Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019
Ανακοινώσεις
ΕΛΓΑ: Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από καύσωνα (Δ.Ε. Μύρινας) Εκτύπωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ευχαριστήριο ΟΚΠΑ Δήμου Λήμνου για την επίσκεψη μαθητών του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Εκτύπωση

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω», μαθητές του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου μαζί με τις συνοδούς καθηγήτριές τους επισκέφθηκαν το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Καμίνια.

Κατά την επίσκεψη, οι μαθητές ενημερώθηκαν για λειτουργία της δομής, αλλά και εξέφρασαν ενδιαφέρον να προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθειά τους στους ωφελούμενους. Επίσης, προσέφεραν δώρα στους ωφελούμενους και συζήτησαν μαζί τους, ενώ διατυπώθηκε η επιθυμία να επισκεφθούν και άλλες δομές του νομικού μας προσώπου.

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τους καθηγητές για την επιλογή του ΚΗΦΗ και για την ευγενική αυτή πρωτοβουλία.

 

Η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ
ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΟΥΦΟΥ

 

Γνωστοποίηση έναρξης οικονομικής δραστηριότητας (καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) Εκτύπωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΛΓΑ: Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από αγριοκούνελα και καύσωνα (Δ.Ε. Ατσικής) Εκτύπωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύνδεση νέων περιοχών στο δίκτυο αποχέτευσης της Μύρινας Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & 

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ                                                                                                                    

Η σύνδεση τμημάτων στο δίκτυο αποχέτευσης της Μύρινας συνεχίζεται  και σταδιακά θα μπορούν να συνδέονται ακίνητα με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης.

Ειδικότερα, για το επόμενο διάστημα μπορούν να συνδέονται ακίνητα  που βρίσκονται στις περιοχές Νεφέλη-Ρωμέικος Γιαλός-Κεντρική Αγορά- ΚΤΕΛ -  Αγίου Νικολάου , συγκεκριμένα στις οδούς : 1. Ταξιαρχών 2.Αρχαγγέλων 3.Γαβριήλ 4.Ηφαιστίας 5.Φιλοκτήτη 6. Π. Κυδά (Κεντρική αγορά Μύρινας από Κατάστημα Σαμαϊλίδη μέχρι γέφυρα Ρωμέικου Γιαλού 1ο Δημοτικό Σχολείο)  7.Ν.Γεροντούδη 8.Μπουμπουλίνας 9.Αβέρωφ 10.Έλλης 11.Ν.Βίγλα 12.Σαρρή 13.Γληνού 14.Σαχτούρη (από την συμβολή της Ν. Γεροντούδη μέχρι την γέφυρα Ρωμέικου Γιαλού) 15.Αιόλου 16.Ν.Καζαντζάκη 17.Παραλιακή οδός Π.Κουντουριώτη (από κτίριο Βόντελλα μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο Λήμνου) 18.Γαροφαλλίδη (επί της συμβολής Π. Κυδά μέχρι Ε.Λ.ΤΑ) 19.Καρατζά (επί της συμβολής Γαροφαλλίδη μέχρι το τέρμα - χείμαρρος  Μητρόπολης) 20.Ν.Καραβία  21.Φιλελλήνων 22.Νικηταρά 23. Γράμμου 24.Δερβενακίων 25.Ανδρούτσου 26.Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (ΚΤΕΛ) 27.Ψαρρών 28.Ιερέως Αρετού 29.Αγίου Νικολάου (επί της συμβολής Ήβης μέχρι επί της συμβολής Ιερού Λόχου φανάρια 2ου Δημοτικού Σχολείου) 30.Γλαύκου (επί της συμβολής πλατείας Αγ. Νικολάου έως οικία Παντελαρούδη).

 Οι ενδιαφερόμενοι που οι οικίες τους  και τα καταστήματά τους  βρίσκονται στις ανωτέρω οδούς θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέχρι στις 08/03/2018 στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (Δ/νση Περιβάλλοντος-Τμήμα Υδρευσης-Αποχέτευσης) Πλατεία ΟΤΕ 1ος όροφος τηλ. επικοινωνίας 22540-26650, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, (Πλατεία ΟΤΕ-Παπουτσίδειο κτίριο 1ος όροφος-γραφείο 1). Η σύνδεση των οικιών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο (2) μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης με καταληκτική ημερομηνία μέχρι 08/05/2018.

Κάθε ακίνητο είτε πρόκειται για οικοδομή είτε για άλλη εγκατάσταση συνδέεται υποχρεωτικά με το δίκτυο αποχέτευσης στην αντίστοιχη οδό εντός ορίων οικισμού, τηρώντας σύμφωνα με τον κανονισμό αποχέτευσης (άρθρο 4 παρ.1 της αριθ.262/2016 απόφασης του Δ.Σ.) τους παρακάτω βασικούς όρους :

·         Οι κύριοι των ακινήτων είναι υποχρεωμένοι να διαχωρίζουν το δίκτυο αποχέτευσης των εσωτερικών εγκαταστάσεων των ακινήτων τους και να αποχετεύουν χωριστά τα ακάθαρτα και χωριστά τα όμβρια (άρθρο 4 παρ.2)

·         Μετά τη σύνδεση του ακινήτου με το δίκτυο ακαθάρτων, ο ιδιοκτήτης οφείλει να καταργήσει , με φροντίδα και δαπάνη του, κάθε παλιά εγκατάσταση μέσα στην ιδιοκτησία του όπως βόθρους παλιούς υπονόμους κλπ. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη του περιεχομένου των βόθρων καθώς και των ομβρίων υδάτων σε αγωγό αποχέτευσης. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται τέτοιου είδους ενέργεια ο Δήμος προβαίνει σε διακοπή της ύδρευσης και της αποχέτευσης και επιβάλλει πρόστιμο (Άρθρο 9 παράγραφος 6 και 7)

·         Μια παροχή αποχέτευσης ακαθάρτων εξυπηρετεί κατά κανόνα ένα ακίνητο. Κατά την κρίση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου είναι δυνατό να δοθεί άδεια σύνδεσης περισσότερων του ενός ακινήτων στην ίδια παροχή αποχέτευσης ή και αντίστροφα μπορεί ακίνητο να συνδεθεί με περισσότερες της μιας παροχές αποχέτευσης (Άρθρο 6 παράγραφος 1)

·         Όταν τα εντός ακινήτου στόμια υποδοχής των αποχετεύσεων ακαθάρτων βρίσκονται χαμηλότερα της στάθμης του αγωγού σύνδεση με τον υπόνομο επιτρέπεται ΜΟΝΟΝ μετά από ειδική άδεια του Δήμου (Άρθρο 7 παράγραφος 1)

·         Η κατασκευή λιποσυλλέκτη στις δραστηριότητες που αποχετεύουν στο δίκτυο λίπη και έλαια είναι υποχρεωτική για τις συνδέσεις που αποχετεύουν τέτοιου είδους λύματα. Όπου δεν τοποθετείται λιποσυλλέκτης ο Δήμος θα προβαίνει σε διακοπή των συνδέσεων ύδρευσης και αποχέτευσης και θα επιβάλλει πρόστιμο (Άρθρο 5 παράγραφος 2).

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν έχουν καθορισθεί με την 292/2016 απόφαση του Δ.Σ. και είναι τα εξής :

1.   Αντίγραφο οικοδομικής άδειας.

2.   Κατόψεις ορόφων του κτιρίου και διάγραμμα κάλυψης που να φαίνεται το σημείο εξόδου της αποχέτευσης. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τα ανωτέρω σχεδιαγράμματα και συγκεκριμένα για παλαιά κτίρια θα προσκομίζεται απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη περιοχής στο οποίο θα προσδιορίζεται το ακίνητο και το σημείο εξόδου της αποχέτευσης στο δίκτυο.Επίσης τα τετραγωνικά του κτιρίου θα δηλώνονται στην Υπεύθυνη δήλωση.

3.   Αντίγραφο του πίνακα με τα ποσοστά συνιδιοκτησίας ανά διαμέρισμα υπογεγραμμένα από τον ιδιοκτήτη ή τον διαχειριστή (για ακίνητα με περισσότερους από έναν ιδιοκτήτη).

4.   Αντίγραφο λογαριασμού ή λογαριασμών νερού από όλα τα υδρόμετρα του κτιρίου.

5.   Αντίγραφο λογαριασμού ή λογαριασμών ΔΕΗ

6.   Ειδικό έντυπο με τα πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη ή των ιδιοκτητών (θα το παρέχει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου).

7.   ΄Εντυπη αίτηση σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων (θα το παρέχει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου)

8.   Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 με τα στοιχεία του αιτούντα (θα το παρέχει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου)

Eπιπροσθέτως η αρμόδια υπηρεσία μπορεί να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά εφ΄οσον κρίνει ότι τα ανωτέρω δεν επαρκούν για την ταυτοποίηση του ακινήτου.

Τα υδρόμετρα των οικιών θα πρέπει να είναι σε λειτουργία και αυτό θα αποδεικνύεται από την δήλωση του εγκαταστάτη υδραυλικού.

Τα τέλη σύνδεσης καθορίστηκαν ως εξής :

·         Οικίες μέχρι 120 τ.μ 0,60 €/τ.μ

·         Οικίες πάνω από 120 τ.μ. 0,80 €/τ.μ

·         Επαγγελματικές στέγες όλων των κατηγοριών μέχρι 150 τ.μ 1,00 €/τ.μ.

·         Επαγγελματικές στέγες όλων των κατηγοριών πάνω από 150 τ.μ. 0,80 €/τ.μ

·         Τέλος διακλάδωσης αποχέτευσης (περιλαμβάνει την κατασκευή της παροχής αποχέτευσης από τον κεντρικό αγωγό έως και το φρεάτιο) καθορίστηκε στο ποσό των 170,00 € χωρίς το ΦΠΑ

         Τρόποι εξόφλησης του τέλους σύνδεσης της αποχέτευσης με το  δίκτυο και του τέλους διακλάδωσης αποχέτευσης.

·         Προκαταβολή του 40% των τελικών ποσών πληρωμής.

·         Το υπόλοιπο 60% της δαπάνης θα καταβληθεί σε τέσσερις ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις οι οποίες θα συμπεριληφθούν στους λογαριασμούς αποχέτευσης.

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΤΜΗΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΛ. 22540-24412) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥΣ .

Προσωρινά εκτός λειτουργίας οι δημόσιες τουαλέτες στο παλιό λιμάνι της Μύρινας Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

ΤΑΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ          


Σας ενημερώνουμε ότι οι τουαλέτες στο παλαιό λιμάνι της Μύρινας θα παραμείνουν προσωρινά κλειστές για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι το πέρας των επισκευών τους.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και μας συγχωρείτε για την ταλαιπωρία.

Εκ του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ. Λημνου

 

Διακοπή υδροδότησης στην επαρχιακή οδό Μύρινας-Θέρμων Εκτύπωση

        Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω συντήρησης στο δίκτυο ύδρευσης της  Δ.Κ. Μύρινας, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, από τις 08:00 π.μ. και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, θα γίνει διακοπή υδροδότησης στην επαρχιακή οδό Μύρινας-Θέρμων, από την πιτσαρία Μάστερ μέχρι τη διασταύρωση των Θέρμων, ενώ αναμένεται και πτώση της πίεσης του νερού στην πόλη της Μύρινας. 

Ζητούμε από τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής την κατανόησή τους.

 

 
Εκτός λειτουργίας για μία εβδομάδα οι φωτεινοί σηματοδότες στην Τ.Κ. Θάνους
Πρόσκληση για την κατάρτιση καταλόγων εργοληπτών ΔΕ ανά κατηγορία έργου έτους 2018
Περίληψη αίτησης στο Εφετείο Αθηνών του εκτελεστού της διαθήκης Όλγας Σαχτούρη
Νέες εγγραφές στην παιδική χορωδία του Δήμου
Προσωρινή διακοπή έκδοσης πιστοποιητικών από το Δημοτολόγιο-Ληξιαρχείο
Πρόσκληση παρουσίασης στρατευσίμων κλάσης 2021
Κλειστά τα ταμεία είσπραξης δημοτικών εσόδων από 28/12/2017 έως 5/1/2018
Έκπτωση 40% σε όσους προκαταβάλουν τα λιμενικά τέλη για το 2018 και 30% για το εξάμηνο
Διακοπή υδροδότησης σε οδούς της Δ.Κ. Μύρινας
Στην κυκλοφορία η οδός Ιερού Λόχου για οχήματα βάρους έως 3 τόνους
Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων 2017
Ακύρωση διεξαγωγής εκδήλωσης
Διακοπή κυκλοφορίας σε οδό της Δ.Κ. Μύρινας λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης
Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων από το 2ο Δημοτικό μέχρι το «Τρίφωτο» λόγω εκτέλεσης εργασιών
Εγκατάσταση νέων αναμεταδοτών λήψης τηλεοπτικού σήματος
Προσωρινή απόσυρση κοινόχρηστων ποδηλάτων
Κλείσιμο οδών λόγω εκτέλεσης εργασιών του ΟΤΕ
Κλείσιμο οδού στη Μύρινα λόγω εκτέλεσης εργασιών
Διενέργεια ελέγχων για τις συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Δημοτική Φιλαρμονική
 

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png