ella ελπίζει να συναντήσει ξανά τον γοητευτικό Kit (Richard Madden). Όμως, η μητριά της απαγορεύει να πάει στον χορό. Την κατάλληλη στιγμή εμφανίζεται μια καλόψυχη ζητιάνα, η οποία με μία κολοκύθα και μερικά ποντίκια, θα αλλάξει τη ζωή της Σταχτοπούτας για πάντα. 

 

maroulather2015.jpg
«Κατεβάστε» το πρόγραμμα εδώ


Μάιος στο «Μαρούλα»

Μια βόλτα στο σινεμά του κόσμου

Φέτος το Μάιο το «Μαρούλα» μας πηγαίνει μια βόλτα στα σινεμά του κόσμου, εμπλουτίζοντας τις κινηματογραφικές μας εμπειρίες με ταινίες από Αγγλία, Ιρλανδία , Βέλγιο, Αργεντινή και  Σουηδία.

Ξεκινάμε 1,2 και 3 Μαΐου από την Ιρλανδία του 1932, με μια- όπως τη χαρακτήρισε και ο Guardian-δυνατή ταινία,  το Jimmys Hall, παραγωγής Αγγλίας-Ιρλανδίας. Στις 8, 9 και 10 Μαΐου έρχεται η βελγική  παραγωγή «Το Μαγικό σπίτι»,  με έναν απολαυστικό πρωταγωνιστή και  διασκεδαστικούς δεύτερους ρόλους  (Αθηνόραμα), ενώ στις 15,16 και 17 Μαΐου η Αργεντινή μας λέει «Ιστορίες για αγρίους», μια ξεκαρδιστική κωμωδία για απαιτητικούς θεατές (Lifo).

Στις 22,23 και 24 Μαΐου ακολουθεί η αγγλική ταινία «’71», η οποία διαδραματίζεται στη Βόρεια Ιρλανδία, στους  δρόμους του Μπέλφαστ του 1971 και που σύμφωνα με το Flix είναι «μία από τις πιο έντονες κινηματογραφικές εμπειρίες που ζήσαμε πρόσφατα, ένα ντεμπούτο τόσο εκρηκτικό, που δεν μπορείς να το φανταστείς».

Ο μήνας κλείνει με τη βραβευμένη στο Φεστιβάλ Καννών και υποψήφια για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας «Ανωτέρα Βία», σουηδικής παραγωγής, που θα προβληθεί στις 29,30 και 31 Μαΐου, ένα βαθιά σαρκαστικό δράμα πάνω στην ανθρώπινη φύση και τις κοινωνικές συμβάσεις.

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στο σινεμά του κόσμου!

Το πρόγραμμα του Μαΐου 

maiosmaroula2.jpg

 

 Δείτε τον Απρίλιο στο «Μαρούλα»

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας των μεγάλων πρωταγωνιστών στο «Μαρούλα», όπου συνεχίζονται οι προβολές με νέες συναρπαστικές ταινίες για μικρούς και μεγάλους. 

Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, η Μέριλ Στριπ, ο Ντέιβιντ Κάμπερμπατς, η Κίρα Νάιτλι και η Τζούλιαν Μουρ είναι μερικά από τα μεγάλα ονόματα που θα μας χαρίσουν τις ερμηνείες τους, προσφέροντας και αυτό το μήνα μοναδικές εμπειρίες σε όσους έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ταινίες τους στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Ανάμεσά τους, η ταινία «Still Alice», που χάρισε στη Τζούλιαν Μουρ το Όσκαρ α' Γυναικείου Ρόλου στις φετινές απονομές, τα «Μυστικά του Δάσους», ταινία για την οποία η Μέριλ Στριπ ήταν υποψήφια για ένα ακόμα Όσκαρ και «Το παιχνίδι της μίμησης», για το οποίο ο Ντέιβιντ Κάμπερμπατς ήταν υποψήφιος για Όσκαρ α' Ανδρικού Ρόλου και η Κίρα Νάιτλι για Όσκαρ β' Γυναικείου Ρόλου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του Απριλίου

maroula2.jpg


 

 


3,4 και 5 Απριλίου 2015

«Ο Νο1 Καταζητούμενος»

(The Most Wanted)

2014, θρίλερ, 122'

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:30 

Εισιτήριο: 6 ευρώ 

Μαθητικό, φοιτητικό,στρατιωτικό: 4 ευρώ 

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ, κι από το σκηνοθέτη των Control και Ο Αμερικάνος, η ταινία είναι μια σύγχρονη ιστορία ίντριγκας, αγάπης, εχθροπραξίας, γεμάτη ένταση μέχρι την τελευταία της σκηνή.

Ένας εξαθλιωμένος ρωσοτσετσένος  μετανάστης, φτάνει στην Ισλαμική κοινότητα του Αμβούργου, διεκδικώντας την περιουσία του πατέρα του. Γερμανικές κι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τον τοποθετούν στο στόχαστρο τους κι αναζητούν την πραγματική του ταυτότητα- πρόκειται για ένα καταπιεσμένο θύμα ή για επικίνδυνο εξτρεμιστή; 

 

13,14 και 15 Μαρτίου 2015

«Χωρίς Μέτρο»

(Whiplash)

Αμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία Ντάμιεν Σαζέλ, με τους: Μάιλς Τέλερ, Τζέι Κέι Σίμονς, Πολ Ράιζερ

2014,Δραματική,εγχρ. 106'

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 8:00 μ.μ.
Εισιτήριο: 6 ευρώ 

Μαθητικό, φοιτητικό,στρατιωτικό: 4 ευρώ 

Ο Andrew Neyman (Miles Teller) είναι ένας φιλόδοξος νεαρός ντράμερ της τζαζ που σπουδάζει σε ένα από τα καλύτερα μουσικά σχολεία της Αμερικής. Καθηγητής του είναι ο Terence Fletcher (J.K. Simmons), ένας από τους πιο απαιτητικούς, σκληρούς και τελειομανείς μαέστρους της τζαζ. Η μέθοδος διδασκαλίας του είναι κάθε άλλο παρά συμβατική. Υπάρχουν όρια όταν προσπαθείς να αναδείξεις την τέλεια ερμηνεία;


6,7 και 8 Μαρτίου 2015

«Δύο ημέρες, μία νύχτα»

(Deux jours,une nuit)

Γαλλοβελγική ταινία, σε σκηνοθεσία Ζαν Πιερ και Λυκ Νταρντέν, με τους: Μαριόν Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ροντζιόνε

2014,Δραματική, εγχρ. 95΄

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 8:00 μ.μ.
Εισιτήριο: 6 ευρώ 

Μαθητικό, φοιτητικό,στρατιωτικό: 4 ευρώ 

 

 Η Σάντρα, νεαρή σύζυγος και μητέρα, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο σε μια μικρή πόλη του Βελγίου. Κατά την απουσία της, οι συνάδελφοι της συνειδητοποιούν ότι μπορούν να καλύψουν τη βάρδια της με μικρές υπερωρίες και χρηματικά μπόνους. Η μοίρα της Σάντρα βρίσκεται στα χέρια 16 εργατών, τους οποίους πρέπει να πείσει να αρνηθούν τα μπόνους για να κρατήσει τη δουλειά της. Μπαίνει σε μια μάχη για να σώσει τη θέση της, δύο ημέρες και μία νύχτα, πριν την καταληκτική ψηφοφορία.27, 28 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου 2015

«Το κορίτσι που εξαφανίστηκε»

(Gone Girl)

Αμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ με τους: Μπεν Άφλεκ, Ρόζαμουντ Πάικ , Νιλ Πάτρικ Χάρις, Κάρι Κουν

2014,Θρίλερ Μυστηρίου, εγχρ. 145΄

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 8:00 μ.μ.
Εισιτήριο: 6 ευρώ 

Μαθητικό, φοιτητικό,στρατιωτικό: 4 ευρώ 


 Στην πέμπτη επέτειο του γάμου τους, ο Νικ Ντιούν (Μπεν Άφλεκ), δηλώνει στην αστυνομία ότι η γυναίκα του, Έιμι (Ρόζαμουντ Πάικ) έχει εξαφανιστεί. Υπό την πίεση των αστυνομικών αρχών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το πορτραίτο του Νικ ως ευτυχισμένου άντρα αρχίζει να καταρρέει. Σύντομα τα ψέματα του, οι απάτες του και η παράξενη συμπεριφορά του, κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται μήπως ο Νικ Ντιούν είναι αυτός που σκότωσε τη γυναίκα του;


«Οι Υπερέξι»
(
Big Hero 6)

Ταινία Κινουμένων Σχεδίων της Disney, σε σκηνοθεσία Don Hall, Chris Williams

2014,Παιδική,εγχρ. 102'

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 6:00 μ.μ.
Εισιτήριο: 6 ευρώ 

Μαθητικό, φοιτητικό,στρατιωτικό: 4 ευρώ

Γεμάτη από το συναίσθημα και το χιούμορ που περιμένει κανείς από τα Walt Disney Animation Studios, η ταινία κινουμένων σχεδίων ΟΙ ΥΠΕΡΕΞΙ είναι μια κωμική περιπέτεια γεμάτη δράση με ήρωα τον Χίρο Χαμάντα, ένα παιδί-θαύμα που ασχολείται με την ρομποτική. Ο Χίρο μαθαίνει πώς να δαμάσει την ευφυΐα του από τον εξίσου έξυπνο μεγάλο αδερφό του, Ταντάσι και τους φίλους τους: την Γκο Γκο Τάμαγκο που της αρέσει η αδρεναλίνη και τα επικίνδυνα σπορ, τον υπερβολικά τακτικό Γουασάμπι, την Ξινομελένια που διαπρέπει στη χημεία και τον πωρωμένο με την τεχνολογία Φρεντ. Όταν ένα καταστροφικό συμβάν τους βάζει στο μάτι του κυκλώνα μιας επικίνδυνης συνομωσίας που εξελίσσεται στους δρόμους του Σαν Φρανσόκιο, ο Χίρο στρέφεται στον κοντινότερο σύντροφό του --το ρομπότ Μπέιμαξ- και μεταμορφώνει την ομάδα σε μια συμμορία εξελιγμένων τεχνολογικά ηρώων, αποφασισμένων να λύσουν το μυστήριο.  13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015

Μαγεία στο Σεληνόφως
(Magic In The Moonlight)

Αμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία Γούντι Άλεν, με τους: Κόλιν Φερθ, Έμα Στόουν,
Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Έιλιν Άτκινς
2014,Κομεντί,εγχρ. 97'

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 8:00 μ.μ.
Εισιτήριο: 6 ευρώ

Μαθητικό, φοιτητικό,στρατιωτικό: 4 ευρώ

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του '20 και το καλοκαίρι στη Γαλλική Ριβιέρα είναι «καυτό». Ένας Εγγλέζος ξαφνικά καταφθάνει, όχι ως ένας απλός παραθεριστής αλλά ως ο άνθρωπος που του έχει ανατεθεί να διεισδύεσει και να διελευκάνει μια απάτη. Ανάμεσα στις αριστοκρατικές επαύλεις, τα μικρά τζαζ μπαρς και τις ατέλειωτες αμμουδιές της Κυανής Ακτής, ο Γούντι Άλεν πλέκει την απολαυστική ιστορία του.

 

Ίσως αύριο
(In a better world)
Δανέζικη ταινία, σκην.: Σουζάνε Μπίερ με τους: Ούλριχ Τόμσεν,
Μίκαελ Πέρσμπραντ, Τρίνε Ντίρχολμ,
2010, Δράμα, εγχρ. 119΄,
όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας

04.05.2012 Παρασκευή - 9:00μ.μ.
06.05.2012 Κυριακή - 9:00μ.μ.
07.05.2012 Δευτέρα - 9:00μ.μ.
εισιτ.: 5€. Μαθ. φοιτ.στρατ: 3€


Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Αφρική, αλλά και σε μια επαρχιακή πόλη της Δανίας, όπου κυριαρχεί η ανιαρή καθημερινότητα. Οι ζωές δύο οικογενειών διασταυρώνονται και μια ασυνήθιστη, αλλά και ριψοκίνδυνη φιλία ανθίζει. Όμως η μοναξιά, η θλίψη και οι αδυναμίες παραμονεύουν. Πολύ σύντομα, η φιλία αυτή μετατρέπεται σε μια επικίνδυνη συμμαχία και σε μια αμείλικτη καταδίωξη, όπου οι ζωές όλων κινδυνεύουν.


"ΤΟ ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟ" - Σήμερα, 30 Απριλίου 2012, ώρα 20:00 στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα
Αγαπητοί μας φίλοι,
Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια του προγράμματος "Μαθήματα στο Σκοτάδι" και σε συνεργασία με τον  Δήμο Λήμνου,την Δευτέρα 30 Απριλίου και ώρα 20.00, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρούλα θα γίνει η προβολή της ταινίας "ΤοΣκασιαρχείο", με ελεύθερη είσοδο για όλους και συζήτηση με θέμα "Ο κινηματογράφος στην εκπαίδευση", καθώς "Το Σκασιαρχείο" είναι η βραβευμένη ταινία από τον Ο.Η.Ε, για το δικαίωμα του παιδιού στην εκπαίδευση.

Στο blog μας για τα "Μαθήματα στο σκοτάδι" μπορείτε να διαβάσετε λίγα λόγια για την ταινία:
http://cinedraseis.wordpress.com/tainies/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF/
Σας περιμένουμε όλους,
Κώστας Κορρές
Υπεύθυνος για τα "Μαθήματα στο σκοτάδι" & τη διοργάνωση εργαστηρίων
Πρόγραμμα κινηματογράφου «ΜΑΡΟΥΛΑ»

Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος


15,16,17 Μαρτίου: Μεσάνυχτα στο Παρίσι
 
Αμερικανοϊσπανική ταινία, σκην.: Γούντι Αλεν με τους: Όουεν Γουίλσον, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Κάθι Μπέιτς, Κάρλα Μπρούνι,
Όσκαρ καλ. Σεναρ.Κωμωδία, 2011, Εγχρ. 94΄,
Πεμ Παρ.Σαβ.9:00μ.μ
Εισ.: 6€,μαθ. Φοιτ. στρατ.:4€.

Ένας Αμερικανός σεναριογράφος, λάτρης της ρομαντικής και μποέμικης ζωής, επισκέπτεται με την πραγματίστρια γυναίκα του το Παρίσι. Ένα βράδυ, όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα, θα βρεθεί ξαφνικά πίσω στην μπελ επόκ.
 
30,31 Μαρτίου, 1 Απριλίου: Ας μιλήσουμε για τον Κέβιν
 
ΗΠΑ, Βρετ.  Σκην.: Λιν Ράμσεϊ, με τους: Τίλντα Σουίντον, Τζον Ράιλι, Έζρα Μίλερ,
2011, 112΄,Εγχρ. Ψυχ. Δράμα,
Παρ. Σαβ. Κυρ. 9:00μ.μ
εισιτ.: 5€, μαθ.φοιτ.στρατ.: 3€

Η Ίβα ποτέ δεν ήθελε πραγματικά να γίνει μητέρα. Σίγουρα δεν ήθελε να γίνει η μητέρα ενός ψυχρού αγοριού που δολοφόνησε εφτά συμμαθητές του, έναν υπάλληλο της σχολικής καντίνας και μια δημοφιλή καθηγήτριά του λίγες μέρες πριν κλείσει τα δεκάξι. Δύο χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα, ήρθε η ώρα η Ίβα να αναλύσει με ειλικρίνεια τον γάμο, την καριέρα της, την οικογένειά της, τη σχέση της με τα παιδιά της, το φονικό ξέσπασμα του Κέβιν σε μια σειρά από αφοπλιστικά εξομολογητικές επιστολές που απευθύνονται στον χαμένο σύζυγό της, τον Φράνκλιν.
 
6,7,8 Απριλίου: Το παιδί με το ποδήλατο
 
Βέλγικη ταινία, σκηνοθεσία: Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν με τους: Σεσίλ ντε Φρανς, Ζερεμί Ρενιέ, Τομάς Ντορέ,
κοινωνική, 2011, εγχρ. 87΄,
Παρ. Σαβ. Κυρ. 9:00μ.μ,
Εισιτ.: 5€, μαθ.φοιτ. στρατ.: 3 €.

Εγκαταλειμμένος από τον πατέρα του, ο 12χρονος Σιρίλ υιοθετείται προσωρινά από τη Σαμάνθα, μια νεαρή κομμώτρια, η οποία προσπαθεί να του συμπαρασταθεί και να κατευνάσει την ανεξέλεγκτη οργή του.
 
 
17,18,19 Απριλίου: Οι περιπέτειες του Τεν-τεν
 
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ με τους: Τζέιμι Μπελ, Άντι Σέρκις, Ντάνιελ Κρεγκ, Σάιμον Πεγκ,
περιπέτεια, 2011, εγχρ. 108΄,
Τρ. Τετ. Πεμ. 9:00μ.μ
Εισιτ.: 5€, μαθ. φοιτ. στρατ.: 4€.

Όταν κατά λάθος φτάνει στα χέρια του Τεν Τεν η ρεπλίκα ενός ιστιοφόρου του 17ου αιώνα, εκείνος θα βρεθεί στο στόχαστρο ενός αδίστακτου συλλέκτη. Αναζητώντας την αιτία, ο νεαρός δημοσιογράφος θα γνωρίσει τον καπετάνιο Χάντοκ, θα μάθει την ιστορία του «Μονόκερου» και θα φτάσει μέχρι τα πέρατα του κόσμου.
  
27,28,29 Απριλίου:  Hugo 
 
Αμερικ. Σκην.: Μάρτιν Σκορσέζε, με τους: Άσα Μπάτερφιλντ, Κλόε Γκρέις, Τζουντ Λο, Μπεν Κίνγκσλεϊ,
2011, εγχρ.126΄,5 όσκαρ,
Παρ. Σαβ. Κυρ. 9:00μ.μ
εισιτ.:6€, μαθ. φοιτ. στρατ.:4€.

 

Παρίσι, δεκαετίας του '30 : Ένα 12χρονο ορφανό αγόρι, ο Χιούγκο Καμπρέ, κατοικεί στις εσωτερικές στοές ενός σιδηροδρομικού σταθμού, φροντίζοντας τα ρολόγια του πολυσύχναστου σταθμού. Σταθερή παρέα του, ένα μυστηριώδες ανθρωπόμορφο μηχάνημα που έχει στο κέντρο του μία υποδοχή για ένα κλειδί σε σχήμα καρδιάς, το οποίο αποτελεί και το μόνο πράγμα που του έχει απομείνει από τον πατέρα του. Όταν ο κόσμος του συνδέεται ξαφνικά με ένα εκκεντρικό κορίτσι που λατρεύει τα βιβλία και τις περιπέτειες κι έναν πικρόχολο γέρο, ιδιοκτήτη ενός μικρού καταστήματος παιχνιδιών στο σταθμό, η μυστική ζωή και το πολύτιμο μυστικό του Χιούγκο που τον συνδέει με το νεκρό πατέρα του, κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν.

4,5,6 Μαϊου: Ίσως αύριο

Δανέζικη ταινία, σκην.: Σουζάνε Μπίερ με τους: Ούλριχ Τόμσεν, Μίκαελ Πέρσμπραντ, Τρίνε Ντίρχολμ,
2010,  Δράμα, εγχρ. 119΄, όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας
Παρ. Σαβ. Κυρ.9:00μ.μ.
εισιτ.: 5€. Μαθ. φοιτ.στρατ: 3€,  

Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Αφρική, αλλά και σε μια επαρχιακή πόλη της Δανίας, όπου κυριαρχεί η ανιαρή καθημερινότητα. Οι ζωές δύο οικογενειών διασταυρώνονται και μια ασυνήθιστη, αλλά και ριψοκίνδυνη φιλία ανθίζει. Όμως η μοναξιά, η θλίψη και οι αδυναμίες παραμονεύουν. Πολύ σύντομα, η φιλία αυτή μετατρέπεται σε μια επικίνδυνη συμμαχία και σε μια αμείλικτη καταδίωξη, όπου οι ζωές όλων κινδυνεύουν.
   
18,19,20 Μαϊου: Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο
 
Γαλλική ταιν. Σκην.: Ρ. Γκεντιγιάν με τους: Αριάν Ασκαρίντ, Ζαν Πιερ Νταρουσέν,
2011, κοινωνική, 107΄,
Παρ. Σαβ. Κυρ 9:00μ.μ
εισιτ.: 5€, μαθ. φοιτ. στρατ.: 3€.

Παρόλο που έχει χάσει τη δουλειά του πρόσφατα, ο Μισέλ ζει ευτυχισμένος με την γυναίκα του Μαρί-Κλερ. Το ζευγάρι είναι ερωτευμένο για πάνω από τριάντα χρόνια. Τα παιδιά και τα εγγόνια τους τους δίνουν χαρά, όπως και οι καλοί φίλοι που τους περιβάλλουν. Είναι και οι δύο περήφανοι για τους πολιτικοποιημένους αγώνες και τις ηθικές αξίες τους. Όμως, αυτή η ευτυχία θα διαταραχθεί από δύο οπλισμένους νεαρούς που θα τους επιτεθούν βίαια και θα αρπάξουν τα χρήματα που τους δώρισαν οι φίλοι τους για ένα ταξίδι στο Κιλιμάντζαρο. Το σοκ γίνεται μεγαλύτερο όταν...

{Η τιμή του εισιτηρίου καθορίζεται με βάση την τιμή της ενοικίασης της ταινίας.}
"Ελληνικός κινηματογράφος στο «Μαρούλα»"

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 20:30,

Ο μπακαλόγατος ή της κακομοίρας 1963,

κωμωδία με τον Κ. Χατζηχρήστο

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 20:30,

Ο Θ.Β. φανερός πράκτωρ 000,1967,

κωμωδία του Θ. Βέγγου

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012, ώρα 20:30,

Μάθε παιδί μου γράμματα, 1981, 

κοιν. κωμωδία του Θ. Μαραγκού


Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012, ώρα 20:00,

Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων, 1999,

ταινία εποχής του Δ. Αβδελιώδη


Κυριακή 4 Μαρτίου 2012, ώρα 20:30,

Ακαδημία Πλάτωνος, 2009.

κωμωδία του Φ. Τσίτου

Πριν από την προβολή της κάθε ταινίας του προγράμματος θα γίνεται ένα μικρό (15΄)
αφιέρωμα στον Θ. Αγγελόπουλο.


Γενική είσοδος 3 ευρώ

.ΑΠΑΓΩΓΗ
ABDUCTION

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 107' ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΤΖΟΝ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ
ΠΑΙΖΟΥΝ: ΑΛΦΡΕΝΤ ΜΟΛΙΝΑ , ΣΙΓΚΟΥΡΝΙ ΓΟΥΙΒΕΡ , ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΛΟ , ΤΕΙΛΟΡ ΛΟΤΝΕΡ , ΛΙΛΙ ΚΟΛΙΝΣ
Κατά τη διάρκεια της ερευνάς του, για μια εργασία κοινωνιολογίας, ο δεκαεπτάχρονος Νέιθαν Χάρπερ, ανακαλύπτει τη φωτογραφία ενός μωρού που είχε χαθεί το 1994 και του μοιάζει ανατριχιαστικά. Με τη βοήθεια της φίλης του, Κάρεν, ο Νέιθαν ξεκινάει την αναζήτηση της της πραγματικής του ταυτότητα για να ανακαλύψει πως όλη του τη ζωή βρίσκεται σε ένα μυστικό πρόγραμμα προστασίας. Οι έρευνες του όμως θα φανερώσουν την ύπαρξη του με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση όλων όσων τον θέλουν νεκρό! Τώρα, η μόνη επιλογή που έχουν αυτός και η Κάρεν είναι να τρέξουν να σωθούν, αποφεύγοντας τις τοπικές αρχές, τη CΙΑ και τους πληρωμένους δολοφόνους που ζητούν εκδίκηση....
                                                  
(ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ      28-10-2011    ΩΡΑ 12:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ      28-10-2011    ΩΡΑ  20:00
ΣΑΒΒΑΤΟ          29-10-2011   ΩΡΑ  20:00
ΚΥΡΙΑΚΗ             30-10-2011   ΩΡΑ  20:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΑΙΔ.-ΦΟΙΤ.-ΣΤΡΑΤ. 4 ΕΥΡΩ ΚΑΝΟΝΙΚΟ 6 ΕΥΡΩ


ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΠΑΝΤΑ 2
KUNG FU ΡΑΝDΑ 2

ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 91' ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΓΙΟΥ ΝΕΛΣΟΝ
Αυτήν τη φορά ο χνουδωτός, στρουμπουλός Πο κι οι Υπέροχοι Πέντε έχουν να αντιμετωπίσουν έναν άκρως επικίνδυνο αντίπαλο, το Λόρδο Σέιν, που μοιάζει ανίκητος αφού φαίνεται να έχει ανακαλύψει ένα μυστικό όπλο που είναι ικανό να αφανίσει την τέχνη του Κουνγκ Φου. Πώς θα καταφέρει ο Πο να τον νικήσει; Η απάντηση βρίσκεται κάπου μακριά... στο παρελθόν του Πο και στο μυστικό που αυτό κρύβει...

 (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ) ΣΑΒΒΑΤΟ       8-10-2011 ΩΡΑ 12:30 
ΣΑΒΒΑΤΟ       8-10-2011 ΩΡΑ 20:00 
ΚΥΡΙΑΚΗ         9-10-2011 ΩΡΑ 20:00

ΕΙΣΟΔΟΣ : ΠΑΙΔΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ 4 ΕΥΡΩ
ΚΑΝΟΝΙΚΟ 6 ΕΥΡΩ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Ώρα έναρξης όλων των προβολών 21:30

ΤΕΤΑΡΤΗ 10, Αυγούστου

 Ιταλικός κινηματογράφος: «Πρώην»

 Είσοδος ελεύθερη.

ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 11,12,13 Αυγούστου

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Κωμωδία (Monty Pythons) | Έγχρωμο | Διάρκεια: 1Ο7'. Αγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Τέρι Τζόουνς με τους: Γκράχαμ Τσάπμαν, Τζον Κλιζ, Ερικ Αιντλ, Τέρι Γκίλιαμ, Μάικλ Πάλιν.

Επτά σκετς περιγράφουν τη ζωή, από τη γέννηση μέχρι τα γεράματα και το θάνατο, μέσα από τις κατά Σαίξπηρ «επτά ηλικιακές φάσεις του ανθρώπου».

Γενική είσοδος 6€, Μαθητικά, Φοιτητικά 4€

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Αυγούστου

Ιταλικός κινηματογράφος: «Ψηλά το κεφάλι».

Είσοδος ελεύθερη

 

ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 18, 19, 20, 21, 22 Αυγούστου

Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ & ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

ΜΕΡΟΣ 2°

Φαντασίας | 2011 | Έγχρωμο | 125'. Αγγλοαμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γιέιτς με τους: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκριντ, Ρέιφ Φάινς, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ

Ο   Χάρι   με   την   Ερμιόνη   και   τον   Ρον   αναζητούν   τους   εναπομείναντες πεμπτουσιωτές  για να τους  καταστρέψουν,  τη  στιγμή  κατά την  οποία ο Βόλντεμορτ επιτίθεται με ολόκληρο το στρατό του στο οχυρωμένο Χόγκουαρτς. Εν τω μεταξύ, ο μικρός μάγος μαθαίνει την αλήθεια για το παρελθόν του και είναι πλέον έτοιμος να αντιμετωπίσει μόνος του τον Σκοτεινό Άρχοντα.

Γενική είσοδος 7€, Μαθητικά, Φοιτητικά 4€

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 Αυγούστου

Δύο ταινίες μικρού μήκους σε συνεργασία με το Goethe Institut Athen.

1.ΜΠΑΧ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ

Γερμανία/Ελλάδα 2006, 35', Μυθοπλασία της Αγγέλας Μυλωνάκη

Παίζουν: Μαριλί Μήλια, Δέσποινα Παγιανού, Γιάννης Τότσικας, Επαμεινώνδας Λαδάς, Jannis Sprengler, Λάζαρος Μπουκτσής κ.ά.

Μόναχο: Η 19χρονη Μαρία δουλεύει σερβιτόρα στη ταβέρνα των γονιών της, αλλά μόλις βρει ευκαιρία προετοιμάζεται στο κελάρι για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής: εξασκείται στο τσέλο. Όταν ο πατέρας της παθαίνει έμφραγμα, η Μαρία αναγκάζεται ν' αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση - και πού καιρός πια για τσέλο...


 

2. PARLEZ - MOI D' AMOUR (12')

Πολυβραβευμένη   ταινία   του   Φίλιππου   Τσίτου Παίζουν:Jannis Sprengler, Calle Overweg

Ένας Ρώσος κι ένας Έλληνας στο επανενωμένο Βερολίνο μιλούν για τους καημούς τους και τον έρωτα ... ο καθένας στη γλώσσα του. Μια ταινία χωρίς (σχεδόν) υπότιτλους

Συμμετοχή του κοινού 3€

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ 26,27,28 Αυγούστου Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ

Δραματική | 2010 | Έγχρωμο | 129'Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ με τους: Ματ Ντέιμον, Σεσίλ ντε Φρανς, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τζέι Μορ

Οι   ζωές   τριών   ανθρώπων   διασταυρώνονται   απρόοπτα:   ενός   Αμερικανού υπαλλήλου που έχει το χάρισμα να επικοινωνεί με τους νεκρούς, μιας Γαλλίδας δημοσιογράφου η οποία γλυτώνει ως εκ θαύματος από ένα φονικό τσουνάμι και ενός Βρετανού μαθητή που χάνει τον δίδυμο αδερφό του.

Γενική είσοδος 6€, Μαθητικά, Φοιτητικά 4€

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 Αυγούστου

Σε συνεργασία με το Goethe Institut Athen

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Κινούμενα σχέδια 95'Σκηνοθεσια. Curt Linda

Παρά τα παγκόσμια συνέδρια για την ειρήνη, παρά τη μεγάλη λαχτάρα των ανθρώπων για την ειρήνη, παντού στον κόσμο γίνονται πόλεμοι. Γι' αυτό και τα ζώα αναλαμβάνουν δράση και συγκαλούν σε συνέδριο, αποφασισμένα να δώσουν ένα καλό μάθημα στους ανθρώπους. Επίτιμοι καλεσμένοι τους είναι τα παιδιά. (για παιδιά από 6 χρονών)

Συμμετοχή κοινού 3€

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 Αυγούστου

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ. ΑΝΝΑ'S SOMMER

Σε συνεργασία με το Goethe Institut Athen

Κοινωνική | 2002 | Έγχρωμο |107' Γερμανο-ελληνικο-ισπανική ταινία

σε   σκηνοθεσία   Ζανίν Μεραπφέλ με τους: Άντζελα Μολίνα,

Χέρμπερτ Κνάουμπ, Δημήτρης Καταλειφός, Θέμις Μπαζάκα, Δέσπω

Διαμαντίδου, Μ.Σκουλά.

Όταν η Αννα, μια 5οχρονη φωτογράφος, φτάνει στο ελληνικό νησί όπου ζούσαν οι

γονείς της για να διευθετήσει κάποια κληρονομιά θέματα, ανακαλύπτει την

ιστορία του Εβραίου σεφαραδίτη πατέρα της και τον έρωτά του για μια κοπέλα.

Παράλληλα, ζει τον δικό της έρωτα με έναν νεαρό άντρα.    .

Συμμετοχή κοινού 3€

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ 2,3,4 Σεπτεμβρίου

RANGO

Κινούμενα σχέδια | 2011| Έγχρωμο | Διάρκεια: 107' Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Γκορ Βερμπίνσκι.

Ο Ράνγκο βρίσκεται άθελά του καταμεσής της ερήμου. Με το ερμηνευτικό του ταλέντο, όμως, θα καταφέρει να εντυπωσιάσει τους κατοίκους μιας αφιλόξενης ζωο-πόλης, οι οποίοι τον χρίζουν σερίφη.

Γενική είσοδος 6€, Μαθητικά, Φοιτητικά 4€

Οργανισμός Εκτύπωση

Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης - Πολιτισμού - Αθλητισμού Δήμου Λήμνου»

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος:  Νικόλαος Μαρινάκης 
 {αναπλ.: Σαράντης Πανταζής}
Αντιπρόεδρος: Εμμανουήλ Γαροφαλλίδης {αναπλ.: Γεώργιος Σακαρίκος} 

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου 

1.Νικόλαος Μοσχάκης {αναπλ.:Χαράλαμπος Μπούμπουρας}
2.Δημήτριος Μπουλώτης {αναπλ.: Βασίλειος Κριθαρέλλης}
3.Σακαρίκος Γεώργιος {αναπλ.: Μαρινάκης Δημήτριος}
4.Ελεονώρα Γεώργα {αναπλ.: Τριανταφυλλιά Παληογιάννη}
5.Αριστείδης Τριάντος {αναπλ.: Ζωή Χιώτη}
6.Ρουμπίνη Σούμα Βλάχου {αναπλ.: Δήμητρα Παπάμαλη}
7.Ελένη Ρούφου Παπάμαλη {αναπλ.: Ελένη Κουζίνα}
8.Δήμητρα Εγγλέζου {αναπλ.: Αθανάσιο Τζάνερο}
9. Ευαγγελία Παλαιολόγου {αναπλ: Χρυσούλα Μακρή}
10. Πέτρος Παπούλκας {αναπλ: Ευαγγελία Χιώτη}


 

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Εκτύπωση
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΛΗΜΝΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ROOMS FOR RENT OWNERS UNION LEMNOS & AGIOS EFSTRATIOS

Ξενοδοχεία Εκτύπωση

ΟΝΟΜΑ

ΚΑΤΗΓ

ΕΙΔΟΣ

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΤΗΛ.

22540 -

ΦΑΞ

ΔΩΜ

ΚΡΕΒ

PORTO MYRINA PALACE’

LUX- 5*

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΑΥΛΩΝΑΣ

24805/

24806

24858

150

308

‘ΑΣΤΡΟΝ’

A΄- 4*

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΠΛΗΣΙΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ

24392/

24393

24396

12

24

‘ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ’

Α΄- 4*

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΠΗΣΙΟΝ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

24002/

22397

23187

51

110

‘ΡΩΜΕΙΚΟΣ
ΓΥΑΛΟΣ’

Α΄

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΡΩΜΕΙΚΟΣ ΓΙΑΛΟΣ

23787/

22197

-

11

23

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ’

Β΄

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΡΩΜΕΙΚΟΣ ΓΙΑΛΟΣ

29800-29801/ 23330

27876

13

24

‘ΝΕΦΕΛΗ’

Β΄-3*

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

ΠΛΗΣΙΟΝ ΚΑΣΤΡΟΥ

22825/

23551

24041

11

22

ΠΑΡΗΣ’

Γ΄-2*

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

ΠΑΡΟΔΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΥΡΙΝΑΣ

23266/

24928

24927

24

48

BLUE WATERS’

Γ΄

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΡΩΜΕΙΚΟΣ ΓΙΑΛΟΣ

24403

25004

7

16

‘ΗΦΑΙΣΤΟΣ’

Γ΄-2*

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ

22488/ 24960/

22950

23623

44

85

‘ΛΗΜΝΟΣ’

Γ΄-2*

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΛΙΜΑΝΙ ΜΥΡΙΝΑΣ

22153/

24023

23329

29

39

‘ΛΥΜΠΕΡΗΣ’

Γ΄-2*

ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΑ

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΠΑΡΟΔΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

23352/

23676

23676

15

30

‘ΣΕΒΔΑΛΗΣ’

Γ΄-2*

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΠΑΡΟΔΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

24721/

22303

25429

36

54

‘ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ’

Γ΄-2*

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΔΡΩΝΙΟΥ

23344

23344

16

35

‘ΑΚΤΑΙΟΝ’

Δ΄-1*

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΛΙΜΑΝΙ ΜΥΡΙΝΑΣ

22258

-

14

28

‘ΑΡΓΩ’

Δ΄-1*

ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΑ
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΔΡΩΝΙΟΥ

24910

24910

23

42

‘ΑΡΤΕΜΙΣ’

Β΄

ΠΑΡΟΔΟΣΙΑΚΟ

ΚΑΤΑΛΥΜΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΔΡΩΝΙΟΥ

24075/

61655

24237

9

18

‘SOTIRIS’

2*

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΔΡΩΝΙΟΥ

25416

-

26

47

‘LEMNOS VILLAGE’

LUX-5*

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΤΥ

23500

23255

134

323

‘SUNSET’

Δ΄

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΚΑΣΠΑΚΑΣ

61555

61555

14

28

‘VILLA AFRODITE’

4*

ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΑ

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΤΥ

23141

25031

25

50

‘HOTEL DINA’

Γ’-2*

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΓΚΑΔΑ

25815/ 6976576227

29290

10

25

ΓΑΛΑΖΙΟ ΛΙΜΑΝΙ’

Γ΄-2*

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΜΟΥΔΡΟΣ

71041/

71262

71041

7

16

‘ΤΟ ΚΥΜΑ’

Β΄-3*

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΜΟΥΔΡΟΣ

71333

71484

32

41

‘ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ’

Γ΄-2*

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

ΜΟΥΔΡΟΣ

71407

-

9

18

‘ΑΙΘΑΛΕΙΑ’

Γ’

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΦΑΝΑΡΑΚΙ ΜΟΥΔΡΟΣ

6944355755

 

10

24

‘ΕΒΓΑΤΗΣ’

1*

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΕΒΓΑΤΗΣ-ΚΟΝΤΙΑΣ

51700/

24508

51700

-

-

VAROS VILLAGE’

Α΄

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΒΑΡΟΣ

31728

31726

44

155

Διαμονή Εκτύπωση
Υπηρεσίες του Δήμου Εκτύπωση

ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Οι Κεντρικές Υπηρεσίες είναι εγκατεστημένες στην έδρα του Δήμου και περιλαμβάνουν τις παρακάτω οργανικές μονάδες ομαδοποιημένες σε ενότητες συναφούς σκοπού και αντικειμένου :

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
1. Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου.
2. Αυτοτελές Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
3. Νομική Υπηρεσία
4. Αυτοτελές Γραφείο Διαφάνειας
5. Αυτοτελές Γραφείο Διοικητικής Βοήθειας
6. Αυτοτελές Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας


ΕΠΙΤΕΛΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
1. Αυτοτελές Τμήμα  Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής που περιλαμβάνει ειδικότερα τα παρακάτω γραφεία :
α) Γραφείο Προγραμματισμού, Ανάπτυξης  και Οργάνωσης
β) Γραφείο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
1. Αυτοτελές Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης  που περιλαμβάνει ειδικότερα τα παρακάτω γραφεία :
α) Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας
β) Γραφείο Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων
γ) Γραφείο Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Βιομηχανίας
δ) Γραφείο Απασχόλησης και Τουρισμού


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
1. Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού που περιλαμβάνει ειδικότερα τα παρακάτω γραφεία :
α) Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων
β) Γραφείο Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας
γ) Γραφείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης
δ) Γραφείο Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
1. Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών που περιλαμβάνει ειδικότερα τις παρακάτω διοικητικές ενότητες :
α) Τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου
β) Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης, Ληξιαρχείου και Αλλοδαπών
γ) Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας
δ) Τμήμα Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου
ε) Τμήμα Εσόδων, Περιουσίας και Ταμείου
στ) Τμήμα ΚΕΠ
ζ)  Γραφείο Προμηθειών


2. Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών που περιλαμβάνει ειδικότερα τις παρακάτω διοικητικές ενότητες :
α) Τμήμα Τεχνικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Συγκοινωνιών
β) Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης  Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων


3. Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, που περιλαμβάνει ειδικότερα τις παρακάτω διοικητικές ενότητες:
α) Τμήμα Ύδρευσης-Αποχέτευσης
β) Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης
γ) Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας
δ) Τμήμα Συντήρησης Κοινοχρήστων Χώρων, πρασίνου και Δημοτικού Φωτισμού
ε) Αυτοτελές Γραφείο Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων


4. Αυτοτελές Τμήμα Πολεοδομίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών, που περιλαμβάνει ειδικότερα τα παρακάτω γραφεία:
α) Γραφείο Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών
β) Γραφείο Πολεοδομικών Εφαρμογών
γ) Γραφείο Ελέγχου Κατασκευών


5. Αυτοτελές Γραφείο Διοικητικής και Τεχνικής Υποστήριξης Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας.


ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Οι Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες του Δήμου Λήμνου είναι εγκατεστημένες στην έδρα δημοτικών ενοτήτων, εξυπηρετούν τις δημοτικές / τοπικές κοινότητες της ενότητας και περιλαμβάνουν υπηρεσίες οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αντίστοιχες Διευθύνσεις ή Τμήματα των Κεντρικών Υπηρεσιών του Δήμου.

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΤΣΙΚΗΣ
1. Τμήμα ΚΕΠ.
2. Γραφείο Συντήρησης Υποδομών
3. Γραφείο Διοικητικών  Θεμάτων και Εξυπηρέτησης του Πολίτη
4. Γραφείο Οικονομικών Θεμάτων


ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΜΟΥΔΡΟΥ
1. Τμήμα ΚΕΠ.
2. Γραφείο Συντήρησης Υποδομών
3. Γραφείο Διοικητικών  Θεμάτων και Εξυπηρέτησης του Πολίτη
4. Γραφείο Οικονομικών Θεμάτων


ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΝΕΑΣ ΚΟΥΤΑΛΗΣ
1. Τμήμα ΚΕΠ.
2. Γραφείο Συντήρησης Υποδομών
3. Γραφείο Διοικητικών  Θεμάτων και Εξυπηρέτησης του Πολίτη
4. Γραφείο Οικονομικών Θεμάτων

Κοινωνικές Υπηρεσίες Εκτύπωση

1) Κέντρο Κοινότητας

Το Κέντρο Κοινότητας είναι μία νεοσύστατη  κοινωνική δομή για τη παροχή βασικών αγαθών. Η λειτουργία του ξεκίνησε στις 22 Μαΐου 2017 με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και  τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης.

Επίσης στο Κέντρο Κοινότητας υπάγεται και Παράρτημα Ρομά με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και προώθησης στην απασχόληση της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, η οποία βιώνει πολλαπλό κοινωνικό αποκλεισμό και ζει υπό συνθήκες διαβίωσης μη αποδεκτές. Το Παράρτημα αναπτύσσει διαδικασίες συνεργασίας οι οποίες αποβλέπουν στην επίτευξη της συνέργειας και συμπληρωματικότητας μεταξύ συναφών δράσεων και υπηρεσιών καθώς και την δημιουργία δικτύων με φορείς οι οποίοι:

· Έχουν ως αντικείμενο υπηρεσία/υπηρεσίες που σχετίζονται με θέματα που αφορούν τους Ρομά.

· Υλοποιούν δράσεις ή ενέργειες σχετικές με το αντικείμενο

Το Κέντρο Κοινότητας συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ την ΠΠ 2014-2020 κ παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

1. Υποδοχή -Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών

Πληροφόρηση ή/και παραπομπή των πολιτών στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, κοινωνικές δομές και υπηρεσίες όπως το Βοήθεια στο σπίτι, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, τα Κέντρα Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία, τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, κ.α.

2. Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές

Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε άλλες δομές και υπηρεσίες που παρέχονται στα γεωγραφικά όρια της περιοχής λειτουργίας του «Κέντρου Κοινότητας», π.χ. Κοινωνικοί Ξενώνες Αστέγων, Ξενώνες Κακοποιημένων Γυναικών και θυμάτων διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, Κοινωνικά Φροντιστήρια, Δομές Ψυχικής Υγείας, Δομές για ΑμεΑ, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, Προγράμματα για Ηλικιωμένους, Προγράμματα για Ρομά, Προγράμματα για Μετανάστες κλπ.

Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων: α) σε υπηρεσίες απασχόλησης (π.χ. ΟΑΕΔ) για την ένταξη των ωφελούμενων σε προγράμματα κατάρτισης, δράσεις απασχόλησης, επιμορφωτικά σεμινάρια καθώς φυσικά και σε θέσεις εργασίας β) σε φορείς αρμόδιους για την εφαρμογή προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

3. Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων

Παροχή συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες.

Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας, υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού κ.α.


Ανάπτυξη δράσεων δημιουργικής απασχόλησης και μαθησιακής στήριξης παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε συνέργεια με τα προγράμματα εκπαίδευσης που υλοποιούνται (εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μαθησιακή υποστήριξη, υποστήριξη σχολικού περιβάλλοντος κ.α.)

Μεικτές δράσεις για την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική ένταξη, ειδικότερα (αλλά όχι αποκλειστικά) για μαθητές ΑμεΑ, παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, Ρομά και Δικαιούχους Διεθνούς Προστασίας.

Με στόχο την επίτευξη των ανωτέρω, οι βασικές αρχές και η φιλοσοφία της λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας βασίζονται:

1.      στην εξατομικευμένη προσέγγιση, αρχικά χαρτογραφώντας τα απαραίτητα βήματα για την πορεία του ωφελουμένου προς την κοινωνική ένταξη ή/και την απασχόληση και στη συνέχεια υποστηρίζοντας και παρακολουθώντας τη διαδικασία αυτή

2.      στη σύνδεση με δημοτικές, τοπικές και υπερτοπικές (π.χ. κεντρικές) Υπηρεσίες που συμβάλλουν στην κοινωνική προστασία, την κοινωνική ένταξη και την προώθηση στην απασχόληση των ωφελουμένων

3.      στην ανάπτυξη διαδικασιών συνεργασίας με κάθε αρμόδιο φορέα και Υπηρεσία

4.      Στη δημιουργία δικτύων (και εν γένει, στη δικτύωση) μεταξύ του Κέντρου Κοινότητας και φορέων που υλοποιούν δράσεις ή ενέργειες σχετικές με το αντικείμενο για τη διασφάλιση, σε τοπικό επίπεδο, της ολιστικής προσέγγισης.

 

Συντονίστρια – Κοινωνική Λειτουργός Αδαμάκη Μαρία

Διοικητική Υπάλληλος Διαμάντη Ελισσάβετ

Ψυχολόγος  Τσαδήμα Μαρία

Παιδαγωγός Τεστεμπασίδου Ιωάννα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παροχές της δομής (αιτήσεις ΚΕΑ, ΤΕΒΑ κτλ) απευθυνθείτε στην ακόλουθη διεύθυνση  

Λεωφόρος Δημοκρατίας 65 (Είσοδος παρκινγκ Σούμπρας)

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2254029110

Email: kentrokoinotitas.dlimnou@gmail.com

Ενημερωτικό βίντεο για τα Κέντρα Κοινότητας

FACEBOOK ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

2) Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, ο Δήμος Λήμνου έθεσε σε λειτουργία από τις 2 Ιουνίου 2017 το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, με σκοπό την υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση των κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτων ομάδων.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο παρέχει, στους κατοίκους του Δήμου Λήμνου δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει μέσω συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και την κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών.

Το Κοινωνικό παντοπωλείο διανέμει, σε τακτική βάση, σε άτομα που το έχουν ανάγκη, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, cd κλπ.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται και από τις δύο Δομές είναι εντελώς δωρεάν και απευθύνονται σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο στελεχώνεται από ένα Φαρμακοποιό και έναν Κοινωνικό Λειτουργό και το Κοινωνικό Παντοπωλείο από ένα Διοικητικό υπάλληλο και ένα Βοηθητικό Προσωπικό.

Η λειτουργία των παραπάνω Δομών βασίζεται κατά κύριο λόγο σε χορηγίες ιδιωτών και καταστημάτων που είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι και επιθυμούν να συνδράμουν στην επίτευξη του απώτερου στόχου.

Η συλλογή και διάθεση των προϊόντων πραγματοποιείται καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) στο κτίριο όπου στεγάζονται οι δυο αυτές δομές επί της οδού Λεωφόρου Δημοκρατίας 65 (είσοδος Παρκινγκ Σούμπρας) κατά τις ώρες 8:00-14:30.

Κάθε προσφορά σας, όσο μικρή και αν είναι, μπορεί να προσφέρει μεγάλη ανακούφιση σε ένα συμπολίτη μας που αδυνατεί να πληρώσει με ίδιους πόρους τα φάρμακά του ή την καθημερινή του τροφή. Στηρίξτε τη προσπάθεια μας και δείξτε αλληλεγγύη έμπρακτα στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2254029111

E-mail επικοινωνίας: 

Κοινωνικό Φαρμακείο: kfarmakeio.dlimnou@gmail.com 

Κοινωνικό Παντοπωλείο: kpantopoleio.dlimnou@gmail.com


3) Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Το Κ.Η.Φ.Η. Δήμου Λήμνου  λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2014  στην Τοπική Κοινότητα Καμινίων του ∆ήµου Λήμνου, στεγάζεται στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου των Καμινίων και πληροί τις προδιαγραφές στελέχωσης και κτιριακών προδιαγραφών για την προσβασιμότητα και τις διευκολύνσεις για τα ΑΜΕΑ.

Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός επισήμων αργιών με ωράριο από 07:00 έως 15:00 καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φιλοξενίας σε ηλικιωμένα άτομα, μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, κλπ). Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν κατ’ ελάχιστο στην ανάπαυση και αναψυχή των άμεσα ωφελουμένων, καθώς και στη σίτισή τους.

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται από τo Κ.Η.Φ.Η. Δήμου Λήμνου στους δυνητικά ωφελούμενους θα αφορούν στους ακόλουθους τομείς και ειδικότητες:

1.    Νοσηλευτική φροντίδα

2.    Φροντίδα κοινωνικών φροντιστών

3.    Φροντίδα από βοηθητικό προσωπικό

4.    Υπηρεσίες οδηγού

5.    Δράσεις δικτύωσης

Περισσότερες πληροφορίες 

4) Κέντρο Πρόληψης Λήμνου "Πολιόχνη"

Τηλ. 22540 22751

 

Fax 22540 22673

 

e-mail:  polioxni@hotmail.com

Η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών είναι ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα καθώς όλο και περισσότεροι νέοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με νόμιμες και παράνομες ουσίες σε όλο και μικρότερες ηλικίες είτε για να πειραματιστούν, είτε σε μια πιο συχνή βάση. 
Το Κέντρο Πρόληψης Λήμνου  ¨Πολιόχνη¨ λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2006 είναι ένα από τα 71 Κέντρα Πρόληψης που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ως αναγνωρισμένοι από το κράτος φορείς για την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών. 
Σκοπός του Κέντρου είναι η πρωτογενής πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και η προαγωγή της πνευματικής, σωματικής και ψυχικής υγείας του ευρύτερου πληθυσμού.

Το Κέντρο απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό σε άτομα και κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν άμεση σχέση με τη χρήση ουσιών και παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν σε οποιoνδήποτε ενδιαφέρεται να έρθει σε επαφή με το Κέντρο.

Το σκεπτικό των δράσεων μας είναι να ενισχυθούν τα βασικά πλαίσια που συμβάλλουν στην  διαμόρφωση της προσωπικότητας και την κοινωνικοποίηση ενός ατόμου, δηλαδή το σχολείο, η οικογένεια και η κοινότητα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν στο περιβάλλον του οι συνθήκες που προάγουν υγιείς και υπεύθυνες συμπεριφορές.

5) Βοήθεια στο σπίτι
Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας, που απευθύνεται σε ηλικιωμένα μοναχικά άτομα μη αυτοεξυπηρετούμενα λόγω προσωρινών ή χρόνιων προβλημάτων υγείας.Παράλληλα απευθύνεται σε άτομα με κινητικές δυσκολίες και με ειδικές ανάγκες(αναπηρία-νοητική στέρηση) και σε άτομα χωρίς οικονομικούς πόρους.
Το πρόγραμμα βοηθά τους εξυπηρετούμενους να έχουν μια αξιοπρεπή και αυτόνομη διαβίωση και να παραμένουν στο φυσικό και οικογενειακό περιβάλλον τους αποφεύγοντας τη χρήση ιδρυματικής φροντίδας.

6) Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Λήμνου
Τηλέφωνο επικοινωνίας:22540-82085

7) Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - παράρτημα Λήμνου

8) Σύλλογος Τριτέκνων Λήμνου "Αγία Τριάς"
Ιστότοπος: http://triteknoilimnou.blogspot.gr/
e-mail: triteknoilimnou@gmail.com

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τριτέκνων Λήμνου απαρτίζεται από τους:

1. Πρόεδρος: Ανδρέου Παναγιώτα – Κοντιάς τηλ: 6979628185
2. Αντιπρόεδρος: Λυριτσής Παράσχος – Κοντοπούλι τηλ: 6979986183
3. Γραμματέας: Πάτερ Νεκτάριος Μπουλιτσάκης – Κοντιάς τηλ: 6972205319
4. Ταμίας: Τσίκοβα Μαρίνα – Μούδρος τηλ: 6972645204
5. Μέλος: Τριανταφύλλου Ειρήνη - Πορτιανού τηλ:6978156596
6. Μέλος: Μιχαλακούδης Χρήστος - Κοντοπούλι τηλ: 6986742998
7. Μέλος: Βαφειάδης Γιάννης - Ατσική τηλ: 6981634099
Δημοτικές/Τοπικές Κοινότητες Εκτύπωση

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
 
ΜΟΥΔΡΟΣ ΚΑΤΩΜΕΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΥΡΙΝΑ ΓΑΡΟΦΑΛΛΙΔΟΥ-ΠΑΠΟΥΛΚΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΤΡΩΝΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΤΣΙΚΗ ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΒΑΡΟΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΘΑΝΟΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΥΛΛΙΑΝΟΣ
ΚΑΜΙΝΙΑ ΚΑΛΑΘΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΚΑΣΠΑΚΑΣ ΜΑΓΔΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΟΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΕΛΑΓΙΑ 
ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΚΟΡΝΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙ ΑΥΚΟΥΔΙΑ ΕΛΕΝΗ
ΛΥΧΝΑ ΧΛΕΤΣΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 
ΝΕΑ ΚΟΥΤΑΛΗ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΗΔΕΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΠΕΔΙΝΟ ΖΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
ΠΛΑΚΑ ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΛΑΤΥ ΜΠΑΝΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΟΡΤΙΑΝΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΡΕΠΑΝΙΔΙ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΡΩΜΑΝΟΥ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΑΡΔΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
ΤΣΙΜΑΝΔΡΙΑ ΝΙΟΤΖΙΒΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΓΓΑΡΥΩΝΕΣ ΣΑΡΔΙΑΝΟΥ  ΣΤΥΛΙΑΝΗ 
ΔΑΦΝΗ ΜΠΟΥΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΑΡΛΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΡΠΑΣΙ ΨΥΡΟΥΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΤΑΛΛΑΚΚΟΣ ΧΑΛΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΙ ΣΤΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΦΥΣΙΝΗ ΑΧΙΛΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

 

Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Μούδρου
κ. Κοντολάμπαδος Ιωάννης
κ. Τσίκοβας Αθανάσιος

Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας
κ. Μαμουζέλος Στυλιανός
κ. Ταμβάκης Ιωάννης
κ. Καλλιγερής Βαγιανός
κ. Αρχοντογιώργης Τριαντάφυλλος

Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου
κ. Μαρκάκη Μαρία
κ. Μαστρομιχαλάκης Αντώνιος

Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Ατσικής
κ. Σαράντης Κωνσταντίνος
κ. Κριαρής Οδυσσέας

Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Θάνους  
κ. Βελισσαρίου Ιωάννης
κ. Σωφατζής Δημήτριος
κ. Πρασσάς Χαράλαμπος       

Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Κάσπακα
κ. Καραγεώργης Βασίλειος       
κ. Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Κοντιά
κ. Στρογγυλός Κωνσταντίνος
κα. Ανδρέου Παναγιώτα

Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Κοντοπουλίου
κ. Χριστοφιδέλλης Βασίλειος
κ. Παπαστυλιανού Αθανάσιος

Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Λιβαδοχωρίου
κ. Χαψή Ελένη 
κα. Δήμος Ιωάννης

Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Λύχνων
κ. Παλαιολόγος Κωνσταντίνος
κ. Αγέρας Βασίλειος

Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Νέας Κούταλης
κα. Βάρναλη Ειρήνη
κ. Σοφιανίδης Εμμανουήλ

Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Παναγιάς
κ. Κεχαγιά Βασιλική
κ. Τσαγδής Εμμανουήλ

Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Πλάκας
κ. Χλαχλάς Γεώργιος 
κ. Μπαξεβάνης Χρήστος

Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Πλατέος
κα. Ζαφειροπούλου Αλεξάνδρα
κ. Πατρώνια Ευφροσύνη   

Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Πορτιανού
κ. Ρηγόπουλος Νικόλαος
κ. Ιωαννίδης Εμμανουήλ

 

 

Επιτροπές Εκτύπωση

1)Τα ονόματα των εκλεγέντων μελών της Οικονομικής Επιτροπής με  θητεία από 06.03.2017- 31.08.2019

Τακτικά Μέλη:  
1.Σακαρίκος Γεώργιος
2.Μπούμπουρας Χαράλαμπος
3.Μοσχάκης Νικόλαος
4.Τούφου-Σαράντη Μαγδαληνή
5.Κριθαρέλλης Βασίλειος
6.Γεώργα Ελεονώρα

 

Αναπληρωματικά Μέλη:
1. Ποντίκας Ιωάννης

2. Παπαλιάς Αντώνιος

3. Πανταζής Σαράντης
4. Μπουλώτης Δημήτριος
5. Κυριαζής Παλαιολόγος


2)Τα ονόματα των εκλεγέντων μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με  
θητεία από 01.09.2014 έως 05.03.2017

Τακτικά Μέλη:
1. Μοσχάκης Νικόλαος

2. Παλατιανός Νεκτάριος

3. Παπαλιάς Αντώνιος

4. Σακαρίκος Γεώργιος

5. Χασάπης Ευάγγελος

6. Λυριστής Παράσχος

Αναπληρωματικά Μέλη:

1. Γαροφαλλίδης Εμμανουήλ
2. Σκαφίδας Γεώργιος

3. Σαρδιανός Αθανάσιος

4. Μυρτζανής Χρυσόστομος

5. Ετμεκτσόγλου Φωτεινή


 

3)Μέλη Εκτελεστικής επιτροπής:
Δημήτρης Μαρινάκης Δήμαρχος Λήμνου
Γεώργιος Σακαρίκος Αντιδήμαρχος Λήμνου
Νικόλαος Μοσχάκης Αντιδήμαρχος Λήμνου
Ιωάννης Ποντίκας Αντιδήμαρχος Λήμνου
Σαράντης Πανταζής Αντιδήμαρχος Λήμνου


4)Σύνθεση  Επιτροπής Διαβούλευσης:

Α. Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ορίζεται ο Δήμαρχος κ.Μαρινάκης Δημήτριος ή ο αντιδήμαρχος που ορίζει ο δήμαρχος με απόφασή του.

Β. Η σύνθεση των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Λήμνου ορίζεται ως ακολούθως:

1. ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Γιουρνάρας με αναπληρωτή τον Πρεσβύτερο Σταύρο Λάδη ως Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου.
2. ο κ.Μανιάτης Μιχαήλ-Ηλίας με αναπληρωτή τον κ.Σπανό Παναγιώτη ως Εκπρόσωπος του ΚΤΕΛ Λήμνου.
3. ο κ.Κράσσος Δημήτριος με αναπληρώτρια την κ.Βλαχογιάννη Ιωάννα ως Εκπρόσωπος του Αγροτικού Συν/σμού Λήμνου – Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝ.Π.Ε.
4. ο κ.Κουμελάς Δημήτριος με α΄αναπληρώτρια την κ.Καζόλη Ευτέρπη και β΄ αναπληρώτρια την κ.Παπαλιά Ισιδώρα ως Εκπρόσωπος της Διοίκησης του Γ.Ν. – Κ.Υ. Λήμνου .
5. ο κ.Μπλιάς Αντώνιος με αναπληρωτή τον κ.Σαρρή Στέφανο ως Εκπρόσωπος του Σωματείου Ε.Δ.Χ Λήμνου.
6. ο κ.Λυτσάκης Ιωάννης με αναπληρώτρια την κ.Φωτοπούλου Χαριτίνη ως Εκπρόσωπος του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου.
7. ο κ.Καλλιγερής Βαγιανός ως Εκπρόσωπος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και φίλων Εθελοντών Νήσου Λήμνου Δωρητών Οργάνων Σώματος «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ».
8. η κ.Κάντζου Στυλιανή με αναπληρώτρια την κ.Ρουμπίνη Σούμα ως Εκπρόσωπος του Συλλόγου Ατσικιωτών Λήμνου «Ο ΑΓΙΟΣ ΕΡΜΟΛΑΟΣ».
9. ο κ.Θωμαΐδης Ιορδάνης με αναπληρωτή τον κ.Καλλιονίδη Ιωάννη ως Εκπρόσωπος της Ε.Π.Σ. Λέσβου, Τ.Ε Λήμνου.
10. ο κ.Τριανταφύλλου Παλαιολόγος με αναπληρωτή τον κ.Καράμαλη Βασίλειο ως Εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ «Διαγόρας Σαρδών Λήμνου» .
11. η κ.Ψωμά Ελένη με αναπληρώτρια την κ.Κοχλιού Κλεονίκη ως Εκπρόσωπος του Συλλόγου γυναικών «Φιλία».
12. η κ.Χαλκά Παρθένα με αναπληρώτρια την κ Αντωνέρια Κυριακή ως Εκπρόσωπος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πορτιανού Λήμνου.
13. ο κ.Αχιλαδέλλης Δημήτριος με αναπληρώτρια την κ.Γραγρά Αθηνά ωε Εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού περιφερειακό τμήμα Λήμνου.
14. ο κ.Γιαννουλάκης Παναγιώτης με αναπληρώτρια την κ.Καραμόσχου Μαρία ως Εκπρόσωπος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Δημήτριος».
15. η κ.Καμπακάκη Ελένη με αναπληρώτρια την κ.Στυλιανίδου Δέσποινα ως Εκπρόσωπος της Ε.Λ.Μ.Ε. Λήμνου.
16. η κ.Γαροφαλλίδου Μαντώ με αναπληρώτρια την κ.Μαυροθαλασσίτου Ελένη ως Εκπρόσωπος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.
17. η κ.Θέκλα Φιλίππου ως Εκπρόσωπος του Λυκείου των Ελληνίδων, Παράρτημα Λήμνου.
18. η κ.Χαψή Σοφία με αναπληρωτή τον κ. Τσότρα Αθανάσιο ως Εκπρόσωπος του ομίλου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς Λήμνου «ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ» .
19. η κ.Βαρουχάκη Παρασκευή με αναπληρώτρια την κ.Μπουλούτη Αγγελική ως Εκπρόσωπος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου.
20. ο κ.Στενός Νικόλαος με αναπληρωτή του τον κ.Ορφανίδη Νεκτάριο ως Εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Μούδρου.
21. ο κ.Μαρινάκης Νικόλαος με αναπληρώτρια την κ.Κατσανέρη Δέσποινα ως Εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου.
22. ο κ.Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος με αναπληρωτή του τον κ.Τριάντο Αριστείδη ως Εκπρόσωπος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Λήμνου.
23. ο κ.Γρατσώνης Δημήτριος με αναπληρώτρια την κ.Σάραγκα Φωτεινή ως Εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου.
24. ο κ.Σκάλκος Δημήτριος με αναπληρωτή τον κ.Καραντώνη Χαράλαμπο ως Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Παράρτημα Λήμνου.
25. ο κ.Καζόλης Κωνσταντίνος με αναπληρωτή τον κ.Ψάρρα Χρυσόστομο ως Εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου.

Στην επιτροπή συμμετέχουν και εννέα δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς και στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους οι οποίοι ορίζονται, μετά από κλήρωση που διενεργήθηκε μεταξύ των δημοτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, έπειτα από σχετική προκήρυξη του Δημάρχου για τη συλλογή αιτήσεων.

ΔΗΜΟΤΕΣ
ΔΗΜΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΓΚΑΛΙΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΖΕΡΦΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΧΑΤΖΗΕΛΕΝΟΥΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Γ. Η διάρκεια της θητείας της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης δεν υπερβαίνει τα δυόμιση έτη.

Δ. Η συμμετοχή στην επιτροπή είναι εθελοντική και άμισθη.
Αντιδήμαρχοι Εκτύπωση

     Α. Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λήμνου, με θητεία δυόμισι ετών, ήτοι μέχρι 31-08-2019, λήξη δημοτικής θητείας

Για τον τομέα  «Εξυπηρέτηση του Δημότη»

Αντιδήμαρχος ο κ. Γεώργιος Σακαρίκος με τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

·                     Εποπτεία και έλεγχος  για την έκδοση των αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μικροπωλητών, κυλικείων, καντινών, περιπτέρων, σύσταση διαφήμισης, χρήσης πεζοδρομίων ή κοινόχρηστων χώρων.

·                     Εποπτεία για την τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών, για τις προμήθειες όλων των  υπηρεσιών του Δήμου.

·                     Εποπτεία αξιοποίηση και εκμετάλλευση της ακίνητης δημοτικής περιουσίας.

β.   ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΝΠΙΔ

·         Τη διοικητική εποπτεία και υποστήριξη λειτουργίας των Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου.

·         Τη διοικητική εποπτεία και  υποστήριξη λειτουργίας των Ν.Π.Ι.Δ.

Για τον Τομέα «Αειφόρου Ανάπτυξης» για θέματα οικονομικής ανάπτυξης, πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα.

·            Την παρακολούθηση και εποπτεία των αρμόδιων υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Δήμου.

·            Την προώθηση της απασχόλησης και την επαγγελματική κατάρτιση.

·            Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη  της καινοτομίας και της δικτύωσης των τοπικών επιχειρήσεων.

·            Την ανάπτυξη των τομέων ζωικής και φυτικής παραγωγής, καθώς και της αλιείας.

·            Την προστασία και αξιοποίηση  των φυσικών πόρων.

·            Την διαχείριση θεμάτων  ενέργειας και βιομηχανίας.

·            Την τουριστική ανάπτυξη και την τουριστική προβολή.

·            Την προστασία του καταναλωτή

·            Την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Επιπλέον αρμοδιότητες που αφορούν στην Εποπτεία λειτουργίας του Γραφείου Κίνησης των αυτοκινήτων του Δήμου αρμοδιότητας των υπηρεσιών, καθαριότητας-ηλεκτροφωτισμού- ύδρευσης-άρδευσης –αποχέτευσης ,τεχνικής υπηρεσίας   και πρασίνου.

·         Συντήρηση οχημάτων του Δήμου.

·         Περισυλλογή εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων

·         Την εποπτεία για κατασκευή, εξοπλισμού και  συντήρηση των παιδικών χαρών, καθώς και συνόλου του αστικού εξοπλισμού.

 

Κατά τόπο τις εξής αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Μύρινας:                                                                                                                 

·         Υπογράφει βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, άδειες γάμου και τα σχετικά δικαιολογητικά για την τέλεση πολιτικών γάμων καθώς και λοιπά έγγραφα  που εκδίδονται από τις διοικητικές υπηρεσίες που λειτουργούν στη δημοτική κοινότητα και τις τοπικές κοινότητες. Τα έγγραφα που αφορούν θέματα υψηλής σπουδαιότητας και τα οποία απευθύνονται σε δημόσιες αρχές υπογράφονται από το Δήμαρχο.

·         Έχει την εποπτεία και τον έλεγχο για τη διαφύλαξη υλικών και περιουσιακών στοιχείων.

 

2. Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Μοσχάκη  Νικόλαο, στον οποίο δεν παρέχεται αντιμισθία και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες :

Για τον Τομέα «Ποιότητας Ζωής»

Αντιδήμαρχος ο κ. Νικόλαος Μοσχάκης με τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Α. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Την εποπτεία (επίβλεψη- κατεύθυνση -έλεγχο)  του προσωπικού και την λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας - ηλεκτροφωτισμού που περιλαμβάνουν:

·         Αποκομιδή αστικών απορριμμάτων.

·         Διαχείριση στερεών αποβλήτων και αδρανών υλικών.

·         Καθαριότητα οδών, πλατειών και κοινοχρήστων χώρων.

·         Καθαριότητα ακτών, αιγιαλού-παραλίας.

·         Λειτουργία των συστημάτων διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών στα οποία συμμετέχει ο Δήμος.

·         Καθαριότητα των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των Δημοτικών κτιρίων και λοιπών Δημοτικών εγκαταστάσεων.

·         Λειτουργία των υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού.

Β. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ.

Την εποπτεία του προσωπικού και την λειτουργία των υπηρεσιών ύδρευσης-άρδευσης,  αποχέτευσης.

Β1.Ύδρευση

·         Διασφάλιση της ποιότητας και της ποσότητας του πόσιμου νερού.

·         Λειτουργία και συντήρηση των έργων ύδρευσης (γεωτρήσεων - αντλιοστασίων, εξωτερικών και εσωτερικών δικτύων  και δεξαμενών κλπ).

·         Συντήρηση και έλεγχος λειτουργίας του εξοπλισμού.

·         Έλεγχος και καταγραφή – καταμέτρηση χρήσεων - καταναλώσεων νερού, κατά κατηγορία χρηστών.

·         Σύνταξη προτάσεων σχεδίου κανονισμού ύδρευσης.

·         Επίβλεψη της εφαρμογής του κανονισμού ύδρευσης.

Β2. Άρδευση.

·         Εποπτεία της λειτουργίας αρδευτικών  έργων.

·         Εποπτεία της λειτουργίας Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων.

Β3.  Αποχέτευση- Επεξεργασία-Διάθεση Λυμάτων.

·         Λειτουργία και συντήρηση αποχετευτικών δικτύων και συναφών υποδομών.

·         Λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων διαχείρισης και επεξεργασίας λυμάτων.

·         Λειτουργία του συστήματος συλλογής βοθρολυμάτων και διαχείριση του σχετικού εξοπλισμού και των οχημάτων.

·         Σχεδιασμός και σύνταξη προτάσεων σχεδίου κανονισμού αποχέτευσης.

·         Επίβλεψη της εφαρμογής του κανονισμού αποχέτευσης.

Γ. ΑΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ/ΠΡΑΣΙΝΟ

·       Την εποπτεία του προσωπικού και τη λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών για τον αστικό εξοπλισμό, τον ηλεκτροφωτισμό, το αστικό και περιαστικό πράσινο και τους ελεύθερους χώρους.

Δ. ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Ε. ΛΟΙΠΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

·         Προτείνει την εισαγωγή θεμάτων αρμοδιότητάς του στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μετά από προηγούμενη ενημέρωση του Δημάρχου.

·         Προβαίνει σε κάθε άλλη ενέργεια η οποία εμπίπτει στον τομέα της αρμοδιότητας του.

·         Ελέγχει και υπογράφει τις άδειες προσωπικού των ανωτέρω υπηρεσιών σε συνεργασία με τους τοπικούς αντιδημάρχους.

·         Υπογράφει  βεβαιώσεις πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα τα οποία εκδίδονται από τις υπηρεσίες αρμοδιότητάς του. Τα έγγραφα που αφορούν θέματα υψηλής σπουδαιότητας και τα οποία απευθύνονται σε δημόσιες αρχές υπογράφονται από το Δήμαρχο.

Κατά τόπο τις εξής αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Μύρινας:

·         Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική κοινότητα και τις τοπικές κοινότητες.

·         Μεριμνά για την καλή κατάσταση και τη λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στην δημοτική κοινότητα και τις τοπικές κοινότητες.

·         Συνεργάζεται με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.

·         Προγραμματισμού – Σχεδιασμού έργων και παρεμβάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας και των Τοπικών Κοινοτήτων.

·         Υποστήριξη της υλοποίησης έργων Τοπικής σημασίας.

·         Σχεδιασμός και υλοποίηση έργων τοπικής σημασίας έργων Εγγείων Βελτιώσεων και Αγροτικής οδοποιίας.

·         Συντονισμός και Εποπτεία Πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο.

·         Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εξελίσσονται στην δημοτική κοινότητα και τις τοπικές κοινότητες.

·         Μεριμνά για την καλή κατάσταση και την λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στην δημοτική κοινότητα και τις τοπικές κοινότητες.

ΣΤ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

·         Την εποπτεία των διαδικασιών εθιμοτυπίας και των συναφών υποχρεώσεων του Δήμου.

·         Την υποστήριξη διαδικασιών και λειτουργιών δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας.

 

3. Ορίζει κατά τόπον Αντιδήμαρχο το Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ιωάννη Ποντίκα στον οποίο δεν παρέχεται αντιμισθία για τις Δημοτικές Ενότητες Ατσικής και Νέας Κούταλης και του μεταβιβάζει τις παρακάτω  κατά τόπο αρμοδιότητες:

Για τον τομέα «Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης» Δημοτικών Ενοτήτων

 Νέας Κούταλης και Ατσικής.

Αντιδήμαρχος ο κ. Ιωάννης Ποντίκας με τις παρακάτω αρμοδιότητες:

·         Προγραμματισμού – Σχεδιασμού έργων και παρεμβάσεων των Τοπικών Κοινοτήτων.

·         Σχεδιασμός έργων τοπικής σημασίας έργων Εγγείων Βελτιώσεων και Αγροτικής οδοποιίας.

·         Υποστήριξη της υλοποίησης έργων Τοπικής σημασίας.

·         Εποπτεία και συντονισμός των αποκεντρωμένων γραφείων και υπηρεσιών διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης των έργων των Τοπικών Κοινοτήτων.

·         Συντονισμός και Εποπτεία Πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο.

·         Συντονισμός της Τεχνικής υποστήριξης Τοπικού Επιπέδου Πολιτιστικών εκδηλώσεων.

·         Προτείνει την εισαγωγή θεμάτων αρμοδιότητάς του, στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μετά από προηγούμενη ενημέρωση του Δημάρχου.

·         Προβαίνει σε κάθε άλλη ενέργεια η οποία εμπίπτει στον τομέα της αρμοδιότητάς του.

·         Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στις τοπικές κοινότητες.

·         Ελέγχει και υπογράφει τις άδειες προσωπικού των ανωτέρω υπηρεσιών σε συνεργασία με τον καθ΄ύλην αντιδήμαρχο.

·         Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εξελίσσονται στις τοπικές κοινότητες.

·         Μεριμνά για την καλή κατάσταση και τη λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στις τοπικές κοινότητες.

·         Υπογράφει βεβα