Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019
Ενημέρωση / Δελτία Τύπου
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
Εγκαταστάθηκε το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμεΑ SEATRAC σε Ρωμέικο Γιαλό & Εβγάτη Εκτύπωση

             Εγκαταστάθηκε σε δύο παραλίες το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία, SEATRAC.

            Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν χρήση του συστήματος και φέτος στις παραλίες Ρωμέικος Γιαλός και Εβγάτης.

            Βασικός στόχος είναι η εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία παρέχοντας σε όλους τους πολίτες ίσες ευκαιρίες στην απόλαυση του θαλασσινού μπάνιου, τη γυμναστική και την ψυχαγωγία.

            Το SEATRAC κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από την δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Καλοκαιρινά παιδικά τμήματα στο Κέντρο Κοινότητας Εκτύπωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

kalokptmi19.png
Εγγραφές-επανεγγραφές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Εκτύπωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ομιλίες ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τους μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων Εκτύπωση

57029071_2122260531162857_3916708216276254720_n.png


Το Κέντρο Κοινότητας  και το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λήμνου σε συνεργασία με τον Στρατιωτικό Παθολόγο κ. Θωμά Λούκα,  τον Στρατιωτικό Μαιευτήρα Γυναικολόγο κ. Χαρίλαο Χαραλαμπίδη και την Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας κα Σωτηρία Κυριαζίδου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος (Ε.Ε.Μ.Η.) & τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» δύνανται να πραγματοποιήσουν προγραμματισμένες ομιλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Λήμνου.

            Η παραπάνω συνεργασία υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτότυπης Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ηπατίτιδα C με τίτλο «Κάνουμε Θόρυβο για μια Αθόρυβη Νόσο», κατά την οποία αναλύονται οι βιολογικές και ψυχοσυναισθηματικές μεταβολές κατά τη διάρκεια της εφηβείας ενώ γίνεται και ενημέρωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

            Ο προτεινόμενος χρόνος διεξαγωγής της δράσης είναι οι δύο (2) διδακτικές ώρες, οι οποίες θα οριστούν έπειτα από επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες.

            Για επιπλέον πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το Κέντρο Κοινότητας (τηλέφωνο: 2254029110) και το Κοινωνικό Φαρμακείο (τηλέφωνο: 2254029111).

Συγχαρητήρια Δημάρχου στο ΕΠΑΛ Μύρινας για το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό του ΥΠ.ΠΟΛ. Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ Μύρινας, καθώς και τους γονείς των μαθητών, για την βράβευση του σχολείου με το το 1ο Βραβείο στον διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού «Blog your heritage- Unblock the Past, Share for the Future».

            Όπως ανέφερε: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και καθηγητές του ΕΠΑΛ Μύρινας, αλλά και τους γονείς των παιδιών, για την κατάκτηση του 1ου βραβείου στο διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το καλύτερο ιστολόγιο παρουσίασης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της διαχρονικής ευρωπαϊκής της διάστασης.

            Εκπροσωπήσατε επάξια το σχολείο σας,  συναγωνιστήκατε με σχολεία από όλη τη χώρα και υποβάλατε μία συμμετοχή που κατάφερε να ξεχωρίσει, αποσπώντας μάλιστα το πρώτο βραβείο για τον ιστότοπο που δημιούργησατε. Έχει επίσης ιδιαίτερη σημασία ότι  πρόκειται για έναν ιστότοπο, που συγκεντρώνει την πολιτιστική παρακαταθήκη του νησιού μας. Εύχομαι ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον».

            Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μύρινας και οι καθηγητές τους κ. Σοφία Τριανταφύλλου και κ. Μιχαήλ Περιστεράκης παρέλαβαν το βραβείο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου.

Διανομή τροφίμων σε ωφελούμενους της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΒΑ Δ.Ε. Μούδρου, Ατσικής, Ν. Κούταλης Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διανομή κρεάτων-τυροκομικών-Φρούτων σε ωφελούμενους των δράσεων της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΒΑ Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση Δημάρχου με τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης υποδέχθηκε σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου, στο Δημαρχείο τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων, Αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο, συνοδευόμενο από τον νέο Διοικητή της 88 Στρατιωτικής Διοίκησης, Ταξίαρχο Γεώργιο Βακλατζή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.  

Πράξεις ψηφιακής ανάδειξης του λημνιακού πολιτισμού στο Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» Εκτύπωση

Δύο πράξεις ψηφιακού πολιτισμού, με δικαιούχο τον Δήμο Λήμνου, συνολικού προϋπολογισμού 659.820 ευρώ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020», έπειτα από σχετικές αποφάσεις της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνας Καλογήρου

- Ανάδειξη της Λημνίας Γης- Προώθηση θρησκευτικού τουρισμού

Η πρώτη πράξη, προϋπολογισμού 409.960 ευρώ αφορά σε «Αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών εφαρμογών και της εικονικής πραγματικότητας για την ανάδειξη της Λημνίας Γης και την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στη Λήμνο». 
Η εν λόγω πράξη στοχεύει στην αξιοποίηση των ψηφιακών εφαρμογών, για την προβολή του πολιτιστικού αποθέματος & την ενίσχυση της μάθησης μέσω της ανάπτυξης & εγκατάστασης δύο ψηφιακών/πολυμεσικών βιωματικών πάρκων:
Α) Ψηφιακό κέντρο θρησκευτικών μνημείων, με κτίριο στο Κοντοπούλι
Β) Ψηφιακή ανάδειξη της Λημνίας γης σε κτίριο στο Ρεπανίδι
Επίσης, περιλαμβάνει δημιουργία ψηφιακού βίντεο υψηλής ανάλυσης με τα αξιοθέατα της Λήμνου, μεταφρασμένου σε τουλάχιστον 3 ξένες γλώσσες.

- Διαδρομές ιστορικού τουρισμού (ANZAC)

Η δεύτερη πράξη, προϋπολογισμού 249.860 ευρώ αφορά σε «Ψηφιακές διαδρομές ιστορικού τουρισμού στη Λήμνο- Anzac digital tourism scenarios», που στοχεύει να αναδείξει τον ρόλο της Λήμνου ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού, με έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό.
Ειδικότερα, πρόκειται για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος προσωποποιημένης ξενάγησης και καθοδήγησης επισκεπτών, με χρήση τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας και άλλων, σχετικά με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον ρόλο της Λήμνου στην Εκστρατεία της Καλλίπολης. Στο πλαίσιο αυτό, θα διαμορφωθούν 25 σημεία στο νησί, όπου θα παρέχεται ψηφιακό περιεχόμενο στους επισκέπτες.

-Προβολή των γεω-μνημείων της Λήμνου

Τέλος, στο Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» εντάχθηκε επίσης η πράξη «Δημιουργία-λειτουργία ψηφιακών εφαρμογών προβολής των γεω-μνημείων της Λήμνου», με δικαιούχο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, προϋπολογισμού 396.400 ευρώ. Ο Δήμος Λήμνου συμμετέχει ως ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος φορέας για την υποστήριξη και εφαρμογή δράσεων ανάδειξης των γεωτόπων της Λήμνου, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με το Μουσείο.
Η πράξη αφορά στη δημιουργία Ψηφιακού Κέντρου Ενημέρωσης για το απολιθωμένο δάσος και τους γεωτόπους της Λήμνου, στο Ρουσσοπούλι, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού (περιπατητικός τουρισμός, τουρισμός υπαίθρου, γεωτουρισμός, αγροτουρισμός, εκπαιδευτικός τουρισμός κλπ).

Ενεργοποίηση επιτροπής επανασύνδεσης ρεύματος ευάλωτων καταναλωτών Εκτύπωση

   Ο Δήμος Λήμνου ανακοινώνει την ενεργοποίηση της Επιτροπής Επανασύνδεσης Ρεύματος και Καταβολής Εφάπαξ Ειδικού Βοηθήματος σε καταναλωτές οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

     Η επιτροπή που αποτελείται από εκπρόσωπο του Δήμου Λήμνου, του ΔΕΕΕΗΕ & της ΔΕΗ, θα δέχεται ΑΙΤΗΣΕΙΣ προκειμένου να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα όσων πληρούν τα κριτήρια , ενώ το βοήθημα θα δίνεται απευθείας από τον ΔΕΔΔΗΕ στη ΔΕΗ για να καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών ως εξής:

-Για ποσό οφειλής έως 6.000, καταβολή εφάπαξ όλου του ποσού

-Για ποσό οφειλής 6.000 έως 9.000, καταβολή 75% του ποσού

-Για ποσό οφειλής 9.000 έως 12.000, καταβολή 50% του ποσού

-Για ποσό οφειλής άνω των 12.000, καταβολή 30% του ποσού

Για κάθε περίπτωση εναπομείνασας οφειλής, οι καταναλωτές θα εντάσσονται σε πρόγραμμα διακανονισμού άτοκων δόσεων, ενώ δεν θα ζητείται ποσό προκαταβολής ή τέλη επανασύνδεσης

     Απαραίτητες προϋποθέσεις ένταξης δικαιούχων είναι:

-Σε αυτούς τους καταναλωτές να έχει γίνει η διακοπή του ρεύματος μέχρι 31-10-2018 (ΦΕΚ 49/18-01-2019)

-Να είναι οικιακοί καταναλωτές και η παροχή να μην αφορά εμπορική ή άλλη δραστηριότητα

-Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην κύρια κατοικία, όπως αυτή δηλώνεται στη φορολογική δήλωση

-Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά αναφέρονται παρακάτω:

    Σύνθεση νοικοκυριού με βάση τους ορισμούς τους άρθρου 2 της Γ.Δ.5οικ.2961-10/24.1.2017 απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

Εισοδηματικό όριο

-Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 9.000 ευρώ.

-Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος: 13.500 ευρώ.

-Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη: 15.750 ευρώ.

-Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη 18.000 ευρώ.

-Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη 24.750 ευρώ

-Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη 27.000 ευρώ

   Τα παραπάνω εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται αναλόγως:

- αν στη σύνθεση της οικογένειας περιλαμβάνονται επιπλέον ανήλικα ή φιλοξενούμενα ενήλικα μέλη αλλά δεν μπορεί να ξεπερνούν σε κάθε περίπτωση τα 31.500 ευρώ,

-αν υπάρχουν μέλη με αναπηρία 67% και άνω (+8.000 ευρώ) ή μέλη που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης (+15.000 ευρώ)

Περιουσιακά κριτήρια

-Να έχουν οι ίδιοι και τα μέλη του νοικοκυριού τους, ακίνητη περιουσία, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, με συνολική φορολογητέα αξία, με βάση τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) που προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα πράξη προσδιορισμού φόρου, έως το ποσό 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως το ανώτατο όριο των 180.000.

-Να μην εμπίπτει κανένα μέλος του νοικοκυριού στα κριτήρια του φόρου «πολυτελούς διαβίωσης»

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ-ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

 

 ΔΕΥΤΕΡΑ 18-03-2019 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-03-2019, ώρα 11:00-13:00

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στα παρακάτω σημεία για πληροφορίες, για να προμηθεύονται την σχετική αίτηση, όπου αναγράφονται τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να προσκομίσουν και για την κατάθεση της ΑΙΤΗΣΗΣ.

-ΔΕ ΜΥΡΙΝΑΣ: γραφείο ΟΚΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ, Σαρρή 1, Ρωμέικος Γιαλός

-ΔΕ ΜΟΥΔΡΟΥ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, γραφείο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

-ΔΕ ΑΤΣΙΚΗΣ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, γραφείο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

-ΔΕ ΝΕΑΣ ΚΟΥΤΑΛΗΣ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΝΤΙΑ, γραφείο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΩΣΤΕ ΟΙ ΔΙΑΚΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ  ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΟΥΦΟΥ

                                                        

ΑΙΤΗΣΗ

ΚΥΑ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΑ

 

                                                       

Παρουσία της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού Εκτύπωση
Η ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική συνεχίζει να δίνει δυναμικά το παρών σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού το πρώτο τρίμηνο του 2019 συμμετέχοντας στην TTR Romanian που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι από 21-24 Φεβρουαρίου και στην ITB στο Βερολίνο στις 6-10 Μαρτίου .
Η TTR είναι η μεγαλύτερη έκθεση της Ρουμανίας στο κλάδο του τουρισμού, διοργανώνεται από τη ROMEXPO και συγκεντρώνει τουριστικές επιχειρήσεις από τη Ρουμανία και όλο τον κόσμο.
H ITB Berlin είναι μία από τις πιο γνωστές τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως . Διεξάγεται κάθε χρόνο και συγκεντρώνει πάνω από 10.000 εκθέτες και 160.000 επισκέπτες από 180 χώρες.
Οι εκπρόσωποι της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική κ. Σφενδύλης Δημήτρης , κ.Μάντζαρης Στέλιος και κ.Ματζάρης Δημήτρης παραβρέθηκαν στο περίπτερο του ΕΟΤ , στο οποίο συμμετείχε και η Περιφέρεια Β .Αιγαίου, στην διάρκεια των εκθέσεων και πραγματοποίησαν επαφές με τουριστικούς πράκτορες και επαγγελματίες του χώρου με σκοπό την προώθηση και την τουριστική προβολή της Λήμνου.


Επίσκεψη του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο 1ο Νηπιαγωγείο Μύρινας Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας ενόψει της διοργάνωσης «Ρεγκάτα Φιλίας 2019» Εκτύπωση

Η Λήμνος υποδέχεται για τρίτη χρονιά τη Ρεγκάτα Φιλίας

·        Αφετηρία η Μύρινα και ενδιάμεσος σταθμός ο Μούδρος

           

            Ο Δήμος Λήμνου υποδέχεται για τρίτη συνεχή χρονιά τα σκάφη και τα πληρώματα του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα «Ρεγκάτα Φιλίας 2019» (Friendship Regatta 2019), που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, με συνδιοργανωτές τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, τον Όμιλο Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας και τον Ναυτικό Όμιλο Σμύρνης. Αφετηρία του αγώνα θα είναι φέτος η Μύρινα, ενώ ο Μούδρος θα είναι ενδιάμεσος σταθμός.

            Ενόψει της διοργάνωσης, σήμερα, Τετάρτη 6 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των τοπικών αρχών, των διοργανωτών και εκπροσώπων φορέων στο Δημαρχείο, όπου έγινε παρουσίαση των διαδρομών και συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα, υπό τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη και με τη συμμετοχή του Λιμενάρχη Μύρινας κ. Γεώργιου Αρβανίτη, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας κ. Σωκράτη Κρομυδέλλη, του Αντιδημάρχου κ. Νικόλαου Μοσχάκη, της Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Αγίου Ευστρατίου κ. Χρύσας Καραϊσκάκη, του μέλους του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου κ. Στυλιανού Μαμουζέλου, του Εφόρου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, του κ. Στάθη Σοφίτση του Ομίλου Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, της εκπροσώπου του Τελωνείου Μύρινας κ. Μαρίας Λυρούδια και του ιστιοπλόου κ. Αριστείδη Τζάνερου.

            Όπως αναφέρθηκε, τα σκάφη της Ρεγκάτας θα καταφθάσουν στη Μύρινα στις 28 και 29 Ιουνίου, ενώ το βράδυ της 29ης  θα πραγματοποιηθεί γιορτή καλωσορίσματος των ιστιοπλόων στη Μύρινα. Στις 30 Ιουνίου θα γίνει τοπικός αγώνας στην παραλία Ρηχά Νερά, ενώ την ίδια μέρα τα σκάφη θα αναχωρήσουν για τον Άγιο Ευστράτιο, όπου το βράδυ της ίδιας ημέρας θα γίνουν οι απονομές. Την 1η Ιουλίου η ρεγκάτα θα επιστρέψει από τον Άγιο Ευστράτιο στον Μούδρο, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και απονομές, ενώ στις 2 Ιουλίου τα σκάφη θα αναχωρήσουν για την Τένεδο, όπου και θα τερματίσουν.

            Η Ρεγκάτα Φιλίας είναι ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας που αποτελεί πλέον ετήσιο θεσμό και στέλνει το μήνυμα της συμφιλίωσης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών, μια πλεύση ειρήνης στην όμορφη θάλασσα του Αιγαίου.regata.png

Εκδήλωση στον Μούδρο: Συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη στην παιδική ηλικία Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει το αίτημα ίδρυσης Αυτοτελούς Πρωτοδικείου- μόνιμης θέσης Εισαγγελέα Εκτύπωση

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα (αριθ. απόφασης 40/2019), κατόπιν σχετικής εισήγησης του Γραφείου Δημάρχου, να ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυση Αυτοτελούς Πρωτοδικείου και μόνιμης θέσης Εισαγγελέα στη Λήμνο, στηρίζοντας το αίτημα του συνόλου των δικηγόρων του νησιού.
Στη σχετική εισήγηση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι, λόγω των υφιστάμενων συνθηκών, η μετάβαση στη Μυτιλήνη για τη διεκπεραίωση δικαστικών υποθέσεων απαιτεί χρόνο και σημαντική οικονομική επιβάρυνση, σε μετακινήσεις και διαμονή. 
Παράλληλα, επισημαίνεται το πρόβλημα τις υπερφόρτωσης της δικαστικής λειτουργίας, γεγονός ανασταλτικό για την έγκαιρη έννομη προστασία, ενώ η μη ίδρυση έδρας Πρωτοδικείου και Εισαγγελικής θέσης στη Λήμνο συνιστά άνιση μεταχείριση του νησιού ως προς την απονομή δικαιοσύνης. 
Αποτελεί δε μείζον θέμα δημοσίας τάξεως, καθώς το έννομο αγαθό δεν εξασφαλίζεται άμεσα και χωρίς βραδύτητα. Εξάλλου, η Λήμνος είναι νησί με εξαιρετική γεωπολιτική σημασία για τη διαφύλαξη εθνικών συμφερόντων και τη διατήρηση της εθνικής ασφάλειας, που με την απουσία Εισαγγελέα δεν καθίσταται δυνατό.
Τέλος, είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ότι η έννοια της συνταγματικής διάταξης που αφορά στο δικαίωμα της δικαστικής προστασίας είναι ότι ο μεν πολίτης δικαιούται να ζητήσει έννομη προστασία από ανεξάρτητο δικαστικό όργανο, το δε κράτος υποχρεούται να ιδρύσει, να λειτουργεί και να επανδρώνει τον αναγκαίο δικαστικό μηχανισμό, προκειμένου να παρέχεται η ορθή και ταχεία απονομή δικαιοσύνης.

Σας παραθέτουμε αυτούσια την εισήγηση του θέματος:

Αξίωση όλων των πολιτών ενός δημοκρατικού κράτους, αποτελεί η εδραίωση της ασφάλειας και της δικαιοσύνης μέσω της κυριαρχίας του νόμου. Για να καταστεί το αξίωμα αυτό δυνατό απαραίτητη κρίνεται τόσο η θέσπιση κανόνων δικαίου όσο και η ύπαρξη ελεγκτικών και κυρωτικών μηχανισμών με σκοπό τη διατήρηση της νομιμότητας. 
Το άρθρο 20 παρ, 1 του Συντάγματος κατοχυρώνει το θεμελιώδες δικονομικό δικαίωμα της προσφυγής στα δικαστήρια και της παροχής έννομης προστασίας από αυτά. 
Σήμερα στο νησί της Λήμνου λειτουργεί σε μόνιμη βάση Ειρηνοδικείο -Πταισματοδικείο, το οποίο αποτελεί και τη μοναδική δικαστική προστασία και διαθέτει την εκ του νόμου συγκεκριμένη καθ’ ύλην αρμοδιότητα. 
Ταυτοχρόνως δε, υποστηρίζει τις διαδικαστικές ενέργειες και τη διεξαγωγή της υπηρεσίας, της μεταβατικής έδρας του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, κατά την οποία δικαστές μεταβαίνουν σε συγκεκριμένες κατ΄ έτος δικασίμους για τη δημόσια συνεδρίαση των εκδικαζόμενων υποθέσεων.
Το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Λήμνου για την ίδρυση αυτοτελούς Πρωτοδικείου και μόνιμης θέσης Εισαγγελέα στη Λήμνο, βασίζεται σε αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την απονομή της δικαιοσύνης τόσο οι κάτοικοι όσο και οι απασχολούμενοι με τη δικαιοσύνη επαγγελματίες του νησιού και αναλύονται και στην επισυναπτόμενη, στην παρούσα, αίτηση απάντων των δικηγόρων της Λήμνου.
Συνοπτικά αναφέρουμε :
1. Η επικοινωνία της Λήμνου με τη Μυτιλήνη, έδρα του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας στο οποίο και υπαγόμαστε, είναι δυσχερής λόγω της απόστασης μας με το εν λόγω νησί και της ανεπάρκειας των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Λόγω των υφιστάμενων συνθηκών, η μετάβαση στη Μυτιλήνη για τη διεκπεραίωση δικαστικών υποθέσεων απαιτεί χρόνο και σημαντική οικονομική επιβάρυνση, σε μετακινήσεις και διαμονή.
2. Η υποστήριξη της λειτουργίας της μεταβατικής έδρας του Πρωτοδικείου της Μυτιλήνης, από την Γραμματεία του Ειρηνοδικείου, οδηγεί σε υπερφόρτωση της δικαστικής λειτουργίας, γεγονός ανασταλτικό για την αποτελεσματική και έγκαιρη έννομη προστασία. 
3. Η μη ίδρυση έδρας Πρωτοδικείου και Εισαγγελικής θέσης στη Λήμνο συνιστά άνιση μεταχείριση του νησιού μας ως προς την απονομή της δικαιοσύνης την ίδια στιγμή που νησιά με μόνιμο πληθυσμό κατοίκων όμοιο με αυτόν της Λήμνου και με άμεση κα ευκολότερη πρόσβαση σε γειτονικά τους νησιά όπου λειτουργούν ήδη ομοιόβαθμα Δικαστήρια, διαθέτουν και τα ίδια έδρα Πρωτοδικείου. Ως παράδειγμα, αναφέρουμε το νησί της Νάξου, όπου λειτουργεί Πρωτοδικείο και Εισαγγελία, τη στιγμή που η πρόσβαση στη γειτονική της Σύρο, η οποία διαθέτει ακόμη και Εφετείο, γίνεται με συχνά εβδομαδιαία ακτοπλοϊκά δρομολόγια διαρκείας 2, 5 ωρών. 
4. Η μη ύπαρξη θέσης Εισαγγελέως στη Λήμνο, αποτελεί μείζον θέμα δημοσίας τάξεως, καθώς αντικείμενο της δικαστικής προστασίας δεν είναι μόνο η διαγνωστική δίκη σχετικά με κάποιο έννομο συμφέρον αλλά και η άμεση και χωρίς βραδύτητα εξασφάλισή του εννόμου αγαθού. Εξάλλου, η Λήμνος είναι νησί με εξαιρετική γεωπολιτική σημασία για τη διαφύλαξη εθνικών συμφερόντων και τη διατήρηση της εθνικής ασφάλειας, που με την απουσία Εισαγγελέα δεν καθίσταται δυνατό. Ως παράδειγμα, αναφέρουμε ότι μέσα στο γενικότερο κύμα προσέλευσης λαθρομεταναστών στη χώρα μας, κατέφτασε και ένας σημαντικός αριθμός αυτών και στο νησί μας. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στην εν γένει αντιμετώπιση αυτόφωρων και εθνικών αδικημάτων αδυνατούμε να αντιδράσουμε άμεσα, ως ιδιώτες αλλά και ως φορείς, στην προσβολή των εννόμων αγαθών, λόγω του κενού που δημιουργείται από την μη ύπαρξη Εισαγγελίας στη Λήμνο και το μόνο που προβλέπεται είναι η μετάβασή τους στη Μυτιλήνη.
5. Τέλος, η έννοια της συνταγματικής διάταξης που αφορά το δικαίωμα της δικαστικής προστασίας είναι ότι ο μεν πολίτης δικαιούται να ζητήσει έννομη προστασία από ανεξάρτητο δικαστικό όργανο, το δε κράτος υποχρεούται να ιδρύσει, να λειτουργεί και να επανδρώνει τον αναγκαίο δικαστικό μηχανισμό προκειμένου να παρέχεται η ορθή και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης
.

Ενημερωτική εκδήλωση του Κέντρου Κοινότητας: Κατανοώντας τον παιδικό θυμό, η σημασία των ορίων Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

paidthym.png
Ευχαριστήριο Κοινωνικού Φαρμακείου προς τους εθελοντές ιατρούς για την προσφορά τους Εκτύπωση

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Πιλοτική συνεργασία Κοινωνικού Φαρμακείου - Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

51398359_394941037737732_2317953949405020160_n.jpg
51637189_762959754089095_1184007953909284864_n.jpg
52053778_386734405220717_7190072843198005248_n.jpg
51960777_2636058383102953_7225642366479106048_n.jpg
Ευχαριστήριο Δημάρχου προς Περιφερειάρχη για αποδοχή αιτήματος επαναπροκήρυξης πρόσκλησης Εκτύπωση

            Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου για την άμεση αποδοχή του αιτήματος επαναπροκήρυξης της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων, στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων.

                Στον συγκεκριμένο άξονα του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Β. Αιγαίου παρέχεται η δυνατότητα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων, μέσω της οποίας θα επιτευχθεί μείωση στην κατανάλωση ενέργειας και στις εκπομπές ρύπων.

                Η πρόταση του Δήμου Λήμνου αφορά σε σειρά έργων ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων και συγκεκριμένα του Δημοτικού Σχολείου Θάνους, του Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου, του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου, του 1ου Νηπιαγωγείου Μύρινας και του Γυμνασίου Μύρινας.  Ο συνολικός προϋπολογισμός των προτεινόμενων για ένταξη έργων ανέρχεται σε 1,75 εκατ. ευρώ.

Υπογραφή σύμβασης ενεργειακής αναβάθμισης και βελτίωσης υποδομών Παιδικών Σταθμών Μύρινας-Μούδρου Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης υπέγραψε χθες, Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου τη σύμβαση για το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Βελτίωση Υποδομών Παιδικών Σταθμών Μύρινας & Μούδρου» μεταξύ του Δήμου Λήμνου και του αναδόχου.

                Το κόστος υλοποίησης του έργου ανέρχεται σε 84.391 ευρώ και ανάδοχος είναι η εταιρεία «Εργοτεχνική ΟΕ».  Ο χρόνος περαίωσης υπολογίζεται περί τις 100 ημερολογιακές ημέρες.

                Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των Παιδικών Σταθμών Μύρινας και Μούδρου, ενώ περιλαμβάνει βελτίωση των υποδομών τους,  με βελτίωση της προσβασιμότητας από τα ΑμεΑ , καθώς και του περιβάλλοντα χώρου.

                Εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλάνο ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων του Δήμου Λήμνου, με στόχο την εξοικονόμηση τόσο ενεργειακών, όσο και οικονομικών πόρων.  Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη ολοκληρωθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ-ΓΕΛ Μύρινας, ενώ εντάχθηκαν σε πρόγραμμα το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου, το Γυμνάσιο Μούδρου και το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κούταλης. Παράλληλα, προωθούνται προς ένταξη το ΕΠΑΛ-ΓΕΛ Μούδρου, το Δημοτικό Σχολείο Θάνους, το Δημοτικό Σχολείο Κοντοπουλίου, το 1ο Νηπιαγωγείο Μύρινας και το Γυμνάσιο Μύρινας.

Ευχαριστήριο Κοινωνικού Φαρμακείου προς φορείς, συλλόγους και πολίτες για την προσφορά φαρμάκων Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Εκτύπωση

Μια όμορφη, ζεστή, χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώθηκε και φέτος στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Καμίνια, με τη συμμετοχή μαθητών του Γυμνασίου Μούδρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας

Οι μαθητές είπαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ ο πατέρας Γεώργιος Κουντούρης μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεου και μίλησε για τη χριστουγεννιάτικη παράδοση της Εκκλησίας και τη ζωή του Αγίου Βασιλείου. Οι κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας κέρασαν χειροποίητα γλυκά τους ωφελούμενους, ενώ ο Ο.Κ.Π.Α. Δήμου Λήμνου και το Κ.Η.Φ.Η. προσέφεραν σε όσους παρευρέθηκαν χειροποίητα γούρια και ημερολόγια. Τα δώρα μοίρασε με πολύ μεγάλη χαρά, ντυμένος Άγιος Βασίλης,  ο ωφελούμενος του Κ.Η.Φ.Η κος Ζολώτας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης μεταξύ άλλων  τα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Κ.Π.Α. Δήμου Λήμνου κα Μαρίκα Σαλαμουσά και κα Ειρήνη Ζίχναλη,  η περιφερειακή σύμβουλος κα Δέσποινα Κατσανέρη, ο δημοτικός σύμβουλος κος Στέφανος Σαρρής, η διευθύντρια του Γυμνασίου Μούδρου κα Μαρία Παπαπαναγιώτου και οι μαθητές της και οι εργαζόμενες του Βοήθεια στο Σπίτι.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους παρευρέθηκαν στη φετινή γιορτή, δίνοντας χαρά και ζεστασιά στους ωφελούμενους και ευχόμαστε σε όλους  χαρούμενες γιορτές.

 

Η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΟΥΦΟΥ


48897677_217091125902229_5419556060996304896_n.jpg
48422482_584244395333339_1700812044262965248_n.jpg48359823_730494644017669_4277773055855427584_n.jpg

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Τ.Κ Μούδρου Εκτύπωση
Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη. Κατά τη συνάντηση υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Λήμνου, για το έργο της τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Τοπικής Κοινότητας Μούδρου, προϋπολογισμού 270.955, 18 ευρώ.
Ο Δήμαρχος βρίσκεται στην Αθήνα συμμετέχοντας στις εργασίες του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Δήμος Λήμνου & ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2018 Εκτύπωση

Η ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική με την αιγίδα του Δήμου Λήμνου συμμετείχε για τέταρτη συνεχόμενη φορά στη Διεθνή έκθεση Philoxenia 2018.

Στη φετινή έκθεση η Λήμνος τράβηξε τα βλέμματα των επισκεπτών αλλά και των επαγγελματιών του τουρισμού στο περίπτερό της  στο οποίο παρουσιάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο τόσο τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όσο και τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία της.

Στο πλαίσιο της έκθεσης έγιναν 30 επαγγελματικά ραντεβού Β2Β με τουριστικούς πράκτορες από Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Ρωσία, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, Ιταλία, Καναδά, Αυστρία, Ουκρανία , Βουλγαρία, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο και Ουγγαρία.

Το περίπτερο πλαισίωσαν με παραδοσιακούς χορούς και τοπική μουσική  ο σύλλογος Λημνιών Θεσσαλονίκης και προσφέρθηκαν κεράσματα στους επισκέπτες.

Στο περίπτερο παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λήμνου κ.Μαρινάκης Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος κ.Πανταζής Σαράντης και ο δημοτικός σύμβουλος κ.Σκαφίδας Γιώργος.

Εκ μέρους της ΑΜΚΕ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ.Σφενδύλης Δημήτρης, ο Αντιπρόεδρος κ.Ψάρρας Χρυσόστομος , ο κ.Ματζάρης Δημήτρης και ο  κ.Στενός Νικόλαος ενώ από την Ένωση Ξενοδόχων ο Πρόεδρος κ.Μάντζαρης Στέλιος και από το Σωματείο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων η κ.Καλημανά Θεοδοσία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν τον κ.Μαντά Χρήστο, τον κ. Μουτσόπουλο Γιώργο, την κ.Λαϊνά Ελένη, τον κ.Ματζάρη Θανάση , τον κ.Σφενδύλη Πάνο καθώς και τους παραγωγούς  που προσέφεραν τα προϊόντα:

·         ΕΑΣ Λήμνου

·         Χρυσάφης ΑΒΕΕ

·         Αφοί Ποριάζη ΟΕ

·         Μαρκακης Σταμάτης

·         Χρυσάφη Ελευθερία

·         Γκαράλη Φωτεινή

·         Αφοί Αχιλλαδέλη

·         Αφοί Κουκουλήθρα

·         Κτήμα Χατζηγεωργίου

·         Σαρικλή «Κουταλιανός»

·         Οκτάπους Λήμνος Γεώργιος Κουτούκης

·         Σαλαμουσάς Παναγιώτης

·         Μιρμίγκος Νικόλαος

·         Πατεράκης Νικόλαος

·         Παλαίστρος  «Παραδοσιακός Καβουρμάς»

·         Κασπακνες Λιχουδιές

·         Κατωμερίτης Δημήτρης

·         Σαββόγλου-Τριβόλας

 

ph.jpg

 

ph_1.jpgph_2.jpgph_3.jpg

Δράση για τον διαβήτη Κοινωνικού Φαρμακείου-Κέντρου Κοινότητας και Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου Εκτύπωση

Οι Κοινωνικές Δομές Δήμου Λήμνου,  Κοινωνικό Φαρμακείο και Κέντρο Κοινότητας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό σύλλογο Λήμνου και την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ), στo πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με την πραγματοποίηση δωρεάν μετρήσεων σακχάρου του αίματος. Παράλληλα θα διατίθεται έντυπο ενημερωτικό υλικό προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.  

Η Δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2018, από τις 18:00 έως τις 20:00 στην είσοδο της Βιβλιοθήκης στην αγορά της Μύρινας (Π.Κυδά 95).

Υπεύθυνη ιατρός της εκδήλωσης θα είναι η κα Αγγελική Βουτσά, παθολόγος-διαβητολόγος η οποία θα πραγματοποιήσει εθελοντικά τις μετρήσεις.

 

*Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιείται εθελοντική συλλογή φαρμάκων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Εκδήλωση-Συζήτηση: «Οι αιτίες του θυμού στα παιδιά, τρόποι διαχείρισης και η σημασία των ορίων» Εκτύπωση

Η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λήμνου, Σωτηρία Κυριαζίδου και η εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, Πηνελόπη Τσακανίκα διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Οι αιτίες του θυμού στα παιδιά, τρόποι διαχείρισης και η σημασία των ορίων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, στις 18:00, στο Δημοτικό Σχολείο Μούδρου.

                Η εκδήλωση είναι κατάλληλη τόσο για γονείς όσο και για εκπαιδευτικούς, με σκοπό να συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση του θυμού, να συζητηθούν προβληματισμοί και να δοθούν προτάσεις για μια καλύτερη επικοινωνία με το παιδί και τις ανάγκες του.

paidi-thimos.png

Τριήμερη δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη Εκτύπωση

diabetes2018.png
Τριήμερη δράση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του Διαβήτη

 

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δημοτικής Ενότητας Ατσικής, με την υποστήριξη του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου, θα πραγματοποιήσει τριήμερη δράση στις τοπικές κοινότητες ευθύνης του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη, που είναι την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου. Η δράση αφορά στη μέτρηση των τιμών σακχάρου.

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

           

            ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

·         ΠΡΟΠΟΥΛΙ- Πρώην Κοινοτικό Γραφείο

8:30-9:30 π.μ.

·    ΑΤΣΙΚΗ- Κτίριο Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσικής

10:00 – 11:30 π.μ.

·    ΚΑΡΠΑΣΙ- Πρώην Κοινοτικό Γραφείο

            11:45 π.μ.-13:00


            ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

·         ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Πρώην Κοινοτικό Γραφείο

8:30- 10:00 π.μ.

·    ΒΑΡΟΣ- Πρώην Κοινοτικό Γραφείο

10:30 π.μ.-12:00 μ.μ.


              ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

·      ΣΑΡΔΕΣ – Πρώην Κοινοτικό Γραφείο

8:30- 10:00 π.μ.

·    ΔΑΦΝΗ – Πρώην Κοινοτικό Γραφείο

10:30 π.μ. – 12:00 μ.μ.

·    ΚΑΤΑΛΑΚΚΟ – Πρώην Κοινοτικό Γραφείο

12:15 μ.μ. – 13:30

                                                                         

Η Πρόεδρος

του ΟΚΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Μαγδαληνή Τούφου

Αιτήσεις Συμμετοχής για το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης Εκτύπωση

decomposing-clipart-wet-waste-3.pngΣε εφαρμογή το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης

Αιτήσεις συμμετοχής

 

          Στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού των οικιακών αποβλήτων και κατ’ επέκταση των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ, ο Δήμος Λήμνου προχωρά σε εφαρμογή προγράμματος της οικιακής κομποστοποίησης, με τη διάθεση 1.000 κάδων σε κατοικίες και σχολεία.

          Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου, στο Παπουτσίδειο Μέγαρο, 1ο Όροφο ή ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Οικιακή κομποστοποίηση στον Δήμο Λήμνου

 

Η οικιακή κομποστοποίηση είναι μία εντελώς φυσική διαδικασία, μέσω της οποίας ο κάθε χρήστης μπορεί να μετατρέψει οργανικά υπολείμματα (τσόφλια αυγών, φλούδες φρούτων, χαρτί κουζίνας, φύλλα και κλαδέματα, φίλτρα καφέ και πολλά άλλα) σε πλούσιο οργανικό μίγμα, που μπορεί να χρησιμοποιήσει ως λίπασμα στα φυτά.

Με την κομποστοποίηση απολαμβάνουμε πολλαπλά οφέλη. Μεταξύ άλλων:

 

-Βοηθά στη μείωση των απορριμμάτων που μεταφέρονται στους κάδους απορριμμάτων και τον ΧΥΤΑ με οφέλη για το περιβάλλον και μείωση του κόστους διαχείρισης.

 

-Περιορίζεται η ρύπανση του εδάφους, των υπόγειων υδάτων και της ατμόσφαιρας.

 

-Βελτιώνουμε την ποιότητα του κήπου και των φυτών μας. Οργανικά και ανόργανα συστατικά επιστρέφουν στη γη, κάνοντάς την περισσότερο γόνιμη και βελτιώνοντας τη φυσική δομή του χώματος.

 

-Έχουμε δωρεάν λίπασμα.

 

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση, προκειμένου να προμηθευτούν εντελώς δωρεάν τον σχετικό εξοπλισμό και το ενημερωτικό υλικό.

 

Η οικιακή κομποστοποίηση προβλέπεται τόσο από το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Λήμνου, όσο και από το Εθνικό (ΕΣΔΑ) και το Περιφερειακό Σχέδιο (ΠΕΣΔΑ Βορείου Αιγαίου).  Η πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, τηλ. 22540-26650


Διαβάστε εδώ τις οδηγίες χρήσεως του οικιακού κομποστοποιητή

"Τρέχουμε για την ειρήνη" - "Run for Peace": Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 Εκτύπωση
runforpeace2018.jpgΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Εκδηλώσεις "Λήξη του Α' Παγκ. Πολέμου - Υπογραφή της Ανακωχής του Μούδρου 1918-2018" Εκτύπωση
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

anakoximoudrou2018.jpgekthesi_pol_mouseio.jpg
 
Προσκλήσεις (1 στοιχείο)
Αποφάσεις Πρακτικά Επιτροπών (4 στοιχεία)
Προκηρύξεις (360 στοιχεία)
Ανακοινώσεις (1253 στοιχεία)
 

communitycentreslogo_rgb.jpg
koinpantfarm.png
banner_taksidevontas_sti_limno.jpg
banner_kanonismoi.jpg
udata.png
metaforiko_isodynamo.png
i_europi_sou.png
kifi_new.png
bikesharing.jpg
polioxni2.jpg
alkohol.jpg
civilprot2.jpg
banner_kep.png